Τα Δώρα του Δία!

ASTROTEAM GUEST
29/12/2021

Ο Δίας, ο πλανήτης της ευεργεσίας και της επέκτασης, στις 29/12/2021 περνάει στους Ιχθύες, όπου και θα παραμείνει μέχρι της αρχές Μαΐου. Θα κάνει μια μικρή διαδρομή, δοκιμαστική στον Κριό, για να οπισθοδρομήσει στις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2022, όπου και θα επιστρέψει μόνιμα στον Κριό, για ένα μεγάλο διάστημα του 2023.

Ο Δίας για το ζωδιακό είναι ο ευεργέτης, ο επεκτατικός, ο προστατευτικός, της αισιοδοξίας και της ηθικής. Προωθεί την ανάπτυξη, την επιδίωξη, τη φιλοσοφική λογική και την ενδοτικότητα. Η δράση του είναι αμερόληπτη, δίνει απλόχερα σε όποιον βρεθεί μπροστά του, ενισχύει και επεκτείνει ό,τι έχει ο κάθε ένας. Για αυτό το λόγο θα χρειαστεί να είμαστε προσεχτικοί στην πορεία της ζωής μας, ώστε αν μας αγγίξει ο Δίας να καρπωθούμε τα δώρα που θα μας ωθήσουν στην καλύτερη δυνατή κατεύθυνση, που θα μας κάνει να νιώσουμε ευγνώμονες για το άγγιγμά του.

Στη μυθολογία ο Δίας σχετίζεται με δυο πολύ γνωστούς μύθους, με το κουτί της Πανδώρας και με το Κέρας της Αμάλθειας. Χρειάζεται να ταυτιστούμε με τον Προμηθέα και να σκεφτόμαστε προτού πράξουμε, έτσι ώστε να μη σαγηνευτούμε από την επιθυμία και την περιέργειά μας να ανοίξουμε ένα δώρο. Από την άλλη, μέσα από απλά και ευτελή πράγματα μπορούμε να αποκομίσουμε τεράστια οφέλη, τέτοια που να μας χαρίσουν ουσιαστική ψυχολογική ή και υλική στροφή στη ζωή μας.

Είναι στο χέρι μας ο τρόπος που θα επωφεληθούμε από τον ευεργέτη πλανήτη. Αν συντονίσουμε τις ζωές μας με την ενέργειά του, τα δώρα του θα είναι ουσιαστικά και εποικοδομητικά για όλους μας.

Κριός

Ο Δίας βρίσκεται στο χώρο που περιέχει τα απόκρυφα και μυστικά της ψυχής, των ονείρων, της διαίσθησης και της ψυχολογικής σας κατάστασης. Σας δίνει την ευκαιρία και οράματα, για να δημιουργήσετε μια καλύτερη πραγματικότητα, να διαμορφώσετε ένα περιβάλλον μέσα από το οποίο θα αναδειχθείτε. Αυτή η ευκαιρία έρχεται στο τέλος της άνοιξης. Εν τω μεταξύ, καλό είναι να έχετε ονειρευτεί και επεξεργαστεί τα σχέδιά σας, που θα πρέπει να είναι ρεαλιστικά και ανιδιοτελή. Δαμάστε την παρόρμηση των ιδεών, δουλέψτε πάνω στα εφικτά πρότυπα, που έχετε δημιουργήσει στην ζωή σας. Συνεχίστε και ολοκληρώστε καταστάσεις του παρελθόντος, τώρα που οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σας, πως η εύνοια δε διαρκεί για πάντα και πως εμείς με τις ενέργειές μας φέρνουμε τη σταθερότητα στη ζωή μας, σεβόμενοι τις καταστάσεις και τους ανθρώπους που μας περιβάλουν.

Ταύρος

Ο Δίας βρίσκεται για εσάς σε ένα χώρο ιδεολογικό, αναμορφώνοντας τις ιδεολογίες, τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις σας. Είναι μια ευκαιρία για να διευρύνήσετε τα πνευματικά ενδιαφέροντα, τις φιλίες και να προβληθείτε μέσα από ομάδες στο κοινωνικό σύνολο. Φροντίστε τα αρχικά κίνητρά σας να είναι η συμπόνια, η αλληλεγγύη και ο αλτρουισμός. Όσο περισσότερο είστε κοντά σε αυτές τις πεποιθήσεις, τόσο περισσότερη εύνοια θα έχετε. Στο τέλος της άνοιξης καλείστε να αναμετρηθείτε με τον εαυτό σας, οι διεργασίες είναι λεπτές και πνευματικές. Αν το προηγούμενο διάστημα υπήρξατε πιστοί στις αξίες και τα υψηλά ιδανικά σας, τότε θα δικαιώσετε τον εαυτό σας και θα μπορέσετε να πορευθείτε σε μια πνευματική άνοιξη. Θα δεχτείτε βοήθεια από φίλους ή ομάδες και ίσως βοηθήσετε άλλους μέσα από τη διάδοση της δίκης σας αλήθειας.

Δίδυμοι

Ο Δίας βρίσκεται στη θέση όπου το επάγγελμα, η καριέρα, η κανονική θέση και η φήμη γίνεται για εσάς πρωταρχικός στόχος. Θα βάλετε τα δυνατά σας για τη μέγιστη εκπλήρωση τον προσδοκιών σας και της προόδου σας. Κρατήστε μια μετριοπαθή στάση και αφήστε να αναδειχθείτε μέσα από τα αποτελέσματα της εργασίας σας. Μην προκαλείτε και δίνετε αφορμή για να αγανακτούν οι άλλοι μαζί σας. Με αυτήν τη συμπεριφορά θα καταφέρετε να κερδίσετε τους άλλους και ίσως, σας απονεμηθεί μια προαγωγή ή αναγνώριση στον εργασιακό χώρο που κινήστε. Μια περίπτωση είναι να εργαστείτε πάνω σε κάτι νέο, που μπορεί να έχει σχέση με το εξωτερικό. Στο τέλος της άνοιξης είναι η στιγμή που τα ιδανικά και οι επιθυμίες θα σας έχουν προϊδεάσει για μια πιο ομαδική εργασία, που θα σας πάει μπροστά. Νέες φιλίες, πολύτιμες για την εξέλιξή σας, θα φανούν στο προσκήνιο. Επικοινωνώντας την ιδεολογία σας θα θελήσετε να αναμορφώσετε το περιβάλλον, αν ήταν δυνατόν και ολόκληρη τη κοινωνία. Βασική προϋπόθεση είναι η έλλειψη εγωισμού και αν εργαστείτε ανιδιοτελώς, η εύνοια που αποκομίζετε θα είναι πολλαπλάσια των προσπαθειών.

Καρκίνος

Ο Δίας βρίσκεται σε ένα τομέα όπου νέες προοπτικές μπορεί να επεκτείνουν την ζωή σας . Θα μπορούσαν να είναι ευκαιρίες για μακρινά ταξίδια, να διδαχτείτε κάτι νέο ή εσείς να διδάξετε και να μεταδώσετε τις γνώσεις σας. Η νέα αυτή γνώση είναι που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον. Έχετε μια βαθιά επιθυμία να ωριμάσετε μέσα από τη γνώση και να γίνετε σοφότεροι. Νέα πρόσωπα, ίσως από το εξωτερικό, εισβάλουν στη ζωή σας, στην καθημερινότητα και στην εργασία. Προσοχή, μη γίνετε αυτάρεσκοι, ναι είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες. Έτσι, στο τέλος της άνοιξης θα είστε έτοιμοι να αναβαθμίσετε το κοινωνικό προφίλ, τη φήμη, την καριέρα και το επάγγελμά σας. Μην προκαλείτε με τη σιγουριά που αποκομίσατε από την προηγούμενη περίοδο, αφήστε τους άλλους να αποδώσουν αυτά που αξίζετε. Να είστε σίγουροι ότι θα εξασφαλιστεί τόση επιτυχία, όση η μετριοπάθεια και η ευγνωμοσύνη σας.

Λέων

Για εσάς ο Δίας υποδηλώνει μια μεταμορφωτική εμπειρία μέσα από την καλύτερη κατανόηση του περιβάλλοντος και της ψυχοσύνθεσής σας. Αν αυτήν την περίοδο έχετε μια ανάγκη για χείρα βοηθείας, οικονομική ή επιχειρηματική, τώρα μπορεί να δοθεί και έχετε εύνοια και συμπαράστασης από αλλά άτομα. Στο τέλος της άνοιξης, εκμεταλλευόμενοι τη βοήθεια της προηγούμενης περιόδου, μπορείτε να επεκτείνεται τη δράση, μέσα από ταξίδια, επαγγελματικές επαφές με το εξωτερικό, θέματα εκπαίδευσης ή ακόμα και τελειώματα σε δικαστικές υποθέσεις. Να πάρετε νέες γνώσεις, διότι έχετε μια λαχτάρα να αντικαταστήσετε την πίστη.

Παρθένος

Με τον Δια απέναντί σας, ευνοούνται σχέσεις και συνεργασίες. Νέα άτομα εισβάλουν στη ζωή σας, με διάθεση να βοηθήσουν όπου το «νιώσουν» την ανάγκη. Επωφεληθείτε και αποφύγετε το μοναχικό αγώνα. Θετικές εξελίξεις σε δικαστικές υποθέσεις και στον έγγαμο βίο και υπάρχει διάθεση κατανόησης και διεύρυνσης των απόψεων σας. Έτσι, στο τέλος της άνοιξης θα χρειαστεί να συμμετέχετε ενεργά στον κοινωνικό σας κύκλο, μέσα από την ανάγκη για νέα ξεκινήματα που μπορεί να αφορούν υλικές επιτυχίες ή αλλαγές στη ζωή σας, που δεν είναι προφανείς για την ώρα. Μην ξεχνάτε ότι για να χτίσουμε κάτι νέο, θα θυσιάσουμε το παλιό.

Ζυγός

Για εσάς τα δώρα του Δια είναι η εξειδίκευση στην εργασία, βελτιώνετε η καθημερινότητα, εκπληρώνεται αβίαστα τα καθήκοντα, διευρύνετε την υπευθυνότητα. Χαίρεστε να εργάζεστε και να προσφέρετε. Βγαίνετε από την αβεβαιότητα και σας δείχνει την κατεύθυνση του σκοπού στη ζωή σας. Ίσως υπάρξει αλλαγή εργασίας, με νέες καλύτερες συνθήκες και αμοιβή. Στο τέλος της άνοιξης, όπου θα έχετε δοκιμαστεί στις νέες συνθήκες, θα σχετιστείτε με άτομα που θα προσφερθούν να βοηθήσουν σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών ή εσείς να χρειαστεί να προσφέρετε βοήθεια, υποδεικνύοντας τις γνώσεις στην εργασία, στην υπευθυνότητα ή τις νέες διευρυμένες απόψεις σας περί καθημερινότητας, που αποκομίσατε από την προηγούμενη περίοδο.

Σκορπιός

Ο Δίας από τη θέση που βρίσκεται, δίνει τη δυνατότητα να προβάλετε τον εαυτό σας ακόμα κι αν κρατάτε χαμηλό προφίλ. Αν υπάρχει κάποιο καλλιτεχνικό ταλέντο, ήρθε η ώρα για να το προβάλετε και ίσως να κερδίσετε χρήματα μέσα από αυτό. Αν έχετε παιδιά, ήρθε η ώρα που θα νιώσετε περηφάνια για αυτά. Ο Δίας εδώ σας βγάζει από τα βάθη, σας ανεβάζει στο παιχνίδι της ζωής, ζητώντας να πάρετε ενεργό μέρος και να χαρείτε. Νέες γνωριμίες και φλερτ! Έτσι, στο τέλος της άνοιξης, χορτασμένοι από τα «όμορφα» της ζωής, ξεκινάτε με κέφι στην εργασία και στην καθημερινότητα με διάθεση προσφοράς. Χαίρεστε να δουλεύετε, με δημιουργικές προθέσεις και να καλυτερεύετε τις συνθήκες στον εργασιακό χώρο και στα οικονομικά σας.

Τοξότης

Για εσάς ο Δίας ρίχνει άγκυρα, έτσι ώστε να βρείτε ένα σημείο αναφοράς και συνήθως, είναι το σπίτι σας. Θα θελήσετε να το διακοσμήσετε, να το ανακαινίσετε ή ακόμα να αγοράσετε ένα ακίνητο. Αυτές οι ενέργειες σας κάνουν να νιώθετε ασφαλείς. Οι σχέσεις της οικογένειας και η συνθήκες βελτιώνονται και τα μέλη της ανταποκρίνονται στις ανάγκες που προκύπτουν, υλικές ή ηθικές. Νιώθοντας σιγουριά και ασφάλεια μέσα στην εστία σας, στο τέλος της άνοιξης είστε ξανά έτοιμοι να γευτείτε τη χαρά της ζωής, συμμετέχοντας σε νέες παρέες, κάνοντας τα πολυαγαπημένα ταξίδια, φλερτάροντας και ερωτοτροπώντας.

Αιγόκερως

Με τον Δια στον τομέα της επικοινωνίας διευρύνετε τις γνώσεις μέσα από επιμορφωτικά σεμινάρια, διαλέξεις ή εκπαίδευση και ευνοούνται τα μικρά ταξίδια για εργασία ή αναψυχή. Οι σχέσεις με αδέρφια, ξαδέρφια, συγγενείς βελτιώνονται μέσα από καλή διάθεση και κατανόηση και υπάρχει στήριξη και βοήθεια. Κάνετε σχέδια για το μέλλον, αλλάζοντας τις προτεραιότητές σας. Ενημερώνεστε διαρκώς και μεταδίδετε την γνώση. Έτσι, στο τέλος της άνοιξης περνάτε σε μια περίοδο γαλήνης και ασφάλειας στον οικογενειακό σας χώρο. Εκεί νιώθετε θαλπωρή, θέλετε να ομορφύνετε το σπίτι, να το διακοσμήσετε ή να το ανακινήσετε. Μια επένδυση σε ένα ίσως και νέο ακίνητο, θα σας πρόσφερε ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά. Έχοντας τακτοποιήσει το περιβάλλον της οικογένειας και του οίκου, θα θελήσετε να κάνετε σχέδια, τέτοια που θα αναβαθμίσουν τη ζωή σας.

Υδροχόος

Σε εσάς ο Δίας δίνει τη δυνατότητα να επανεξετάσετε τις αξίες, ηθικές, πνευματικές και υλικές. Να σκεφτείτε το ενδεχόμενο αύξησης των οικονομικών ή και της υλικής περιουσίας. Όντας ιδεολόγοι, αναπροσαρμόζετε τις ανάγκες σας και οι ιδέες διευρύνονται. Μέσα από αυτό θα μπείτε στη διαδικασία αξιολόγησης και του εαυτού σας, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να θέσετε νέους στόχους και να ξεκαθαρίσετε τί είναι αυτό που χρειάζεστε και τί όχι.

Έτσι, στο τέλος της άνοιξης και ενώ έχετε ξεκάθαρο νου, θα καλυτερεύσετε την καθημερινότητα και τις σχέσεις με τον περίγυρο. Θα ενδιαφερθείτε για νέες εμπειρίες, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα ή θα ενημερωθείτε για θέματα που σας ενδιαφέρουν. Μετακινείστε και επικοινωνείτε με κατανόηση και ανεκτικότητα, εξομαλύνοντας τις σχέσεις σας. Η σκέψη είναι γρήγορη και εποικοδομητική.

Ιχθύες

Εσείς, οι πιο ευνοημένοι από την παρουσία του Δια στο ζώδιό σας, έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε πραγματικά το ποιοι είστε και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή σας. Θα θελήσετε να αναπτύξετε νέους τρόπους μάθησης και εμπειριών. Νέα πρόσωπα και νέες πηγές εισοδημάτων θα φανούν στο προσκήνιο. Είναι μια τυχερή χρόνια και πρέπει να την εκμεταλλευτείτε. Στο τέλος της άνοιξης, σίγουροι και οργανωμένοι, θα θέσετε σε κίνηση τους νέους οικονομικούς και αξιακούς σας στόχους, με σκοπό τη βελτίωση και την ανάπτυξη σε προσωπικό και υλικό επίπεδο. Έτσι, θα εξασφαλίσετε την πολυπόθητη ασφάλεια που χρειάζεστε, για να βιώσετε ιδανικά τον τρόπο ζωής που ονειρεύεστε.

 

Από τον Ιωάννη Τσιρογιάννη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα