Θεϊκή Ανά(σ)ταση σε όσους έχουν πίστη – Εστία σύνοδος Δίας

ASTROTEAM GUEST
23/03/2023

Η Εστία κόρη του Τιτάνα Κρόνου και της Ρέας ήταν μεταξύ των αδελφών που κατάπιε ο πατέρας Κρόνος στην προσπάθεια του να αποτρέψει τον χρησμό που είχε πάρει σύμφωνα με τον οποίο ένα από τα παιδιά του τελικά θα τον κατατρόπωνε και θα του έπαιρνε την εξουσία. Η Ρέα στην προσπάθεια της να σταματήσει το έγκλημα του Κρόνο πρόλαβε να σώσει τον Δία τον οποίο φυγάδευσε και στη θέση του τοποθέτησε μια πέτρα. Ο Δίας τελικά επιστρέφει και κερδίζει τον Πατέρα του φέρνοντας πίσω στην ζωή όλα τα αδέρφια του, μεταξύ αυτών και την Εστία.

Η Εστία συμβολίζει την φλόγα που έχει ο καθένας μέσα του!

Στις 27 Μαρτίου έως και τις 31 Μαρτίου ο Αστεροειδής Εστία θα είναι σε σύνοδο με τον Δία και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό αστρολογικό γεγονός. Ο αστεροειδής Εστία είναι ένας από τους τέσσερις σπουδαιότερους και ως αστρολογικό σύμβολο έχει την φλόγα. Σύμφωνα με τον μύθο, η Εστία έφερε την εκτίμηση και τον σεβασμό των ανθρώπων και θεωρούταν ως η προστάτιδα της εστίας και της οικογένειας. Στην αρχαιότητα λατρευόταν με τελετές σε κάθε σπίτι όχι όμως δημόσια – σε κάθε σπίτι στο κέντρο υπήρχε ένας βωμός με μια φλόγα προς τιμή της Εστίας που δεν έσβηνε ποτέ και αν ποτέ έσβηνε θεωρούταν αρνητικός οιωνός. Αστρολογικά, η Εστία σχετίζεται με την προσφορά, την υπηρεσία, την φροντίδα των άλλων, την αφοσίωση και αυτό που ορίζεται ως ιερό για τον καθένα. Η Εστία συμβολίζει την φλόγα που έχει ο καθένας μέσα του και πάνω από το κεφάλι του και επιλέγει είτε να την τροφοδοτεί για να καίει είτε την σφίγγει για να σβήσει – η φλόγα δίνει φως και το φως φωτίζει τα σκοτάδια. Ποιος είναι όμως έτοιμος να αντικρίσει τα δικά του σκοτάδια;

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι αστρολογικά σχετίζεται και με την σεξουαλικότητα ωστόσο στην εξελιγμένη και ανώτερη έκφραση της. Σύμφωνα με τον αρχαίο μύθο η Εστία είχε πάρει όρκο παρθενιάς και εδώ η σεξουαλικότητα και η σημασία της συνδέεται με την αρχετυπική της σημασία, την εσωτερική εκείνη δύναμη δηλαδή που είναι ισοδύναμη με την δύναμη της φωτιάς που ξεκινάει χαμηλά από τα γεννητικά όργανα αλλά δεν εκτονώνεται έτσι όπως έχει συνηθίσει και μη συνειδητά εφαρμόζει η ανθρωπότητα σήμερα. Η σεξουαλική αυτή δύναμη διαχειρίζεται από τον άνθρωπο και ανεβαίνει προς τα πάνω καταλήγοντας στο κεφάλι όπου και μεταλλάσσεται σε εκτοξευτήρα. Η σεξουαλικότητα που δεν καταχράζεται εδώ μας εξηγείται ότι γίνεται δύναμη για σκέψη, δύναμη για δημιουργία, άνοιγμα της ενόρασης, σύνδεση με το Ανώτερο – πρώτα απ’ όλα με τις Ανώτερες δυνάμεις του ίδιου μας του εαυτού.

Θυμήσου πως κλείνεις τα μάτια σου και προσπαθείς να μαζέψεις τη σκέψη σου…

Ο Αστεροειδής Εστία στον Κριό φέρνει το μήνυμα του κινήτρου και της δύναμης που έχει ο καθένας μέσα του για να προχωρήσει – εδώ σου λέει ότι πρώτα απ’ όλα οφείλεις να αφοσιωθείς και να προσφέρεις στον εαυτό σου πριν αφοσιώσεις τις υπηρεσίες σου στους άλλους και τελικά καταλήξεις ξοδεμένος. Μια βαθύτερη ερμηνεία σού αφηγείται ότι η αποξένωση, το να επιλέξεις δηλαδή συνειδητά να κλειστείς μέσα στο «σπίτι» και να ανάψεις την φλόγα σ’ αυτό για να το φωτίσεις και να το ζεστάνεις χωρίς να αποσπάσαι από τα κοσμικά, στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί αρνητικά αλλά τουναντίον σε μετακινεί προς τον σκοπό και την φιλοδοξία σου (όπου σπίτι εδώ ερμηνεύεται ως η Ψυχή). Θυμήσου πως κλείνεις τα μάτια σου και προσπαθείς να μαζέψεις τη σκέψη σου στο μέτωπο όσο μαζεύεις τις αναπνοές σου κάθε φορά που στρεσάρεσαι για μια σοβαρή και δύσκολη απόφαση που έχεις να πάρεις. Οι ερμηνείες των πλανητών μπορεί να διαβάζονται θεϊκές και μέσα από δυσερμήνευτες λέξεις, αλλά να θυμάσαι ότι απαντώνται πανεύκολα στην καθημερινή σου ζωή και μέσα από τα απλά.

Η Εστία στον Κριό σου ζητάει να πάρεις ρίσκα για τον εαυτό σου και ποιο είναι το μεγαλύτερο ρίσκο από το να παίρνεις την απόφαση να αφοσιωθείς σε κάτι; Τώρα, αλήθεια, μπορείς να θυσιάσεις αυτά που χρειάζονται σε αυτά που έχεις δεσμευτεί και γι’ αυτά που στοχεύεις. Θυμήσου όμως! Η Εστία εδώ φέρνει και το μήνυμα της σεμνότητας, της γείωσης και της ταπεινότητας. Η συνάντηση της Εστίας με τον Δία είναι σημαντική γιατί αστρολογικά είναι μεταξύ τους φιλικά προσκείμενοι. Ταυτόχρονα το ζώδιο του Κριού ως ζώδιο φωτιάς και ζώδιο στο οποίο λαμβάνει χώρα αυτή η σύνοδος ενεργοποιεί με μεγαλύτερη δύναμη την συνάντηση τους αυτή δίνοντας την ευκαιρία σε όσους συντονιστούν με τα νοήματα τους να έχουν θετικές εκβάσεις και ευνοϊκές συνθήκες τις ημέρες αυτές. Θυμήσου, στον μύθο ο Δίας ήταν αυτός που νίκησε τον Τιτάνα Κρόνο και έσωσε τα αδέρφια του, μεταξύ αυτών και την Εστία βγάζοντας τους από τα σπλάχνα του άσπλαχνου.

Υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες, υψηλότερη διάθεση και εύνοια.

Η σύνοδος της Εστίας με τον Δία στον Κριό τις ημέρες 27 Μαρτίου – 31 Μαρτίου φέρνει τύχη και συγχρονικότητα σε εσένα που θα συντονιστείς και θα αφοσιωθείς στους στόχους, στις σκέψεις και στα όνειρα σου. Προωθούνται θέματα που αφορούν τις γλώσσες, τα ταξίδια (πάση φύσεως ταξίδια), τις ξένες χώρες, τους πολιτισμούς και την εκπαίδευση. Η συνάντηση αυτή είναι τόσο ζεστή όσο ζεστή είναι και η προσμονή του Μαρτίου για να αποχωρήσει και να δώσει τη θέση του στον Απρίλιο. Η συνάντησή τους αυτή ενδυναμώνει το θετικό 20ημέρο σχεδόν, που ξεκινάει μετά τη Νέα Σελήνη στις 21 Μαρτίου έως και τα μέσα περίπου του Απριλίου στην διάρκεια του οποίου υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες, υψηλότερη διάθεση και εύνοια. Η συνάντηση τους αυτή μοιάζει με την Ανάσταση πριν την θρησκευτική και εθιμοτυπική Ανάσταση του Πάσχα – αξίζει να συντονιστείς στο διάστημα αυτών των ημερών.

Αφορά πρωτίστως:

  • Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους ή Αιγόκερους (και Ωροσκόποι) του 3ου δεκαημέρου
  • Όσοι έχουν πλανήτες στις μοίρες 17ο, 18ο και 19ο του Κριού.

 

Από το Νικόλα Τσιναφορνιώτη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα