Το Ζώδιο του Μήνα – Λέων

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
25/07/2022

Λέοντες χρόνια σας πολλά!!!

Ο Ήλιος, ο λατρεμένος ζωοδότης, το κέντρο του δικού μας Σύμπαντος και γύρω του να κυνηγιούνται αέναα οι πλανήτες. Και γύρω του να τριγυρνούν ατέρμονα τα Ηλιοστάσια, οι Ισημερίες, οι Εποχές. Και όλα να αποκτούν νόημα και οντότητα και συμμετρία!

Ο βασιλιάς Ρα των αρχαίων Αιγυπτίων, ο Φαέθων με το πύρινο άρμα στην Ελληνική μας μυθολογία, ο προφήτης Ηλίας, ο Ηλιάτορας, φύλακας των βουνοκορφών που κάθε ξημέρωμα καλημερίζει τον κόσμο. Αυτός είναι ο πλανήτης, το Αστέρι, που κυβερνά το πιο καλοκαιρινό, το πιο φωτεινό ζώδιο από όλα.

Ζώδιο αρσενικό, της φωτιάς, σταθερό.

Εκεί, μέσα στην καρδιά του θέρους τότε που η πλάση γίνεται κίτρινη και χρυσή και τα μάτια χαίρονται και πονούν συνάμα από το τόσο φως, τότε που ο Ήλιος βρίσκεται στην απόλυτη δύναμή του, τότε που οι πύρινες ακτίνες του ψήνουν το χώμα, τότε που ο λίβας φυσάει καυτός και στεγνώνει την πλάση , τότε που γεννιούνται τα Λιοντάρια! Ακριβώς εκεί, μέσα στην καρδιά του Βασιλιά Ήλιου κατοικεί το βασιλικότερο ζώδιο από όλα, ένα ζώδιο με μια καρδιά απόλυτη και παιδική, σταθερή και πύρινη , το Λιοντάρι!

Τα φετινά σας γενέθλια

Αγαπημένοι μου Λέοντες ο Ήλιος για το 2022 θα περάσει στην κυβέρνηση του, στο δικό σας ζώδιο στις 23 Ιουλίου σε σύνοδο με τον Ερμή και θα δημιουργήσει υπέροχες όψεις με το Δία στο Κριό μέσα στις επόμενες ημέρες! Οι ευνοημένοι λοιπόν Λέοντες είστε εσείς , οι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο με το Δία μέχρι τον Οκτώβριο να σας πριμοδοτεί και να σας χαρίζει τα τυχερά και δημιουργικά του τρίγωνα. Προτάσεις για συνεργασίες θα σας γίνουν το διάστημα αυτό, προτάσεις για επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά και προτάσεις σε προσωπικό επίπεδο που τα θετικά τους αποτελέσματα θα φανούν στις αρχές του 2023.

Θα βάλετε τα δυνατά σας μέσα από σκληρή δουλειά και συνέπεια!

Απαιτητικά και πιεστικά θα είναι τα πράγματα για εσάς του δεύτερου δεκαημέρου καθώς ο Κρόνος απέναντι σας θα τεστάρει τις αντοχές σας και ο Ουρανός στα τετράγωνα του θα ταρακουνήσει τις σταθερές σας. Εντάσεις, ανατροπές, καταλυτικές αλλαγές ζωής και καριέρας θα έχει το κοσμικό πρόγραμμα για εσάς. Θα βάλετε τα δυνατά σας μέσα από σκληρή δουλειά και συνέπεια, έτσι ώστε να αποδείξετε πως οι προθέσεις σας είναι τίμιες και πως θα κρατήσετε τις υποσχέσεις σας σε… Πλανήτες και ανθρώπους!
Προσεκτικοί σε θέματα σχέσεων, υγείας και εργασίας οι γεννημένοι 30, 31 Ιουλίου, 1, 2 Αυγούστου με την πρώτη Έκλειψη του 2022 να θυμάται τις δικές σας μοίρες και να σας βάζει σε διλήμματα και αμφιβολίες που είχαν προκύψει και την περασμένη άνοιξη. Εξίσου προσεκτικοί και οι γεννημένοι 14,15,16 και 17 Αυγούστου με την ανατρεπτική Σεληνιακή Έκλειψη της 16ης Μαΐου να ενεργοποιείται από το πέρασμα του Άρη στον Ταύρο και να σας απομακρύνει από σημαντικούς και βοηθητικούς ανθρώπους της ζωής σας.

Τα χρόνια τα Λιονταρίσια

Τα χρόνια τα Λιονταρίσια, είναι χρόνια φωτεινά , παιδικά, χαρούμενα, γεμάτα όνειρα χρυσαφένια! Περισσότερο από κάθε άλλο ζώδιο ο Λέοντας αντιπροσωπεύει τα παιδιά. Ο πέμπτος οίκος κάθε γενέθλιου κοσμογράμματος, ανήκει δικαιωματικά στο Λιοντάρι και είναι υπό την προστασία του, είναι ο οίκος των παιδιών, των ερωτικών ανησυχιών, του φλερτ, των ταλέντων. Είναι ο οίκος που δηλώνει πως θα διαχειριστεί ο άνθρωπος τη χαρά στη ζωή του. Και ο τρομερός βρυχηθμός του δεν υποδεικνύει τίποτα άλλο παρά τον τρόπο που θα προστατέψει κάθε χαρά της ζωής, κάθε παιδί, κάθε παιδικότητα, κάθε” παιχνίδι”. Είναι η προειδοποίηση του στους εχθρούς του να σταθούν μακριά! Στο φυσικό βασίλειο, το Λιοντάρι γεννά έναν σκύμνο, μόνον έναν, αλλά Λέοντα και τον προστατεύει με αυτοθυσία.

Το πρόσωπο του Βασιλιά

«Ο Βασιλιάς πάλεψε με νύχια και με δόντια μα οι πληγές του είναι καυτερές και βαθιές. Η σταθερή πύρινη φλόγα του, του ξέφυγε από τον έλεγχο και θέριεψε και αγρίεψε και λαμπάδιασε την πλάση. Καπνός και στάχτη αιωρείται, που τρυπώνει βαθιά στα ρουθούνια, που εισχωρεί στα πνευμόνια, που κάθεται στην καρδιά και τη μαυρίζει».

Πως είπατε; Δεν υπάρχουν βασιλιάδες σήμερα;

Ε, τότε δεν έχετε σίγουρα στην οικογένεια ή στο φιλικό σας περιβάλλον ένα Λιοντάρι! Γιατί αν είχατε θα αναγνωρίζατε πολύ εύκολα το ηλιακό φως που τους περιβάλλει. Η Αυτού Μεγαλειότης, ο Ήλιος αυτοπροσώπως. Όλα στο φως, τα πάντα στο φως. Η χαρά της ζωής, τα ταλέντα, οι έρωτες, η δημιουργία, η μεγαλοψυχία , η γενναιοδωρία, αλλά και τα υπόλοιπα στο φως. Η αγάπη για την κολακεία, η αυταρέσκεια, η μεγαλομανία. Ένας Λέοντας δεν μπορεί να κρύψει ούτε τα προτερήματα του, αλλά ούτε και τα ελαττώματα του. Είναι πολύ δυνατό το φως που τον περιβάλλει για να τα καταφέρει, κι έτσι κι αλλιώς δεν τον νοιάζει και πολύ. Οι βασιλιάδες ξέρουν να διατάζουν, δεν ξέρουν να απολογούνται.

Προμηθέας

Όταν έχεις για φίλο σου ένα Λιοντάρι έχεις φίλο έναν Ηγέτη, γράφει ο Carl Jung. Ένα φίλο καρδιακό, που θα σου παραχωρήσει τα πάντα χωρίς όρους. Που θα σου σταθεί με όλες του τις δυνάμεις. Που θα μπει μπροστά να βοηθήσει στις δικές σου μάχες. Αν πάλι έχεις εχθρό σου ένα Λιοντάρι, τότε θα αδιαφορήσει παντελώς για εσένα. Σε θεωρεί πολύ λίγο για να ασχοληθεί μαζί σου και σε τελευταία ανάλυση υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία από το να μην ανήκεις στην ”αυλή του”; Η φωτιά του Λιονταριού είναι σταθερή και όταν αρχίσει να καίει δε θα σταματήσει αν δεν αφανίσει όλα τα σπαρτά, δε θα σταματήσει αν δεν χορτάσει την πείνα της με κάθε τρυφερό κλαδί που θα συναντήσει στο διάβα της, είναι η ίδια η ανήλικη φλόγα που χάρισε ο Προμηθέας στους ανθρώπους, μα που έγινε πυρκαγιά στα χέρια αυτών που δεν την σεβάστηκαν. Η φωτιά είναι καταστροφή και αναγέννηση μαζί και τα Λιοντάρια είναι απολύτως ικανά και για τα δύο. Θυμηθείτε, το Λιοντάρι κυνηγά μόνο όταν πεινάσει.

Τον περισσότερο καιρό ξεκουράζεται πάνω στις καυτές σιδερόπετρες της σαβάνας, χαλαρωμένο στη ραστώνη του μεσημεριού και παρακολουθεί μειδιάζοντας τα τσακάλια και τις ύαινες να τραβολογούν τα αποφάγια του…

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα