Το Ζώδιο του Μήνα – Ταύρος

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
02/05/2022

Ταύρος «Ο Αθώος»

Όταν γεννιέσαι κάτω από τον Αστερισμό του Ταύρου γεννιέσαι Μινώταυρος και Λαβύρινθος μαζί. Όταν γεννιέσαι κάτω από τον Αστερισμό του Ταύρου γεννιέσαι Ταύρος και Ταυρομάχος μαζί. Όταν γεννιέσαι κάτω από τον Αστερισμό του Ταύρου γεννιέσαι δυνατός, υπομονετικός και ανυπόμονος μαζί.

Στις 20 Απριλίου του 2022 ο Ήλιος πέρασε την πύλη του Ταύρου και τα γενέθλια σας ξεκίνησαν αγαπημένοι Ταύροι. Μια χρονιά ξεχωριστή με όλες τις Εκλείψεις του έτους στο δικό σας άξονα. Μια χρονιά αλλαγών, ξεβολεμάτων και ιδιαίτερων αποφάσεων.

1ο δεκαήμερο 20/4 – 30/4

Οι Ταύροι του Απρίλη είστε τα καθαρόαιμα παιδιά της Αφροδίτης, παιδιά της ομορφιάς, της ασφάλειας και της συνήθειας. Η πρώτη Ηλιακή Έκλειψη του 2022 που θα πραγματοποιηθεί 30 Απριλίου 2022, στις 10 μοίρες του Ταύρου, θα καθορίσει τη γενέθλια χρονιά σας και θα φέρει σημαντικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα της ζωής σας.
SOS οι Ταύροι που έχετε γεννηθεί 29 και 30 Απριλίου καθώς η συμμετοχή του Ουρανού στη Γενέθλια Επιστροφή σας θα σας φέρει ανατροπές σε επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις. Οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες, οπότε και θα πρέπει να επιστρατεύσετε όλη την υπομονή σας προκειμένου να αντεπεξέλθετε.

2ο δεκαήμερο 1/5 – 10/5 

Η Αφροδίτη και ο Ερμής συμπράττουν στο δικό σας δεκαήμερο και είστε οι πιο ευέλικτοι και ευρηματικοί Ταύροι από όλους. Τα τετράγωνα όμως του Κρόνου με τον Ουρανό θα εξακολουθήσουν να σας προβληματίζουν τόσο στις σχέσεις σας, όσο και στα περιουσιακά και επαγγελματικά σας θέματα.
SOS οι Ταύροι της αρχής του Μαΐου, γεννημένοι 1, 2, 3, 4 και 5 που δέχεστε το βάρος των Μεγάλων και των αλλαγών που αυτοί επιτάσσουν. Η ανάγκη σας για επανάσταση και εξέγερση είναι έντονη, μόνο που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί άμεσα από τη στιγμή που πρέπει να ωριμάσουν οι συνθήκες που θα φέρουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

3ο δεκαήμερο 11/5- 21/5

Εκτός της Αφροδίτης, του κυβερνήτη πλανήτη σας, ο Κρόνος συγκυβερνά από δεκανό το δικό σας δεκαήμερο και σας κάνει περισσότερο αυστηρούς και υπεύθυνους από τους υπόλοιπους Ταύρους. Η εύνοια του Πλούτωνα σε χαρισματικά τρίγωνα θα συνεχιστεί και για το 2022 για τους γεννημένους τις τελευταίες ημέρες του ζωδίου σας.
SOS οι Ταύροι που έχετε γεννηθεί 15, 16 και 17 Μαΐου, καθώς θα έχετε να διαχειριστείτε τη δεύτερη Έκλειψη του 2022, τη Σεληνιακή της 16ης Μαΐου που θα κλείσει τους κύκλους των γεγονότων που ξεκίνησαν στη ζωή σας, το Νοέμβριο του 2021.

Η μασίφ δύναμη του Ταύρου!

Είστε δυνατοί Ταύροι μου, είστε στιβαροί και στις πλάτες σας μπορείτε να στηρίξετε τα «Ταυροκαθάψια»όλου του κόσμου. Μην ακούτε αυτούς που λένε πως είστε αργοί. Πως δυσκολεύεστε να πάρετε αποφάσεις. Πως αν πεισμώσετε στυλώνετε τα πόδια. Πως δεν είστε τόσο δραστήριοι όσο θα σας ήθελαν. Οι αξίες που πρεσβεύετε θέλουν σταθερότητα, επιμονή και αξιοπρέπεια και εσείς γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλον πως η φωνή του αρχηγού είναι χαμηλή και πως φασαρία κάνουν συνήθως οι αδύναμοι.

«…Αυτό το βόιδι το μανό, π’ όσο βαθιά ρουχνίζει τόσο εύκολα μυγιάζεται κι ανεμοστροβιλίζει και που το κράζουνε Λαό…»

Η παρομοίωση του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη στον «Φωτεινό» δεν θα μπορούσε να περιγράψει σοφότερα τις ιδιότητες του Ταύρου, ένα Βόδι αργό, υπομονετικό που σέρνει καρτερικά το άροτρο και οργώνει τη γη σε βαθιά αυλάκια, έτοιμα να δεχθούν τη νέα σπορά. Που κάθεται ακίνητο και ρουχνίζει στο παχνί μασώντας το χορτάρι του, μέχρι να το τσιμπήσει η μύγα! Και τότε, ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε!

Αγνοεί το κόκκινο πανί της γρήγορης μάχης!

Όλη η μασίφ δύναμη απελευθερώνεται και είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να διαλύσει το σύμπαν! Δεν είναι τυχαίος ο παραλληλισμός του Ταύρου με το Λαό, γιατί μόνο έτσι μπορεί να αποδοθεί η συμπυκνωμένη δύναμη της μάζας που μπορεί να διαλύσει τα πάντα στο πέρασμά της. Αν ο Κριός είναι η έναρξη, ο Ταύρος είναι η αρχή της γέννησης. Είναι ο σπόρος που θα μπει στα ζεστά σπλάχνα της γης και με το νερό του Σκορπιού από απέναντι θα αρχίσει να βγάζει αδύναμες ριζούλες. Αυτές οι ρίζες όμως θα δυναμώσουν και θα δώσουν πλατάνια αιωνόβια αργότερα. Τέτοιο ζώδιο είναι ο Ταύρος. Ζώδιο της θέλησης. Αγνοεί το κόκκινο πανί της γρήγορης μάχης, γιατί γνωρίζει καλά πως η ζωή για να αποδείξει την αξία της πρέπει να κερδίσει μάχες μαραθώνιες με υπομονή και σύνεση.

Ζώδιο θηλυκό της Γης

Ένα Θηρίο είστε, αργό, υπομονετικό που σέρνει καρτερικά το άροτρο και οργώνει τη γη σε βαθιά αυλάκια, έτοιμα να δεχθούν τη νέα σπορά. Είστε οι Αθώοι κατά τον Jung. Είστε ονειροπόλοι, είστε χαρούμενοι, είστε αγνοί, είστε αισιόδοξοι, είστε αισθησιακοί, όταν «ο παράδεισος» σας μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας και τις ασφάλειες σας. Μα μπορείτε να γίνετε ξεροκέφαλοι, ουτοπιστικοί, παραδόπιστοι, λάγνοι, και αφελείς αν «ο παράδεισος» σας πάψει να καλύπτει αυτά που θεωρείτε απαραίτητα για την καλοζωία σας.

Ταύρος, ζώο δύναμης, αντοχής, ζώο της εργασίας του κόπου και του μόχθου που αποφέρει τα προς το ζην. Ταύρος, ζώδιο θηλυκό, σταθερό, της Γης, της δύναμης και της σωματικής ρώμης. Ζώδιο της ύλης και των απολαύσεων που απορρέουν από την προσωπική εργασία. Ζώδιο των ηθικών αξιών που δεν προστάζει κανένας άλλος παρά μόνο ο έντιμος εαυτός μας! Ζώο και ζώδιο σε αγαστή συνεργασία γιατί τα αρχέτυπα είναι ζωντανά και λειτουργούν.

Οι Ταυρίσιες μέρες

Οι Ταυρίσιες ημέρες, είναι ημέρες αγάπης, ασφάλειας, μόχθου. Είναι οι ανοιξιάτικες αυτές ημέρες που θα σας ωθούν να καταπιάνεστε με πράγματα πρακτικά, γήινα και εφικτά. Τα λόγια , οι ιδέες, οι αναπολήσεις, τελειώνουν. Έχει έρθει ο καιρός για πράξη. Έχει έρθει ο καιρός για κάματο. Δουλειά σας Ταύροι μου ν’ ανακατέψετε τα χώματα, να βυθίσετε τα χέρια σας στη γη που έχει αρχίσει να ζεσταίνεται από τον απριλιάτικο ήλιο και να κάνετε τις προσωπικές σας ”φυτέψεις”. Η ποικιλία άπειρη! Τα χώματα σας ζεστά και γόνιμα. Ταύροι μου, ανήκετε σε ένα ζώδιο που έχει αντοχή απίστευτη στη ζωή.

Η μακροζωία του Ταύρου

Ο Ήλιος και ο Ωροσκόπος στον Ταύρο δίνουν μεγάλη διάρκεια, δίνουν μεγάλη διαδρομή, δίνουν σταθερότητα, , δίνουν βήματα ατελείωτα πάνω στο στοιχείο σας, τη Γη! Έχετε το δώρο της μακροβιότητας και της καλής υγείας. Οι προσωπικοί πλανήτες στον Ταύρο δίνουν σωματική και ψυχική δύναμη, αλλά και δυνατότητες απόκτησης πλούτου.

Η Σελήνη στον Ταύρο δίνει σταθερότητα συναισθηματική, δύναμη να ξεπερνά ο άνθρωπος τις καταστάσεις και πρακτικότητα στην επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν. Δίνει ακίνητη περιουσία και ικανές τραπεζικές καταθέσεις στις θετικές της όψεις και μια μαμά που έχει αφοσιωθεί στα παιδιά της και τα έχει καλοφροντίσει.

Ο Ερμής στον Ταύρο έχει μια θέση παρεξηγημένη γιατί είναι λίγο αργός λένε. Ναι, αλλά είναι και υπομονετικός και ξέρει να καταστρώνει σχέδια. Είναι ξεροκέφαλος και πεισματάρης και πάλι λένε. Ναι, μα ξέρει να σκέφτεται πρακτικά, λογιστικά και υπολογιστικά. Είναι αυτός ο Ερμής του καλού τραπεζίτη, μα όχι του Αναρχικού, του Pessoa!

Η Αφροδίτη στον Ταύρο βρίσκεται σε θέση κυβέρνησης και σωστής ιεράρχησης των γήινων αξιών της ζωής. Είναι μια μονογαμική αυτή η εδώ η Αφροδίτη αρκεί να καλύπτονται οι ανάγκες της για τρυφηλή ζωή. Δίνει όμορφους ανθρώπους, γλυκείς και φροντιστικούς σε αυτούς που αγαπούν. Οι άνδρες με την Αφροδίτη τους στον Ταύρο «ψάχνουν» παραδοσιακές γυναίκες γιατί ο δρόμος για την καρδιά τους περνάει από το στομάχι τους και γιατί αν αναγραμματίσουμε τη λέξη Αφροδίτη θα δούμε να ξεπηδά μια νέα λέξη. Η λέξη διατροφή! Οι γυναίκες με την Αφροδίτη τους στον Ταύρο είναι όμορφες, ερωτικές και λάγνες και θέλουν συντρόφους δυνατούς που θα μπορούν να τις στηρίζουν στις ανασφάλειες τους. Συναισθηματική, υλική, οικονομική εξασφάλιση μέχρι τα βαθιά τους γεράματα αναζητούν…

Ο Άρης στον Ταύρο θέλει τα δικά του δικά του, αλλά και των άλλων και ενώ παίρνει εύκολα, δίνει δύσκολα. Μα πώς να δώσει εύκολα όταν κοπιάζει για τα πάντα; Δεν μπορούμε να μην του αναγνωρίσουμε το πόσο δουλευταράς είναι! Μπορεί να δείχνει βαρύς και μονοκόμματος, αλλά σίγουρα έχει απίστευτη αντοχή. Όταν απειληθούν τα κεκτημένα του μπορεί να γίνει βίαιος, ωμός , αλλά αν αγαπήσει θα μείνει απολύτως πιστός. Στις θετικές όψεις με το Δία δίνει απαράμιλλο θάρρος, ανδρεία και εξαιρετικά οικονομικά.

Το Μεσουράνημα στον Ταύρο δίνει επαγγελματική σταθερότητα, απόκτηση χρημάτων και επαγγέλματα που αφορούν στα οικονομικά και στη γη. Real Estate, οικονομολόγοι, χρηματιστές, αγρότες, γαιοκτήμονες. Ιδιαιτέρως όταν το Μεσουράνημα δέχεται θετικές όψεις από Δία, Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα και Πλούτωνα, τότε ο άνθρωπος μπορεί να μεγαλουργήσει επαγγελματικά.

Τον εχθρό που παριστάνει τον ατρόμητο, τον εχθρό που είναι οπλισμένος μέχρι τα δόντια για να αντιμετωπίσει τον άοπλο Ταύρο.

Ταύρος στέκεται ακίνητος με το κεφάλι ελαφρώς σκυμμένο και κοιτά το κόκκινο πανί που του κουνά ο Ταυρομάχος ακριβώς απέναντι του. Τα ρουθούνια του διεσταλμένα βγάζουν ζεστό καπνό και το μπροστινό του πόδι σκάβει με δύναμη την άμμο. Η κεράτινη οπλή του έχει ανοίξει μια ρηχή γούβα καθώς αναμετρά με το βλέμμα τον εχθρό του. Τον εχθρό που παριστάνει τον ατρόμητο, τον εχθρό που είναι οπλισμένος μέχρι τα δόντια για να αντιμετωπίσει τον άοπλο Ταύρο.

  • Αυτός ο Ταύρος όμως είναι σοφός και δεν θα μπει στη μάχη όσο και να τον προκαλεί το άλικο πανί που του κουνά προκλητικά ο Ταυρομάχος…
  • Αυτός ο Ταύρος μπορεί να μυρίζει το φόβο του εχθρού του και να τον περιφρονεί…
  • Αυτός ο Ταύρος είναι η ίδια η ζωή που πρέπει να αντέξει σε κάθε πρόκληση…

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα