Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 | Θερινό Ηλιοστάσιο – Η ενεργειακή μας αφύπνιση

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
20/06/2023

Όταν στέκεται ο Ήλιος…

Τετάρτη 21 Ιουνίου του 2023 ο Ήλιος θα διαβεί τη μαγική Πύλη του Καρκίνου και το καλοκαίρι θα ξεκινήσει επισήμως στο Βόρειο Ημισφαίριο της Γης. Στο φετινό θερινό Ηλιοστάσιο ο Ήλιος θα σταθεί για λίγο σαστισμένος, θα σταθεί για λίγο ακίνητος πριν ξεκινήσει το καλοκαιρινό του ταξίδι το τόσο παλιό και γνώριμο, μα συνάμα τόσο καινούργιο και συναρπαστικό. Κάθε φορά σε κάθε νέο Ηλιοστάσιο συναντά πλανήτες μικρούς και μεγάλους σε νέες θέσεις και πρέπει να καταλάβει, να συνειδητοποιήσει τι έχει να αντιμετωπίσει. Την πρώτη του μάχη θα τη δώσει με τον Πλούτωνα, αυτή την πρώτη αρχέγονη μάχη του Φωτός με το Σκοτάδι και αυτή τη φορά θα τον νικήσει… Ίση μέρα ίση νύχτα, μικρή νίκη είναι αυτή;

Τα γενέθλια των Καρκίνων 

Τα γενέθλια των Διδύμων τελειώνουν και τα γενέθλια των Καρκίνων ξεκινούν. Εκεί, στους Διδύμους αφήνουμε την παιδικότητα μας, αφήνουμε τα μικράτα μας, τα ξεμυαλίσματα μας και βάζουμε το πόδι δειλά, δοκιμαστικά στην ώρα 00 του Καρκίνου για να μπούμε στο κόσμο των μνημών που είμαστε ‘’καταδικασμένοι’’ να κουβαλάμε σαν τον Σίσυφο. Από το αεράκι της νιότης, στα νερά του ποταμού της ζωής που τρέχει, στα νερά του Καρκίνου που κουβαλούν μυστικά ζωών τωρινών και αλλοτινών, ανομολόγητα. Τα μαγεμένα νερά του Ιούνη θα ανατριχιάσουν, θα ανταριάσουν, θα βουίξουν, θα ψιθυρίσουν πως τέτοια Μεγάλη Πύλη τη διαβαίνουν μόνο οι πολύ σημαντικοί, οι πολύ γενναίοι. Ο Ήλιος του Θερινού Ηλιοστασίου θα συναντήσει σε κοφτερή όψη χιαστί τον Πλούτωνα. Θα συναντήσει σε χαρισματικό τρίγωνο τον Κρόνο. Θα συναντήσει χορευτές τη Σελήνη, την Αφροδίτη και τον Άρη στο Λιοντάρι. Ο Ήλιος του Θερινού Ηλιοστασίου θα θυμηθεί και τον Ιούνιο του 2020 σε εκείνο το άλλο Ηλιοστάσιο που η Ηλιακή Έκλειψη σε χιαστί με τον Κρόνο φρέσκο στον Υδροχόο τότε, είχε αλλάξει τις ζωές πολλών… είχε αλλάξει τις ζωές των περισσότερων…

Προβλέψεις ζωδίων

Κριός

Εσείς Κριοί μου είστε πολεμιστές που ξεκινάτε τον κόσμο στην κρίσιμη μοίρα της ανθρωπότητας, τη μηδενική μοίρα του Κριού. Ανήκετε στον ίδιο Παρορμητικό Σταυρό με τους Καρκίνους και η συγγένεια σας είναι λίγο ‘’πληγωτική’’ καθώς κάθε φορά που πλανήτες περνούν στον Καρκίνο σας υπενθυμίζουν τις οικογενειακές σας υποχρεώσεις. Σε αυτό όμως το Θερινό Ηλιοστάσιο τα πράγματα είναι για εσάς πιο θετικά από κάθε άλλη φορά με τον κυβερνήτη σας τον Άρη να συμμετέχει σε ένα υπέροχο Λιονταρίσιο stelium μαζί τη Σελήνη και την Αφροδίτη. Από τη μια θα προστατέψετε την οικογένεια σας, τους δικούς σας ανθρώπους, την ακίνητη περιουσία σας και την εδαφική σας… ακεραιότητα και από την άλλη θα ζήσετε τον έρωτα σε όλο του το μεγαλείο. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να γίνετε οι μαχητές των κεκτημένων σας και να δώσετε τις γόνιμες μάχες που πάντα ονειρευόσασταν.

Ταύρος

Τον χαρακτήρα του καλού πληροφοριοδότη θα έχει το φετινό Θερινό Ηλιοστάσιο για εσάς αγαπημένοι Ταύροι. Η επικοινωνία θα είναι το μεγάλο σας πλεονέκτημα με αποτέλεσμα να μπορείτε να ωφεληθείτε απίστευτα από συζητήσεις που αφορούν στις επαγγελματικές και οικονομικές σας κινήσεις. Ο κυβερνήτης πλανήτης σας η ερωτική Αφροδίτη θα βρίσκεται στο ζώδιο του Λιονταριού και θα προσπαθεί να διευθετεί με τον καλύτερο τρόπο τα οικογενειακά και περιουσιακά θέματα που ενδέχεται να προκύψουν μέσα στο καλοκαίρι. Ευκαιρίες προς αξιοποίηση θα προκύψουν όσο ο Ήλιος θα παραμένει στον Καρκίνο και εσείς δε θα φοβηθείτε να τις αδράξετε.

Δίδυμοι

Αγαπημένοι Δίδυμοι τα γενέθλια σας τελείωσαν και ο Ήλιος πέρασε στον Καρκίνο σηματοδοτώντας για εσάς μια εξαιρετικά ευνοϊκή για τα οικονομικά σας περίοδο. Η μόνη σας προσοχή θα πρέπει να είναι στα αναίτια έξοδα, καθώς ο Ήλιος του Θερινού Ηλιοστασίου μέσα από το δεύτερο Ηλιακό σας σπίτι ενδέχεται να σας παροτρύνει σε κινήσεις οικονομικού εντυπωσιασμού. Ο κυβερνήτης πλανήτης σας ο πάντα έφηβος Ερμής από θέση κυριαρχίας στο δικό σας ζώδιο και σε ένα εξαιρετικό εξάγωνο με τον Άρη θα σας κατακλύσει με έξυπνες ιδέες που θα εφαρμόσετε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Η αυξημένη σας αυτοπεποίθηση θα είναι ένα έξτρα δώρο που θα σας κάνει περισσότερο τολμηρούς τόσο στα προσωπικά όσο και στα επαγγελματικά σας ζητήματα.

Καρκίνος

Καρκίνοι μου χρόνια σας πολλά! Τα γενέθλια σας ξεκίνησαν. Εσείς είστε οι θεματοφύλακες της Πύλης εισόδου των Ψυχών, της Πύλης του Θερινού Ηλιοστασίου, της μηδενικής μοίρας του Καρκίνου. Εσείς είστε οι φύλακες του θέρους και σκοπός σας η προστασία που μπορείτε να παράσχετε στους άλλους, αλλά και στον εαυτό σας. Τα γενέθλια σας ξεκινούν με τον κυβερνήτη πλανήτη σας την ευαίσθητη Σελήνη στο ζώδιο του Λέοντα. Βασιλικά γενέθλια θα είναι τα φετινά σας και οι αλλαγές που θα έρθουν θα είναι πολύπλευρες και θα αφορούν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής σας. Οι σχέσεις σας θα αποκτήσουν μεγαλύτερη βάθος. Τα επαγγελματικά και τα οικονομικά σας θα είναι ανοδικά και θα αυξήσετε οικογένεια και ακίνητη περιουσία. Κάτω από το πρίσμα του Θερινού Ηλιοστασίου τα προσωπικά σας θέματα θα εξελιχθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Λέων

Ο Ήλιος δικός σας κυβερνήτης λαμπερά Λιοντάρια περνά σε μια από τις τέσσερις σημαντικότερες στάσεις της ετήσιας πορείας του. Περνά στο Θερινό Ηλιοστάσιο και το καλοκαίρι, η δική σας εποχή λούζει το Βόρειο Ημισφαίριο της Γης. Η διαδρομή του αυτή μέχρι και την αρχή των δικών σας γενεθλίων στις 23 Ιουλίου δεν θα είναι αβασάνιστη. Ο δικός σας κυβερνήτης πίσω από την πλάτη σας θα θρέφει και θα κρύβει μυστικά που δε θα πρέπει να φανερωθούν. Η πλανητική μάζωξη στο δικό σας ζώδιο θα διευκολύνει την κατάσταση και θα ενδυναμώσει την ψυχολογία σας. Σελήνη, Αφροδίτη και Άρης στα δικά σας χέρια θα σας ενεργοποιήσουν και θα σας δείξουν το δρόμο των σωστών αποφάσεων. Με την είσοδο του Ήλιου στην Πύλη του Καρκίνου το καλοκαίρι σας προμηνύεται προκλητικό και τα ερωτικά σας θα είναι από τα θέματα που θα απαιτήσουν την προσοχή σας. Νέα ερωτικά και παλιά ερωτικά…

Παρθένος

Αγαπημένοι Παρθένοι, το Θερινό Ηλιοστάσιο του 2023 θα βρει τον αεικίνητο κυβερνήτη σας τον Ερμή σε μια θέση κυριαρχίας και πρόκλησης μαζί. Από την καλοκαιρινή του θέση στους Διδύμους θα πραγματοποιήσει ένα θαρραλέο εξάγωνο με τον Άρη που θα διευκολύνει πολύ τα θέματα που αφορούν το φιλικό και κοινωνικό σας περιβάλλον. Τόσοι φίλοι όσοι και ‘’εχθροί’’ ενδέχεται να προκύψουν και εσείς θα πρέπει να επιλέξετε και στις δύο περιπτώσεις… Πολλοί πλανήτες μαζεμένοι στο Λιοντάρι, μια ανάσα ακριβώς πίσω σας, δρουν παρασκηνιακά, μα όχι απαραιτήτως αρνητικά. Οι θέσεις του Ουρανού και του Δία από το φιλικό ζώδιο του Ταύρου θα σας φέρουν τις λύσεις που επιθυμείτε.

Ζυγός

Το Θερινό Ηλιοστάσιο του 2023 θα σημάνει ενάρξεις για τα επαγγελματικά σας θέματα αγαπημένοι Ζυγοί. Η Πύλη του καλοκαιριού θα ανοίξει και ο κυβερνήτης πλανήτης σας η Αφροδίτη θα συμμετέχει στη Λιονταρίσια πλανητική σύνοδο που θα καθορίσει τις τάσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου. Ο Πλούτωνας στα ασύμβατα τρίγωνα που πραγματοποιεί με τον Ήλιο σας θα σας βοηθήσει να μη χάσετε τον επαγγελματικό σας προσανατολισμό και να αδράξετε τις ευκαιρίες που θα προκύψουν. Δυναμικό διάστημα για την προβολή και τη δημόσια εικόνα σας με αυξημένη την προσοχή σας στα θέματα της φυσικής σας κατάσταση. Ανοδικά και τα ερωτικά σας καθώς η Αφροδίτη στο κυνήγι της με τον Άρη στο Λιοντάρι θα εμπλουτίσει τις συναισθηματικές προσφορές που θα σας γίνουν.

Σκορπιός

Το Θερινό Ηλιοστάσιο του 2023 αγαπημένοι Σκορπιοί, θα βαλθεί να σας ξεκουνήσει για τα καλά! Μετακινήσεις μικρές και μεγάλες, ταξιδιωτικές αλλαγές και κινήσεις … αναψηλάφησης θα έχει το μενού του καλοκαιριού για εσάς σταθερά παιδιά του Πλούτωνα. Ο κυβερνήτης πλανήτης σας ανάδρομος στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω θα επαναφέρει στο προσκήνιο νομικά θέματα και αποφάσεις που δεν είχαν κλείσει από το 2020. Η πλανητική μάζωξη στο Λιοντάρι θα σας αφυπνίσει επαγγελματικά και θα σας βάλει στη διαδικασία να διεκδικήσετε με πάθος την κορυφή. Με το ίδιο πάθος που θα διεκδικήσετε και τα ερωτικά σας καθώς θα υπάρχει πληθώρα προσφορών νέων και … παλιών.

Τοξότης

Τα επενδυτικά σας κεφάλαια θα κινητοποιήσει το Θερινό Ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου για εσάς αγαπημένοι Τοξότες! Οι οικονομικές σας επενδύσεις θα στεφθούν με επιτυχία και οι ερωτικές σας επενδύσεις θα ανέβουν στο ‘’συναισθηματικό’’ χρηματιστήριο της καρδιάς σας. Είναι η στιγμή που θα αντιμετωπίσετε με περισσότερο βάθος και πάθος ότι νέο μπαίνει στη ζωή σας καθώς η πίεση του Κρόνου από τα Ψαράκια δε θα σας αφήσει περιθώρια για χαλαρότητα και ραστώνη. Ο κυβερνήτης πλανήτης ο Δίας από τη θέση του στον Ταύρο θα σας παροτρύνει σε πετυχημένες οικονομικές κινήσεις και η Αφροδίτη από το Λιοντάρι στη μακρινή της σύνοδο με τον Άρη θα σας ξυπνήσει την ερωτική διάθεση περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Αιγόκερως

Η Πύλη του Θερινού Ηλιοστασίου ακριβώς απέναντι σας θα ανοίξει στις 21 του Ιούνη και θα σας δείξει το δρόμο των επιτυχημένων σχέσεων. Για την ακρίβεια το δρόμο της προσπάθειας που πρέπει να καταβάλλετε προκειμένου οι σχέσεις σας να γίνουν και ευτυχισμένες και επιτυχημένες. Ο κυβερνήτης πλανήτης σας ο Κρόνος από τη νέα του θέση στα Ψαράκια θα διευκολύνει τα οικονομικά και τα ερωτικά σας, αλλά την ίδια στιγμή ο Πλούτωνας που θα επιστρέψει στο ζώδιο σας για το καλοκαίρι θα σας υπενθυμίζει σας πως οι υποχρεώσεις σας δεν έχουν ακόμη τελειώσει. Σε αυτό εδώ το Θερινό Ηλιοστάσιο του 2023 αγαπημένοι Αιγόκεροι αφήστε στην άκρη την περηφάνια και την Κρόνια λογική σας και διεκδικήστε τον έρωτα με κάθε τρόπο. Οι ευκαιρίες θα είναι πολλές και εσείς θα πρέπει να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει και που θα έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια.

Υδροχόος

Η υποχώρηση του Πλούτωνα από το δικό σας ζώδιο για το καλοκαίρι θα αποδειχθεί ανακουφιστική αγαπημένοι Υδροχόοι. Η εκεχειρία αυτή θα κρατήσει μέχρι το Σεπτέμβριο, διάστημα ικανό έτσι ώστε να χαρείτε τις ευκολίες που θα σας φέρουν τόσοι πλανήτες μαζεμένοι στο Λιοντάρι, ακριβώς απέναντι σας! Αφροδίτη και Άρης σε ένα ατέλειωτο καλοκαιρινό ταξίδι στον έβδομο φυσικό σας οίκο θα αναθερμάνει έρωτες και συνεργασίες, αλλά θα σας φέρει και νέες σοβαρές προσωπικές και επαγγελματικές προτάσεις. Η ανοδική επαγγελματική πορεία έχει πάντα δυσκολίες και εμπόδια, αλλά αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε γιατί το πλανητικό σκηνικό του καλοκαιριού θα είναι ευνοϊκό για εσάς. Το Θερινό Ηλιοστάσιο του 2023 θα αποδειχθεί εξαιρετικά ερωτικό και θα σας βάλει σε σκέψεις επισημοποιήσεων, γάμων αλλά και απόκτησης απογόνων. Ο Ουρανός δικός σας κυβερνήτης από την άβολη θέση του στον Ταύρο θα κινητοποιήσει τα θέματα της ακίνητης περιουσίας σας και των οικογενειακών σας επενδύσεων.

Ιχθύες

Το Θερινό Ηλιοστάσιο του 2023 θα σας βρει με την πίεση του Κρόνο στο δικό σας ζώδιο αγαπημένα Ψαράκια και η προτροπή του θα είναι να πάρετε στα σοβαρά τις σχέσεις που θα προκύψουν αυτό το καλοκαίρι στη ζωή σας. Ο Κρόνος έχει βαλθεί να σας νοικοκυρέψει και ο φρέσκος Ήλιος στον Καρκίνο θέλει να σας κάνει να ερωτευτείτε, να ζήσετε το απόλυτο πάθος! Οι έρωτες που θα ανθίσουν αυτό το καλοκαίρι θα έχουν σοβαρό υπόβαθρο και ενδέχεται να εξελιχθούν σε σχέσεις ζωής. Απαιτείται διάκριση για να ξεχωρίσετε το ιδανικό για εσάς ταίρι από τη στιγμή που η ενεργοποίηση του πέμπτου ηλιακού σας οίκου θα έχει απίστευτα πολλές ερωτικές προσφορές. Η πλανητική πλειάδα στο ζώδιο του Λέοντα θα σας υπενθυμίζει πως για να χαρείτε τα δώρα του Θερινού Ηλιοστασίου θα πρέπει να έχετε φροντίσει τη σωματική σας υγεία και τη φυσική σας κατάσταση.

Ο Ήλιος του Θερινού Ηλιοστασίου

Στο Θερινό Ηλιοστάσιο οι μαγεμένες φωτιές του Κλήδονα που πάνω τους καίγονται τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια θα σκορπίσουν σπίθες και αυτοί που γνωρίζουν θα περάσουν από πάνω τους χωρίς να καούν. Αυτοί που από μόνοι τους γνωρίζουν πότε θα πρέπει να κάνουν στην άκρη για να μη φθαρούν άσκοπα. Ο Ήλιος του Θερινού Ηλιοστασίου θα επηρεάσει πολλούς. Κάποιους θα τους ευχαριστήσει και κάποιους θα τους κακοκαρδίσει. Κάποιους θα τους δοκιμάσει και κάποιους θα τους λυγίσει. Θα πικράνει και μερικούς, μα σε αυτούς που γνωρίζουν καλά, θα τάξει… Εκεί να δεις ταξίματα και τάματα και φωτιές ψηλές, αναμμένες, που μέσα τους λαμπαδιάζουν τα ξερά, μαγιάτικα στεφάνια.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα