Τι θα φέρει η σύνοδος Ποσειδώνα – Δία στα ζώδια: Λέων, Παρθένος, Ζυγός και Σκορπιός – Β’ Μέρος

ASTROTEAM GUEST
18/01/2022

Λέων

Η επιρροή της συνόδου Ποσειδώνα – Δία στους Ιχθύς διαδραματίζεται στον 8ο φυσικό οίκο του Λέοντα. Η θέση αυτή ευνοεί και προστατεύει τα οικονομικά που σχετίζονται με τρίτους όπως π.χ. δάνεια, διατροφή, τα χρήματα του/της συζύγου κ.α., ενώ παράλληλα ελκύει μεγάλες και πολλές κληρονομιές.
Το ενδιαφέρον του Λέοντα στρέφεται στην βαθιά γνώση που συνδέεται με τον θάνατο, την μεταφυσική, τα μυστήρια της ζωής, την ψυχολογία, την φιλοσοφία που σχετίζεται με ξένους πολιτισμούς, με συνεπακόλουθο την μεγάλη και ισχυρή διαίσθηση. Επίσης, είναι μια πολύ γόνιμη περίοδος, βαθιάς έμπνευση και πολλών ιδεών που μπορούν να αξιοποιηθούν και να αποδώσουν σε ότι αφορά τα οικονομικά, την τέχνη, τα παιδιά και τα ενδιαφέροντα του Λέοντα τα οποία μπορούν του δώσουν χαρά και το νόημα της ζωής.
Η συγκεκριμένη σύνοδος δίνει προστασία σε θέματα υγείας και μεγάλη επιτυχία σε χειρουργικές επεμβάσεις. Το φλερτ και η ισχυρή σεξουαλική διάθεση τείνει να εκφραστεί συνδυάζοντας κάποιο φιλοσοφικό σύστημα (π.χ. Τράντα).
Χρειάζεται προσοχή και διάκριση σε επιπόλαιες σεξουαλικές σχέσεις, επίσης προσοχή και διάκριση χρειάζεται στην διαχείριση των κληρονομικών και οικονομικών θεμάτων, ενώ παράλληλα οι υπερβολές και οι καταχρήσεις θα πρέπει να αποφεύγονται έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η καλή υγεία.

Παρθένος

Η επιρροή της συνόδου Ποσειδώνα – Δία στους Ιχθύς διαδραματίζεται στον 7ο φυσικό οίκο της Παρθένου. Σε αυτή την θέση το άτομο στο ζώδιο της Παρθένου ελκύει πολλές ευκαιρίες για σχέσεις και συνεργασίες οι οποίες λειτουργούν ευεργετικά, καλοπροαίρετα και θυσιαστικά και όλη αυτή η διάθεση λειτουργεί αμφίδρομα. Επίσης οι πλατωνικές σχέσεις, αλλά και τα ρομαντικά ειδύλλια που έχουν έντονα το στοιχείο του μεταφυσικού είναι χαρακτηριστικό της συνόδου αυτής.
Για το άτομο που είναι στο ζώδιο της Παρθένου είναι μια ρομαντική περίοδος που τα συναισθήματα μπορούν να εκδηλωθούν και να εκφραστούν με έμπρακτο, εξυπηρετικό, γενναιόδωρο και ρεαλιστικό τρόπο. Η περίοδος αυτή ευνοεί την τέχνη, τη μόδα, την υψηλή ραπτική, τη συγγραφή κ.α. όπου συνδυάζουν το ρομαντικό, το αφηρημένο και το ρεαλιστικό στοιχείο.
Με την σύνοδο Ποσειδώνα – Δία πιθανόν να υπάρξει εύνοια και προστασία σε νομικά θέματα, θέματα υγείας συμπεριλαμβανομένου και οι θεραπείες που σχετίζονται με την διατροφή, με την ομορφιά και την εξωτερική εμφάνιση. Αν η σύνοδος αυτή κάνει δύσκολες όψεις, χρειάζεται διάκριση και προσοχή σε σχέσεις και συνεργασίες που απ’ αυτές μπορεί να προκύψουν εξαπατήσεις με συνεπακόλουθο την απογοήτευση.

Ζυγός

Η επιρροή της συνόδου Ποσειδώνα – Δία στους Ιχθύς διαδραματίζεται στον 6ο φυσικό οίκο του Ζυγού. Τα εργασιακά θέματα, τα θέματα της καθημερινότητας, της υγείας και τα μικρά ζώα βγαίνουν στο προσκήνιο με τη θέση αυτή. Δεν παύει να ελκύει πολλές ευκαιρίες για δουλειά, ενώ παράλληλα δίνει αισιόδοξη και καλοπροαίρετη διάθεση με επακόλουθο να δημιουργεί προϋποθέσεις για καλές σχέσεις με υφιστάμενους, ανώτερους και εργοδότες στον εργασιακό χώρο.
Η μεγάλη έμπνευση και ιδέες που προκύπτουν από αυτή τη σύνοδο, μπορούν αξιοποιηθούν προς όφελος της εργασίας και ευνοούν την ποιότητα της καθημερινότητας. Επίσης η καθημερινότητα συνδυάζεται με πολλές καλλιτεχνικές και πνευματικές δραστηριότητες. Ενώ η ενασχόληση με το υγρό στοιχείο εξισορροπεί την ασάφεια και την δυσκολία συγκέντρωσης που μπορεί να προκύπτει στην καθημερινότητα. Η εξασφάλιση της καλής υγείας ευνοείται με την σύνοδο αυτή, με προϋπόθεση την σύνεση, την αποφυγή από των καταχρήσεων και των υπερβολών. Παράλληλα η υιοθέτηση ενός καλού προγράμματος διατροφής και άσκησης συμβάλλουν και ενισχύουν ευεργετικά την φυσική κατάσταση του Ζυγού.

Σκορπιός

Η επιρροή της συνόδου Ποσειδώνα – Δία στους Ιχθύς διαδραματίζεται στον 5ο φυσικό οίκο του Σκορπιού. Χαρακτηριστικά του 5ου οίκου είναι η καλλιτεχνική αυτοέκφραση, η δημιουργικότητα, τα παιδιά, το φλερτ και η χαρά για παιχνίδι, τα οποία προστατεύονται και ενισχύονται πάνω σε βαθιές και σταθερές βάσεις, με αυτή την σύνοδο. Η ισχυρή και βαθιά έμπνευση βγάζει στην επιφάνεια πολλά ταλέντα τα οποία εκτονώνονται και εκδηλώνονται μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας, με αποτέλεσμα την επιτυχία και την λαμπερή δημοφιλία.
Παράλληλα είναι η περίοδος όπου τα ανάλαφρα φλερτ και τα ρομαντικά ειδύλλια καταλήγουν σε παθιασμένους έρωτες. Μπορεί να θυσιάσει το ίδιο του το Εγώ για χάρη των παιδιών. Επίσης η ενασχόληση του με τα παιδιά γενικότερα, συνδυάζεται με την τέχνη, την μάθηση και το παιχνίδι δίνοντας έτσι ένα βαθύτερο νόημα στη ζωή του.
Χρειάζεται προσοχή στο πάθος του για τυχερά παιχνίδια τα οποία μπορεί να καταλήξουν ως εξάρτηση και στις καταχρήσεις που μπορεί να προκύπτουν μέσα από τη διασκέδαση, ή την χρήση ουσιών ή αλκοόλ τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως μέσο διασκέδασης. Επιπρόσθετα, χρειάζεται προσοχή η θεοποίηση των παιδιών.

 

Από τη Σοφία Καλλή Μουγιάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα