Τι θα φέρει η σύνοδος Ποσειδώνα – Δία στα ζώδια: Τοξότης, Αιγόκερως, Υδροχόος και Ιχθύες: Γ’ Μέρος

ASTROTEAM GUEST
18/01/2022

Τοξότης

Η επιρροή της συνόδου Ποσειδώνα – Δία στους Ιχθύς διαδραματίζεται στον 4ο φυσικό οίκο του Τοξότη. Η οικογένεια, το σπίτι, το πατρικό σπίτι, οι γονείς, οι παππούδες και οι κληρονομιές υλικές και πνευματικές είναι οι τομείς που θα επηρεάσει αυτή η σύνοδος, το κάθε άτομο που βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη. Οι ευεργετικές και καλόκαρδες ιδιότητες του Δία σε συνδυασμό με την ευαισθησία και τη συμπόνια που διακατέχει τον Ποσειδώνα, στρέφει το ενδιαφέρον του Τοξότη στην φροντίδα των γονιών, παππούδων και της οικογένεια του γενικότερα, με έναν ιδιαίτερο, προστατευτικό και θυσιαστικό τρόπο.
Παράλληλα το σπίτι είναι ακόμα ένας παράγοντας που τον απασχολεί και τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος να αποκτήσει το δικό του σπίτι, ή αν το έχει ήδη να το φτιάξει και να το διακοσμήσει όπως ακριβώς το ονειρεύεται. Επίσης, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποιοι να αποφασίσουν να μετακομίσουν και να διαμείνουν μόνιμα στο εξωτερικό
Η ατμόσφαιρα και ο χώρος του σπιτιού, μπορεί να εμπνεύσει το άτομο να δημιουργήσει καλλιτεχνικά όπως για παράδειγμα να ζωγραφίσει, ή ακόμα να ασχοληθεί με την λογοτεχνία και γενικότερα με την συγγραφή. Επίσης είναι πολύ ευνοϊκή περίοδος για παρακολούθηση ανώτερων σπουδών μέσα από το χώρο του σπιτιού, ίσως διαδικτυακά, ή να σπουδάσει στο εξωτερικό. Ενδέχεται, το άτομο να αποκτήσει μεγάλες υλικές κληρονομιές από πλούσιους προγόνους, ή από πλούσιους προγόνους που μπορεί να διαμένουν στο εξωτερικό. Χρειάζεται προσοχή, σύνεση και διάκριση στην διαχείριση των κληρονομιών.

Αιγόκερως

Η επιρροή της συνόδου Ποσειδώνα – Δία στους Ιχθύς διαδραματίζεται στον 3ο φυσικό οίκο του Αιγόκερου. Η σύνοδος αυτή θα χρωματίσει ότι αφορά τον τρόπο σκέψης, τη μάθηση, τη φιλοσοφία και την ανώτερη γνώση γενικότερα καθώς επίσης και την επικοινωνία, τις μετακινήσεις και τα ταξίδια στο εξωτερικό. Επίσης τα αδέρφια, ξαδέρφια, οι συγγενείς και οι δάσκαλοι θα απασχολήσουν τους Αιγόκερους, αυτή την περίοδο.
Αυτή η θέση ευνοεί πολύ το άτομο στο τομέα των ανώτερων σπουδών, με επακόλουθο να ασχοληθεί σοβαρά και υπεύθυνα με αυτό το θέμα, έτσι ώστε να ξεφύγει από τις περιορισμένες γνώσεις και τα στενά όρια του τρόπου σκέψης. Αποτέλεσμα αυτού, η νοητική και πνευματική διεύρυνση, όπως επίσης και η επέκταση των ανώτερων γνώσεων του. Πολλά είναι τα θέματα σπουδών που θα του κεντρίσουν το ενδιαφέρων όπως για παράδειγμα η Αρχιτεκτονική, ή η φιλοσοφία της Αρχιτεκτονικής σε ξένους πολιτισμούς, η νομική, η δημοσιογραφία κ.α., στα οποία βρίσκει το νόημα της ζωής.
Τα αδέρφια μπορεί να συμβάλουν με πολύ σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με ευεργετική και προστατευτική διάθεση, σε ότι αφορά στις αποφάσεις που μπορεί να παρθούν στα θέματα σπουδών. Επίσης οι καλές σχέσεις με τους δασκάλους και καθηγητές ευνοούν τον Αιγόκερο σε ότι αφορά τις ανώτερες γνώσεις και τη διδασκαλία. Χρειάζεται προσοχή στις μετακινήσεις και ταξίδια καθώς επίσης και στον τρόπο που μεταδίδονται οι πληροφορίες, με τον οποίον θα πρέπει να γίνεται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και περισσότερη σαφήνεια και χωρίς υπερβολές. 

Υδροχόος

Η επιρροή της συνόδου Ποσειδώνα – Δία στους Ιχθύς διαδραματίζεται στον 2ο φυσικό οίκο του Υδροχόου. Οι τομείς στους οποίους θα λάβει χώρα αυτή η σύνοδος είναι τα οικονομικά, οι αξίες, τα καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, οι διαπροσωπικές σχέσεις, οι οποίες μπορεί να είναι ερωτικές, ή και κοινωνικές, επίσης οι ασφάλειες τόσο σε πρακτικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.
Υπάρχει μεγάλη τύχη και εύνοια όσον αφορά τα οικονομικά και τα αποκτήματα γενικότερα, καθώς επίσης και πολλές ιδέες και εμπνεύσεις που να ενισχύουν τον τομέα αυτό. Μπορεί να υπάρξουν πολλές πηγές εσόδων, όπως είναι η φαρμακευτική, η τέχνη, ότι έχει σχέση με την θάλασσα, μεταφυσική, εκδόσεις κ.α.
Είναι περίοδος όπου πολλά καλλιτεχνικά ταλέντα βγαίνουν στην επιφάνεια και εκτονώνεται με διάφορους τρόπους όπως είναι η μουσική, η ζωγραφική, η φωτογραφία, ο χορός, η λογοτεχνία, η ενασχόληση με την μόδα και την ομορφιά κ.α. Οι πολλές επαφές και οι πλούσια κοινωνική ζωή είναι πολύ επιβοηθητικά σε ότι αφορά τις ερωτικές σχέσεις και ρομαντικά ειδύλλια. Η φιλοσοφία, η θρησκεία, η αναζήτηση της αλήθειας μαζί με το σύστημα αξιών δίνουν το νόημα της ζωής.
Παράλληλα όμως, χρειάζεται προσοχή από υπερβολικές σπατάλες και διάκριση σε ότι αφορά την οικονομική διαχείριση, καθώς επίσης και σε ότι αφορά την εξιδανίκευση στις σχέσεις, που μπορεί να έχουν ως επακόλουθο τον κίνδυνο για εξαπάτηση, πολλά κρυφά και παρασκήνιο.

Ιχθύες

Η επιρροή της συνόδου Ποσειδώνα – Δία στους Ιχθύς διαδραματίζεται στον 1ο φυσικό οίκο των Ιχθύων. Τα θέματα που θα επηρεάσει αυτή σύνοδος τους Ιχθύς είναι η προσωπικότητα, η υγεία, οι διάφορες ενάρξεις, πρωτοβουλίες, δράσει και το άμεσο περιβάλλον. Ανάλογα με τις όψεις μπορεί να δώσει αύξηση σωματικού βάρους – πολλά κιλά λόγω υπερβολών και καταχρήσεων σε τροφή και αλκοόλ, με συνεπακόλουθο την επιβάρυνση της υγείας. Το άτομο σε αυτή τη θέση έχει την κλίση και την επιθυμία για νέα ξεκινήματα σε ότι αφορά σπουδές, που αφορούν φιλοσοφία, τέχνη, τουριστικά, φαρμακευτική, σε θέματα που αφορούν την θάλασσα όπως είναι η ναυτιλία, ξένες γλώσσες, νομικά κ.α. Ελκύει νομικά θέματα λόγω επιπολαιότητας αλλά επειδή έχει τύχη μπορεί να ξεπεραστούν εύκολα.
Με τη σύνοδο αυτή ενεργοποιείται η συμπόνια και η αγάπη του για τους αδύναμους συνανθρώπους του, με αποτέλεσμα να αναλάβει πρωτοβουλίες σε ότι αφορά φιλανθρωπικές δραστηριότητες καθώς επίσης με την προσωπική συμμετοχή του σε διάφορα ιδρύματα, νοσοκομεία φυλακές κ.α. εκφράζοντας έτσι γενναιόδωρα την ευεργετική του διάθεση. Η πίστη, η θρησκεία, η μεταφυσική και η φιλοσοφία του δίνουν νόημα στην ζωή, ενώ η δραστηριότητές του με το υγρό στοιχείο του προσφέρουν θεραπεία και κάθαρση απ’ όλες τις απόψεις – σωματικά, ενεργειακά και ψυχικά. Αν δεν εκφραστεί θετικά, τότε υπάρχουν τάσεις φυγής μέσον διαφόρων εθισμών όπως είναι το αλκοόλ, η τροφή, ουσίες και ναρκωτικά, τα οποία είναι καλό να εξουδετερώνονται με την ενασχόληση με την θάλασσα, την τέχνη, τη συγγραφή, την φιλοσοφία κ.α.

 

Από τη Σοφία Καλλή Μουγιάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα