Το ζώδιο του μήνα: Τοξότης

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
23/11/2020

ΤΟΞΟΤΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!

Τοξότες χρόνια σας πολλά! Ο Ήλιος περνά στο δικό σας ζώδιο στις 21 Νοεμβρίου και η προσωπική σας πρωτοχρονιά ξεκινά με δυο Εκλείψεις και μια θολή αισιοδοξία, από τη στιγμή που ο κυβερνήτης σας, ο Δίας, θα αφήσει τον μετρημένο Αιγόκερω και θα περάσει στο φιλικό για εσάς ζώδιο του Υδροχόου. Σε αυτή τη νέα του θέση και με τη συντροφιά του Κρόνου, θα σας χαρίσει την εύνοια του, κυρίως από τις αρχές του 2021 και έπειτα. Και εσείς τώρα, στις πρώτες ημέρες των γενεθλίων σας, αισθάνεσθε αμήχανοι και αβέβαιοι, γιατί οι Δεσμοί της Σελήνης βρίσκονται στα χέρια σας και δε γνωρίζετε ακόμη πως πρέπει να τους διαχειριστείτε. Αν τους φερθείτε ‘’ανθρώπινα’’ θα γίνεται δέσμιοι τους, θα σας περικυκλώσουν σαν παρασιτικός κισσός και θα σας πνίξουν. Αν πάλι τους φερθείτε ‘’αλογίσια’’ θα καταστρέψετε τις διάφανες ασημένιες κλωστές τους και θα αποκοπείτε για πάντα από το παρελθόν και το παρόν τους. Στέκεστε ανάμεσα στις δύο Εκλείψεις, τις τελευταίες τους έτους και πρέπει να αποφασίσετε ποια από τις δυο φύσεις σας θα επιλέξετε. Κυνηγοί είστε και στις δυο περιπτώσεις. Θηρευτές τρανοί του Πνεύματος και της Ύλης.

Λίγο πριν ο χειμώνας ακουμπήσει την πλάση και παγώσει το χώμα και τους χυμούς των δέντρων, τα φεγγάρια του τέλους του φθινοπώρου φωτίζουν τα μονοπάτια των ”κυνηγών”, φωτίζουν τα νωπά ακόμη χνάρια των θηραμάτων. Οι κυνηγοί με τις φαρέτρες τους στην πλάτη τραβούν προσεχτικά και αθόρυβα τα φτερωτά βέλη, τεντώνουν με όλη τους τη δύναμη τα ευθύβολα τόξα και τα αφήνουν… τα αφήνουν να ταξιδέψουν σφυρίζοντας για να βρουν στόχο. Τοξότες είναι, Κένταυροι είναι, και ξέρουν να στοχεύουν ίσια στην καρδιά! Η Σελήνη των δασών τους έχει μάθει τι πρέπει να κάνουν και πως, τους έχει διδάξει τον τρόπο που πρέπει να ενεργήσουν για να μην χάσουν το στόχο τους. Είναι το κομμάτι αυτό της εκπαίδευσης που πρέπει να περάσουν προκειμένου να γίνουν καλοί και συμπονετικοί θηρευτές. Θηρευτές της ζωής, της γνώσης, των ταξιδιών του μυαλού και του σώματος, της χαράς, της φιλοσοφίας, της θρησκείας εκτός δόγματος, της ανεξέλεγκτης ανάγκης, της δίψας για το πολύ… το μεγάλο… το χωρίς όρια!

Εσείς, οι ”ανεξέλεγκτοι” Κυνηγοί της ζωής , θα έχετε ένα λόγο αυτή τη χρονιά και μια δικαιολογία για να κάνετε όσες υπερβολές θέλετε, κάτω από τη γενναιοδωρία  του Δία και την επιτήρηση του ‘’χαριστικού’’ για εσάς Κρόνου! Αρκεί να τα καταφέρετε με τα δυο δύσκολα Φεγγάρια των γενεθλίων σας. Μια Πανσέληνος Έκλειψη την τελευταία ημέρα του Νοέμβρη, θα φέρει εκπλήξεις και αποκαλύψεις για τους γεννημένους, 29, 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου. Η συμμετοχή του βασιλικού Aldebaran και του πολεμικού Antares θα σας υποκινήσουν σε πράξεις περισσότερο α- λογίσιες και λιγότερο λογικές. Βάλτε χαλινάρι σε ότι Κενταυρίσιο και άγριο παραμονεύει μέσα σας και δώστε προτεραιότητα στην ευαισθησία και στην έμφυτη καλοσύνη σας. Η Ηλιακή Έκλειψη της 14ης Δεκεμβρίου, η τελευταία του 2020 στη δική σας αγκαλιά θα ‘’ανατραφεί’’ μέχρι να τρανέψει το νεαρό της φως, ιδιαιτέρως για τους γεννημένους 13, 14 και 15 του μήνα. Και οι Νέες Σελήνες μιλούν για ξεκινήματα, αυτή εδώ η Νέα Σελήνη, Ηλιακή Έκλειψη στις 23 μοίρες του Τοξότη θα μιλά για κλεισίματα. Ό,τι δεν πρέπει να σας ακολουθήσει το 2021 θα πρέπει να μείνει στο 2020 και να ‘’τελειώσει’’. Το Νέο Φεγγάρι του Δεκεμβρίου απαιτεί από εσάς τελείες και όχι αποσιωπητικά!

ΤΟΞΟΤΕΣ 1ου ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ
21/ 11 – 30/ 11

Εσείς, οι Τοξότες του Νοέμβρη και του πρώτου δεκαημέρου είστε τα καθαρόαιμα παιδιά του Δία και συνήθως οι τυχερότεροι από όλους, καθώς έχετε ατόφια τα χαρίσματα του κυβερνήτη σας. Η τελευταία ημέρα του Νοέμβρη θα σηματοδοτήσει αλλαγές για όλη την νέα χρονιά που έρχεται με τη Σεληνιακή Έκλειψη στις 30 του μήνα. Στα μπαγκάζια της γενέθλιας επιστροφής σας, οι γεννημένοι στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου θα πάρετε δώρο την Πανσέληνο αυτή στις 9 μοίρες του άξονα Τοξότη/Διδύμων, που θα φωτίσει τα στρεβλά και κακοδομημένα της ζωής σας. Θα σας παροτρύνει να κάνετε επιλογές… επιλογές που τα αποτελέσματα τους θα είναι ενεργά για όλη την επόμενη χρονιά. Οι πρώτοι μήνες του 2021 θα είναι ευνοϊκοί, δημιουργικοί, αισιόδοξοι, καθώς ο κυβερνήτης σας ο Δίας, αλλά και ο Κρόνος από τον Υδροχόο, θα σας ευλογούν με χαρισματικά εξάγωνα!

ΤΟΞΟΤΕΣ 2ου ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ
1 /12 – 11/12

Εσείς οι Τοξότες του δεύτερου δεκαημέρου είστε οι πιο φλογεροί και ερωτικοί από τους υπόλοιπους καθώς έχετε  συγκυβερνήτη σας από δεκανό τον ατρόμητο Άρη. Και για αυτή τη γενέθλια χρονιά σας έχετε και μια τύχη παραπάνω… καμία Έκλειψη στο δικό σας δεκαήμερο! Ειδικά οι γεννημένοι στο τέλος του δεύτερου δεκαημέρου που θα καλοδεχθείτε τα τρίγωνα του Άρη από τον Κριό στον Ήλιο σας, θα γίνεται απίστευτα δραστήριοι και δημιουργικοί! Ο Δίας από τη νέα θέση του στον Υδροχόο θα σας χαρίσει τη σπίθα της έμπνευσης. Ιδέες μεγάλες και μακρόπνοες που μέσα στο 2021 θα αρχίσουν να υλοποιούνται, με προσοχή μόνο στην υπερβολική σας αισιοδοξία. Καταπληκτικές ημέρες για ξεκινήματα και επιδιώξεις 11 και 12 Δεκεμβρίου.

ΤΟΞΟΤΕΣ 3ου ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ
12/12 – 21 /12

Τοξότες του τρίτου δεκαημέρου δεν είστε μόνο παιδιά του Δία, μα και του φωτοβόλου  Ήλιου από δεκανό. Χαρούμενοι, φωτεινοί, φλογεροί και κομματάκι επιδειξιομανείς, είστε εσείς που κρατάτε τη φωτιά του Προμηθέα και θέλετε να ταξιδέψετε τη φλόγα της στα πέρατα του κόσμου. Λαμπαδηδρόμοι ακούραστοι που στο τέλος όμως αυτής της χρονιάς θα πρέπει να κόψετε ταχύτητα, ίσως και να ‘’κρεμάσετε τα παπούτσια σας’’ για λίγο, τόσο όσο να πάρετε μια βαθιά ανάσα! Η Έκλειψη της 14ης Δεκεμβρίου, η τελευταία Έκλειψη του χρόνου θα σας δώσει την ευκαιρία να ξαποστάσετε και να σκεφτείτε. Ιδιαίτερα προσεχτικοί οι γεννημένοι 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου, που θα πρέπει να διαχειριστείτε την ολική Hλιακή Έκλειψη. Αλλαγές, ανατροπές, εκπλήξεις στις σχέσεις σας, αλλά κυρίως μέσα σας… στην αδούλωτη Κενταυρίσια ψυχή σας!

Αλήθεια, πόση φωτιά μεταβλητή να αντέξει πια το σύμπαν; Τώρα είναι η δική σας στιγμή, η δική σας η φωτιά! Χρόνια σας πολλά, δημιουργικά και γενναιόδωρα, καλοζωισμένα και επεκτατικά, χρόνια χαρούμενα γεμάτα νέους στόχους! Αν και είστε παιδιά της αρχής του χειμώνα έχετε ζεστασιά στην καρδιά και απλοχεριά στα συναισθήματα! Τολμήστε να φανταστείτε και τα πιο ανέφικτα, κάντε όσες περισσότερες ευχές μπορείτε, είναι η στιγμή που το ονειρικό μπορεί να αποκτήσει υπόσταση! Τοξότες εσείς, αιώνιοι μεταλαμπαδευτές της γνώσης, αδέσμευτοι και υπερβολικοί, ταξιδευτές του φυσικού και μεταφυσικού, ζηλωτές και γενναίοι που δεν γνωρίζετε όρια. Εσείς είστε Κένταυροι γοργοπόδαροι που έχετε μάθει να καλπάζετε αφηνιασμένα. Μέσα στο διττό, μεταβλητό σας σώμα έχει συνηθίσει να συμβιώνει το αρχέγονο με το ανθρώπινο, η σωματική δύναμη με τη δύναμη της γνώσης. Βγάζετε το βέλος από τη φαρέτρα το περνάτε στο τόξο σας, τεντώνετε με όλη τη δύναμή σας και το αφήνετε να ταξιδέψει στα πέρατα… Είστε ένα ον δυο κόσμων, είστε ένα ον από δύο κόσμους! Άνθρωπος από τη μέση και πάνω με πνευματικότητα, σκέψη και λογική! Άλογο, θηρίο από τη μέση και κάτω με το άγριο ένστικτο της επιβίωσης ισχυρό μέσα σας. Το ”ζώο” αυτό που είναι υπεύθυνο για την αναπαραγωγή, για τα ζωώδη πάθη που δεν γνωρίζουν λογική! Δύο κόσμοι που παλεύουν ατελεύτητα για το ποιος θα επικρατήσει… θα τιθασεύει ο άνθρωπος το κτήνος… ή το κτήνος τον άνθρωπο; Όταν επικρατήσει το πρώτο, τότε ο σκοπός της ύπαρξης ενός Τοξότη έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία!

Αφιερωμένο στους Τοξότες …

Οι Κένταυροι κάλπαζαν μέσα στο πυκνό δάσος από αιωνόβια δέντρα συνθλίβοντας με τις δυνατές οπλές τους τις κατάφορτες από ώριμους πορτοκαλιούς καρπούς κουμαριές. Η γη τρανταζόταν κάτω από τα αλογίσια πόδια τους, ενώ τα μικρά αγρίμια του δάσους κρύβονταν φοβισμένα στις τρύπες τους. Καπνός έβγαινε από τα διεσταλμένα ρουθούνια τους που αργούσε να διαλυθεί μέσα στην παγωμένη ατμόσφαιρα, μα τα ρωμαλέα στέρνα των περισσότερων ήταν γυμνά. Μερικοί φορούσαν δερμάτινα γιλέκα από νεβρό ή γούνα λύγκα, όχι γιατί κρύωναν, αλλά γιατί έτσι αποδείκνυαν την ανδρεία τους ή τον βαθμό τους στην κοινωνία των Κενταύρων. Δεν αισθάνονταν το κρύο του χειμώνα τα ημιανθρώπινα αυτά όντα των δύο κόσμων, ούτε την κάψα του καλοκαιριού. Το δηλητηριασμένο αίμα που κυλούσε στις φλέβες τους είχε πάντα τη δική του θερμοκρασία και δεν άφηνε να τους επηρεάζουν οι καιρικές συνθήκες. Είχαν δηλητηριασμένο αίμα, αλογίσιες φλέβες, μα ανθρώπινη καρδιά, που καταδυναστευόταν από όλες τις συναισθηματικές μεταπτώσεις του ανθρώπινου είδους. Αν ήταν μόνο θηρία, δεν θα αισθάνονταν μίσος, ζήλια, έρωτα, αγάπη, δεν θα ήταν άπληστοι και εκδικητικοί, δεν θα τυφλώνονταν από θυμό ούτε θα ερωτεύονταν τις Μαινάδες και τις Ναϊάδες…

” Χίλια Χρόνια Μετά… κι άλλα χίλια ”

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα