Το Ζώδιο του μήνα: Καρκίνος

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
24/06/2021

ΚΑΡΚΙΝΟΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!

Κάθε που ο Ήλιος περνάει στον Καρκίνο, το Σύμπαν συντονίζεται με την Ψυχή, συντονίζεται με τη Μνήμη, συντονίζεται με την Ανάμνηση, συντονίζεται με τη Μεγάλη Μητέρα. Όλες αυτές τις θηλυκές αρχές αντιπροσωπεύει το παρορμητικό, το διαισθητικό αυτό ζώδιο του νερού, το σιωπηλό, το σκληροκέλυφο, που μέσα του όμως κρύβει μια υγρή μαλακιά ψίχα, την Ψυχή του! Τόσο τρυφερή κι ευαίσθητη που πρέπει να την καλύπτει το σκληρό καύκαλο για να μη διαλυθεί!

Κάθε που ο Ήλιος περνά στο ζώδιο του Καρκίνου, κάτι μοναδικό συμβαίνει στο Βόρειο Ημισφαίριο. Η μαγική Πύλη της 00 του Καρκίνου, η κρίσιμη Πύλη του Συναισθήματος, ανοίγει και δέχεται το Θερινό Ηλιοστάσιο! Είναι η στιγμή εκείνη του χρόνου που τα νερά αποκτούν μαγικές δυνάμεις και που τα ξερά στεφάνια της Πρωτομαγιάς μαζεύονται από τα κατώφλια για να καούν στις φωτιές του Κλήδονα!

Χρόνια σας πολλά ευαίσθητοι Καρκίνοι μου που ξεγελάτε πολύ καλά αυτούς που δεν σας έχουν μελετήσει, γιατί σας νομίζουν αδύναμους και υποχωρητικούς και πιστεύουν πως το ανάποδο περπάτημα σας είναι ένδειξη δειλίας. Κυβερνήτης σας είναι η Σελήνη, αυτή η κυκλοθυμική, καπριτσιόζα κυρά του Ουρανού με την ευμετάβλητη ψυχολογία και την μεγάλη διαίσθηση.

Η είσοδος του Ήλιου στη θερινή του κατοικία στις 21 Ιουνίου με την έναρξη των γενεθλίων σας, βρήκε την Αφροδίτη ‘’χορεύτρια’’ στις τελευταίες μοίρες του ζωδίου σας και τον Ερμή ανάδρομο ανιχνευτή στους Διδύμους, πίσω από την πλάτη σας. Η Σελήνη, δικός σας παντοδύναμος κυβερνήτης στο φιλικό σας ζώδιο του Σκορπιού θα χαρίσει μυστήριο, πάθος και ένταση στις καλοκαιρινές σας ημέρες. Στις μέρες και τις νύχτες τις Καρκινίσιες οι άνθρωποι γίνονται αλαφροΐσκιωτοι και τα μυστικά παύουν να είναι μυστικά…

1ο Δεκαήμερο 21 Ιουνίου – 1 Ιουλίου

Εσείς είστε τα γνήσια κυκλοθυμικά παιδιά της Σελήνης Καρκίνοι του πρώτου δεκαημέρου. Φέτος, στα γενέθλια σας θα δεχθείτε ένα ξεχωριστό Συμπαντικό δώρο, γενναιόδωρο και καλοδεχούμενο, το δώρο της εύνοιας του Δία σε τρίγωνα! Ιδιαιτέρως τυχεροί οι γεννημένοι τις τρεις πρώτες ημέρες, 21, 22, 23 Ιουνίου, με τα γενέθλια σας στην Πύλη του Θερινού Ηλιοστασίου. Αισιοδοξία, ευκαιρίες προσωπικές και επαγγελματικές, οικονομικές ευκολίες , επισημοποιήσεις, όλα στην ατζέντα του Δία για εσάς.

Η Πανσέληνος του Ιουνίου ενδέχεται να φέρει εντάσεις και αντιπαραθέσεις στους γεννημένους 24 και 25 Ιουνίου. Προσοχή στις σχέσεις που θέλετε να κρατήσετε ‘’ζεστές’’ στη ζωή σας.

2ο Δεκαήμερο 2 – 11 Ιουλίου

Η διαίσθηση είναι το μεγάλο σας αυτού Καρκίνοι μου του δεύτερου δεκαημέρου, καθώς κυβερνήτης σας από δεκανό είναι ο πανίσχυρος νεκρομάντης Πλούτωνας. Η πρώτη σας σκέψη είναι πάντα η σωστή, αυτή η αφιλτράριστη, αυτή που σας την προστάζει η Ψυχή σας και όχι το μυαλό σας. Προσεκτικοί οι γεννημένοι 3, 4, 5 Ιουλίου με τον Ήλιο σας σε κοφτερή όψη χιαστί με τον Κρόνο. Οι σχέσεις σας με πρόσωπα κύρους, αλλά και με πρόσωπα σημαντικά μέσα στο οικογενειακό σας περιβάλλον μπορεί να διαρραγούν, να υπάρξει απομάκρυνση και να χάσατε στήριξη και εύνοια που μέχρι τώρα θεωρούσατε δεδομένες. Γενέθλια με Νέα Σελήνη θα κάνετε οι γεννημένοι στις 10 Ιουλίου και θα είστε έτοιμοι για νέα ξεκινήματα, νέες αποφάσεις αλλά και νέες ευκαιρίες ζωής, μέχρι τα επόμενα γενέθλια σας στις 10 Ιουλίου 2022.

3ο Δεκαήμερο 12 – 22 Ιουλίου

Τρυφεροί, ονειροπόλοι Καρκίνοι του τρίτου δεκαημέρου, ο Ποσειδώνας έχει αγγίξει το σκληρό σας καύκαλο με την τρίαινα του και το έχει μαλακώσει. Είστε και δικά του παιδιά από δεκανό και σας έχει χαρίσει τη φιλευσπλαχνία του, την καλοσύνη του και μερικές φορές και την αφέλεια του. Τους ξεγελάτε όλους καλά. Δε δείχνετε ούτε τη δύναμη, μα ούτε και την αδυναμία σας. Είστε εσείς οι πιο ‘’ταλαιπωρημένοι’’ Καρκίνοι από όλους! Ό,τι και να πείτε έχετε δίκιο. Όσο και να παραπονεθείτε και πάλι δίκιο έχετε. Έχετε αντέξει Κρόνο και τώρα καλείστε να αντέξετε και άλλο… Πλούτωνα. Ευνοημένοι οι γεννημένοι 15, 16 Ιουλίου με τον Ποσειδώνα σε τυχερά τρίγωνα να σας χαρίζει έρωτες και οικονομικές διευκολύνσεις. Εξαιρετικά προσεκτικοί οι γεννημένοι 18, 19 και 20 Ιουλίου καθώς ο Πλούτωνας από απέναντι έχει βαλθεί να σας κάνει άλλους ανθρώπους. Αυτός, προσπαθεί να συνθλίψει το σκληρό σας καβούκι και εσείς έχετε επιστρατεύσει όλη την Καρκινίσια σας δύναμη για να αντέξετε…

Ο Καρκίνος είναι ένας μικρός σκορπιός και δεν ξεχνά, αλλά σε αντίθεση με το ζώδιο του Σκορπιού δεν ψάχνει την εκδίκηση στην αδυναμία του αυτή να λησμονήσει. Ψάχνει την συναισθηματική δικαίωση, την συναισθηματική αποκατάσταση και αν αυτό επιτευχθεί και πάλι δεν ξεχνά! Το ζώδιο του Καρκίνου είναι πάνω από όλα το ζώδιο της μνήμης, της λατρείας σε κάθε τι παλιό, παραδοσιακό, αυθεντικό που περιέχει μέσα του τις σταλαγματιές του χρόνου. Είναι το ζώδιο της μητέρας, της γιαγιάς, της εστίας, της πατρίδας. Είναι η Μάνα που θέλει να φροντίσει, να αγκαλιάσει, να αγαπήσει χωρίς όρους τα παιδιά της. Ο Καρκίνος είναι ζεστό ψωμί στο τραπέζι, είναι τσουκάλι στη φωτιά και αν γκρινιάζει λίγο, είναι γιατί πασχίζει να δουν και οι άλλοι μέσα από τα ρομαντικά του μάτια τις αξίες του παρελθόντος πάνω στις οποίες χτίζει το μέλλον. Ο Καρκίνος είναι μητρότητα, είναι το ένστικτο της προστασίας του αδύναμου, είναι το κουκούλι που προστατεύει το έμβρυο, είναι ο ομφάλιος λώρος που το τροφοδοτεί. Κάθε τι που αφορά στις αναμνήσεις της καρδιά μας, είναι το Καρκινίσιο κομμάτι που όλοι έχουμε μέσα μας… πάντα κάπου θα υπάρχει ο τέταρτος οίκος στο γενέθλιο χάρτη μας.

Ο Καρκίνος είναι η Ψυχή! Η Ψυχή αυτή που δεν ξεχνά αυτά που εμείς ξεχνάμε ή αυτά που καμωνόμαστε πως έχουμε ξεχάσει… Είναι η συλλογική μνήμη όλων των ανθρώπων. Είναι η συλλογική μνήμη όλων των ενσαρκώσεων. Είναι η συλλογική μνήμη της ”Μάζας”. Πανανθρώπινα σύμβολα όπως ο Nelson Mandela και ο 14ος Δαλάι Λάμα γεννήθηκαν κάτω από τον αστερισμό του Καρκίνου! Άνθρωποι που μπορούν να είναι τόσο μαλακοί όσο και σκληροί, τόσο ειρηνιστές όσο και πολεμιστές, τόσο αθώοι όσο και ένοχοι, άνθρωποι που μπορούν να δώσουν τέρμα στη ζωή τους αλλά και τέρμα στη ζωή των άλλων! Ογκόλιθοι ταλέντου όπως ο Ernest Hemingway, o Robin Willias αλλά και ο Anthony Bourdain ακολούθησαν το ίδιο μονοπάτι… Σας φαίνεται περίεργο Καρκίνοι μου; Μην τρομάξετε, μα το ζώδιο των serial killers είναι το δικό σας! Μήπως έχει έρθει η στιγμή που πρέπει να σας δουν με άλλα μάτια αυτοί που συνήθως λένε ”τα καημένα τα Καρκινάκια;”

Όταν δεν μπορείς να ξεχάσεις και μέσα σου βράζουν οι μνήμες είναι σαν να κουβαλάς μια ”κατάρα”, μια πληγή που δεν μπορεί να κλείσει. Έχεις γεννηθεί Καρκίνος και θυμάσαι κάθε στιγμή της παιδικής σου ηλικίας, της εφηβικής, της φοιτητικής. Κάθε τι που σε έκανε να χαρείς και κάθε τι που σε έκανε να θυμώσεις,

κάθε τι που σε πλήγωσε…

Δεν ξεχνάς και φυλάς, γιατί είσαι κάβουρας με μαλακιά Ψυχή και σκληρό τσόφλι και βαδίζεις προς τα πίσω, πολύ πίσω… εκεί που άρχισαν όλα… εκεί που πρωτομύρισες το άρωμα της ζωής. Γιατί ο Καρκίνος είναι μυρωδιές, είναι τα αρώματα που ποτέ δεν λησμονάμε…

Καρκίνοι μου χρόνια σας πολλά!!!

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα