Το Ζώδιο του Μήνα – Δίδυμοι

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
04/06/2022

Αγαπημένοι Δίδυμοι χρόνια σας πολλά!

Η γενέθλια χρονιά σας ξεκίνησε με την εύνοια του Δία και θα συνεχιστεί με τη… συμπαράσταση του Κρόνου!

Δίδυμοι, γελαστά παιδιά του Ερμή χρόνια σας πολλά! Η δική σας Γενέθλια χρονιά ξεκίνησε στις 21 Μαΐου με τον Ήλιο να περνά την πύλη της νεότητας, την πύλη της αισιοδοξίας, ακουμπώντας σχεδόν τον ανάδρομο Ερμή και αρχίζοντας το μηνιαίο του ταξίδι στο δικό σας ζώδιο. Στα φετινά σας γενέθλια δύο μεγαθήρια του πλανητικού σκηνικού, Ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας, σας διεκδικούν, ο ένας χαρίζοντας σας ευκολίες από τη θέση του στον Υδροχόο, και ο άλλος τοποθετώντας σας εμπόδια από τη θέση του στους Ιχθύες. Βοηθός σας ο Κρόνος, σαμποτέρ σας ο Ποσειδώνας.

Θα είναι μια διαφορετική χρονιά, αυτή η Γενέθλια χρονιά σας μια και από την αρχή του έτους οι Δεσμοί της Σελήνης στο δικό σας άξονα ολοκλήρωσαν τα εκπαιδευτικά τους μαθήματα. Υπήρξατε καλοί μαθητές και τώρα πια θα έχετε να θα περιμένετε τη μετρημένη και δίκαιη εύνοια του Κρόνου στα τρίγωνα του με τον Ήλιο σας. Το φετινό καλοκαίρι σας θα είναι πολύ πιο ευχάριστο και ξεκούραστο σε σύγκριση με αυτό του 2021 και τις Εκλείψεις που σας είχαν δυσκολέψει τη ζωή. Με τον Άρη στο δικό σας ζώδιο από τον Ιούλιο θα είστε υπερβολικά δραστήριοι και ενεργητικοί και οι ευκαιρίες που θα προκύψουν τόσο στα προσωπικά σας όσο και στα επαγγελματικά σας ζητήματα θα είναι άφθονες. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επιστρατεύσετε το ταλέντο της… διάκρισης για να αποφύγετε επιλογές που αργότερα ενδέχεται να φανούν ακατάλληλες.

Από το τέλος του Οκτωβρίου του 2022 μέχρι τον Ιανουάριο του 2023 ο Άρης ανάδρομος στο δικό σας ζώδιο θα σας ωθήσει σε γενικές… εκκαθαρίσεις προσωπικών σχέσεων, ερωτικών και φιλικών. Θα σας “εξαναγκάσει” σε δυναμική δράση και ανάγκη για επιτυχία με κάθε κόστος.

Πρώτο δεκαήμερο 21- 31 Μαΐου

Καθαρόαιμα παιδιά του Ερμή, είστε εσείς οι Δίδυμοι του πρώτο δεκαημέρου με όλη την ευελιξία και τη νεανικότητα χαρακτηριστικά του κυβερνήτη πλανήτη σας. Οι γεννημένοι τις τρεις πρώτες ημέρες 21, 22 και 23 Μαΐου κάνατε γενέθλια με τη σύνοδο του ανάδρομου Ερμή στο δικό σας ζώδιο και τα χαρισματικά εξάγωνα του Δία από τον Κριό! Όμορφες όψεις με ιδέες από το παρελθόν να βρίσκουν πραγματοποίηση και επιτυχία μέχρι το τέλος του 2022. Αλλά και πρόσωπα που είχαν παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή σας πριν περίπου δύο χρόνια επιστρέφουν για να διεκδικήσουν μια ακόμη ευκαιρία. Εξαιρετικά τυχεροί οι γεννημένοι 29, 30 και 31 Μαΐου με την τελευταία Νέα Σελήνη της άνοιξης, τη Νέα Σελήνη του Αλντεμπαράν, δώρο στη Γενέθλια Επιστροφή σας. Νέα αισιόδοξα ξεκινήματα και νέες αρχές τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο σας περιμένουν!

Δεύτερο δεκαήμερο 1- 10 Ιουνίου

Εσείς Δίδυμοι μου του δεύτερου δεκαημέρου εκτός από παιδιά του επικοινωνιακού Ερμή, είστε και παιδιά της όμορφης Αφροδίτης. Είστε όμορφοι λοιπόν και περισσότερο τυχεροί στα οικονομικά σας από τους υπόλοιπους εκπροσώπους του ζωδίου σας. Στη φετινή Ηλιακή σας Επιστροφή ο Ερμής από την ανάδρομη θέση του στον Ταύρο σε τρίγωνα με τον πανίσχυρο Πλούτωνα, θα ενδυναμώσει την αποφασιστικότητα σας. Προετοιμαστείτε να σκεφτείτε περισσότερο σοβαρά από ότι στο παρελθόν, προτάσεις επαγγελματικής φύσης που σας είχαν γίνει. Προετοιμαστείτε και για προτάσεις σε προσωπικό πια επίπεδο, που θα κάνετε ή θα σας κάνουν και που θα πρέπει να λάβετε τελειωτικές αποφάσεις, συνέχειας ή… παύσης. Εξαιρετικά ευνοημένοι Δίδυμοι, οι γεννημένοι 9 και 10 Ιουνίου που θα κάνετε γενέθλια με τον Ήλιο σας σε τρίγωνα με τη Σελήνη από το φιλικό για εσάς ζώδιο του Ζυγού. Συναισθηματικές και οικονομικές ευκαιρίες με θετική εξέλιξη μέχρι τα επόμενα γενέθλια σας λοιπόν…

Τρίτο δεκαήμερο 11 – 21 Ιουνίου

Δίδυμοι μου, του τρίτου δεκαημέρου, εκτός από παιδιά του φτεροπόδαρου Ερμή είστε και παιδιά του απρόβλεπτου Ουρανού. Είστε παιδιά της διανόησης και της έμπνευσης. Είστε γρήγοροι στη σκέψη και αποφασιστικοί στην πράξη. Στη φετινή Γενέθλια Επιστροφή σας όμως, θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθώς η θολή κρίση του Ποσειδώνα θα σας επηρεάζει καθ’ όλη τη διάρκεια του γενέθλιου έτους σας. Οι γεννημένοι 13, 14, 15 και 16 Ιουνίου θα γιορτάσετε τα γενέθλια σας με τον Ποσειδώνα σε τετράγωνα με τον Ήλιο σας, να σας θολώνει την κρίση και να σας στερεί τη γνωστή σας αποφασιστικότητα. Δεν είναι η ώρα για αποφάσεις το φετινό καλοκαίρι, είναι η ώρα για ήσυχη και σοφή στάση ζωής. Ιδιαιτέρως προσεκτικοί οι γεννημένοι 14 Ιουνίου με την πρώτη Πανσέληνο του καλοκαιριού να μην ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της και να σας “τυφλώνει” στην επιλογή συντρόφων και συνεργατών.

Οι αδιαίρετοι Διόσκουροι

Δίδυμοι μου είστε η διπλή φύση του ίδιου πράγματος. Είστε η διπλή όψη του ίδιου νομίσματος. Είστε η δυαδικότητα αυτή που δείχνει πως τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο του αν δεν το στηρίζει το alter ego του! Είστε οι Διόσκουροι, τα ”αδιαίρετα” αδέρφια. Ο αθάνατος Πολυδεύκης και ο θνητός Κάστορας, παράδειγμα αδερφικής αγάπης που ακόμη και ο θάνατος δεν μπόρεσε να χωρίσει. ”Ο Πολυδεύκης γύρισε εκεί πού κείτονταν θανάσιμα λαβωμένος ο Κάστορας κι έκλαψε πικρά σαν είδε τον θάνατο να τους χωρίζει. Παρακάλεσε τον πατέρα του τον Δία, να τον αφήσει να πεθάνει μαζί με τον αγαπημένο αδελφό του. Ο Δίας φανερώθηκε τότε στο γιο του και τον έβαλε να διαλέξει. Ή να ζήσει παντοτινά νέος ανάμεσα στους φωτεινούς θεούς του Ολύμπου ή να ζήσει για πάντα με τον αδελφό του τη μια μέρα στο ζοφερό βασίλειο του Άδη και την άλλη στον Όλυμπο. Ο Πολυδεύκης δεν θέλησε να χωριστεί από τον αδερφό του και έτσι μοιράστηκε την τύχη του. Από τότε, τα δυο αυτά αδέλφια πλανιούνται την μια μέρα στους σκοτεινούς κάμπους του βασιλείου του Άδη και την άλλη, ζούνε μαζί με τούς θεούς στα παλάτια του ηγέτη των θεών, του Δία.”

Η ”επιπολαιότητα” είναι η επίφαση, είναι η κάλυψη που χρειάζεστε, αλλά και η ανάσα που παίρνετε!

Αυτή είναι η βαθύτερη έννοια του ζωδίου σας αλλά και ο σκοπός που έχετε υποχρέωση να εκπληρώσετε. Η ”επιπολαιότητα” είναι η επίφαση, είναι η κάλυψη που χρειάζεστε, αλλά και η ανάσα που παίρνετε προκειμένου να αντέξετε κάτι τόσο μεγάλο. Είναι το αραιό μπαμπακένιο σύννεφο που κρύβει την ψηλή αδιάβατη κορφή. Όταν όμως αυτό κάνει στην άκρη, τότε θα φανεί ολόκληρη η δύσκολη διαδρομή της ανάβασης. Σας χαρακτηρίζει η παιδικότητα και η αφέλεια λένε, αλλά και πάλι προπέτασμα καπνού είναι, αφού ο κυβερνήτης σας ο Ερμής, το μυαλό συμβολίζει. Τον τρόπο που σκεφτόμαστε, γιατί χωρίς σκέψη δεν υπάρχει πραγματοποίηση. Χωρίς σκέψη δεν υπάρχει διάκριση. Χωρίς σκέψη δεν υπάρχει δημιουργία, δεν υπάρχει φαντασία, λόγος, γλώσσα, επικοινωνία! Ποια αφέλεια λοιπόν;

Δεν είναι τυχαίο πως η θέση κυριαρχίας του Ερμή είναι στους Διδύμους, αλλά και στην Παρθένο λόγω της διπλής κυβέρνησης του και πως οι Δίδυμοι θεωρούνται ένα από τα πιο έξυπνα, ευέλικτα και ευκολοπροσάρμοστα ζώδια. Εξαιρετική επίσης θέση έχει και στο ζώδιο του Υδροχόου από τη στιγμή που ο Ουρανός είναι η ανώτερη οκτάβα του Ερμή, χαρίζοντας σε αυτή τη θέση εφευρετικά και μαθηματικά μυαλά. Θα αφήσετε πίσω σας το κοστούμι του ”Γελωτοποιού” που λίγο αβασάνιστα σας έχει προσάψει ο Jung και θα κρατήσετε μόνο το γέλιο σαν όπλο αποφυγής των αντίξοων καταστάσεων, γιατί εσείς Δίδυμοι μου περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο είστε τα παιδιά ενός χαρούμενου Θεού!

Μεταβλητός, πολυμήχανος, ακούραστος!

Ο μικρός, χαριτωμένος κλεφτάκος Ερμής, είναι ο πλανήτης με τα περισσότερα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, αλλά και τις αδυναμίες του ανθρώπινου είδους. Αγαπητός από θεούς και ανθρώπους, διαμεσολαβητής, ψυχοπομπός… υπηρέτης δύο Αφεντάδων. Κυβερνήτης διπλός των Διδύμων και της Παρθένου, μεταβλητός, πολυμήχανος, ακούραστος, λέει τα γλυκά αυτά ψεματάκια που κάνουν τη ζωή νόστιμη. Οι ψυχές τον ακολουθούν με εμπιστοσύνη μέχρι τις όχθες του Αχέροντα γιατί αυτός τους έχει τάξει τις ακτές της Ωγυγίας και τις χάρες της πλανεύτρας Καλυψούς…

Ευέλικτοι, χαριτωμένοι και πάντα έφηβοι Δίδυμοι μου χρόνια σας πολλά!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα