Το Ζώδιο του Μήνα – ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
06/01/2022

Αιγόκεροι χρόνια σας πολλά!

Αιγόκερως, ο φιλήσυχος πολίτης.

Όταν γεννιέσαι Αιγόκερως γεννιέσαι «γέρος» και σοφός και μόνη σου επιλογή είναι να γίνεσαι παιδί καθώς μεγαλώνεις.
Όταν γεννιέσαι Αιγόκερως γεννιέσαι αξιοπρεπής και προστατεύεις με άκαμπτη ηθική την καρδιά σου, την κλείνεις και την περιχαρακώνεις γιατί δε θέλεις να την κρίνουν οι πολλοί. Μοναδική σου επιλογή να ξετυλίγεις τα παγωμένα «φύλλα» που την προστατεύουν καθώς μεγαλώνεις και να αφήσεις τους λίγους να δουν την τρυφερότητα της και την ευαισθησία της.
Όταν γεννιέσαι Αιγόκερως νομίζεις πως πρέπει να αποδεικνύεις συνεχώς πως αξίζεις με μόνη επιλογή καθώς μεγαλώνεις να σου αποδεικνύουν οι άλλοι πως αξίζουν να βρίσκονται στη ζωή σου.
Όταν γεννιέσαι Αιγόκερως μαθαίνεις να αγαπάς με «σκληρή αγάπη», γιατί τίποτα δε σου χαρίζεται έτσι, χωρίς λόγο.

Εδώ ακριβώς είναι το σημείο που θα χρειαστεί να είστε πολύ προσεκτικοί…

Μια δυνατή νέα χρονιά θα ξεκινήσει για εσάς παρορμητικά παιδιά της Γης, με τον πλανήτη του έρωτα και των οικονομικών, την Αφροδίτη, ανάδρομο στο δικό σας ζώδιο. Επιστροφές συναισθηματικές και οικονομικές λοιπόν με το καλημέρα του 2022. Ο Δίας στη νέα του θέση στους Ιχθύες θα επιστρατεύσει όλο το επικοινωνιακό σας ταλέντο και με το πέρασμα του στον Κριό το Μάιο θα σας βάλει στον πειρασμό των υπερβολών . Εδώ ακριβώς είναι το σημείο που θα χρειαστεί να είστε πολύ προσεκτικοί, γιατί με την επιστροφή του στους Ιχθύες τον Οκτώβριο μπορεί να σας φέρει απογοητεύσεις λόγω των «σπάταλων» κινήσεων που θα έχουν προηγηθεί.

Η μεταλλακτική επιρροή του Πλούτωνα θα συνεχίσει για τους γεννημένους στο τέλος του τρίτου δεκαημέρου, 16, 17, 18, 19 και 20 Ιανουαρίου, προσπαθώντας να σας μετατρέψει σε άλλους ανθρώπους πριν το δοκιμαστικό του πέρασμα στον Υδροχόο το Μάρτιο του 2023.

Ο κυβερνήτης σας ο Κρόνος θα ταξιδεύει στο δεύτερο Ηλιακό σας σπίτι και για το 2022, παρακινώντας σας να οργανώσετε περισσότερο τα οικονομικά σας και να εστιάσετε στις πραγματικές ανάγκες και αξίες της ζωής σας. Όσο ορθολογιστής είναι ο Κρόνος τόσο εφευρετικός είναι ο Ουρανός και αν συνδυάσετε τις δυνάμεις τους θα βάλετε εύκολα τάξη στα οικονομικά σας με τον καλύτερο τρόπο.
Ο ανάδρομος Άρης από τους Διδύμους τέλος Οκτωβρίου μέχρι αρχές του επόμενου έτους θα σας ωθήσει να ασχοληθείτε με τις ανάγκες του σώματος σας. Η υγεία σας θα είναι το πρώτο μέλημα σας και ως πρόληψη, αλλά και ως θεραπεία. Ενδέχεται να σας βοηθήσει να αποβάλλετε και κακές συνήθεις του παρελθόντος, υιοθετώντας συμφέρουσες για την υγεία σας νέες συνήθειες, με αλλαγή στη διατροφή και στην άσκηση σας.

1ο δεκαήμερο 21 – 31 Δεκεμβρίου

Η εύνοια του Δία στα εξάγωνα που θα πραγματοποιήσει με τον Ήλιο σας από τις πρώτες ημέρες του 2022 θα σας ακολουθήσει σε όλη τη Γενέθλια Χρονιά σας. Τύχη στα οικονομικά και τα ερωτικά σας και σημαντικές, προσοδοφόρες συμφωνίες από τις 3 Φεβρουαρίου και έπειτα.

2ο δεκαήμερο 1 – 10 Ιανουαρίου

Ο Ουρανός στα υπέροχα τρίγωνα του, θα σας ανοίξει διαφορετικά μονοπάτια ζωής και θα σας προσφέρει απίστευτες ευκαιρίες επαγγελματικές και συναισθηματικές. Ιδιαιτέρως τυχεροί οι γεννημένοι 1, 2 και 3 Ιανουαρίου που θα πάρετε δώρο στη Γενέθλια Επιστροφή σας την πρώτη Νέα Σελήνη του 2022.

3ο δεκαήμερο 11- 20 Ιανουαρίου

Ο Πλούτωνας θα εξακολουθήσει να σας πιέζει και τη νέα χρονιά κι εσείς θα πρέπει να αντέξετε τα τελευταία τεστ του. Η πρώτη Πανσέληνος στις 18 του μήνα θα έχει εντάσεις και αποκαλύψεις στα θέματα κυρίως των προσωπικών σας σχέσεων. Ιδιαιτέρως προσεχτικοί οι γεννημένοι 17, 18 και 19 Ιανουαρίου που θα κάνετε γενέθλια κάτω από το φως της πρώτης Πανσελήνου του 2022.

Αιγόκεροι, εσείς είστε τα παιδιά ενός σκληρού Πατέρα που σας στέλνει για να περάσετε έναν προσωπικό Γολγοθά και να βγείτε νικητές. Παιδιά ενός σκληρόκαρδου Κρόνου που αγαπάει τα σκούρα, άγονα, στεγνά πετρώματα και σας προστάζει να τα σκαρφαλώσετε και να βγείτε στην κορυφή βιγλάτορες για να ατενίσετε τον κόσμο! Αυτός είναι άλλωστε και ο οίκος που κυβερνάτε στο ζωδιακό, ο δέκατος, η κορυφή του Γενέθλιου Κοσμογράμματος, η κορυφή του κόσμου όλου. Εσείς είστε καμωμένοι από σκληρό βράχο, από ορυκτό οψιδιανό και άκαμπτη αξιοπρέπεια. Εσείς είστε αυτοί που προστάζει ο Καζαντζάκης μας να φτάσετε εκεί που δεν μπορείτε! Τα εύκολα είναι για όλους τους άλλους που δεν απείλησε ο πατέρας τους να τους «καταπιεί» από την πρώτη στιγμή που είδαν το φως. Ο δέκατος οίκος, είναι ο οίκος της κοινωνικής καταξίωσης, είναι το φωτεινό μας πρόσωπο στον κόσμο, είναι η κορυφαία στιγμή… η στιγμή της «Σταύρωσης».

Ζώδιο θηλυκό, παρορμητικό, της Γης, με κυβερνήτη τον άμεμπτο Κρόνο. Ζώδιο ηθικό, άκαμπτο, στρατηγικό, άκαρδο και παγωμένο. Ζώδιο του καθήκοντος και της λιτότητας, της εγκράτειας και της καθιέρωσης, ηγετικό και μονοκόμματο.
Ναι, όλα αυτά και άλλα τόσα, μα αν μου ζητούσαν μια πρόταση μόνο για να περιγράψω το λιτοδίαιτο αυτό κατσίκι της κορυφής, με ένα βελούδινο χέρι που φορά ατσάλινη γροθιά θα μπορούσα να το περιγράψω!
Ξέρετε γιατί; Γιατί έχει διάκριση στο συναίσθημα και δε το σπαταλά χωρίς λόγο! Ξέρει να το δίνει εκεί που πρέπει και όσο πρέπει. Έχει διάκριση στους λυγμούς και στα «κλάματα» γιατί είναι άνυδρο και αναγνωρίζει την αξία των «υδάτων» της γης και δε θέλει να τα σπαταλά χωρίς ικανό λόγο!
Γιατί ο Αιγόκερως σαν Φιλήσυχος Πολίτης κατά τον Jung ξέρει από ιεραρχία και κυρίως ξέρει να αναγνωρίζει την αξία των ανθρώπων που μοχθούν πραγματικά. Ξέρει να χαρίζει χωρίς να χαρίζεται.

Αιγόκεροί μου η κορυφή σας ανήκει και η θέα από εκεί ψηλά είναι ασύγκριτη! Μα όταν φτάσετε επιτέλους ξεκουραστείτε και λίγο. Ξαπλώστε νωχελικά στο σκληρό έδαφος που τόσο αγαπάτε και κοιτάξτε κάτω, το δύσβατο μονοπάτι που σας έφερε εδώ… εδώ που παραπάνω δεν έχει!

«Γεια και χαρά σου Αίγαγρε που δεν αγαπάς τους κάμπους. Τι να τους κάνεις; Ο Ήλιος κάθε πρωί σηκώνεται ανάμεσα στα κέρατα σου! Γεια και χαρά σου που πατάς τα νυχοπόδαρα σου στων απορρώγων κορυφών τα πιο ψηλά Ωσαννά! Είπα και ελάλησα, Αίγαγρε και αμαρτίαν ουκ έχω.»

Ανδρέας Εμπειρίκος

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα