Το Ζώδιο του Μήνα – ΤΟΞΟΤΗΣ

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
02/12/2021

Τοξότες, θηρευτές του Χείρωνα χρόνια σας πολλά!

Αφιερωμένο στους Τοξότες…
”Οι Κένταυροι κάλπαζαν μέσα στο πυκνό δάσος από αιωνόβια δέντρα, συνθλίβοντας με τις δυνατές οπλές τους τις κατάφορτες από ώριμους πορτοκαλιούς καρπούς κουμαριές. Η γη τρανταζόταν κάτω από τα αλογίσια πόδια τους, ενώ τα μικρά αγρίμια του δάσους κρύβονταν φοβισμένα στις τρύπες τους. Καπνός έβγαινε από τα διεσταλμένα ρουθούνια τους, που αργούσε να διαλυθεί μέσα στην παγωμένη ατμόσφαιρα, μα τα ρωμαλέα στέρνα των περισσότερων ήταν γυμνά. Μερικοί φορούσαν δερμάτινα γιλέκα από νεβρό ή γούνα λύγκα, όχι γιατί κρύωναν, αλλά γιατί έτσι αποδείκνυαν την ανδρεία τους ή τον βαθμό τους στην κοινωνία των Κενταύρων. Δεν αισθάνονταν το κρύο του χειμώνα τα ημιανθρώπινα αυτά όντα των δύο κόσμων, ούτε την κάψα του καλοκαιριού. Το δηλητηριασμένο αίμα που κυλούσε στις φλέβες τους είχε πάντα τη δική του θερμοκρασία και δεν άφηνε να τους επηρεάζουν οι καιρικές συνθήκες. Είχαν δηλητηριασμένο αίμα, αλογίσιες φλέβες, μα ανθρώπινη καρδιά, που καταδυναστευόταν από όλες τις συναισθηματικές μεταπτώσεις του ανθρώπινου είδους. Αν ήταν μόνο θηρία, δε θα αισθάνονταν μίσος, ζήλια, έρωτα, αγάπη, δε θα ήταν άπληστοι και εκδικητικοί, δε θα τυφλώνονταν από θυμό ούτε θα ερωτεύονταν τις Μαινάδες και τις Ναϊάδες…

”Χίλια Χρόνια Μετά… κι άλλα χίλια ”Βάσια Μαυράκη, Εκδόσεις Ιβίσκος

Τοξότες χρόνια σας πολλά!

Ο Ήλιος πέρασε στο δικό σας ζώδιο στις 21 Νοεμβρίου και η προσωπική σας πρωτοχρονιά ξεκίνησε ανάμεσα σε δυο Εκλείψεις και με τον κυβερνήτη σας το Δία να ετοιμάζεται να αλλάξει ζώδιο. Η Έκλειψη της 4ης Δεκεμβρίου θα είναι η τελευταία στο δικό σας άξονα, από τη στιγμή που οι Δεσμοί της Σελήνης θα μεταφερθούν πια στον άξονα των σταθερών ζωδίων. Και εσείς τώρα, στις πρώτες ημέρες των γενεθλίων σας, αισθάνεστε αμήχανοι και αβέβαιοι, γιατί οι αλλαγές είναι πολλές και δε γνωρίζετε πως να τις προϋπαντήσετε.
Έχετε δίλημμα σε ποια από τις δυο φύσεις σας να επιτρέψετε να επικρατήσει, καθώς ο Ήλιος σε σύνοδο με το Νότιο Δεσμό της Σελήνης κάνει ποδαρικό στο δικό σας ζώδιο. Αν φερθείτε ‘’ανθρώπινα’’ κινδυνεύετε να γίνετε δέσμιοι των αλλαγών, να σας περικυκλώσουν σαν παρασιτικός κισσός και να σας πνίξουν. Αν φερθείτε ‘’αλογίσια’’ υπάρχει ο κίνδυνος να καταστρέψετε τις λεπτές ισορροπίες και να αποκοπείτε από το παρελθόν σας που τόσο κοπιάσατε να χτίσετε. Στέκεστε ανάμεσα στις δύο Εκλείψεις, τις τελευταίες τους έτους και στις αλλαγές που έρχονται και πρέπει να αποφασίσετε…

Η Σελήνη των δασών τους έχει μάθει τί πρέπει να κάνουν και πώς…

Κυνηγοί είστε και στις δυο περιπτώσεις. Θηρευτές τρανοί του πνεύματος και της ύλης. Διττά παιδιά, διπλής εποχής είστε. Γεννημένοι σχεδόν στο τέλος του φθινοπώρου, γεννημένοι σχεδόν στην αρχή του χειμώνα. Λίγο πριν το ψύχος ακουμπήσει την πλάση και παγώσει το χώμα και τους χυμούς των δέντρων, τα φεγγάρια του τέλους του φθινοπώρου και της αρχής του χειμώνα φωτίζουν τα μονοπάτια των ”κυνηγών”. Φωτίζουν τα νωπά ακόμη χνάρια των θηραμάτων. Οι κυνηγοί με τις φαρέτρες τους στην πλάτη τραβούν προσεχτικά και αθόρυβα τα φτερωτά βέλη, τεντώνουν με όλη τους τη δύναμη τα ευθύβολα τόξα και τα αφήνουν… τα αφήνουν να ταξιδέψουν σφυρίζοντας για να βρουν στόχο. Τοξότες είναι, Κένταυροι είναι, και ξέρουν να στοχεύουν ίσια στην καρδιά! Η Σελήνη των δασών τους έχει μάθει τί πρέπει να κάνουν και πώς, τους έχει διδάξει τον τρόπο που πρέπει να ενεργήσουν για να μην χάσουν το στόχο τους. Είναι το κομμάτι αυτό της εκπαίδευσης που πρέπει να περάσουν προκειμένου να γίνουν καλοί και συμπονετικοί θηρευτές. Θηρευτές της ζωής, της γνώσης, των ταξιδιών του μυαλού και του σώματος, της χαράς, της φιλοσοφίας, της θρησκείας εκτός δόγματος, της ανεξέλεγκτης ανάγκης, της δίψας για το πολύ… το μεγάλο… το χωρίς όρια!

Εσείς, οι ‘‘ανεξέλεγκτοι” κυνηγοί της ζωής , θα έχετε ένα ακόμη λόγο αυτή τη χρονιά και μια δικαιολογία για να κάνετε όσες υπερβολές θέλετε, κάτω από τα τετράγωνα του Δία στην αρχή του χρόνου, αλλά και από τη φιλική του θέση στον Κριό αργότερα, στο τέλος της άνοιξης του 2022. Η Ηλιακή Έκλειψη της 4ης Δεκεμβρίου, η τελευταία του 2021 στη δική σας αγκαλιά θα ‘’ανατραφεί’’ μέχρι να τρανέψει το νεαρό της φως, ιδιαιτέρως για τους γεννημένους 3, 4 και 5 του μήνα. Το τελευταίο Νέο Φεγγάρι του 2021 θα απαιτήσει από εσάς τελείες και όχι αποσιωπητικά!

Πρώτο Δεκαήμερο 21/ 11 – 30/ 11

Εσείς, οι Τοξότες του Νοέμβρη και του πρώτου δεκαημέρου είστε τα καθαρόαιμα παιδιά του Δία και συνήθως οι τυχερότεροι από όλους, καθώς έχετε ατόφια τα χαρίσματα του κυβερνήτη σας. Και για το 2022 η τύχη αυτή θα σας ακολουθήσει, καθώς από τέλος Μαΐου μέχρι και τον Οκτώβριο ο Δίας από τον Κριό θα σας χαρίζει τα υπέροχα τρίγωνά του. Οι ευκαιρίες που θα σας δωθούν θα είναι απίστευτες, τόσο στα επαγγελματικά και τα οικονομικά σας, όσο και στα προσωπικά σας θέματα. Εύνοια, αισιοδοξία, δημιουργικότητα και άφθονες επιλογές κυρίως για τους γεννημένους 21 – 28 Νοεμβρίου.

Δεύτερο Δεκαήμερο 1 /12 – 11/12

Εσείς οι Τοξότες του δεύτερου δεκαημέρου είστε οι πιο φλογεροί και ερωτικοί από τους υπόλοιπους καθώς έχετε συγκυβερνήτη σας από δεκανό τον ατρόμητο Άρη. Είστε περισσότερο αυθόρμητοι και γενναίως άσκεφτοι, χαρακτηριστικά που θα αναγκαστείτε να θέσετε σε αδράνεια, καθώς η τελευταία Έκλειψη του 2021 σας αφορά προσωπικά. Λιγότερη ‘’γενναιότητα’’ και περισσότερη σκέψη θα πρέπει να είναι το μότο σας για το 2022. Προσοχή σε θέματα υγείας, σχέσεων και καριέρας κυρίως οι γεννημένοι 3, 4 και 5 Δεκεμβρίου.

Τρίτο Δεκαήμερο 12/12 – 21 /12

Τοξότες του τρίτου δεκαημέρου δεν είστε μόνο παιδιά του Δία, μα και του φωτοβόλου Ήλιου από δεκανό. Χαρούμενοι, φωτεινοί, φλογεροί και κομματάκι επιδειξιομανείς, είστε εσείς που κρατάτε τη φωτιά του Προμηθέα και θέλετε να ταξιδέψετε τη φλόγα της στα πέρατα του κόσμου. Λαμπαδηδρόμοι ακούραστοι που την άνοιξη όμως, αλλά και το φθινόπωρο του 2022 θα πρέπει να κόψετε ταχύτητα, από τη στιγμή που τα τετράγωνα του κυβερνήτη σας του Δία από τους Ιχθύες, θα σας ωθήσουν σε υπερβολές. Για τους γεννημένους τις τρεις τελευταίες ημέρες, 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου, η διάκριση θα πρέπει να είναι ο σοφός συμπαραστάτης και συμβουλάτορας.

Τολμήστε να φανταστείτε και τα πιο ανέφικτα…

Αλήθεια, πόση φωτιά μεταβλητή να αντέξει πια το Σύμπαν; Τώρα είναι η δική σας στιγμή, η δική σας η φωτιά! Χρόνια σας πολλά, δημιουργικά και γενναιόδωρα, καλοζωισμένα και επεκτατικά, χρόνια χαρούμενα γεμάτα νέους στόχους! Αν και είστε παιδιά της αρχής του χειμώνα, έχετε ζεστασιά στην καρδιά και απλοχεριά στα συναισθήματα! Τολμήστε να φανταστείτε και τα πιο ανέφικτα, κάντε όσες περισσότερες ευχές μπορείτε, είναι η στιγμή που το ονειρικό μπορεί να αποκτήσει υπόσταση!

Τοξότες εσείς, αιώνιοι μεταλαμπαδευτές της γνώσης, αδέσμευτοι και υπερβολικοί, ταξιδευτές του φυσικού και μεταφυσικού, ζηλωτές και γενναίοι που δε γνωρίζετε όρια. Εσείς είστε Κένταυροι γοργοπόδαροι που έχετε μάθει να καλπάζετε αφηνιασμένα. Μέσα στο διττό, μεταβλητό σας σώμα έχει συνηθίσει να συμβιώνει το αρχέγονο με το ανθρώπινο, η σωματική δύναμη με τη δύναμη της γνώσης. Βγάζετε το βέλος από τη φαρέτρα το περνάτε στο τόξο σας, τεντώνετε με όλη τη δύναμή σας και το αφήνετε να ταξιδέψει στα πέρατα…

Είστε ένα ον δυο κόσμων, είστε ένα ον από δύο κόσμους! Άνθρωπος από τη μέση και πάνω με πνευματικότητα, σκέψη και λογική! Άλογο, θηρίο από τη μέση και κάτω με το άγριο ένστικτο της επιβίωσης ισχυρό μέσα σας. Το ‘‘ζώο” αυτό που είναι υπεύθυνο για την αναπαραγωγή, για τα ζωώδη πάθη που δε γνωρίζουν λογική! Δύο κόσμοι που παλεύουν ατελεύτητα για το ποιος θα επικρατήσει… θα τιθασεύει ο άνθρωπος το κτήνος… ή το κτήνος τον άνθρωπο;

Όταν επικρατήσει το πρώτο, τότε ο σκοπός της ύπαρξης ενός Τοξότη έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα