Το Ζώδιο του Μήνα – Κριός

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
31/03/2022

Κριοί χρόνια σας πολλά!

Όταν γεννιέσαι αρχηγός.

Χρόνια σας πολλά Κριοί λατρεμένοι, χρόνια πολλά σε εσάς που ξεκινάτε τη ζωή με το πόδι τέρμα στο γκάζι και που ποτέ δεν σκέφτεστε τις συνέπειες της ταχύτητας που αναπτύσσετε. Για να ξεκινήσει η ζωή θέλει το πόδι κολλημένο στο γκάζι, θέλει τσαμπουκά, θέλει φλόγα που καίει και εμπνέει με τις σπίθες της την πλάση. Θέλει άσκεφτους πολεμιστές, πορθητές έτοιμους να πάρουν κάστρα απάτητα. Θέλει Κριούς, γιους του Άρη καμωμένους από σίδερο, φωτιά κι ατσάλι. Είστε φωτιά που καίει και τρέχει ανεξέλεγκτα, πως αλλιώς όμως θα μπορούσε να ξεκινήσει η ζωή; Μόνο παρορμητικά και ενστικτώδικα θα μπορούσε, έτσι, χωρίς δεύτερη σκέψη. Ποιος αλήθεια θα ξεκινούσε τον κόσμο με δεύτερη σκέψη λογικότερη; Ποιος αλήθεια χωρίς υπομονή και σβελτάδα θα επέλεγε να γίνει ο συμπαντικός σπερματοδότης και να διαιωνίζει ένα παιχνίδι αειθαλές και ατέρμονο; Μόνο εσείς που είστε εξαιρετικοί στα ξεκινήματα μα βαριέστε αφόρητα στην πορεία.

Αχ! Σε τι παιχνίδι άνισο μας βάλατε όλους εμάς, τους υπόλοιπους του ζωδιακού έτσι που ορμήσατε σε εκείνη την πρώτη μαγική Εαρινή Ισημερία, με το κεφάλι σας σκυμμένο κάτω και τα σκληρά σας κέρατα να κουτουλούν και να σπάνε τον πυκνόχτιστο τοίχο που χώριζε την ανυπαρξία από την ύπαρξη; Σας ευχαριστούμε, μα δεν σας συγχωρούμε. Μας βάλατε σε ένα «παιχνίδι» ατελείωτο και εμείς δεν έχουμε την δικιά σας λαχτάρα, τη δικιά σας ορμή, τη δικιά σας ανυπομονησία.

Κυβερνήτης σας ο Άρης!

Ο Άρης, ο πλανήτης που σας κυβερνά και που στις δικές του μόνο διαταγές υπακούτε, είναι άλικος σαν το αίμα που τρέχει από τις φρέσκες πληγές. Είναι καυτός και ξηρός και στον συμβολισμό του, το μισοφέγγαρο της Ψυχής δεν υπάρχει. Όχι γιατί δεν έχει, αλλά γιατί είναι πολύ σκληρός για να την εκφράσει. Μόνο «κύκλος» και ένα δόρυ μυτερό, ούτε καν τον σταυρό που κυβερνά την ύλη δεν κουβαλά μαζί του. Οι πολεμιστές δεν θέλουν να κουβαλούν βάρη περιττά πάνω τους, πρέπει να είναι ελαφροπάτητοι και γρήγοροι και να χειρίζονται με δεξιοτεχνία τα πολεμικά εργαλεία τους! Και η Ψυχή έχει βάρος ασήκωτο… Αν θες να ξεκινήσεις έναν «πόλεμο» διάλεξε έναν Κριό και αν θέλεις να τον τελειώσεις, διάλεξε έναν Σκορπιό. Πρώτος οίκος και όγδοος οίκος. Η ζωή που αρχίζει, η ζωή που θα μεταλλαχθεί!

Τα ανοιξιάτικα Κριαράκια…

Τα μικρά ανοιξιάτικα Κριαράκια είναι πάντα βιαστικά και γεννιούνται πιο γρήγορα από το αναμενόμενο και τις περισσότερες φορές με καισαρική τομή γιατί η διαδικασία της γέννας παίρνει χρόνο και αυτά βιάζονται. Έχουν τόσα πράγματα που πρέπει να προλάβουν να δουν. Έχουν τόσα πράγματα που πρέπει να προλάβουν να κάνουν και δεν έχουν υπομονή να περιμένουν! Τα ανοιξιάτικα Κριαράκια μεγαλώνουν γρήγορα, βιαστικά και θορυβώδικα. Τρέχουν, πέφτουν, χτυπούν γόνατα και κεφάλι, είναι αρχηγοί στα παιχνίδια, φλερτάρουν και ερωτεύονται συνεχώς. Μα καθώς μεγαλώνουν γίνονται υπέροχα, γενναιόδωρα πλάσματα που σκορπούν αγάπη και χαρά γύρω τους.

Τα φετινά σας γενέθλια

Αρχηγοί του Ζωδιακού, στη φετινή σας Γενέθλια Χρονιά, ο Ήλιος έκανε την είσοδο του στο φλογερό, παρορμητικό, γένους αρσενικού Κριό, στις 20 Μαρτίου. Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες ανιχνευτής πίσω από την πλάτη του και η Σελήνη στη μηδενική του Σκορπιού σε όψη χιαστί, στέρησαν λίγο τη λάμψη του και την αισιοδοξία του. Σκεφτικός και κομματάκι απαισιόδοξος μπήκε φέτος ο Ήλιος στον Κριό, γιατί τέτοιες ήταν και οι συνθήκες τις οποίες είχε να αντιμετωπίσει. Μα καθώς προχωρούσε έβρισκε τη «χαμένη» του αυτοπεποίθηση, καθώς στις 27 Μαρτίου, πέρασε και ο Ερμής στον Κριό και άρχισε να τον πλησιάζει και να τον επηρεάζει με το θαρραλέο τρόπο σκέψης του. Από κει και πέρα ο δρόμος άνοιξε…

1ο δεκαήμερο 20-30 Μαρτίου

Κριοί του πρώτου δεκαημέρου, καθαρόαιμα παιδιά του Άρη, είστε οι τυχερότεροι του 2022. Από τις 11 Μαΐου, ο γενναιόδωρος Δίας θα βρίσκεται στο δικό σας ζώδιο, στο δικό σας δεκαήμερο. Σε πείσμα των κλειστών καιρών, θα έρθουν στη ζωή σας καινούργια και σημαντικά πράγματα τόσο στα συναισθηματικά, όσο και στα οικονομικά σας. Ιδιαιτέρως οι γεννημένοι 20 -28 Μαρτίου, θα βιώσετε μοναδικές στιγμές ευτυχίας. Η δημοτικότητα και η γοητεία σας θα αγγίξουν τα ύψη και ο σημαντικότερος ίσως έρωτας της ζωής σας θα σας χτυπήσει την πόρτα. Στις 20 Αυγούστου, ο κυβερνήτης σας, ο «πολεμοχαρής» Άρης, θα περάσει στους Διδύμους και μέχρι τις 8 Αυγούστου θα παραμείνει στο δικό σας δεκαήμερο. Το διάστημα αυτό θα αισθάνεστε παντοδύναμοι, καθώς θα ενεργοποιεί τον Ήλιο σας με υπέροχα εξάγωνα. Θα είναι η στιγμή να διεκδικήσετε επιτυχίες και να επιστρατεύσετε όλο το επικοινωνιακό ταλέντο και την πειθώ σας, προκειμένου να πετύχετε τους στόχους σας. Ευκαιρίες επαγγελματικές θα προκύψουν και θα είστε απίστευτα δραστήριοι και ακούραστοι στη διεκδίκηση των στόχων σας.

2ο δεκαήμερο 31 Μαρτίου – 9 Απριλίου

Κριοί του δεύτερου δεκαημέρου με συγκυβερνήτη σας από δεκανό το ζωοδότη Ήλιο, τα φετινά σας γενέθλια θα ξεκινήσουν με μία Νέα Σελήνη, αυτή της 1ης Απριλίου. Ένα Νέο Φεγγάρι στις 11 μοίρες του Κριού θα σας συντροφέψει σε όλη τη Γενέθλια Επιστροφή σας, κυρίως εσάς που έχετε γεννηθεί 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου. Νέα ξεκινήματα, ορμητικές αποφάσεις, νέες σχέσεις, νέες καριέρες! Την πρώτη ημέρα του Οκτώβρη, ο κυβερνήτης σας Άρης από τους Διδύμους θα περάσει στο δικό σας δεκαήμερο και θα σας χαρίσει απίστευτη δυναμικότητα. Μέχρι το τέλος του Οκτώβρη που θα έχει μπει στην ανάδρομη πορεία του, θα έχετε να διαχειριστείτε και θέματα του παρελθόντος που ενδέχεται να έχουν την απαρχή τους στο 2015.

3ο δεκαήμερο 10 – 20 Απριλίου

Κριοί του τρίτου δεκαημέρου έχετε συγκυβερνήτη από Δεκανό τον απλόχερο Δία! Είστε περισσότερο εξωστρεφείς, περισσότερο χαρούμενοι και αισιόδοξοι από τους υπολοίπους, αλλά σας αρέσει να προκαλείτε και την τύχη σας περισσότερο. Οι προκλήσεις θα συνεχιστούν για εσάς που έχετε γεννηθεί 16 και 17 Απριλίου, καθώς θα κάνετε γενέθλια με Πανσέληνο. Το ολόγιομο Φεγγάρι του Απρίλη με τον Ήλιο στο δικό σας ζώδιο και τη Σελήνη ακριβώς απέναντι, στον καλόγνωμο Ζυγό, θα σας φέρει εντάσεις, απομακρύνσεις και θα σας εμπλέξει σε «εμπόλεμες» καταστάσεις. Για τους γεννημένους 15, 16, 17, 18, 19 και 20 Απριλίου η πίεση του Πλούτωνα σε τετράγωνα θα συνεχίσει να σας δοκιμάζει σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Ιδιαίτερη προσοχή στην «εύνοια» που μπορεί να σας δείχνουν άτομα που κινούν τα επαγγελματικά σας νήματα, διότι μπορεί να σας την στερήσουν εξίσου εύκολα μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο Άρης, δικός σας κυβερνήτης Οκτώβριο και Νοέμβριο θα σας πριμοδοτήσει με θάρρος και αποφασιστικότητα.

Οι λέξεις που σας περιγράφουν…

Οι λέξεις που περιγράφουν τους Κριούς είναι μαχητικές, είναι δυνατές, γιατί αυτή είναι η ποιότητα του πλανήτη που τους κυβερνά. Όταν κληθούν στον πόλεμο μπαίνουν με όλο το θάρρος, με όλη τους την τόλμη, μα όταν κληθούν στην ειρήνη γίνονται πολεμιστές του Φωτός και μάχονται για τα υψηλά φρονήματα της ζωής. Με τους Κριούς δεν υπάρχει τίποτε κρυφό, τίποτα παρασκηνιακό, είναι αυτό που βλέπουμε. Δεν μπορούν τα κρυφτούν γιατί δεν έχουν χρόνο να σπαταλάνε και γιατί είναι παλικάρια και ξέρουν να διεκδικούν.

Θέλουν λαχτάρα και φωτιά που καίει τα χώματα!

Πως να κρυφτείς άλλωστε όταν είσαι Αρχηγός; Πως να κρυφτείς όταν είσαι ο Ήρωας, κατά τον Carl Jung; Πως να κρυφτείς και να δειλιάσεις όταν οδηγείς κοπάδι με την μπακιρένια σου «κουδούνα» σφιχτά δεμένη στον τράχηλο, να δίνει συνεχώς το στίγμα σου; Πως να κρυφτείς όταν είσαι στην αφετηρία και περιμένεις τον κρότο της έναρξης για να ξεκινήσεις το σπρίντερ της ζωής; Οι μέρες οι κριαρίσες θέλουν θάρρος , παλικαριά, ξεροκεφαλιά. Θέλουν λαχτάρα και φωτιά που καίει τα χώματα για να τα δυναμώσει και να τα κάνει γόνιμα όταν θα δεχθούν τους νέους σπόρους!

Μια μέρα κριαρίσια διάλεξε ο Άγγελος Κυρίου για να ανακοινώσει στη Μαρία πως έχει φυτευτεί στα σπλάχνα της ο σπόρος του Θεού. Μια μέρα κριαρίσια διάλεξε ένα Έθνος κατακερματισμένο να αψηφήσει την τουρκιά και να ξεκινήσει πόλεμο με έναν αρχηγό Κριάρι θαυμαστό, το Γέρο του Μοριά. Πόσους κύκλους κάνει ο καιρός και μας κουβαλά κι εμάς αθέλητα μας μέσα του. Το παλιό γίνεται και πάλι νέο σα να θέλει να μας θυμίζει συνεχώς πως μια μέρα κριαρίσια, κι ένα Κριάρι Αρχηγό χρειάζεται ένα Έθνος για να ελευθερωθεί.

Η γοητεία των Κριών

Η γοητεία των Κριών είναι η ορμή τους, είναι η αμεσότητα και η ακεραιότητα τους. Ένα ζώδιο αρσενικό της φωτιάς, αρχηγικό και φιλόδοξο που έχει όμως και θηλυκούς εκπροσώπους, τις αμαζόνες του ζωδιακού τις Κριαρίνες! Και τώρα τι γίνεται; Πως να κάνεις ζάφτι αυτές τις γυναίκες που μπορούν να είναι οι” άνδρες” της ζωής τους; Δυναμικές, αγέρωχες, αήττητες, αθλητικές μοιάζουν να μην έχουν ανάγκη από στήριξη. Μην ξεγελιέστε όμως γιατί όλες αυτές είναι οι δυνατότητές τους, δεν είναι η «ψυχούλα» τους! Το ότι τα καταφέρνουν τόσο καλά σε όλα δε σημαίνει πως δεν έχουν ανάγκη από φροντίδα και τρυφερότητα.

Οι άνδρες και οι γυναίκες κάτω από την έξαρση του Ήλιου στον Κριό, είναι πλάσματα τρυφερά, έντιμα και γενναιόδωρα. Αν σε αγαπήσει ένας Κριός θα σου καταθέσει την καρδιά του άσκεφτα και η μόνη υποχρέωση που θα έχεις θα είναι να μην τον κάνεις να βαρεθεί. Αυτό είναι το μεγάλο τους ελάττωμα βαριούνται εύκολα. Είναι σαν τα μικρά παιδιά που παίζουν με το καινούργιο τους παιχνίδι, αλλά το μυαλό τους και τα μάτια τους είναι ήδη και στο επόμενο. Ζουν για το παιχνίδι της κατάκτησης και μετά προχωρούν σε νέες προκλήσεις!

Χρόνια σας πολλά!!!

Ο κοσμικός χρόνος μηδέν, είναι ο χρόνος του Κριού! Τη ζωή μου μηδενίζω, πάει να πει πως ξαναρχίζω… και ξαναρχίζω… και ξαναρχίζω… Κριοί τρέχετε, τρέχετε με το πόδι κολλημένο στο γκάζι. Ζείτε τη ζωή στο έπακρο. Είστε χαρούμενοι, βιαστικοί, γοητευτικοί, μα έχετε σκεφτεί πως με τέτοιες ταχύτητες που ταξιδεύετε χάνετε το τοπίο γύρω σας; Πάνω στη λαχτάρα σας να προλάβετε τα πάντα χθες, δεν χαίρεστε τη διαδρομή. Η ζωή θέλει και χρόνο ανώφελο, θέλει χάζεμα από παράθυρο ανοιχτό, θέλει τον ήλιο να πέφτει αργά στον ορίζοντα και να γεμίζει την πλάση ρόδινο χρώμα. Η ζωή μπορεί να μη θέλει φρένο μα σίγουρα θέλει ρελαντί…

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα