Το Ζώδιο του Μήνα – Υδροχόος

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
24/01/2023

Γοητευτικοί Υδροχόοι χρόνια σας πολλά! Δώρο σας, η πρώτη Νέα Σελήνη του χρόνου!

Υδροχόοι μου χρόνια σας πολλά!

Αγαπημένοι Υδροχόοι η νέα χρονιά για εσάς θα αποδειχθεί πολύ σημαντική καθώς οι μεγάλες πλανητικές αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν σας αφορούν άμεσα. Μια χρονιά ορόσημο με απίστευτες αλλαγές ζωής που θα σας εισάγουν σε ένα νέο κόσμο. Στα φετινά σας γενέθλια ο Ήλιος πέρασε στο ζώδιο σας στις 20 Ιανουαρίου, ελευθερωμένος από τη σφικτή αγκαλιά του Κρόνου και την ανατρεπτική πίεση του Ουρανού. Το 2023 χάσατε ένα σύμμαχο το Δία, “διώξατε” έναν εχθρό τον Κρόνο, αλλά δεν θα εφησυχάσετε για πολύ, καθώς ο Πλούτωνας στο τέλος του Μάρτη θα περάσει στο δικό σας ζώδιο όπου και θα παραμείνει ως το 2044. Ο φρέσκος Ήλιος στον Υδροχόο θα συναντήσει σε όψη εξαγώνου το Δία στον Κριό, σκορπίζοντας αισιοδοξία και ελπίδα σε όσους την επιθυμούν και τη χρειάζονται. Ο φρέσκος Ήλιος στον Υδροχόο θα συναντήσει και τον Άρη ορθόδρομο πια στους Διδύμους σε τολμηρά τρίγωνα χαρίζοντας δυναμικότητα, ζωτικότητα και απίστευτη σωματική αντοχή και στα τρία δεκαήμερα του ζωδίου σας. Η Νέα Σελήνη στην πρώτη μοίρα του Υδροχόου σε μια ασύμβατη σύνοδο με τον Πλούτωνα θέλει να σας υπενθυμίσει όμως πως τα προβλήματα και οι έγνοιες δεν έχουν εντελώς υποχωρήσει και πως καραδοκούν περιμένοντας μια λάθος σας κίνηση.

Ο πλανήτης που σε κυβερνά, ο ρηξικέλευθος Ουρανός είναι αυτός που λαμβάνει τα σήματα άνωθεν!

Όταν γεννιέσαι Υδροχόος

Όταν γεννιέσαι Υδροχόος γεννιέσαι για να αλλάξεις τον κόσμο και έπειτα να διαχωρίσεις τη θέση σου από αυτόν, γιατί έχει ήδη γίνει πολύ παλιός για εσένα! Όταν γεννιέσαι Υδροχόος είσαι εκ προοιμίου παιδί ενός ανώτερου Θεού, του Θεού που σου χάρισε τα δυο παράλληλα ποτάμια της γνώσης και τον τρόπο να τη μεταφέρεις εκεί που κανένας άλλος δεν μπορεί. Πόσο τους μπερδεύεις όλους, ακόμη και με το όνομά σου, ακόμη και με τον συμβολισμό σου. Νερό κουβαλάς μα τον αέρα πρεσβεύεις. Σύμβολό σου η αέναη κίνηση των διπλών σου ποταμών, μα η σταθερότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό σου. Υδροχόος πάει να πει Νεροκουβαλητής, υπηρέτης σε μια υπηρεσία πολύ υψηλή, επωμιζόμενος την ευθύνη να γεμίζεις τα άδεια τάσια με δροσερό νερό για να ξεδιψάσουν οι διψασμένοι… οι διψασμένοι του πνεύματος. Νεροκουβαλητής με αιώνια σου φροντίδα να ταΐζεις το νερόμυλο του χρόνου για να γυρνούν ακούραστες οι μεγάλες φτερωτές του, οι μεγάλες αντένες που ενώνουν το ”πάνω” με το ”κάτω”, το θεϊκό με το γήινο. Ο πλανήτης που σε κυβερνά, ο ρηξικέλευθος Ουρανός είναι αυτός που λαμβάνει τα σήματα άνωθεν, που δεν τα γειώνει, δεν τα κάνει πάθη ανθρώπινα, τα κάνει επαναστάσεις και εξεγέρσεις. Τίποτα και πουθενά δεν άλλαξε χωρίς έναν άστατο Ουρανό να ανακατεύει τον κόσμο. Μα ένα πρέπει να σου παραδεχθούμε Υδροχόε… είσαι πάντα σταθερός στην τόση σου αστάθεια.

1ο Δεκαήμερο 20 – 29 Ιανουαρίου

Τα γενέθλια σας για το 2023 ξεκίνησαν με την πρώτη Νέα Σελήνη του έτους να σας προετοιμάζει με τον καλύτερο τρόπο για νέες αρχές ζωής. Ο Κρόνος και ο Ουρανός δε θα επιστρέψουν πια στο δικό σας δεκαήμερο και μπορείτε τώρα να πάρετε μια βαθιά ανάσα ανακούφισης. Η νέα χρονιά που ανατέλλει μπροστά σας είναι αισιόδοξη και σας ωθεί να εκπληρώσετε επιθυμίες που είχατε παραγκωνίσει τα τελευταία χρόνια. Οι γεννημένοι 21 και 22 Ιανουαρίου παίρνετε το δώρο της Νέας Σελήνης και το αξιοποιείτε τόσο στα ερωτικά σας βάζοντας νέους ανθρώπους στη ζωή σας, όσο και στα οικονομικά σας θέτοντας νέους οικονομικούς στόχους. Όταν ο Δίας θα περάσει στις 16 Μαΐου στον Ταύρο σε μια θέση αρκετά ευνοϊκή, μα συνάμα προκλητική και υπερβολική για εσάς θα πρέπει να είστε έτοιμοι να κρίνετε τις καταστάσεις με υπομονή και διάκριση. Θα είναι βοηθητικός σε θέματα που αφορούν την ακίνητη περιουσία σας και μέσα στα ενδεχόμενα της νέας χρονιάς μπορεί να είναι μια μετακόμιση ή ανακαίνιση, ή μια αγοραπωλησία οικογενειακού ακινήτου. Προσεκτικοί πρέπει να είναι οι Υδροχόοι 26, 27, 28 και 29 Ιανουαρίου το φθινόπωρο, καθώς η Έκλειψη της 28ης Οκτωβρίου θα ξυπνήσει τις μνήμες της Έκλειψης της 25ης Οκτωβρίου του 2022 και θα επαναφέρει θέματα και καταστάσεις που είχαν μείνει μισοτελειωμένα.

2ο Δεκαήμερο 30 Ιανουαρίου – 8 Φεβρουαρίου

Το 2023 θα σας βρει να προσπαθείτε να τιθασεύσετε τα τετράγωνα του Ουρανού από τον Ταύρο και να προσπαθείτε επίσης να συνειδητοποιήσετε τις αλλαγές ζωής που σας έφερε. Ο Κρόνος αποτελεί παρελθόν πια για εσάς και ο Άρης από τους φιλικούς Διδύμους θα σας ενεργοποιήσει προσωπικά και επαγγελματικά στα δοτικά του τρίγωνα. Αλλαγές που αφορούν στο σπίτι, στην οικογένεια, αλλά και στην καριέρα σας θα είναι μέσα στις τάσεις της άνοιξης καθώς και νέα πλάνα στα συναισθηματικά σας. Ο Ουρανός από τον Ταύρο θα εξακολουθήσει να αλλάζει τις ζωές των Υδροχόων του δεύτερου δεκαημέρου και να φέρνει ανατροπές σε ερωτικά, οικονομικά και επαγγελματικά θέματα. Η… σχεδόν, συνάντηση του Δία με τον Ουρανό στον Ταύρο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2023 θα σας ωθήσει να επαναπροσδιορίσετε τις προσωπικές σας επιθυμίες μέσα στο οικογενειακό σας πλαίσιο και να αντιμετωπίσετε ξεκάθαρα πια καταστάσεις που σας είχαν ίσως ταλαιπωρήσει στο παρελθόν. Οι γεννημένοι 4, 5 και 6 Φεβρουαρίου θα γιορτάσετε τα γενέθλια σας κάτω από την Πανσέληνο του Φλεβάρη που ενδέχεται να φέρει αναστάτωση στα ερωτικά σας θέματα και στις οικογενειακές σας σχέσεις. Εξίσου προσεκτικοί θα πρέπει να είστε και την άνοιξη καθώς η πρώτη Σεληνιακή Έκλειψη του 2023 αυτή της 5ης Μαΐου σας επηρεάζει σε όψη τετραγώνου στον Ήλιο σας.

3ο Δεκαήμερο 9 – 19 Φεβρουαρίου

Ο Κρόνος στο δικό σας δεκαήμερο θα ‘’δυσκολέψει’’ για λίγο ακόμη την ψυχολογική και τη σωματική σας αντοχή. Η ανακούφιση για εσάς θα έρθει μετά τις 7 Μαρτίου που θα αλλάξει ζώδιο και θα περάσει στους Ιχθύες οπότε και η βαριά του σκιά θα απομακρυνθεί από πάνω σας. Ιδιαιτέρως προσεκτικοί οι γεννημένοι 15, 16 και 17 Φεβρουαρίου που θα κάνετε γενέθλια με τη σύνοδο του Κρόνου στον Ήλιο σας. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε επαγγελματικά θέματα με άτομα κύρους που έχουν λόγο στη ζωή σας. Μέχρι την άνοιξη του 2023 τα ζητούμενα και οι προτεραιότητες της ζωής σας θα έχουν αλλάξει, θα γνωρίσετε νέους ανθρώπους και ο ενθουσιασμός θα επιστρέψει στη ζωή σας. Ερωτικό θα είναι το καλοκαίρι σας Υδροχόοι μου του τρίτου δεκαημέρου, καθώς ο πλανήτης του έρωτα η Αφροδίτη, θα παραμείνει σε ορθή και ανάδρομη πορεία ακριβώς απέναντι σας στο Λιοντάρι για πέντε ολόκληρους μήνες. Η συνάντηση της Αφροδίτης με τον Άρη σχεδόν ολόκληρο τον Ιούνιο και μέχρι τις αρχές του Ιουλίου θα ενεργοποιήσει φλογερούς έρωτες και θα επαναφέρει σχέσεις πάθους στη ζωή σας. Το ίδιο διάστημα θα αποδειχθεί εξίσου σημαντικό και κερδοφόρο σε σχέση με τις οικονομικές και επαγγελματικές σας υποθέσεις.

Παιδιά του Χειμώνα

Παιδιά του χειμώνα, του ψύχους, των ψυχρών απρόσωπων συναισθημάτων, συναισθημάτων γενικών και όχι ειδικών, συναισθημάτων που αφορούν στους πολλούς και όχι στους λίγους. Παιδιά χλωμά και ντελικάτα μια και όλο το φως έχει σταθεί απέναντί σας στο βασιλικό Λιοντάρι που προσποιείστε πως δε ζηλεύετε, μα που τόσο πολύ θέλετε να μοιάσετε κατά βάθος. Όταν είσαι Υδροχόος δεν μπορείς να προβάλλεις το Εγώ σου φανερά, μα μπορείς να το προβάλλεις μέσα από το κοινό καλό που ”προφασίζεσαι” πως υπηρετείς. Το ζώδιο του Υδροχόου δεν είναι τυχαία το ζώδιο των πολιτικών και της πολιτικής και ο ενδέκατος οίκος που το αντιπροσωπεύει ο οίκος των συλλογικών δραστηριοτήτων, των κοινωνικών ομάδων, του ακροατηρίου και της δημοφιλίας. Αν ο Λέων είναι ο βασιλιάς, ο Υδροχόος είναι η αντανάκλαση του, είναι ο επαναστάτης που έχει υποχρέωση να ρίξει το βασιλιά από το θρόνο του. Σας παρακαλούμε μόνο αγαπημένοι Υδροχόοι, συντονιστείτε λίγο και με εμάς τους υπόλοιπους και εξηγείστε μας πως αισθάνεστε και τι σκέφτεστε και μη θεωρείτε δεδομένο ότι πάντα καταλαβαίνουμε. Ναι, ξέρουμε ότι είστε πολύ μπροστά αλλά δεν είναι άδικο να τρέχουμε συνέχεια για να σας προλάβουμε; Ευτυχώς που τις περισσότερες φορές σας φρενάρει λίγο ο παραδοσιακός σας κυβερνήτης ο Κρόνος και κρατάει τα πόδια σας σταθερά στη γη αφήνοντας τη σκέψη σας μόνο να ταξιδεύει σε Ουράνιους θόλους.

Χωρίς Υδροχόους ο κόσμος θα ήταν επίπεδος. Χωρίς τη γόνιμη ”τρέλα” τους οι χάρτες της γης δε θα είχαν αλλάξει σύνορα ούτε θα είχε ανακαλυφθεί το Σύμπαν, η Τεχνολογία, η Αστρονομία, η Αστρολογία, τα Μαθηματικά! Χωρίς Ουρανό και Υδροχόους ο κόσμος θα ήταν ακόμη τετράγωνος με τη φράση Hic Sunt Leones γραμμένη στο περιθώριο του χάρτη. Χωρίς Υδροχόους η φιλία θα ήταν μια λέξη κενή νοήματος.

Εσείς είστε το ζώδιο των φίλων της καρδιάς μας αλλά και των στόχων της ζωής μας. Το ζώδιο του Υδροχόου αυτούς τους φίλους αντιπροσωπεύει, τους παιδιόθεν, τους καρδιακούς, τους φίλους των παιδικών διακοπών με τη φέτα το καρπούζι στα χέρια και τα ξυπόλητα πέλματα. Τους φίλους των σχολικών, των φοιτητικών μας χρόνων, τους φίλους που φέρνουμε στο μυαλό μας στην πρώτη δυσκολία, αυτούς που μοιραστήκαμε το θρανίο, το διάλειμμα, τους πρώτους έρωτες. Μετρήστε τους φίλους σας και αν τους βρείτε αρκετούς σημαίνει πως σας έχει πραγματικά ευλογήσει ο Ουρανός και πως είστε τόσο τυχεροί… γιατί νέοι, παλιοί φίλοι, δεν γίνονται!

Αφιερωμένο στους Υδροχόους… και στους Υδροχόους μου!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα