«Τι θα συμβεί τις 20 πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου»

ASTROTEAM GUEST
03/02/2024

Τόσες φορές που έχω διαβάσει ότι αυτή είναι η χρονιά μου, έχω αρχίσει να πιστεύω πως τα ζώδια τα γράφει η μάνα μου!

Κριός

Είσαι αυτός ο τύπος που πας και έρχεσαι ανάμεσα σε εκείνα που θέλεις να εξηγήσεις ότι είσαι στην πραγματικότητα και εκείνα που νομίζουν οι άλλοι. Το δύσκολο κομμάτι για εσένα τώρα είναι οι «ρόλοι» ζωής. Ένας ρόλος στην δουλειά, ένας άλλος στις σχέσεις, ένας ακόμα στην οικογένεια – σαν φανελίτσες που φοράς και βγάζεις και ξαναφοράς. Τις ημέρες αυτές μιλάς, διεκδικείς και τοποθετείσαι στα επαγγελματικά και στη ζωή σου με τους δικούς σου όρους αλλά αυτό γίνεται συχνά δύσκολο. Τώρα θυμώνεις για τις φορές που έκανες βήματα πίσω και ξεβολεύτηκες για τους άλλους. Η μεγάλη προσοχή και εκεί που θα χρειαστεί ψυχραιμία και διπλωματία αφορά την σχέση με τα αφεντικά και τους προϊστάμενους σου – ξαναλέω, αυτές τις μέρες με το στανιό έχεις αποφασίσει να γίνεις το αφεντικό του εαυτού σου. Τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν στα επαγγελματικά με τελεσίδικες ή διαθρωτικές κινήσεις που αλλάζουν τις ισορροπίες και τον τρόπο λειτουργίας των εργασιακών σου. Τα επαγγελματικά από τον Ιανουάριο 2024 μέχρι και τώρα λειτουργούν περισσότερο ως μια σμίκρυνση όλων εκείνων των αλλαγών που θέλεις να κάνεις συνολικά σε σχέση με εσένα. Εν τω μεταξύ, το καζάνι που λέγεται «φίλοι» βράζει και ξαναβράζει με κορύφωση στις 10 Φεβρουαρίου 2024 – εδώ θα γίνουν επαναπροσαρμογές με φίλους αλλά και θα μπουν νέοι άνθρωποι.

Ταύρος

Κρατάω στο μυαλό μου τις 13/14 Φεβρουαρίου 2024 ως απαιτητικές μέρες αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα νομίζω ότι φωνάζει για κάτι που προετοιμάζεται να προκύψει σε ζητήματα καριέρας και επαγγελματικών. Προσοχή στους εγωισμούς και στις μετωπιαίες συγκρούσεις (πρωτίστως εδώ με τον εαυτό σου). Στην δική σου περίπτωση τώρα θα αναδειχθούν και θα σκάσουν σαν σπυράκι δυσκολίες στα επαγγελματικά σου που με κάποιον τρόπο φαίνεται ότι συντηρείς (πρόσεχε! Εσύ συντηρείς!). Αν δεν κάνεις εσύ επιθέσεις, θα σε κάνουν οι άλλοι. Σαν να κρίνεται η παραμικρή σου κίνηση και για όλα να χρειάζεται να εξηγείσαι. Θα κληθείς να πάρεις αποφάσεις, να βγεις μπροστά αλλά και να τρέξεις με καλύτερο τρόπο επαγγελματικές υποχρεώσεις που είτε καθυστέρησαν είτε προκύπτουν ως ανάγκη.

Σαφώς έρχεσαι από έναν Ιανουάριο 2024 που κάπως πήρες τον χρόνο σου και αποστασιοποιήθηκες. Κάπως επαναπροσδιορίστηκες ως προς τον τρόπο με τον οποίο από εδώ και στο εξής αξίζει να αντιμετωπίζεις την ζωή και τους ανθρώπους. Κάποια ταλαιπωρία πιθανώς με άτομο τρίτης ηλικίες, ζητήματα με το εξωτερικό, σπουδών ή δικαστικές διαμάχες φαίνεται ότι κάπως αρχίζουν να δρομολογούνται και να τοποθετούνται, με το στανιό βέβαια, αλλά τελειώνουν σιγά σιγά.

Δίδυμοι

Περίεργος ο Δεκέμβριος 2023 και πικρός τελικά. Ο Ιανουάριος 2024 αμήχανος και πιο εσωτερικός. Σκέψεις, σκέψεις και ξανά σκέψεις και μονίμως μια αίσθηση ανικανοποίητου. Βέβαια, όλος ο προηγούμενος μήνας ήταν και μια φανταστική ευκαιρία να βουτήξεις μέσα σου και να κάνεις συνειδητοποιήσεις. Οι άνθρωποι λένε περισσότερα στις σιωπές τους παρά όταν μιλάν φωναχτά. Επιβαρυμμένος φεύγεις από τον Ιανουάριο και μπαίνεις σε ένα Φλεβάρη 2024 σίγουρα με καλύτερη ψυχολογία αλλά και πάλι μπαλαντζάροντας χωρίς ωστόσο να σε φοβάμαι, αν με ρωτάς. Να θυμάσαι ότι ο μήνας αυτός είναι ένα μικρό τρέιλερ του Μαΐου/Ιούνιου 2024 όταν μπει ο Δίας στο ζώδιο σου – αυτό το λέω για καλό. Τον Φεβρουάριο θα μπεις σε μια διαδικασία να βάλεις το μυαλό σου και την ζωή σου σε μια σειρά. Ο μήνας προβλέπεται πιο εξωστρεφής, ταξιδιάρης και κοινωνικός. Νομίζω ότι περισσότερο οι μέρες αυτές θα λειτουργήσουν ως μια προετοιμασία ενός ταξιδιού, είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά. Εννοώ ότι πράγματι θα προγραμματίσεις ταξίδι/θα κάνεις ταξίδι ή θα μπεις σε μια διαδικασία να προγραμματίσεις τους επόμενους μήνες της ζωής σου με μεγαλύτερη ελευθερία και έμπνευση – θα ξεκουνηθείς δηλαδή. Τα αφτιά σου ανοιχτά γιατί θα ακούσεις πράγματα που θα σε ξεκλειδώσουν. Θα ενδιαφερθείς να βρεις νέα ενδιαφέροντα.

Καρκίνος

Απαιτητικός ο Ιανουάριος 2024 με πολλές μάχες και μια διαρκή ανάγκη να προστατεύεις τα προσωπικά σου όρια αλλά και να αντικρούεις επιθέσεις από τους απέναντι. Μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου το κλίμα δεν θα διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα και αν θέλεις τότε είναι που θα κληθείς να τοποθετήσεις με τελεσίδικο τρόπο συνεργασίες και σχέσεις. Εδώ συνυπολογίζεις ακόμα και δυσκολίες με δημόσιους φορείς. Μετά από τις 13/14 Φεβρουαρίου 2024 το ενδιαφέρον σου μετατίθεται σε ζητήματα πιο εσωτερικά μιας και θα αναδειχθεί η ανάγκη σου να καλύψεις συναισθηματικά κενά. Σίγουρα ένα διάστημα το οποίο δεν θα είναι τόσο σταθερό αλλά από την άλλη μια στιγμή για εσένα που κάνεις pause και θα επιλέξεις να ασχοληθείς με πράγματα που σ’ ευχαριστούν και σε γεμίζουν ή τουλάχιστον αυτή θα είναι η πρόθεση σου. Εδώ κράτα ότι οι μέρες αυτές θα ζητήσουν περισσότερη απομόνωση και ένα από τα ζητήματα τα οποία θα κληθείς να διαχειριστείς θα είναι το αίσθημα ανικανοποίητου. Η σεξουαλικότητα ξυπνά όπως και θέματα που αφορούν την ζωή – θάνατο αλλά και το παρελθόν.

Λέων

Μεγάλο το εγώ αλλά ακόμα πιο μεγάλος ο εγωισμός. Το διάστημα του Φεβρουαρίου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ολόκληρης της χρονιάς σου μιας και επαναφέρει πιο ξεκάθαρα από ποτέ ζητήματα που τρέχουν ακόμα και από πρόπερσι και απαιτούν πια λύσεις. Αδιαμφισβήτητα μια περίοδος ημερών που σχέσεις και συνεργασίες κρίνονται αλλά και έχουν ανάγκη να επανατοποθετηθούν. Εδώ κάποιος δεν παίρνει οξυγόνο, μάλλον κανείς δεν παίρνει οξυγόνο … ούτε εσύ αλλά ούτε και οι άλλοι. Θέλει ψυχραιμία αλλά και μεγάλη προσοχή ο τρόπος με τον οποίο θα χειριστείς τις καταστάσεις καθώς μια απλή διαπραγμάτευση εύκολα μπορεί να οδηγηθεί να γίνει μια σύγκρουση. Έι! Προσοχή και στην ευθιξία σου. Να θυμάσαι ότι όταν αποφασίζεις να είσαι αυτός που βρυχάται και δαγκώνει τους άλλους αναγκαστικά και σχεδόν μοιραία θα κληθείς κάποια στιγμή να έρθεις και εσύ στη θέση του. Παράλληλα, ο Ιανουάριος 2024 έχει δώσει την σκυτάλη μέχρι και τις 13/14 Φεβρουαρίου σε θέματα που αφορούν την υγεία, την διατροφή και την εργασιακή καθημερινότητα. Ναι ξέρω Λέοντα, φαίνεται σαν να μην βγαίνουν τα πράγματα εύκολα και τυχερά και επίσης υπάρχει και μια αίσθηση ότι ο χρόνος τρέχει … πότε ήταν γιορτές Χριστουγέννων, πότε έφτασε ο Φλεβάρης;

Παρθένος

Ο Ιανουάριος 2024 σε βρήκε χαλαρότερο από ότι συνήθως και με διάθεση να περπατήσεις στη ζωή σου με μεγαλύτερη ελευθερία απ’ ότι συνήθως. Ερωτικό ενδιαφέρον υπήρχε αλλά και από μεριά σου μια επιθυμία να πάρεις χαρά χωρίς πολλές δεσμεύσεις. Μπαίνοντας ο Φλεβάρης έχεις πιάσει τον εαυτό σου σε μια εξίσου παραγωγική και συντονισμένη στιγμή να βάλεις σε σειρά ζητήματα που αφορούν την υγεία, το σώμα, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα και την διατροφή. Να σου θυμίσω εδώ ότι με την είσοδο του Πλούτωνα στον Υδροχόο φίλε Παρθένε ήδη έχει χτυπήσει το καμπανάκι μέσα σου για αλλαγές και μετατοπίσεις που προετοιμάζεις αν δεν έχεις κάνει ήδη σε κακές συνήθειες ή σε διατροφικές επιλογές. Θεωρώ άλλωστε ότι το σήμα για αυτές τις αλλαγές σου ήρθε τις τελευταίες 20 μέρες και μέσα από τον περίγυρο ακούγοντας για δύσκολα ζητήματα υγείας που προέκυψαν σε άλλους. Στα υπόψη σου επίσης θέματα εργασιακής καθημερινότητας μπαίνουν στο προσκήνιο πιθανώς με είσοδο ή έξοδο συνεργατών και αλλαγές ωραρίων ή καθηκόντων – τα εργασιακά θα φέρουν εκνευρισμό και κούραση. Να θυμάσαι ότι αυτές οι μέρες μέχρι περίπου τις 20 Φεβρουαρίου είναι μια καλή ευκαιρία να στρώσεις πρακτικά ζητήματα ζωής μιας και ακολουθεί ένα απαιτητικότερο διάστημα μέχρι και τα τέλη Μαρτίου 2024.

Ζυγός

Ταραχτικός και αποσυντονιστικός ο Ιανουάριος 2024, ε; Αναστάτωση μέσα στο σπίτι, στην οικογένεια αλλά και διατάραξη των ισορροπιών σου. Μια διαρκής εισπνοή – εκπνοή ήταν όλο ο μήνας. Από την άλλη βέβαια νομίζω ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μια καλή ευκαιρία να κλείσεις ζητήματα μέσα σου και δη ζητήματα παρελθόντος που καιρό τώρα μύριζαν ότι όφειλαν να λήξουν. Ο Φεβρουάριος 2024 είναι περισσότερο τυχερός και ελαφρύς δίνοντας χώρο σε εσένα να παίξεις με τον έρωτα, να φλερτάρεις, να προωθηθούν ζητήματα που αφορούν τα παιδιά (αν έχεις παιδιά) αλλά και να λειτουργήσεις με περισσότερο δημιουργικό τρόπο. Αν θέλεις, ο Φεβρουάριος 2024 είναι η πραγματική Πρωτοχρονιά για εσένα και όχι εκείνη που έγινε 1 μην πριν. Φαίνεται ότι τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του μήνα θα κινηθείς με μεγαλύτερη εξωστρέφεια, κοινωνικότητα αλλά και διάθεση να αποδεσμευτείς από συναισθηματικά βάρη τα οποία σταδιακά θα συνειδητοποιήσεις ότι έβαλες στην πλάτη σου και τα κουβάλησες χωρίς ωστόσο να υπήρχε τόσο επιτακτική ανάγκη. Με έναν τρόπο στις μέρες αυτές θα επενδύσεις και θα ρίξεις σπόρους που θα αρχίσουν να ανθίζουν από τα τέλη Μαΐου. Think out of the box …

Σκορπιός

Έχω υπόψη μου ότι λέτε στους φίλους σας πόσο δακρύβρεχτη είναι η ζωή σας το τελευταίο διάστημα και για το πόσο έχετε δυσκολευτεί και έχουν πάει στραβά τα πράγματα. Αλλά από την άλλη όλο τον Ιανουάριο 2024 θυμάστε ότι παρόλο που είπατε αρκετά για τα δικά σου δεδομένα – σε σημείο και που νιώθετε και ότι έχετε υπερεκτεθεί – αν όχι τα μισά … τα περισσότερα τουλάχιστον ήταν κιούσπες. Μερικές φορές σκέφτομαι ότι είστε σαν τα μικρά παιδιά που μαθαίνουν σιγά σιγά να μιλάνε με τους άλλους ανθρώπους αλλά είναι αναπόφευκτο ότι θα πείτε άκομψα και πληγωτικά πράγματα παρόλο που για εσάς αυτό σημαίνει ειλικρίνεια (αυτό που όμως όταν πληγώνετε τους άλλους την ίδια στιγμή πληγώνετε και εσάς τους ίδιους, να το δείτε λίγο, ε;). Τον Φεβρουαρίου 2024 μαζεύεστε σιγά σιγά στο καβούκι σας και περιορίζετε τις περατζάδες και τις υπερ-κοινωνικότητες που είχατε όλο τον προηγούμενο μήνα. Τον μήνα αυτό θα κληθείτε να επικεντρωθείτε σε θέματα οικογένειας και σπιτιού. Κυρίως όμως θα εστιάσετε στο πως νιώθετε και υπάρχετε εσείς με εκείνα που θεωρείτε δικά σας και είναι ιδιοκτησία σας. Κακέκτυπα συμπεριφορών σας που κάνετε ξανά και ξανά στις σχέσεις σας, το πως ξεκινάτε κάτι και στο πως καταλήγετε, στο πως επενδύετε στους άλλους ή ακόμα στο πως καταφέρνετε να αναλώνεστε και να χάνετε την χαρά σας μέσα από πράγματα που ενώ έχετε κεκτημένα αλλά φοβάστε ότι θα τα χάσετε, τελικά τα κανιβαλίζετε. Βασικά, θα δείτε ξανά το αν πραγματικά θέλετε να είστε μόνοι σας γιατί είστε μοναχικοί άνθρωποι όπως λέτε ή μένετε μόνοι σας εξ αρχής γιατί φοβάστε μην σας αφήσουν.

Τοξότης

Ο Ιανουάριος 2024 φάνηκε ότι τελικά ήταν αρκετά απαιτητικός για το πορτοφόλι και τα κρατημένα χρήματα που είχες στην άκρη. Ας είμαστε ειλικρινείς, δεν ήταν και ο πιο σταθερός μήνας και λειτούργησε ως εκρηκτικός μηχανισμός για τις σταθερές σου, σαν να διέλυσε όνειρα και επιθυμίες που έχτιζε όλος ο προηγούμενος Δεκέμβριος. Το αίσθημα αυτό ότι πάλλονται οι σταθερές και οι ασφάλειες σου αφήνοντας εσένα με ένα αίσθημα «είμαι και δεν είμαι» θα συνεχιστεί μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Να θυμάσαι όμως ότι όλο το παραπάνω λειτούργησε ως ένα φανταστικό τεστάρισμα σε αλλαγές που έχεις κάνει σε ζητήματα διαχείρισης χρημάτων αλλά και στον θερμοκέφαλο τρόπο με τον οποίο μπαίνεις μέσα στις νέες συνθήκες που εμφανίζονται στη ζωή σου. Ο Φεβρουάριος μέχρι και τις 20 περίπου θα λειτουργήσει με ελαφρότητα και ως ανάπαυλα στην διάρκεια του οποίου θα έχεις την ευκαιρία να φορτίσεις μπαταρίες, να γεμίσεις το κεφάλι σου, να ταξιδέψεις, να επικοινωνήσεις αλλά και να μην αναλάβεις ευθύνες. Ζητήματα με τα αδέρφια σου προκύπτουν ή με το μεταφορικό μέσο – εδώ μπορεί να προκύψει ακόμα και η αγορά νέου μεταφορικού μέσου. Φαίνεται πάντως ότι όλο κάπου θα πηγαίνεις και θα έρχεσαι αλλά και πως διαρκώς θα χρειάζεται να συζητάς αλλά και να ακούς. Προσοχή εδώ! Να ακούς προσεκτικά τους ανθρώπους και λιγότερο να μιλάς. Κράτησε επίσης στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου ότι τα τέλη Φεβρουαρίου ως και τα τέλη Μαρτίου θα καθορίσουν το υπόλοιπο της χρονιάς σου.

Αιγόκερως

Ο Ιανουάριος 2024 ήταν ένας πραγματικός δυναμίτης και σημαντικά εναρκτήριος. Μια πραγματικά πρωτοχρονιά δηλαδή. Για να μην βιαστείς όμως να κατηγορήσεις, ακόμα και αν δεν έχουν συμβεί αλλαγές γύρω σου μην ξεχνάς ότι μόνο και μόνο η σκέψη και οι αποφάσεις που έχεις πάρει στο κεφάλι σου θα δεις ότι σιγά σιγά θα αρχίσουν να παίρνουν σάρκα και οστά μήνα με τον μήνα, υπομονή! Ο Φεβρουάριος 2024 θα στρέψει το βλέμμα σου στα οικονομικά και στον τρόπο που θα καταφέρεις να αποταμιεύσεις περισσότερα και να ξοδέψεις λιγότερα. Το πιο σημαντικό ωστόσο για εμένα είναι ότι ο μήνας αυτός με έναν τρόπο σε βάζει σε μια διαδικασία να δεις πως να εκμεταλλευτείς τα δυνατά σου σημεία προκειμένου να διεκδικήσεις περισσότερα. Αδιαμφισβήτητα θα προκύψουν μέρες που θα νιώσεις ότι οι σταθερές και οι ασφάλειες σου θα διαταράσσονται αλλά αυτός είναι και ένας τρόπος για να αρχίσεις να ξεκουνιέσαι από εκεί που έχεις μείνει. Αυτός που εκτιμά πραγματικά τον εαυτό του είναι και αυτός που διεκδικεί αντίστοιχης αξίας πράγματα.

Υδροχόος

Λοιπόν, 1) Ας ξεκινήσουμε με το ότι τα γενέθλια σου αυτά θα τα θυμάσαι για πολύ καιρό. 2) Ας συνεχίσουμε με το πόσο περίεργες είναι οι τελευταίες 20 μέρες που φαίνεται να παίζουν με τα προσωπικά σου όρια. Μέρες εσωτερικές που με έναν τρόπο προσπαθείς να εξηγήσεις στον περίγυρο σου για όλα αυτά που συμβαίνουν αλλά δεν μπορείς να βρεις τις κατάλληλες λέξεις και νιώθοντας ταυτόχρονα ότι δυσκολεύεσαι να συνδεθείς μαζί τους. 3) Ο πατέρας ή ένα σημαντικό αντρικό πρότυπο της ζωής σου αντιμετωπίζει προκλήσεις ή δυσκολίες και αυτό σε επηρεάζει. 4) Όλο τον Ιανουάριο 2024 έπαιζε παρασκήνιο πίσω από την πλάτη σου είτε κρυφοί εχθροί σε επιβουλεύονταν. Υπάρχει ωστόσο και το σενάριο να δημιουργούσες και εσύ παρασκήνιο. 5) Όλο τον προηγούμενο μήνα προετοίμαζες σχέδια μέσα στο μυαλό σου. Ο Φεβρουάριος 2024 είναι ένας καθοριστικός, εκρηκτικός και εναρκτήριος μήνας. Εστιάζεις σε θέματα εαυτού και συγκεκριμένα στο πως να διεκδικείς τα προσωπικά σου όρια σε σχέση με τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σου, τον σύντροφο αλλά και τους συνεργάτες σου. Ούτε τα νεύρα, ούτε οι συγκρούσεις, ούτε και η αναστάτωση δεν θα λείψουν αλλά θέλω να θυμάσαι ότι όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα που θα προκύψουν είναι κρατημένα χρόνια πολλά σε αρκετές περιπτώσεις που τώρα πια έχουν φτάσει στα απροχώρητο. Τώρα ξεκουνιέσαι και ξεκινάς πράγματα είτε σου αρέσει, είτε όχι και μεταξύ μας δεν σου πολυαρέσει. Ας αποδεχτούμε τέλος πάντων ότι η ζωή τώρα έρχεται πίσω από την πλάτη σου και να σε σπρώχνει.

Ιχθύες

Ο Φεβρουάριος μέχρι τις 20 περίπου είναι σαν ένας μήνας που κρατάει την ανάσα του κάτω από το νερό και περιμένει στωικά μέχρι κάποιος να του δώσει σήμα να αναδυθεί στην επιφάνεια. Το παρασκήνιο δεν θα απουσιάσει αλλά το θέμα μας εδώ είναι το αν οι άλλοι σχεδιάζουν πίσω από την πλάτη σας ή εσείς είστε αυτοί που κινείστε με τρόπο που σύντομα θα κληθείτε να λογοδοτήσετε. Αδιαμφισβήτητα μια περίοδος με στρες και αστάθεια που με έναν τρόπο αναζητάτε να βρείτε διεξόδους και να βγείτε μπροστά αλλά διαρκώς ένα αόρατο χέρι σας τραβάει από την μπλούζα και σας σέρνει ξανά πίσω. Κρατάμε ότι μέχρι τις 20 Φλεβάρη έχετε χρόνο να αποστασιοποιηθείτε και να απομονωθείτε για να αφιερώσετε χρόνο σε καταστάσεις μπερδεμένες στις οποίες είστε μπλεγμένοι. Επίσης, σημαντική παράμετρος είναι ότι από τα τέλη του μήνα αλλά και μέχρι τα τέλη του Μαρτίου 2024 θα κληθείτε να κάνετε ενάρξεις αλλά και να διαχειριστείτε θέματα που θα προκύψουν σε σχέση με τον ερωτικό σας σύντροφο αλλά και τους συνεργάτες. Σημαντικό εδώ είναι να έχετε υπόψη ότι θα χρειαστεί να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες αλλά και να σηκώσετε πράγματα στην πλάτη σας. Αν με ανησυχεί κάτι είναι ότι πιθανώς όλο αυτό να γίνει με τρόπο που θα σας πιάσει στον ύπνο…

 

Από το Νικόλα Τσιναφορνιώτη (instagram: the_nicolation)

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα