Τι θα φέρει η σύνοδος Ποσειδώνα – Δία στα ζώδια: Κριός, Ταύρος, Δίδυμοι και Καρκίνος – Α’ Μέρος

ASTROTEAM GUEST
18/01/2022

Κριός

Η επιρροή της συνόδου Ποσειδώνα – Δία στους Ιχθύς διαδραματίζεται στον 12ο φυσικό οίκο του Κριού. Ο Κριός με αυτή την σύνοδο θα βρει το νόημα της ζωής μέσω της καλλιτεχνικής του δράση, της φιλανθρωπίας, της θεραπείας και της μεταφυσικής, με προσωπικές πρωτοβουλίες και ενάρξεις.
Αποτέλεσμα της συνόδου αυτής θα είναι η μεγάλη προσωπική, πνευματική ανάπτυξη και διεύρυνση. Θα αισθανθεί την ανάγκη για απομόνωση, προσευχή και διαλογισμό, με συνεπακόλουθα τον βαθύ ύπνο και τα πολλά προφητικά όνειρα. Η αισιοδοξία και η πίστη ότι όλα θα πάνε καλά του ενισχύει την καλή ψυχική του διάθεση, με αποτέλεσμα να νιώθει έντονο το αίσθημα της ευγνωμοσύνης.
Είναι περίοδος μεγάλης έμπνευσης και φαντασίας, η οποία μπορεί να εκδηλωθεί μέσα από την τέχνη, την συγγραφή και με τα καλλιτεχνικά αθλήματα όπως είναι η ενόργανη γυμναστική, ο χορός, ή ο χορός στον πάγο κτλ. Επίσης οι διάφορες δραστηριότητες με την θάλασσα όπως είναι το ψάρεμα, η κολύμβηση και ο θαλάσσιος αθλητισμός γενικότερα, είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να νιώσουν ψυχική- ενεργειακή κάθαρση και να εκτονώσουν μ’ αυτό τον τρόπο την ενεργητικότητα τους.
Η ευαισθησία, η συμπόνια και η μεγάλη αγάπη που έχει για τους αδύναμους είναι το κίνητρο να πάρει πρωτοβουλίες και να δραστηριοποιηθεί σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα και νοσοκομεία. Θα πρέπει όμως να ρυθμίσει την υπεραισιοδοξία του και την εμπιστοσύνη του για τους ανθρώπους που τον πλησιάζουν για να μην γίνει έρμαιο εκμετάλλευσης.
Επίσης, η ευαισθησία, η συμπόνια και η αγάπη του για τα μεγάλα ζώα είναι ένας ακόμη τομέας με τον οποίο ωθείται να αναλάβει δράση και πρωτοβουλία. Έχει μεγάλη προστασία από κρυφούς εχθρούς, ιδρύματα και φυλακές.
Αν δεν εκφραστεί θετικά η σύνοδος αυτή, μπορεί να χρειάζεται προσοχή από καταχρήσεις και υπερβολές οι οποίες μπορεί να επιβαρύνουν την υγεία του, καθώς επίσης προσοχή χρειάζεται από μολύνσεις, δηλητηριάσεις, ατυχήματα λόγω της παρορμητικότητας και της βιασύνης του.
Η σύνοδος Ποσειδώνα – Δία για το ζώδιο του Κριού σηματοδοτεί την ολοκλήρωση και κλείσιμο ενός κύκλου με επακόλουθο την έναρξη ενός νέου.

Ταύρος

Η επιρροή της συνόδου Ποσειδώνα – Δία στους Ιχθύς διαδραματίζεται στον 11ο φυσικό οίκο του Ταύρου. Η αγάπη του για τους φίλους του, την ανθρωπότητα γενικότερα την τέχνη, τη φιλανθρωπία, τη μεταφυσική, τη θεραπεία και τις εναλλακτικές θεραπείες είναι οι τρόποι όπου ευνοούν και διευρύνουν την πνευματική του ανάπτυξη.
Ο Ταύρος σε αυτή την σύνοδο βρίσκει το νόημα της ζωής με τη συμμετοχή του σε πνευματικές, θρησκευτικές ομάδες, ομάδες μεταφυσικής, διαλογισμού και προσευχής. Είναι περίοδος μεγάλης έμπνευσης και φαντασίας που μπορεί να εκδηλωθεί μέσα από την τέχνη και την ενασχόληση με την ομορφιά, από τα οποία τα οικονομικά κέρδη μπορεί να προσφέρονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς, εκφράζοντας έτσι την αγάπη και τη συμπόνια του προς τους συνανθρώπους του που χρειάζονται βοήθεια.
Παράλληλα η θυσιαστικότητά του στρέφεται σε ομάδες που προσφέρουν τροφή σε άστεγους όπως είναι τα συσσίτια, ή σε μαγειρεία νοσοκομείων, φυλακών και ιδρυμάτων. Οι φίλοι του χαίρονται και απολαμβάνουν την καλοσύνη και την γενναιοδωρία του με διάφορους τρόπους όπως για παράδειγμα, ετοιμάζοντας τους ένα ωραίο γεύμα. Μπορεί να δώσει ευκαιρίες για συμμετοχή σε συλλογικότητες που υπηρετούν και παρέχουν βοήθεια και στήριξη για ανώτερα ιδανικά και μελλοντικά σχέδια προς όφελος της ανθρωπότητας.
Ελκύει πολλούς φίλους, δάσκαλους, πνευματικούς δάσκαλους, ομάδες, και ευκαιρίες που ευνοούν και στηρίζουν τις επιδιώξεις και τους στόχους του. Αν είναι θεραπευτής, ή γιατρός είναι η κατάλληλη περίοδος να εκπληρωθούν τα όνειρα και οι στόχοι του και μπορεί ένας απ΄ αυτούς να είναι η συμμετοχή του σε ομάδες «Γιατροί χωρίς σύνορα» για να προσφέρει απλόχερα τις υπηρεσίες του σε όσους το έχουν ανάγκη. Η σύνοδος αυτή του προσφέρει εύνοια σε θέματα τεχνολογίας και δημοφιλίας μέσω διαδικτύου. Επίσης, μέσα από αυτή τη σύνοδο μπορεί να έχει ξαφνικές ιδέες και εμπνεύσεις που ευνοούν την οικονομική του ανάπτυξη.
Στην αρνητική της έκφραση, αυτή η σύνοδος μπορεί να χρειάζεται προσοχή και διάκριση ώστε να μην θεοποιεί φίλους, ιδέες, συλλογικότητες.

Δίδυμοι

Η επιρροή της συνόδου Ποσειδώνα – Δία στους Ιχθύς διαδραματίζεται στον 10ο φυσικό οίκο των Διδύμων. Με την σύνοδο αυτή η σκέψη των Διδύμων στρέφεται στο θέμα της καριέρας, της κοινωνικής εικόνας και καταξίωσης. Επαγγελματικές και κοινωνικές συνθήκες προϋποθέτουν τύχη, επιτυχία, αναγνώριση, φήμη, κοινωνική και εργασιακή προστασία.
Πιθανόν να υπάρξει εύνοια και προώθηση από ανωτέρους, καθώς επίσης εύνοια σε καριέρα που μπορεί να σχετίζεται με τη συγγραφή, εκδόσεις, διδασκαλία, φιλοσοφία, τη θρησκεία, τη νομική, την τέχνη, τη θάλασσα, την ιατρική, την φαρμακολόγια, την επικοινωνία, τη συγκοινωνία, δημοσιογραφία κ.α. Η κοινωνική καταξίωση και ή καριέρα του δίνει το νόημα της ζωής.
Η σύνοδος αυτή εκπληρώνει τα επαγγελματικά του όνειρα, αλλά μπορεί να προϋποθέτει και θυσίες στον επαγγελματικό τομέα, ή να χρειαστεί να θυσιάσει την καριέρα του για κάτι άλλο.
Σε χαμηλά επίπεδα μπορεί να δώσει εξιδανίκευση της καριέρας του, να υπάρξουν ψέματα και μυστικά στον χώρο της, θεοποίηση των ανωτέρων του, απατεωνιές, ασάφεια στην έκφραση, την επικοινωνία, ασάφεια της κοινωνικής του εικόνας και επιπόλαιες επαγγελματικές αποφάσεις και κινήσεις.

Καρκίνος

Η επιρροή της συνόδου Ποσειδώνα – Δία στους Ιχθύς διαδραματίζεται στον 9ο φυσικό οίκο του Καρκίνου. Με τη σύνοδο αυτή η ασφάλεια, η προστασία και η τύχη εξασφαλίζονται με όσα σχετίζονται με τα Θεία, την φιλοσοφία, την πίστη, τις πνευματικές αναζητήσεις και την ανώτερη γνώση γενικότερα. Μπορεί να υπάρξει εύνοια και εκπλήρωση ονείρων σε ανώτερες σπουδές, ταξίδια, αναζητήσεις, αθλητισμό, σε θέματα εξωτερικού, διδασκαλία, συγγραφή, ναυτιλία, Ιατρικά και θεραπευτικά θέματα. Επιπρόσθετα μπορεί να δώσει προστασία και εύνοια σε νομικά θέματα.
Ένα από τα πολλά δώρα της συνόδου αυτής είναι η μεγάλη φήμη. Στα θέματα σπουδών, καθοριστικό ρόλο έχει παίξει η μητέρα.
Είναι μια από τις πιο ευνοϊκές θέσεις λόγω του τριγώνου που σχηματίζει η θέση αυτή με το ζώδιο του Καρκίνου. Αυτή την περίοδο τα επουράνια είναι ανοικτά για τον Καρκίνο και έτσι ότι ζητήσει και ότι ευχηθεί εισακούεται και εκπληρώνεται.

 

Από τη Σοφία Καλλή Μουγιάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα