ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΣΧΕΣΗΣ (?)

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
30/05/2021

Συναισθηματικά μπερδέματα, επώδυνοι χωρισμοί, δύσκολες αποφάσεις, δεν είναι τόσο ανυπέρβλητα αν με τη συνδρομή της Αληθινής Αστρολογίας γνωρίσουμε πώς να τα χειριστούμε…

Ένας χωρισμός είναι πάντα δύσκολος, προπάντων όταν ο ένας από τους δύο εξακολουθεί να  διατηρεί αισθήματα. Ακόμα κι όταν τα μηνύματα είναι σαφή ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί λύση, συχνά οι ελπίδες που τείνει να συντηρεί η ανθρώπινη φύση δημιουργούν μια επώδυνη πορεία, που επιφέρει ψυχολογικό βάρος και θλίψη. Συνηθίζοντας να λέμε ότι ο χρόνος είναι πάντα ο καλύτερος γιατρός, μου πέρασε κάποια στιγμή η ιδέα ότι ίσως θα έπρεπε να συσχετίζουμε ένα χωρισμό με ένα πιθανό «χειρουργείο» της ζωής μας! Όσο μεγαλύτερη η σχέση, τόσο σοβαρότερο το χειρουργείο! Αν η διακοπή ήταν απότομη και σοκαριστική, έτσι ακριβώς και η εισαγωγή είναι απρογραμμάτιστη και η μεταφορά γίνεται με των «πρώτων βοηθειών» (EKAB κλπ). Και όπως είναι φυσικό επόμενο, μετά από ένα χειρουργείο ο ασθενής δεν σηκώνεται αμέσως από το κρεβάτι του πόνου και αρχίζει να χοροπηδά, αλλά χρειάζεται χρόνος για την ανάνηψη…άντε να συνέλθεις από τη νάρκωση, άντε να σε πάνε στο δωμάτιο…άντε ένα βηματάκι αύριο, άντε λίγο παραπάνω μεθαύριο κλπ. Ακριβώς έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε και το τέλος μιας σχέσης που δεν ήταν δική μας απόφαση. Στην αρχή τα πράγματα είναι δύσκολα και δεν μπορούμε να περπατήσουμε καλά, υπάρχει οδύνη, υπάρχει λύπη, υπάρχουν σκέψεις που όμως μέρα με την ημέρα απομακρύνονται όσο περνά ο καιρός και σιγά σιγά περνάμε στη φάση της ανάρρωσης, στη φάση της αποθεραπείας και τέλος στη φυσικοθεραπεία που μας αποκαθιστά τελείως στα συγκαλά μας και αρχίζουμε να αγναντεύουμε ζωηρά το μέλλον. Κάποιες φορές πιο γρήγορα και κάποιες φορές πιο αργά…Πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις σπουδαίο ρόλο παίζει ο ομάδα των γιατρών που σε αυτή την περίπτωση υποκαθίσταται από το κοντινό μας περιβάλλον, φίλους, συγγενικά πρόσωπα, παιδιά κλπ. Όσο καλύτερο το team τόσο πιο γρήγορη η αποθεραπεία!

Η Γενέθλια Υπόσχεση πολύ σημαντική

Ο Σύνθετος χάρτης αποτελεί το Ωροσκόπιο μιας σχέσης από κοινού. Οι δύο άνθρωποι, μαζί σαν ένας, παίρνοντας τις δύο ημερομηνίες μαζί και καταστρώνοντας τα μεσοδιαστήματα των πλανητών, έχουμε τη δυνατότητα να διαγνώσουμε όχι μόνο την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά της σχέσης αλλά και την πορεία της στο χρόνο. Δύσκολες διελεύσεις από τους πλανήτες δημιουργούν εμπόδια και αναστολές στις συμπεριφορές των μελών της ενώ αντίθετα εύκολες και με ευνοϊκούς πλανήτες, διελεύσεις αναπτύσσουν και διευκολύνουν τους ενδιαφερόμενους. Κι όπως πάντα σύμφωνα με τους κανόνες της κλασσικής Αστρολογίας, υπολογίζουμε το γενέθλιο χάρτη σαν υπόσχεση για το κάθε γεγονός. Η ενεργοποίηση του Ωροσκοπίου σημαίνει και συναγερμός στη διαχείριση των ενεργειών προκειμένου να προλάβουμε πιθανές «ιώσεις» της σχέσης αλλά και «χειρουργεία»!

Οι καλοί, οι κακοί και οι άσχημοι!

Ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας όταν έρχονται να περνάνε (διέλευση) από γωνιακό οίκο του Ωροσκοπίου, δημιουργούν πάντα προβλήματα ο καθένας στο είδος του. Γωνιακοί οίκοι είναι ο 1ος (ωροσκόπος) , ο 4ος, ο 7ος και ο 10ος ή αλλιώς μεσουράνημα.

Ο Κρόνος, κατά γνωστή του συνήθεια, έρχεται και φορτώνει τα άτομα με έξτρα ευθύνες και υποχρεώσεις ώστε να τεστάρει αντοχές και αισθήματα κάτω από τις δυσκολότερες των συνθηκών. Απαιτεί γνησιότητα στα συναισθήματα και επιθυμεί ξεκαθαρίσματα ώστε όλα να είναι κάτω από την αυστηρή του επίβλεψη. Κανένα ψέμα ή κανενός είδους υποκριτική συμπεριφορά δεν έχει θέση εδώ, εφόσον ο βαθμός δυσκολίας που υποβάλει τα μέλη της σχέσης είναι υψηλός ώστε, αν καταφέρουν να ανταπεξέλθουν, οι αμοιβές του να είναι επίσης αντίστοιχα υψηλές. Σχέσεις που καταφέρνουν να επιβιώσουν από το άγρυπνο βλέμμα του, εξελίσσονται επικοδομητικά και είναι πλέον άρρηκτες

Ο Ουρανός  και τα περάσματά του από το Ωροσκόπιο είναι διασπαστικά και συνήθως φέρνει κρίσεις ελευθερίας και ανεξαρτησίας. Ξαφνικά κάποιος από τους δύο (ή και οι δύο) δεν αντέχουν να πιεστούν, να υποχωρήσουν ή να συμβιβαστούν. Προβάλουν απαιτήσεις και διεκδικήσεις που δεν συμπεριλαμβάνουν τη συμμετοχή του συντρόφου τους και γενικά το τοπίο είναι εγωκεντρικό και άκρως εγωιστικό. Συχνά έχουμε και αλλαγές στην εμφάνιση (εκκεντρικές) στο επάγγελμα, στον τόπο διαμονής και γενικά σε θέματα που κουβαλούσαμε μέσα μας αλλά δεν είχαμε ποτέ το θάρρος να βγάλουμε προς τα έξω.

Ο Πλούτωνας κάνοντας αισθητή την παρουσία του, φέρνει ακαριαία χτυπήματα στη σχέση που συνήθως δεν αποκαθίστανται εύκολα. Μια και μόνη καταιγίδα μπορεί να γίνει καταστροφική εφόσον καταφέρνει να  συμπαρασύρει μαζί της ολόκληρο το οικοδόμημα. Πρακτικά δημιουργεί έντονες αντιπαραθέσεις, εξουσιαστικές τάσεις, ελεγκτικές συμπεριφορές και τελικά εχθρότητα που καταλήγει σε συρράξεις. Απωθημένα έρχονται στην επιφάνεια και επιμένουν να καταλογιστούν στην αντίπαλη πλευρά.

Οι τρεις παραπάνω Κύριοι -οι μεγάλοι παρεξηγημένοι του ζωδιακού- είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνοι για τη λήξη των σχέσεων μας, όχι απαραίτητα ερωτικών. Τους ονομάζω παρεξηγημένους γιατί όπως θα διαπιστώσουμε σε κάποια άλλα σημεία των Αστρολογικών μελετών μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι και ευεργετικά αποτελεσματικοί.

Συμπληρωματικά να προσθέσουμε ότι οι ίδιοι πλανήτες σε δυσμενείς γωνίες με τα Φώτα (Ήλιο και Σελήνη) επιφέρουν τα ίδια αποτελέσματα με τα αντίστοιχα θύματα.

ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ και ΚΕΙΤ ΧΟΛΜΣ

Γλυκύτατος Καρκίνος ο Τομ Κρουζ προσπάθησε τρεις φορές να κάνει οικογένεια αλλά δυστυχώς δεν του πηγαίνει όπως θα ήθελε… Ίσως η επιλογή μιας ανεξάρτητης και φιλελεύθερης Τοξοτίνας να μην ήταν και η ιδανική επιλογή. Ο Σύνθετος χάρτης τους έχει Ωροσκόπο στις τελευταίες μοίρες του ζωδίου της Παρθένου και υποθέτουμε ότι το πέρασμα του πλανήτη Ουρανού το 2011 άρχιζε να δημιουργεί τα προβλήματα και την κρίση στο γάμο τους. Ο Ουρανός σε διέλευση από την σύνοδο Ήλιου/Ουρανού σε γωνιακό οίκο –όπως προαναφέραμε- ενεργοποίησε την γενέθλια υπόσχεση του κοινού τους χάρτη για ξαφνικές διασπαστικές κινήσεις και αντιδράσεις. Όπως έγινε γνωστό, η είδηση της κατάθεσης αίτησης διαζυγίου από την Κέιτι Χόλμς ήταν αναπάντεχη και κυριολεκτικά τον κεραυνοβόλησε ζητώντας του και την πλήρη επιμέλεια του παιδιού τους.

Tομ Κρουζ  3 Ιουλίου 1962 3.06μμ  Νέα Υόρκη
Κειτ  Χόλμς 18 Δεκεμβρίου 1978 9.32μμ στο Τολέδο Οχάιο.
Σύστημα οικοθεσίας Πλάσιντους

ΤΕΛΙΚΑ…?

Ερωτικές, επαγγελματικές, οικογενειακές σχέσεις έχουν καλές αλλά και κακές στιγμές, κάποιες χρειάζονται υπομονή και κατανόηση και κάποιες όχι. Το τέλος μιας σχέσης δεν είναι ποτέ εύκολο, όπως άλλωστε και καμία αλλαγή στάσης στη ζωή.  Οι άνθρωποι εξελίσσονται με διαφορετικούς ρυθμούς με αποτέλεσμα συχνά να μην καταφέρνουν να συμπορευθούν. Ο Σύνθετος χάρτης μιας σχέσης είναι ένας κώδικας επικοινωνίας μεταξύ των μελών που αναβοσβήνει κόκκινα λαμπάκια συναγερμού όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά, ενημερώνοντας επακριβώς για τις επικίνδυνες περιοχές και διαστήματα που μπορεί να εκδηλωθεί το οποιοδήποτε τραύμα. Αν γνωρίζουμε, μπορούμε να καταλάβουμε κι αν καταλάβουμε…μπορούμε να προλάβουμε. Το τέλος μιας σχέσης; Ή απλά το ξεκίνημα μιας άλλης καλύτερης εποχής γι’ αυτήν;

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα