Το σημάδι της Μοίρας: Vertex/Μεταφυσικός Ωροσκόπος

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
15/05/2021

Ακολουθώντας τα σημάδια της μοίρας, λίγοι άνθρωποι ξεφεύγουν απ’ το πεπρωμένο που οι ίδιοι χωρίς να γνωρίζουν χάραξαν με τη σκέψη τους, αναζητώντας ασυνείδητα να βιώσουν τις πιο κρυφές επιθυμίες, τις πιο ανομολόγητες ευχές τους…

Πιστεύετε αλήθεια ότι υπάρχει κάτι -το οτιδήποτε- σ’ αυτή τη ζωή που να θέλει πραγματικά να επιτύχει ο ανθρώπινος νους  και να μην το καταφέρει; Συχνά δεν λέμε, ότι όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί ώστε να το πετύχεις; Ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές και ψυχίατροι τονίζουν διαρκώς για την σημαντικότητα της καλής διάθεσης και ψυχολογικής κατάστασης του ασθενούς, πόσο σημαντικό είναι να πιστεύει στη δύναμή του, πόσο καλό τους κάνει η ελπίδα και η πίστη στη ανάρρωσή τους. Γιατί είναι σαφέστατα αποδεδειγμένο ότι ή πίστη στο όραμα και η βεβαιότητα της επιτυχίας την μετουσιώνει σε αληθινό γεγονός. Ας θυμηθούμε τα λόγια του Ιησού Χριστού όταν θεράπευε -με θαύμα- τους καταδικασμένους ασθενείς και τους αποχαιρετούσε με τη φράση “πήγαινε …η πίστη σου σ’ έσωσε” εννοώντας προφανώς ότι η πίστη τους ότι θα σωθούν ήταν τελικά αυτό που τους έσωζε και δημιουργούσε το θαύμα και όχι η ίδια η Χάρη του!

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι μια εκπληκτική συσκευή  που μπορεί να λαμβάνει εικόνες αλλά έχει την ικανότητα να  δημιουργεί επίσης εύκολα και  με το νου του. Θυμίζει δηλαδή δέκτη τηλεόρασης που λαμβάνει σήματα από την κεραία της τηλεόρασης και τα μεταφέρει στην οθόνη προκειμένου να τα δουν τα ανθρώπινα μάτια. Γιατί λοιπόν να μην μπορεί και ο άνθρωπος να πραγματοποιήσει κάτι παρόμοιο οπτικοποιώντας τις σκέψεις και τις επιθυμίες του; Διαρκώς μας επισημαίνουν να σκεφτόμαστε θετικά, μήπως το ορθότερο είναι να σκεφτόμαστε θετικά αλλά να το κάνουμε εικόνα <<αυτό>> το θετικό και να το φέρνουμε μπροστά μας;

Τι είναι το Vertex;

Είναι σημείο -και όχι πλανήτης- που θεωρητικά υπάρχει στο χάρτη μας, όπως ακριβώς σημεία είναι και ο Ωροσκόπος και το Μεσουράνημα! απέναντι ακριβώς βρίσκεται το Antivertex. Ο άξονας αυτός Vertex-Antivertex προσδιορίζει μια κοσμική συνειδητοποίηση, μια κατανόηση ότι το άτομο είναι μια ξεχωριστή σημαντική οντότητα μεν, αλλά, μέρος του παγκόσμιου ρυθμού, κομμάτι του σύμπαντος που οι πράξεις του καθορίζουν τους άλλους αλλά και ο ίδιος επηρεάζεται από τη λειτουργία των ενεργειών του σύμπαντος. Παρομοιάζεται με μια είσοδο, μια Πύλη που δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε άλλες αλήθειες της ζωής, σε άλλες πραγματικότητες που ίσως μέχρι εκείνη τη στιγμή, το άτομο δεν έχει ανακαλύψει ότι υπάρχουν.

Στην απελπισία του έρωτά του άλλαζε συνεχώς μορφή…

Όπως ο μύθος αναφέρει ο Vertumnus (από κει και η λέξη Vertex) ήταν Ρωμαίος θεός, πολύ όμορφος κι ελκυστικός που είχε στην επίβλεψή του τους κήπους με τα δένδρα και τα φυτά, καθορίζοντας και τις αλλαγές των εποχών. Είχε την εξαιρετική ικανότητα να μεταλλάσσει τον εαυτό του και να του δίνει ότι μορφή θέλει όπως ακριβώς ο σπόρος γίνεται ρίζα, ή το κλαδί του δένδρου σε λουλούδι και στη συνέχεια σε καρπό! Ερωτεύθηκε τη νύμφη Πομόνα, μια πανέμορφη θεά που τριγυρνούσε στους κήπους του, η οποία όμως τον απέρριπτε διαρκώς. Στην απελπισία του έρωτά του άλλαζε συνεχώς μορφή, άλλοτε σαν στρατιώτης άλλοτε σαν κηπουρός κλπ, χωρίς να της έχει αποκαλυφθεί ποτέ αληθινά. Αφού δοκίμασε τα πάντα κι έχοντας τη φιλήσει μόνο μια φορά, χωρίς να καταφέρει να την πείσει για τα αισθήματά του, ρίχνει κάτω την τελευταία του ψεύτικη μορφή και παρουσιάζεται γυμνός μπροστά της. Η Πομόνα σε μια περίεργη στιγμή, δικής της αυτοσυνείδησης μαγεύεται από την παρουσία του και ανοίγει την καρδιά της στο φως του έρωτα βλέποντας πλέον μια άλλη πραγματικότητα ή οποία ήταν και η αληθινή. Ο μύθος επικεντρώνεται σε μια τυχαία στιγμή, όπου η Θεά αντιλαμβάνεται την ουσιαστική παρουσία της μοίρας της. Ένα συμβάν που κατέρριψε τα οργανωμένα σχέδια του Vertmnus πάνω στην στιγμιαία απελπισία του και έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς εκείνος να το ελπίζει πια.

Οίκος και ζώδιο

Ο οίκος και το ζώδιο που καταλαμβάνει το Vertex αποκαλύπτει από πού και με ποιο τρόπο θα μπορούσε το άτομο να αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες που θα του αλλάξουν τη ζωή, ή τη στάση του απέναντι σε αυτή, με  τι είδους μοιραίες συναντήσεις θα δημιουργήσει την περαιτέρω καρμική του εξέλιξη, τι είδους στροφή θα πάρει συνειδησιακά! Πχ στον άξονα 5-11  οίκο μπορεί να έχει να κάνει με παιδιά ή με ρομαντικές συνευρέσεις μέσα από συλλογικούς χώρους.

Tι ενεργοποιεί το Vertex;

Υπάρχουν 3 πράγματα που ενεργοποιούν το Vertex. Αστρολογικά οι διελεύσεις των πλανητών από το συγκεκριμένο σημείο (ή οι πρόοδοι) που πρακτικά εκφράζονται μέσα από γνωριμίες με ιδιαίτερους ανθρώπους, ζώα, τοποθεσίες ή γενικότερες καταστάσεις που συμπεριλαμβάνουν τα παραπάνω 3 στοιχεία. Στόχος πάντα είναι η αποκάλυψη μιας άλλης αλήθειας που δεν έχουμε αντιληφθεί στην πορεία μας μέχρι τη δεδομένη στιγμή. Ιδιαίτερο ρόλο βεβαίως παίζει και στη συναστρία των ατόμων και κυρίως την ερωτική. Συνήθως έχει επαφή με προσωπικούς πλανήτες και από τις δύο πλευρές αλλά δεν αποκλείει και τους εξωκρόνιους. Μάλιστα είναι είναι ένας ισχυρός δείκτης για να καταλάβουμε εξ’ αρχής αν η σχέση θα είναι σημαντική ή όχι.

Έτσι είδα απογοητευμένους άνδρες και γυναίκες να ψάχνουν μια ολόκληρη ζωή κάποιον να τους αγαπήσει πραγματικά!

Παρατηρώντας αρκετά χρόνια τη λειτουργία του συγκεκριμένου σημείου τονίζω ιδιαιτέρως στους ανθρώπους ότι όταν διεγείρεται έχει την εκπληκτική δύναμη να μπορεί να κάνει πραγματικότητα τις πιο κρυφές επιθυμίες, τις πιο ανομολόγητες ευχές, να υλοποιεί τα πιο απίστευτα σενάρια ζωής! Αρκεί να το ζητούν επίμονα, να το επαναλαμβάνουν διαρκώς και κατά βούληση να το κάνουν εικόνα με το μυαλό τους. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν πραγματοποιήθηκε ή όχι, κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι έχει ο καθένας μέσα στο μυαλό του προς επίτευξη, είδα όμως από κοντινά σχετικά πρόσωπα τι σημαίνει “ζήτα και θα σου δοθεί”. Και τη στιγμή που ζητούν, να μην το αντιλαμβάνονται, να μην το ζητούν συνειδητά αλλά απλά να ζητούν… Έτσι είδα απογοητευμένους άνδρες και γυναίκες να ψάχνουν μια ολόκληρη ζωή κάποιον να τους αγαπήσει πραγματικά γι’ αυτό που ήταν και όχι γι’ αυτό που έδειχναν ή γι’ αυτά που είχαν καταφέρει οικονομικά και ως εκ θαύματος και ενώ ζητούσαν διαρκώς “κάποιον να τους αγαπήσει όπως ακριβώς ήταν” ξάφνου να βρίσκουν την τέλεια, την μοναδική αγάπη της ζωής τους… συνήθως με διέλευση του Κρόνου από το Vertex.

Πύλη πεπρωμένου

Το Vertex ή κορυφή θεωρείται το πιο μεταφυσικό σημείο μέσα στο χάρτη μας, γι’ αυτό  ονομάζεται και μεταφυσικός ωροσκόπος. Δεν έχει καμιά σχέση με τις προσωπικές επιδιώξεις ή τις επιλογές μας αλλά αναπαριστά ένα κομμάτι που μας καθιστά μέρος του γενικότερου συνόλου του κόσμου  και των συναναστροφών μας, σαν να παίζουμε έναν καρμικό ρόλο στο κοσμικό σανίδι με σκηνοθέτη την Μοίρα και βοηθό της το Πεπρωμένο! Χωρίς καμία δυνατότητα αυτοσχεδιασμού, δεν μπορούμε να επέμβουμε σε οτιδήποτε σχετίζεται με το Vertex, επειδή εμπλέκει πρόσωπα και καταστάσεις που ακολουθούν και αυτά το δικό τους καρμικό μονοπάτι. Μια μοιραία συνάντηση, μια τυχαία γνωριμία, μια ένταξη σε ένα συλλογικό χώρο, ανοίγει μια Πύλη Πεπρωμένου όπου είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε, γιατί είμαστε εμείς οι ίδιοι που το ζητήσαμε, εμείς οι ίδιοι που το δημιουργήσαμε σαν μέσο έκφρασης ασυνείδητων ευχών και επιθυμιών.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα