Το Μπλε μελαγχολικό Φεγγάρι του Αυγούστου

ASTROTEAM GUEST
23/08/2023

Είναι μία από τις σπάνιες φορές που ο Αύγουστος μάς κάνει τη χάρη να μας χαρίσει δύο ολόγιομα Φεγγάρια: μία Πανσέληνο που υψώθηκε στους ουρανούς την πρώτη μέρα του μήνα και μία την τελευταία, για να μας αποχαιρετήσει!

Στις 31 Αυγούστου λοιπόν, στον άξονα Παρθένου – Ιχθύων και συγκεκριμένα στην 7 μοίρα και 25’’ των Ιχθύων, θ’ απολαύσουμε τη μοναδική Μπλε Πανσέληνο! Θα είναι ένα Φεγγάρι μελαγχολικό, σε σύνοδο με τον Κρόνο και θα φέρει ακεφιά, δυσκολία στην επικοινωνία κι εναλλαγές της διάθεσής μας. Θα μας «φρενάρει» όμως από το να εκτεθούμε σε απερίσκεπτες ενέργειες, καθώς τα «πρέπει» θα είναι δυνατότερα από τα «θέλω»!

Είναι μια καλή ευκαιρία λοιπόν να επιδιώξουμε ν’ ασχοληθούμε με κάτι καλλιτεχνικό, με κάτι που γεμίζει την ψυχή με γαλήνη κι ηρεμία…

Παράλληλα η Σελήνη είναι σε σύνοδο με τον απλανή αστέρα Deneb Adige που σημαίνει «η ουρά του Κύκνου» και βρίσκεται στον αστερισμό του Κύκνου. Σχετίζεται όχι μόνο με την πνευματικότητά μας, αλλά και με τις καλλιτεχνικές μας δεξιότητες, τα καλλιτεχνικά μας ταλέντα και τη δημιουργικότητα, αφού οι κύκνοι είναι τα πουλιά του θεού Απόλλωνα σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία. Είναι μια καλή ευκαιρία λοιπόν να επιδιώξουμε ν’ ασχοληθούμε με κάτι καλλιτεχνικό, με κάτι που γεμίζει την ψυχή με γαλήνη κι ηρεμία, ν’ ασχοληθούμε με πράγματα που θα μας δώσουν την αίσθηση του «θεϊκού» και πώς αυτό θα το ενσταλλάξουμε μέσα μας! Η Σελήνη επίσης, σε «ανοιχτό» εξάγωνο αλλά και σε μεικτή αμοιβαία υποδοχή με τον ευεργέτη Δία θα φέρει νότες ελπίδας, θετικότητας κι ευγένειας ψυχής! Θα επηρεαστούν τα μεταβλητά ζώδια του πρώτου δεκαημέρου (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύς). Ο Άρης ορθόδρομος, που έχει πια περάσει στο ζώδιο του Ζυγού, κάνει μια δύσκολη αλλά και καρμική όψη χιαστί με τον Κρόνο. Διλήμματα και θέματα υγείας θα απαιτήσουν να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε μικροατυχήματα. Θα επηρεαστούν τα μεταβλητά (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύς) αλλά και τα παρορμητικά ζώδια (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι) των πρώτων ημερών.

Τα «κορίτσια» – πλανήτες, η Αφροδίτη ακόμη ανάδρομη στον Λέοντα, σε όψη χιαστί με τη Σελήνη θα μας κάνουν να νιώσουμε αισθήματα επιφυλακτικότητας και ντροπαλοσύνης. Ας φροντίσουμε ν’ αποφύγουμε τη σύγκρουση με τις γυναίκες, να μην προσβάλλουμε τα συναισθήματά τους, κι ας στρέψουμε την προσοχή μας σε θέματα υγείας που έχουν να κάνουν με τη γυναικεία φύση. Θα επηρεαστούν τα σταθερά ζώδια των αρχών του δεύτερου δεκαημέρου (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι) και τα μεταβλητά ζώδια των αρχών του δεύτερου δεκαημέρου (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύς). Τέλος, ο Ερμής που αναδρόμησε από την Παρθένο σε τρίγωνο με Δία και Ουρανό θα μας χαρίσει γρήγορη σκέψη, αισιοδοξία και διάθεση για μάθηση!

Ας απολαύσουμε την τελευταία Μπλε Πανσέληνο της ωραιότερης εποχής του χρόνου, του Καλοκαιριού, θαυμάζοντας αυτό το μοναδικό φαινόμενο που τόσο απλόχερα το Σύμπαν μας χαρίζει, νιώθοντας ευγνωμοσύνη και γεμάτοι ελπίδα για το αύριο!

 

Από τη Λίνα Πάλλη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα