Το μονοπάτι της ανθρωπότητας & οι Εκλείψεις το 2024

ASTROTEAM GUEST
09/01/2024

Οι δεσμοί της Σελήνης είναι νοητά σημεία της ίδιας και δείχνουν την καρμική υποχρέωση της ανθρωπότητας να πάρει τις εμπειρίες από τον ζωδιακό άξονα στον οποίο βρίσκονται ανά τους αιώνες.

Κάθε περίπου 1,5 χρόνο αυτός ο άξονας αλλάζει και πάντα πηγαίνει προς τα πίσω. Το 2024 βρισκόμαστε στον άξονα Κριού – Ζυγού ενώ μες τη χρονιά θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη έκλειψη στον άξονα Ιχθύων – Παρθένου μιας και τον Ιανουάριο του 2025 αυτοί θα μεταφερθούν προς τα πίσω σε αυτό το σετ ζωδίων! Οι δεσμοί της Σελήνης σηματοδοτούν τα γεγονότα της φύσεως των ζωδίων. Φυσικά οι πλανήτες που κινούνται και σχηματίζουν όψεις μας δίνουν και αυτοί το δικό τους μήνυμα για την εξέλιξη της ανθρωπότητας και του συλλογικού κάρμα που οφείλουμε να βιώσουμε!

Οι δεσμοί δεν πάνε τυχαία ανάποδα από τον ζωδιακό!

Αυτός ο άξονας αποτελείται από δύο σημεία, τον Βόρειο Δεσμό ή αλλιώς κάρμα και τον Νότιο Δεσμό ή αλλιώς παρελθούσα εμπειρία (μνήμη). Οι δεσμοί δεν πάνε τυχαία ανάποδα από τον ζωδιακό, καθώς μας υπενθυμίζουν ότι η ανθρωπότητα έχει παρελθόν (νότιος δεσμός) και οδηγείται στο να πάρει εμπειρίες στο τώρα (βόρειος δεσμός) συνδέοντας και κατανοώντας το παρελθόν με το παρόν για να χτίσει ένα πιο ισορροπημένο με τα ζητούμενα της ψυχής της μέλλον. Οι δεσμοί κινούνται και καθορίζουν τις εκλείψεις της χρονιάς αλλά και το μονοπάτι που θα κληθεί να περπατήσει η ανθρωπότητα τη δεδομένη χρονική στιγμή! Όπως είπα οι εμπειρίες που έχει να βιώσει εξαρτώνται από τα ζώδια που βρίσκεται ο Νότιος και ο Βόρειος δεσμός της Σελήνης. Το 2024 έχουμε 3 εκλείψεις στον άξονα Κριού – Ζυγού και 1 έκλειψη στον άξονα Ιχθύων – Παρθένου.

  • 25/3/24: έκλειψη Σελήνης στις 5.07ο Ζυγού (αφορά το 1ο δεκαήμερο Κριών, Ζυγών, Καρκίνων & Αιγόκερων αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο, μεσουράνημα ή προσωπικούς πλανήτες από 3-7ο των παραπάνω ζωδίων)
  • 8/4/24: έκλειψη Ηλίου στις 19.24ο Κριού (αφορά τα τέλη του 2ου και τις αρχές 3ου δεκαημέρου Κριών, Καρκίνων, Ζυγών & Αιγόκερων αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο, μεσουράνημα ή προσωπικούς πλανήτες από 17 – 21ο των παραπάνω ζωδίων)
  • 18/9/24: έκλειψη Σελήνης στις 25.40ο Ιχθύων (αφορά το 3ο δεκαήμερο των Διδύμων, Παρθένων, Τοξότη & Ιχθύων αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο, μεσουράνημα ή προσωπικούς πλανήτες από 23 – 27ο των παραπάνω ζωδίων)
  • 2/10/24: έκλειψη Ηλίου στις 10.03ο Ζυγού (αφορά στα τέλη του 1ου και τις αρχές του 2ου δεκαημέρου Κριών, Ζυγών, Καρκίνων & Αιγόκερων αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο, μεσουράνημα ή προσωπικούς πλανήτες από 8 – 12ο των παραπάνω ζωδίων)

«Εκλείψεις στον άξονα Κριού – Ζυγού»

Ο άξονας των εκλείψεων Κριού – Ζυγού μας απασχολεί ήδη από τις 17/7/2023 όπου και πέρασαν οι δεσμοί ενώ θα παραμείνουν εκεί έως τις 11/1/2025. Το διάστημα αυτό θα μας φέρει αντιμέτωπους με την εξισορρόπηση σε επίπεδο σχέσεων και συνεργασιών μεταξύ των κρατών, θα διαπραγματευτούμε έντονα το δίπολο πόλεμος – ειρήνη και θα αναζητήσουμε ξανά την έκφραση της δικής μας θέλησης για ζωή κάτω από ένα νέο μοτίβο επιβίωσης. Η ενθύμηση της ανθρωπότητας έρχεται μέσα από την τάση να βρούμε με διπλωματικούς και συμβιβαστικούς τρόπους τη συνύπαρξη και ότι είμαστε αρκετά συνδεδεμένοι ο ένας με τον άλλον (νότιος δεσμός στον Ζυγό). Το ζητούμενο είναι να δούμε πως θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε κάτω από ένα μοτίβο που συνεχώς ο μεγαλύτερος σε δύναμη παρονομαστής «καταπίνει» τον λιγότερο δυνατό (βόρειος δεσμός στον Κριό). Τώρα θα δούμε ότι αυτά τα χρόνια μέχρι το 2025 ότι θα αλλάξουν πολλές μεταρρυθμίσεις στους νόμους των κρατών. Θα παρουσιαστούν νέες εστίες συγκρούσεων πολεμικών, ανάδυση νέων κρατών ή η διάσπασή τους κι αν αυτά μπορούν να ενσωματωθούν οικονομικά και κοινωνικά σε ένα ευρύτερο πλαίσιο διακρατικής συνύπαρξης. Η ανθρωπότητα πιέστηκε από τις εξουσίες αυτού του κόσμου και θέλει να χτίσει ένα νέο μοντέλο επιβίωσης μακριά από όλα αυτά που την έφεραν ως εδώ αλλά δεν ξέρει από που να ξεκινήσει και πως να αναγνωριστεί. Πως θα συμβιβαστείς αν δεν έχεις τίποτα να χάσεις πλέον; Θα το παλέψεις ως το τέλος και ποιος θα πάρει την ευθύνη να βγει μπροστά και να διεκδικήσει το μερίδιο του στη ζωή; Θα καταφέρει άραγε η ανθρωπότητα να βρει τις απαιτούμενες ισορροπίες αλλά και το θάρρος να πατήσει τα πόδια της ξανά για να χτίσει το δικό της μέλλον.

«Εκλείψεις στον άξονα Ιχθύων – Παρθένου»

Ο άξονας αυτός θα μας απασχολήσει από το 2025, ωστόσο η πρώτη έκλειψη θα γίνει το Σεπτέμβριο του 2024 καθώς οι δεσμοί απαιτούν συγκεκριμένες μοίρες μακριά από μία έκλειψη για να χαρακτηριστεί αυτή ως τέτοια έκλειψη. Έτσι λοιπόν θα ξεκινήσουν να γίνονται γεγονότα της φύσεως των ζωδίων των Ιχθύων (Βόρειος Δεσμός) και της Παρθένου (Νότιος Δεσμός). Έχει παρατηρηθεί ότι την περίοδο εκείνη που οι δεσμοί διάγουν τον άξονα αυτόν υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να έχουμε μολύνσεις υδάτων από χημικά υγρά ή αέρια από ναυάγια ή από εργοστάσια που προκαλούν περιβαλλοντικές βλάβες, επαναδιαπραγματεύονται τα θαλάσσια σύνορα από μεγάλα κύματα μετανάστευσης ερχόμενα από πολέμους ή φυσικές/περιβαλλοντικές καταστροφές, προβλήματα και απεργιακές κινητοποιήσεις στην μέση εκπαίδευση, επιστημονικές και ιατρικές ανακαλύψεις, νέα εμβόλια ή ιατρικές μέθοδοι, εξάπλωση ιώσεων (πχ. γρίπη πουλερικών), νέες μέθοδοι ίασης μέσα από εναλλακτικές θεραπείες αλλά και θρησκευτικά σκάνδαλα. Σε προσωπικό επίπεδο θα χρειαστεί να απαγκιστρωθούμε από την προσωπική επιδίωξη οφέλους και να κοιτάξουμε περισσότερο στο συλλογικό! Βλέπουμε δριμεία κριτική να ασκείται στο κοινωνικό σύνολο για τις επιλογές και τις κατευθύνσεις του ενώ υπάρχει διάχυτη η θρησκευτική ανταρσία και ο φανατισμός. Θα κληθούμε να δούμε τα όρια της επιστήμης και της θρησκείας ή της πίστης αν θέλετε της ίδιας της ανθρωπότητας και πώς θα τα διαχειριστεί σε ανάλογες κρίσεις που θα προκύψουν. Τέλος, αν συνδυάσουμε ότι οι εκλείψεις τη φετινή χρονιά θα συμβαίνουν σε δύο σετ ζωδίων, μπορεί να καταλάβει κανείς ότι θα δούμε ταυτόχρονα πολλές εξελίξεις σε διάφορα πεδία που προανέφερα, απευχόμενος να έχουμε μία μεγάλη περιβαλλοντική κρίση ή ένα πυρηνικό – χημικό πόλεμο.

 

Από τον Πάνο Ζήκο

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα