Το Ζώδιο του Μήνα – Ζυγός

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
01/10/2022

Ζυγός ο «εραστής»

Ζυγοί μου χρόνια σας πολλά!

Κάθε 23 του Σεπτέμβρη, εκεί στη Φθινοπωρινή Ισημερία, ο Ήλιος αφήνει τη μετρημένη και πρακτική Παρθένο και περνά στο Ζυγό, στον καλαίσθητο, συντροφικό, καλλιτεχνικό, διπλωμάτη αλλά και αναποφάσιστο Ζυγό. Αν ο Κριός απέναντί σας ζει την έξαρση του Ήλιου μια και είναι το «Εγώ», εσείς στην αντίπερα όχθη αντιπροσωπεύετε το «Εμείς» και την πτώση του, αφού μοιραία σκορπίζετε τη λάμψη του σε πολλά κομμάτια. Όση αδιαλλαξία επιδεικνύει ο Κριός, το «αντίπαλο δέος σας», τόσο διαλλακτικοί είστε εσείς, με αποτέλεσμα να φαίνεστε άτονοι απέναντι του. Ξέρετε όμως, η μετριοπάθεια και η διαλλακτικότητα έχουν απλώς πιο αργή άνοδο προς την κορυφή και σίγουρα δημιουργούν πιο βοηθητικό περιβάλλον σε κάθε προσπάθεια. Έχετε λοιπόν ένα επιπλέον χάρισμα σε σχέση με τους απέναντι, ξέρετε πως να μη δημιουργείτε εχθρούς!

Φέτος, ο Ήλιος πέρασε στο Ζυγό στις 23 του Σεπτέμβρη με τον ανάδρομο Ερμή στην Παρθένο, ανιχνευτή, να του φυλά τα νώτα και με το Δία από τον Κριό να περιμένει να του πραγματοποιήσει την υπέροχη αντίθεση του.

1ο δεκαήμερο 23/9ου – 2/10ου

Οι Ζυγοί του πρώτου δεκαημέρου, τα καθαρόαιμα παιδιά της Ουράνιας Αφροδίτης, ήσασταν από τους τυχερούς του 2022 και θα εξακολουθήσετε να είστε και οι τυχεροί του 2023. Είστε εσείς που δέχεστε την εύνοια του Δία ορθόδρομου και ανάδρομου δυο φορές μέσα στο 2022 και άλλη μία το 2023! Οι γεννημένοι 26 και 27 Σεπτεμβρίου κάνατε γενέθλια με τη Νέα Σελήνη στο δικό σας ζώδιο και θα πάρετε τα δώρα της μέχρι τα επόμενα γενέθλια σας. Νέα σας ξεκινήματα επαγγελματικά, οικονομικά και προσωπικά θα στεφθούν με επιτυχία. Με το Δία απέναντί σας από τα τέλη του Δεκέμβρη μέχρι το Φεβρουάριο του 2023 θα έχετε μια χρονιά επισημοποιήσεων, γάμου και απόκτησης απογόνων για όσους το επιθυμούν.

2ο δεκαήμερο 3/10ου – 12/10ου

Οι Ζυγοί του δεύτερου δεκαημέρου που είστε και παιδιά του Ουρανού από δεκανό, θα είστε και οι ευνοημένοι του Κρόνου και τα τρίγωνα που θα σας χαρίσει από τον Υδροχόο θα είναι ανεκτίμητης αξίας. Θα σας προσφέρει σταθεροποιήσεις σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, αντοχή και ανάγκη για καταξίωση, αλλά και τους ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας. Το σημαντικότερο όμως είναι πως όποια επιλογή κι αν κάνετε σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής σας, θα την κάνετε με διάκριση και σοβαρότητα γι’ αυτό και θα έχει διάρκεια. Η ερωτική σας ζωή θα αποκτήσει περισσότερη ωριμότητα και αν είστε ήδη σε σχέση τα συναισθήματα σας θα μπουν σε σοβαρότερο και επισημότερο πλαίσιο. Προσεκτικοί οι γεννημένοι 9 και 10 Οκτωβρίου που θα κάνετε γενέθλια με τη νευρική Πανσέληνο του Οκτώβρη και θα έχετε να διαχειριστείτε εντάσεις στις προσωπικές σας σχέσεις.

3ο δεκαήμερο 13/10ου – 23/10ου

Οι Ζυγοί του τρίτου δεκαημέρου με συγκυβερνήτη σας από δεκανό το χαριτωμένο Ερμή θα είστε οι τυχεροί που θα κάνετε φέτος γενέθλια με τον Ήλιο σε σύνοδο με την Αφροδίτη! Ομορφιά, χάρη, κομψότητα, γοητεία θα σας συνοδέψουν σε ολόκληρη τη γενέθλια χρονιά σας. Ο Άρης από τους Διδύμους θα σας δώσει ευκαιρίες επαναξιολόγησης ανθρώπων της ζωής σας, κυρίως αυτών που θα θελήσουν να επιστρέψουν και να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους. Αν και είστε κοινωνικοί από τη φύση σας, η ανάγκη σας για επικοινωνία θα αυξηθεί, αλλά και η ανάγκη σας για δράση και συλλογή διαφορετικών εμπειριών ζωής. Σταθερά προσεκτικοί πρέπει να παραμείνουν οι Ζυγοί του τέλους τρίτου δεκαημέρου, γεννημένοι 17,18, 19 και 20 Οκτωβρίου με τον Πλούτωνα να εξακολουθεί στα σκληρά του τετράγωνα να εξαντλεί τα ψυχικά και σωματικά σας αποθέματα.

Η Ζυγαριά του Όσιρι

Η μεταφυσική σημασία της ζυγαριάς σας είναι τεράστια και τη συναντάμε στην απαρχή όλων σχεδόν των θρησκειών.

Είστε το δεύτερο ζώδιο του Αέρα, αρσενικό και παρορμητικό, αυτό, που πρώτοι οι Βαβυλώνιοι ξεχώρισαν στο νυχτερινό ουρανό, μια ζυγαριά με δυο τάσια, ενώ οι Άραβες έβλεπαν σε εσάς τη συνέχεια του αστερισμού του Σκορπιού. Σύμβολό σας η άψυχη, κρύα, απρόσωπη ζυγαριά. Έτσι δεν έχετε ακούσει να λένε πολλές φορές; Σε ένα ζωδιακό κύκλο με έμβια σύμβολα, με σύμβολα που έχουν Ψυχή, εσείς αντιπροσωπεύεστε από κάτι υλικό και άψυχο. Λάθος, γιατί η δική σας ζυγαριά είναι αυτή που ζυγίζει τις ίδιες τις ψυχές. Είναι η ζυγαριά του Όσιρι. Είναι αυτή που απονέμει δικαιοσύνη ζυγίζοντας το θείο νόμο. Η μεταφυσική σημασία της ζυγαριάς σας είναι τεράστια και τη συναντάμε στην απαρχή όλων σχεδόν των θρησκειών. Είναι η ζυγαριά της Ψυχοστασίας που αποφασίζει τα επέκεινα. Πάνω στα δυο χρυσά σας τάσια, από τη μια, στέκεται η Ψυχή και από την άλλη ένα πούπουλο πανάλαφρο και η Ψυχή στο ζύγι πρέπει να φανεί ελαφρότερη από αυτό το «τίποτα» σε βάρος…

Οι δικαστές ξέρουν… Κάθονται οι 42 δικαστές απέναντι από κάθε Ψυχή γυμνή κι εκτεθειμένη και κάνουν τις ερωτήσεις που πρέπει να έχουν απάντηση αρνητική για να περάσουν στην όχθη την απέναντι… Υπήρξες οκνηρή; Αδίκησες κανέναν; Λιποψύχησες; Έκανες κάποιον να κλάψει; Εξαπάτησες κανέναν;

Ανήκετε στον σταυρό των παρορμητικών, των ζωδίων που «ξεκίνησαν» τον κόσμο.

Κάθε απάντηση κάνει τη Ζυγαριά να γέρνει. Τέτοια είναι η ζυγαριά σας Ζυγοί μου και θα πρέπει να αισθάνεστε περήφανοι για αυτήν. Ανήκετε στον σταυρό των παρορμητικών, των ζωδίων που «ξεκίνησαν» τον κόσμο. Σηματοδοτείτε το ξεκίνημα μιας εποχής, ανήκετε σε μια από τις τέσσερις κρίσιμες πύλες του χωροχρόνου. Μηδενική μοίρα Ζυγού, Φθινόπωρο, Φθινοπωρινή Ισημερία, μοίρα διπλωματικότητας. Οίκος σας ο έβδομος. Γωνιακός οίκος του γάμου και των συνεργασιών, των φανερών εχθρών, των δικηγόρων και των δικαστηρίων. Όλα αυτά σας ακούγονται τόσο άψυχα, ουδέτερα και αδιάφορα λοιπόν; Όχι βέβαια!

Σας κυβερνά η Αφροδίτη

Κυβερνήτης σας είναι ο πλανήτης με το πιο γλυκό πρόσημο από όλους, η Αφροδίτη. Ομορφιά, καλαισθησία, καλοζωία, κομψότητα, δημοφιλία, διπλωματία, είναι μερικά από τα αμέτρητα θετικά στοιχεία σας. Η αναποφασιστικότητα και η ανασφάλεια πάλι, είναι δύο από τα κυριότερα αρνητικά σας. Μα εσείς είστε το ζώδιο των σχέσεων που και δυσκολεύεστε να είστε μόνοι. Δυσκολεύεστε να είστε χωρίς σύντροφο, γιατί εσείς είστε ο «Εραστής» κατά τον Carl Jung. Αποτέλεσμα αυτού, να μπαίνετε επιπόλαια σε σχέσεις από το φόβο της μοναξιάς και μόνο. Εσείς, οι καλοζυγιστές που ξέρετε να ζυγίζετε τα πάντα και να παίρνετε δίκαιες αποφάσεις, δυσκολεύεστε να ζυγίσετε σωστά την ανασφάλεια σας. Αυτό όμως είναι το ζητούμενο και στόχος της αυτοβελτίωσής σας. Η ενδυνάμωση της αποφασιστικότητας σας και η απόκτηση εμπιστοσύνης στον εαυτό σας. Τη ζωή σας οφείλετε να τη ζήσετε ως πρωταγωνιστές και όχι ως κομπάρσοι.

Η Ουράνια Αφροδίτη

Η Αφροδίτη στο δικό σας ζώδιο βρίσκεται στην Ουράνια μορφή της γι’ αυτό ο «υλισμός» της έχει να κάνει περισσότερο με την ανάγκη της ομορφιάς και όχι με την ανάγκη της κτήσης. Οι Ταύροι είναι αδέρφια σας εξ΄ αίματος αφού μοιράζεστε τον ίδιο κυβερνήτη, αλλά η Αφροδίτη εδώ βρίσκεται στην γήινη έκφανσή της, είναι Πάνδημος. Ο ίδιος πλανήτης της επιθυμίας, της ομορφιάς και της αγάπης, σας κάνει «ξαδέρφια» με τους Ιχθύς, αφού εκεί έχει την έξαρσης της και η έκφανση της αυτή, είναι η Πόντια. Ένας πλανήτης, πολλά πρόσωπα και διαφορετική αντιμετώπιση, μα πάντα μια Αφροδίτη όμορφη και γοητευτική, τόσο όσο είστε και εσείς Ζυγοί μου! Δεν είστε μόνο όμορφοι είστε και δίκαιοι, εσείς που εξυπηρετείτε τις αρετές του ζωδίου σας στις υψηλότερες συχνότητες του, αφού ο αυστηρός Κρόνος στο δικό σας ζώδιο έχει την έξαρση του, στις 21 μοίρες ακριβώς!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα