Το Ζώδιο του Μήνα – Καρκίνος

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
04/07/2022

Όταν γεννιέσαι Καρκίνος, πρέπει να ξέρεις…

Καρκίνοι, χρόνια σας πολλά!

Κάθε που ο Ήλιος περνάει στο ζώδιο σας, κάτι μοναδικό συμβαίνει στο Βόρειο Ημισφαίριο. Η μαγική Πύλη της 00 του Καρκίνου, η κρίσιμη Πύλη του Συναισθήματος, ανοίγει και δέχεται το Θερινό Ηλιοστάσιο! Είναι η στιγμή εκείνη του χρόνου που τα νερά αποκτούν μαγικές δυνάμεις και που τα ξερά στεφάνια της πρωτομαγιάς μαζεύονται από τα κατώφλια για να καούν στις φωτιές του Κλήδονα!

Ο Ήλιος για το 2022 πέρασε στο ζώδιο του Καρκίνου στις 21 Ιουνίου και δημιούργησε υπερβολικά τετράγωνα με τη Σελήνη και το Δία από το ζώδιο του Κριού, τόσο υπερβολικά όσο το καλοκαιρινό φως του Ιούνη. Υπερβολικά, δυνατά, παρορμητικά και γενναιόδωρα. Είστε ζώδιο θηλυκό, παρορμητικό του Νερού Καρκίνοι μου. Νερό πρεσβεύετε , είστε ευαίσθητοι και ξεγελάτε πολύ καλά αυτούς που δεν σας έχουν μελετήσει. Σας νομίζουν αδύναμους και υποχωρητικούς και πιστεύουν πως το ανάποδο περπάτημα σας είναι ένδειξη δειλίας. Μα εσείς, είστε οι Αλτρουιστές κατά τον Carl Jung. Κυβερνήτης σας είναι η Σελήνη, αυτή η κυκλοθυμική, καπριτσιόζα κυρά του Ουρανού με την ευμετάβλητη ψυχολογία και την μεγάλη διαίσθηση. Ο Καρκίνος είναι ένας μικρός σκορπιός και δεν ξεχνά, αλλά σε αντίθεση με το ζώδιο του Σκορπιού δεν ψάχνει την εκδίκηση στην αδυναμία του αυτή να λησμονήσει .Ψάχνει την συναισθηματική δικαίωση, την συναισθηματική αποκατάσταση και αν αυτό επιτευχθεί αυτός και πάλι δεν ξεχνά!

1ο δεκαήμερο 21 – 30 Ιουνίου

Εσείς είστε τα καθαρόαιμα παιδιά της Σελήνης και οι γεννημένοι τις δυο πρώτες ημέρες 21 και 22 Ιουνίου εκτός από τα τετράγωνα του Δία δεχτήκατε και τα τετράγωνα του κυβερνήτη πλανήτη σας που θα σας συνοδεύσουν μέχρι και τα επόμενα γενέθλια σας. Προσοχή λοιπόν στις υπερβολές που μπορεί να σας οδηγήσουν σε λανθασμένες κινήσεις που αργότερα με τη σειρά τους μπορεί να σας οδηγήσουν σε λανθασμένες επιλογές. Οι προσωπικές σας σχέσεις είναι που κυρίως θα χρειαστούν ‘’φροντίδα ‘’ και ορθή κρίση. Οι γεννημένοι 29 και 30 Ιουνίου κάνατε γενέθλια με τη Νέα Σελήνη του Ιουνίου και θα πρέπει να είστε έτοιμοι για νέες σημαντικές αρχές μέχρι τα επόμενα γενέθλια σας. Για να γίνει όμως μια αρχή σχεδόν πάντα προηγείται ένα τέλος. Τελεία λοιπόν, σε κάθε τι παλιό που σας έχει κουράσει και σας έχει φθείρει τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Εξαιρετικά τυχερό διάστημα για εσάς τους Καρκίνους του πρώτου δεκαημέρου θα είναι από 5- 10 Ιουλίου, με τον Ερμή να περνά στο δικό σας ζώδιο και να πραγματοποιεί χαρισματικό εξάγωνο με το νεόκοπο Άρη στον Ταύρο. Δύο πλανήτες αλλάζουν ζώδιο και συναντιούνται σε μια τυχερή για εσάς όψη, χαρίζοντας σας ευστροφία, αποφασιστικότητα και δυναμική δράση. Τα θέματα σας προσωπικά και επαγγελματικά θα τρέξουν ανεμπόδιστα καθώς και η διεκπεραίωση γραφειοκρατικών και όχι μόνο ζητημάτων σας.

2ο δεκαήμερο 1- 10 Ιουλίου

Με συγκυβερνήτη σας από δεκανό το σκοτεινό Πλούτωνα, είστε οι πιο γοητευτικοί και μυστηριώδεις Καρκίνοι, εσείς του δεύτερου δεκαημέρου. Ο κυβερνήτης πλανήτης σας η Σελήνη ενώνει τα μάγια της με τα πάθη του Πλούτωνα και τα συναισθήματα σας γίνονται παράφορα και ασυγκράτητα. Τα τρίγωνα του Ερμή με τον Κρόνο θα σταθεροποιήσουν τις αποφάσεις σας και θα σας δώσουν τα εχέγγυα έτσι ώστε να προχωρήσετε τα προσωπικά και επαγγελματικά σας πλάνα. Από τις 4 Ιουλίου, ο Ερμής θα περάσει στο δικό σας ζώδιο και οι γεννημένοι 4- 10 Ιουλίου θα κάνετε γενέθλια προσπαθώντας να εκλογικεύσετε τα συναισθήματα σας. Να είστε σίγουροι πω θα το καταφέρετε και πως τα οφέλη που θα αποκομίσετε από την αγαστή συνεργασία μυαλού και συναισθήματος θα είναι πολλά. Η διάθεση σας για περιπέτεια θα αυξηθεί, καθώς και η ανάγκη σας για περισσότερη ανεξαρτησία και αυτονομία. Οι γεννημένοι 8, 9 και 10 Ιουλίου θα κάνετε γενέθλια με τα εξάγωνα του Ουρανού στον Ήλιο σας. Ευχάριστες εκπλήξεις λοιπόν θα σας περιμένουν καθ’ όλη τη διάρκεια της Γενέθλιας Χρονιάς σας. Ξαφνικές λύσεις σε προβλήματα που σας είχαν ταλαιπωρήσει, επικερδείς επαγγελματικές συμφωνίες, αλλά και οικονομικά οφέλη από άτομα κύρους. Οι έρωτες που θα σας χτυπήσουν την πόρτα θα είναι κεραυνοβόλοι, πρωτόγνωροι και εκκεντρικοί, εντελώς διαφορετικοί από αυτούς που μέχρι τώρα είχατε βιώσει.

3ο δεκαήμερο 11- 21 Ιουλίου

Είστε παιδιά της συναισθηματικής Σελήνης, του ονειρικού Ποσειδώνα και του Δία από δεκανό και από… παράδοση. Η εύνοια του παραδοσιακού σας συγκυβερνήτη θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου καθώς θα έχει επιστρέψει στους Ιχθύες και θα σας πριμοδοτεί με τα υπέροχα τρίγωνα του. Ο ενθουσιασμός, η αισιοδοξία, η θέληση για εξερεύνηση και το πάθος για τη χαρά και τον έρωτα θα ξυπνήσουν όμως νωρίτερα, από το Μάιο και θα κρατήσουν έως τον Οκτώβριο φέρνοντας σας άφθονες ευκαιρίες ερωτικές, επαγγελματικές και οικονομικές. Το συναισθηματικό σας κριτήριο θα σας οδηγήσει σοφά αρκεί να δώσετε και μια ευκαιρία στη λογική σας να συμμετέχει ενεργά. Άνθρωποι θα μπουν στη ζωή σας και θα φέρουν τη γλυκιά ανατροπή του έρωτα για τους μόνους και τη γλυκιά… επισημοποίηση για αυτούς που βρίσκονται ήδη σε σχέσεις σοβαρές. Οι γεννημένοι 13 και 14 Ιουλίου θα πάρετε δώρο στη Γενέθλια Επιστροφή σας μια ολόφωτη Πανσέληνο που το μαγικό της φως μπορεί να αποδειχτεί παραπλανητικό. Αποφύγετε όσο μπορείτε εντάσεις και διαπληκτισμούς που μπορεί να οδηγήσουν σε απομακρύνσεις και αντιπαλότητες. Προσεκτικοί πάντα οι Καρκίνοι τέλους τρίτου δεκαημέρου, γεννημένοι 16, 17, 18, 19 και 20 Ιουλίου με τις συνεχιζόμενες αντιθέσεις του Πλούτωνα να περιορίζουν τις χαρές του Δία, από τον Οκτώβριο μέχρι το Δεκέμβριο του 2022.

Καρκίνος η Ψυχή

Το ζώδιο του Καρκίνου είναι πάνω από όλα το ζώδιο της μνήμης, της λατρείας σε κάθε τι παλιό, παραδοσιακό, αυθεντικό που περιέχει μέσα του τις σταλαγματιές του χρόνου. Είναι το ζώδιο της μητέρας, της γιαγιάς, της εστίας, της πατρίδας. Είναι η Μάνα που θέλει να φροντίσει, να αγκαλιάσει, να αγαπήσει χωρίς όρους τα παιδιά της.

  • Ο Καρκίνος είναι ζεστό ψωμί στο τραπέζι, είναι τσουκάλι στη φωτιά και αν γκρινιάζει λίγο, είναι γιατί πασχίζει να δουν και οι άλλοι μέσα από τα ρομαντικά του μάτια τις αξίες του παρελθόντος πάνω στις οποίες χτίζει το μέλλον.
  • Ο Καρκίνος είναι μητρότητα, είναι το ένστικτο της προστασίας του αδύναμου, είναι το κουκούλι που προστατεύει το έμβρυο, είναι ο ομφάλιος λώρος που το τροφοδοτεί. Κάθε τι που αφορά στις αναμνήσεις της καρδιά μας, είναι το Καρκινίσιο κομμάτι που όλοι έχουμε μέσα μας. Πάντα κάπου θα υπάρχει ο τέταρτος οίκος στο γενέθλιο χάρτη μας…
  • Ο Καρκίνος είναι η Ψυχή ! Η Ψυχή αυτή που δεν ξεχνά αυτά που εμείς ξεχνάμε ή αυτά που καμωνόμαστε πως έχουμε ξεχάσει. Είναι η συλλογική μνήμη όλων των ανθρώπων. Είναι η συλλογική μνήμη όλων των ενσαρκώσεων.

Όταν δεν μπορείς να ξεχάσεις και μέσα σου βράζουν οι μνήμες είναι σαν να κουβαλάς μια ”κατάρα” , μια πληγή που δεν μπορεί να κλείσει. Έχεις γεννηθεί Καρκίνος και θυμάσαι κάθε στιγμή της παιδικής σου ηλικίας, της εφηβικής, της φοιτητικής. Κάθε τι που σε έκανε να χαρείς και κάθε τι που σε έκανε να θυμώσεις, κάθε τι που σε πλήγωσε. Δεν ξεχνάς και φυλάς, γιατί είσαι κάβουρας με μαλακιά Ψυχή και σκληρό τσόφλι και βαδίζεις προς τα πίσω, πολύ πίσω… εκεί που άρχισαν όλα. Εκεί που πρωτομύρισες το άρωμα της ζωής.

Κάθε που ο Ήλιος

Κάθε που ο Ήλιος περνάει στον Καρκίνο, το Σύμπαν συντονίζεται με την Ψυχή , συντονίζεται με τη Μνήμη, συντονίζεται με την Ανάμνηση, συντονίζεται με τη Μεγάλη Μητέρα. Όλες αυτές τις θηλυκές αρχές αντιπροσωπεύει το παρορμητικό, το διαισθητικό αυτό ζώδιο του νερού, το σιωπηλό, το σκληροκέλυφο, που μέσα του όμως κρύβει μια υγρή μαλακιά ψίχα, την Ψυχή του. Τόσο τρυφερή κι ευαίσθητη που πρέπει να την καλύπτει το σκληρό καύκαλο για να μην διαλυθεί.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα