Σύνοδος Ήλιου Σελήνης – Όταν τα φώτα ενώνονται

ASTROTEAM GUEST
06/09/2017

Ο Ήλιος στο ωροσκόπιο μας αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα μας, το Εγώ, την Δημιουργική αρχή, την  αυτo–έκφραση, τον Πατέρα, το Αντρικό πρότυπο, τον Άντρα.

Η Σελήνη αντιπροσωπεύει τη μνήμη, τη μήτρα, τα υγρά του σώματος, την ευαισθησία, τη μητέρα, τη γυναίκα, τα συναισθήματα, την ενστικτώδη αντίδραση, τον ψυχισμό.

Πρόκειται για τα δύο λεγόμενα Φώτα.

Σύνοδος, είναι η σύνδεση δυο ουρανίων σωμάτων που είτε βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους είτε εφάπτονται πλήρως. Η μεταξύ τους απόσταση είναι από 0 – 10 μοίρες.

Η Σύνοδος είναι μια όψη μείζονος σημασίας, είτε τη βλέπουμε μέσα σε ένα γενέθλιο χάρτη είτε σε χάρτη συναστρίας.

Η Σελήνη δεν έχει δικό της φως. Είναι δεκτική σαν σώμα και απορροφά τις ακτίνες του Ήλιου που είναι αυτόφωτος και αυτόματα τις αντανακλά. Πρόκειται λοιπόν για μια ταύτιση ενεργειών που εναρμονίζονται ψυχικά για να λειτουργήσουν απόλυτα συνδυαστικά (εξαιρουμένης της ασύμβατης συνόδου).

Η ύπαρξη αυτής της συνόδου μέσα σε γενέθλιο χάρτη, μας δίνει τον άνθρωπο εκείνο που γνωρίζει ακριβώς τις ανάγκες του, και η προσωπικότητα του σε συνδυασμό με τον ψυχισμό του στοχεύουν προς την ίδια κατεύθυνση για την εκπλήρωση των στόχων του.

Το γεγονός ότι νοιώθει τόσο ολοκληρωμένος, το οφείλει στην παρουσία δυο γονέων (Ήλιος – πατέρας, Σελήνη – μητέρα ) που οι καταγραφές γι’ αυτούς στον ψυχισμό του, ήταν δύο  άνθρωποι που το βοηθούσαν και το στήριζαν αμοιβαία.

Οι άνθρωποι με τη συγκεκριμένη σύνοδο στο χάρτη τους είναι εκείνοι που έχουν γεννηθεί είτε  κοντά σε Νέα Σελήνη είτε κάτω από την επιρροή μιας Ηλιακής Έκλειψης γι’ αυτό και στη ζωή τους είναι καθ’ όλα έτοιμοι για νέα ξεκινήματα.

Σε χάρτες συναστρίας η όψη συνόδου Ήλιου – Σελήνης επηρεάζει πιο έντονα από κάθε άλλη όψη τη λειτουργία της σχέσης μεταξύ δύο ατόμων. Δημιουργεί πολύ έντονους ψυχικούς δεσμούς και μία αμοιβαία ψυχική ταύτιση ανάμεσα στα μέλη που δυσκολεύονται συχνά να αποχωριστούν ο ένας τον άλλο. Είναι η όψη που πολύ συχνά δίνει τις λεγόμενες “επανασυνδέσεις” γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση όσο κι αν τεντώσουν το σχοινί ανάμεσα τους… δεν είναι καθόλου εύκολο να το σπάσουν.

Κατά καιρούς έχουν γραφτεί αρκετά άρθρα για τη συγκεκριμένη όψη. Στόχος αυτού του άρθρου, παρά την αρχική επεξήγηση, είναι να δώσει μια άλλη οπτική γωνία απέναντι σε αυτή την όψη. Γιατί η Αστρολογία κρύβει πολύ βαθιά νοήματα που ο Αστρολόγος οφείλει να ερευνά, να ανακαλύπτει και να ερμηνεύει…

Και λέει ο μύθος:

Όταν ο Ήλιος και η Σελήνη συναντήθηκαν για πρώτη φορά, ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά και ξεκίνησε μια μεγάλη Αγάπη.

Ο Κόσμος ακόμα δεν είχε δημιουργηθεί. Και ο Θεός αποφάσισε ότι ο Ήλιος θα φώτιζε τη μέρα και η Σελήνη τη νύχτα. Έτσι όμως θα ζούσαν χώρια. Και αυτή η απόφαση τους πλημμύρισε από στεναχώρια. Η Σελήνη άρχισε να απομονώνεται και ο Ήλιος παρ’ όλο που είχε κερδίσει τον τίτλο του “Βασιλιά των Άστρων”, δεν ήταν ευτυχισμένος.

Ο Θεός που έβλεπε τη θλίψη που είχαν, τους εξήγησε ότι δεν έπρεπε να ήταν θλιμμένοι.

Εσύ Σελήνη, θα φωτίζεις τα βράδια και τους ερωτευμένους.

Εσύ Ήλιε, θα δίνεις λάμψη στη Γη την ημέρα και ζέστη στους ανθρώπους και  θα τους κάνει όλους ευτυχισμένους.

Η Σελήνη λυπήθηκε και έκλαψε πικρά… Και ο Ήλιος βλέποντας τη να υποφέρει αποφάσισε να ζητήσει μια χάρη από τον Θεό.

Θεέ μου, βοήθησε τη Σελήνη γιατί είναι πιο ευαίσθητη από μένα και δεν αντέχει τη μοναξιά. Και τότε ο θεός της χάρισε τ’ αστέρια.

Όταν η Σελήνη αισθάνεται μοναξιά, καταφεύγει στ’ άστρα που κάνουν τα πάντα για να την παρηγορήσουν, αλλά ποτέ δε το πετυχαίνουν. Σήμερα ζουν χωριστά…

Ο Ήλιος προσποιείται ότι είναι ευτυχισμένος και η Σελήνη προσπαθεί να κρύψει τη στεναχώρια της. Γιατί καμιά γυναίκα δε μπορεί να ζει χωρίς πραγματική Αγάπη. Όταν είναι ευτυχισμένη είναι γεμάτη και λάμπει! Όταν είναι δυστυχισμένη είναι μισή και τότε δεν μπορεί να φανεί η λάμψη της.

Έτσι ακολούθησαν τη μοίρα τους… Πολλοί προσπάθησαν να αποκτήσουν τη Σελήνη αλλά δεν τα κατάφεραν, ούτε μπόρεσαν να την κάνουν να ερωτευτεί.

Ο Θεός τότε αποφάσισε ότι κανένας Έρωτας δεν θα είναι αδύναμος. Ούτε του Ήλιου και της Σελήνης.

Και τότε δημιούργησε την “Έκλειψη”. Είναι η στιγμή που τους δόθηκε για να ενωθούν σωματικά και ψυχικά και που τόσο πολύ περιμένουν να τους συμβεί…

Αυτό το έργο Αγάπης ονομάστηκε Έκλειψη. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτή η λάμψη πάθους, είναι τόσο μεγάλη, που συνιστάται να μη βλέπουμε προς τον Ουρανό εκείνη τη στιγμή, γιατί κινδυνεύουμε να τυφλωθούμε αντικρίζοντας τόση Αγάπη!

Μέσα από αυτό το Μύθο καταλαβαίνουμε  τη βαρύνουσα σημασία  που έχει η όψη Συνόδου Ήλιου-Σελήνης.

Πρόκειται για έναν “Ιερό γάμο”. Η Απόλυτη ένωση, με την απόλυτη ταύτιση δυνάμεων σε συνδυασμό με την ψυχή…

Και τώρα που ξέρετε… Μη ξεχνάτε όταν συμβαίνει μια Ηλιακή Έκλειψη ότι δεν πρέπει να την κοιτάζετε…

Όχι γιατί το Σύμπαν στοχεύει να καταστρέψει τους αμφιβληστροειδείς χιτώνες των ματιών σας αλλά γιατί προσπαθεί να σας περάσει ένα μήνυμα…

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να αξιώσουμε το Μεγαλείο της Αγάπης είναι να χαμηλώνουμε τα μάτια μας μπροστά της και να υποκλινόμαστε.

Γιατί η Ανιδιοτελής Αγάπη είναι “γέννα” του Σύμπαντος, μέσα από την οποία προερχόμαστε όλοι από το Δημιουργό μας!

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα