Το Ζώδιο του Μήνα – ΖΥΓΟΣ

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
27/09/2021

Χρόνια σας πολλά Ζυγοί, καλοζυγιστές του Σύμπαντος!

Είστε το δεύτερο ζώδιο του αέρα, αυτό, που πρώτοι οι Βαβυλώνιοι ξεχώρισαν στο νυχτερινό ουρανό. Μια ζυγαριά με δυο τάσια… ενώ οι Άραβες έβλεπαν σε εσάς τη συνέχεια του αστερισμού του Σκορπιού. Το 150 π.Χ. ο αστρονόμος Ίππαρχος διέκρινε και κατέγραψε τον αστερισμό σας με το σημερινό όνομά του, τοποθετώντας τη ζυγαριά στα χέρια της Αστραίας, της Θεάς της δικαιοσύνης. Σύμβολό σας η άψυχη, κρύα, απρόσωπη ζυγαριά… έτσι δεν έχετε ακούσει να λένε πολλές φορές; Σε ένα ζωδιακό κύκλο με έμβια σύμβολα, με σύμβολα που έχουν Ψυχή, εσείς αντιπροσωπεύεστε από κάτι υλικό και άψυχο. Λάθος, γιατί η δική σας ζυγαριά είναι αυτή που ζυγίζει τις ίδιες τις ψυχές, είναι η ζυγαριά του Όσιρι, είναι αυτή που απονέμει δικαιοσύνη ζυγίζοντας το θείο νόμο. Η μεταφυσική σημασία της ζυγαριάς σας είναι τεράστια και τη συναντάμε στην απαρχή όλων σχεδόν των θρησκειών, είναι η ζυγαριά της Ψυχοστασίας που αποφασίζει τα επέκεινα.
Πάνω στα δυο χρυσά σας τάσια, από τη μια, στέκεται η Ψυχή και από την άλλη ένα πούπουλο πανάλαφρο και η Ψυχή στο ζύγι πρέπει να φανεί ελαφρότερη από αυτό το «τίποτα» σε βάρος…
Κάθονται οι 42 δικαστές απέναντι από κάθε Ψυχή γυμνή κι εκτεθειμένη και τη ρωτούν τις ερωτήσεις που πρέπει να έχουν απάντηση αρνητική για να περάσουν στην όχθη την απέναντι…
Υπήρξες οκνηρή; Αδίκησες κανέναν; Λιποψύχησες; Έκανες κάποιον να κλάψει; Εξαπάτησες κανέναν;
Κάθε απάντηση κάνει τη Ζυγαριά να γέρνει… Τέτοια είναι η ζυγαριά σας Ζυγοί μου και θα πρέπει να αισθάνεστε περήφανοι για αυτήν! Ανήκετε στο σταυρό των παρορμητικών, των ζωδίων που «ξεκίνησαν» τον κόσμο. Σηματοδοτείτε το ξεκίνημα μιας εποχής, ανήκετε σε μια από τις τέσσερις κρίσιμες πύλες του χωροχρόνου. Μηδενική μοίρα Ζυγού, Φθινόπωρο, Φθινοπωρινή Ισημερία, μοίρα διπλωματίας. Οίκος σας ο έβδομος. Γωνιακός οίκος του γάμου και των συνεργασιών, των φανερών εχθρών, των δικηγόρων και των δικαστηρίων. Όλα αυτά σας ακούγονται τόσο άψυχα, ουδέτερα και αδιάφορα, λοιπόν;

Κάθε 23 του Σεπτέμβρη, εκεί στη Φθινοπωρινή Ισημερία, ο Ήλιος αφήνει τη μετρημένη και πρακτική Παρθένο και περνά στο Ζυγό, στον καλαίσθητο, συντροφικό, καλλιτεχνικό, διπλωμάτη αλλά και αναποφάσιστο Ζυγό. Αν ο Κριός απέναντί σας ζει την έξαρση του Ήλιου μια και είναι το Εγώ, εσείς στην αντίπερα όχθη αντιπροσωπεύετε το Εμείς και την πτώση του, αφού μοιραία σκορπίζετε τη λάμψη του σε πολλά κομμάτια. Όση αδιαλλαξία επιδεικνύει ο Κριός, το «αντίπαλο δέος σας», τόσο διαλλακτικοί είστε εσείς, με αποτέλεσμα να φαίνεστε άτονοι απέναντι του. Ξέρετε όμως, η μετριοπάθεια και η διαλλακτικότητα έχουν απλώς πιο αργή άνοδο προς την κορυφή και σίγουρα δημιουργούν πιο βοηθητικό περιβάλλον σε κάθε προσπάθεια. Έχετε, λοιπόν, ένα επιπλέον χάρισμα σε σχέση με τους απέναντι, ξέρετε πως να μη δημιουργείτε εχθρούς!
Κυβερνήτης σας είναι ο Πλανήτης με το πιο γλυκό πρόσημο από όλους, η Αφροδίτη! Ομορφιά, καλαισθησία, καλοζωία, κομψότητα, δημοφιλία, διπλωματία, είναι μερικά από τα αμέτρητα θετικά στοιχεία σας, αλλά η αναποφασιστικότητα και η ανασφάλεια είναι δύο από τα κυριότερα αρνητικά σας. Αυτό γιατί σαν το ζώδιο των σχέσεων που είστε, δυσκολεύεστε να είστε μόνοι. Δυσκολεύεστε να είστε χωρίς σύντροφο, με αποτέλεσμα να μπαίνετε επιπόλαια σε σχέσεις από το φόβο της μοναξιάς και μόνο! Εσείς, οι καλοζυγιστές που ξέρετε να ζυγίζετε τα πάντα και να παίρνετε δίκαιες αποφάσεις, δυσκολεύεστε να ζυγίσετε σωστά την ανασφάλειά σας! Αυτό όμως είναι το ζητούμενο και στόχος της αυτοβελτίωσής σας, να ενδυναμώσετε την αποφασιστικότητά σας, να αποκτήσετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και να ζήσετε τη ζωή σας ως πρωταγωνιστές και όχι ως κομπάρσοι.

1ου Δεκαημέρου 23/9ου – 3/10ου

Είστε εσείς τα καθαρόαιμα παιδιά της Αφροδίτης και τα φετινά γενέθλιά σας θα είναι ευνοϊκά, καθώς θα τα συνοδέψουν τα τρίγωνα του Κρόνου από τον Υδροχόο! Ο Δίας πέρασε σε τρίγωνα, σας άφησε τα δώρα του τον προηγούμενο χρόνο και τώρα καλείστε να τα διατηρήσετε, καθώς θα περάσει στους Ιχθύες, σε μια θέση αρκετά προκλητική για εσάς. Ο Άρης στο δικό σας ζώδιο, σε σύνοδο με το σεπτεμβριάτικο Ήλιο του Ζυγού, θα σας δώσει τον απαραίτητο δυναμισμό να επιχειρήσετε, να αποκτήσετε, και να πετύχετε! Ο Ερμής ανάδρομος, επίσης στο δικό σας ζώδιο, αν και μακριά από το δεκαήμερό σας, θα αρχίσει να ξυπνά θέματα του παρελθόντος. Εξαιρετικά τυχερή η φετινή γενέθλια χρονιά για τους γεννημένους 26 και 27 Σεπτεμβρίου, καθώς το μεγάλο αεράτο τρίγωνο με τη συμμετοχή Σελήνης, Άρη και Κρόνου, θα φέρει καταπληκτικές φρέσκες ιδέες, επαγγελματικές και ερωτικές ευκαιρίες.

2ου Δεκαημέρου 4 – 13/10ου

Εσείς, οι Ζυγοί του δεύτερου δεκαημέρου, με συγκυβερνήτη σας από δεκανό το ρηξικέλευθο Ουρανό, φέτος θα κάνετε γενέθλια με τη συντροφιά του Άρη! Η θέση του Άρη στο Ζυγό μπορεί να του στερεί θέληση και πάθος, μια και βρίσκεται σε πτώση, αλλά σίγουρα δε θα στερήσει τις ευκαιρίες και την ανάγκη σας να παλέψετε για αυτές. Το στηρίζει καλά ο Κρόνος από τον Υδροχόο και θα σας δώσει την απαραίτητη αποφασιστικότητα για να τολμήσετε και να πετύχετε. Οι γεννημένοι 6 Οκτωβρίου θα πάρετε δώρο στη Γενέθλια Επιστροφή σας τη Νέα του Σελήνη και θα είστε έτοιμοι ολόκληρη τη χρονιά για νέες σημαντικές αρχές, προσωπικές και επαγγελματικές. Έρωτες, σχέσεις, επισημοποιήσεις, αλλά και οικονομικές ευκαιρίες θα έχει για εσάς το Νέο Φεγγάρι στις 13 μοίρες του Ζυγού. Ο Ερμής στην αναδρομή του θα φέρει το παρελθόν των προσωπικών σας σχέσεων στο προσκήνιο, καθώς θα πραγματοποιήσει σύνοδο ακριβείας με τον Ήλιο και τον Άρη. Οι Ζυγοί του τέλους δεύτερου δεκαημέρου θα μπείτε σε προσωπικά ξεκαθαρίσματα που ενδέχεται να προκαλέσουν εντάσεις και αντιπαλότητες.

3ου Δεκαημέρου 14 – 23/10ου

Εσείς, Ζυγοί του τρίτου δεκαημέρου με συγκυβερνήτη από δεκανό τον έφηβο Ερμή, βάλλεστε περισσότερο από όλους τους άλλους από το παρελθόν σας. Είναι διττές οι αποφάσεις του Σύμπαντος για εσάς, καθώς από τη μια ο Δίας εξακολουθεί να σας χαρίζει τα υπέροχα τρίγωνά του, την ίδια στιγμή που ο Πλούτωνας σας δυσκολεύει και σας περιορίζει με τα τετράγωνά του. Και τώρα; Ποιος θα νικήσει και θα επιβάλλει τη θέλησή του πάνω σας; Μήπως ο Δίας σας δώσει την αισιοδοξία και τη δύναμη που χρειάζεστε για να αντιμετωπίσετε το ζοφερό Πλούτωνα; Ή το σκοτάδι του Πλούτωνα θα καταπιεί τις προσπάθειες του Δία; Η μόνη αλήθεια κρύβεται στον προσωπικό σας χάρτη και στις γενέθλιες όψεις του. Μια Πανσέληνο θα πάρετε δώρο στα γενέθλια σας οι γεννημένοι στις 20 Οκτωβρίου. Ένα δώρο δύσκολο στη διαχείρισή του, από τη στιγμή που η συμμετοχή του Άρη και του Πλούτωνα είναι έντονη. Εντάσεις, πάθη, διεκδικήσεις, αποκαλύψεις μυστικών από τη μία, αλλά και ευκαιρίες ενάρξεων και επεκτάσεων από την άλλη! Το μυστικό για να τα καταφέρετε είναι να προσπαθήσετε να βουτήξετε βαθιά μέσα σας και να καταλάβετε τι ζητάτε εσείς από εσάς… και όχι οι άλλοι!

Ζυγοί, καλοζυγιστές του Σύμπαντος, χρόνια σας πολλά! Είστε κομψά παιδιά της διανόησης και η πολλή «φασαρία» σας αποσυντονίζει. Θέλετε σιωπή και εσωτερική ησυχία, προκειμένου να αποφασίσετε τι σας ταιριάζει και τι όχι. Είστε το ζώδιο της ομορφιάς, της αρμονίας και οι μάχες σας θα είναι όμορφες και αρμονικές. Εξάλλου, ποιος είπε πως τα δύσκολα δε μπορούν να είναι και όμορφα συγχρόνως;

Χρόνια σας πολλά, κομψά και αρμονικά!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα