Συνοδικοί Κύκλοι 2020-2030: Από το σκοτάδι στην ευημερία!

ASTROTEAM GUEST
01/12/2020

Μέσα από τους κύκλους των πλανητών έρχονται επιρροές και γεγονότα που αφορούν όλον τον κόσμο. Όπως πάνω έτσι και κάτω, έλεγαν οι Ερμητιστές φιλόσοφοι. Για δύο χρόνια ακόμη είναι οι πλανήτες «δύσκολα» μεταξύ τους όμως μετά έρχεται μια όμορφη δεκαετία και αξίζει να αναφερθεί γιατί η ελπίδα είναι μεγάλη ανάγκη για τον άνθρωπο, ειδικά σε τέτοιους καιρούς που δεν βλέπουμε πουθενά φως. Και όμως, το φως έρχεται!

Στο Σύμπαν υπάρχουν κύκλοι από το πιο μικρό ον που υπάρχει στον κόσμο μέχρι το πιο μεγάλο. Όλα γεννιούνται από σπόρο, αναπτύσσονται, μεγαλώνουν, γερνούν και πεθαίνουν. Ο άνθρωπος για παράδειγμα, γεννιέται, γίνεται έφηβος, μετά νέος, φτάνει στην κορύφωση από τα τριάντα μέχρι τα σαράντα, ωριμάζει, γερνάει και φτάνει προς το τέλος του κύκλου του όπου έρχεται ο θάνατος. Παρομοίως τα λουλούδια, ξεκινούν ως σπόροι, γίνονται μπουμπούκια, μετά ανθός, ωριμάζουν, ξεραίνονται και πεθαίνουν.

Αυτός ο κύκλος είναι εμφανής και στους πλανήτες μεταξύ τους. Λειτουργούν ως σπόρος όταν βρεθούν δύο μαζί στην ίδια μοίρα, δηλαδή σε σύνοδο. Η Σελήνη σηματοδοτεί την αρχή και το τέλος των κύκλων. Είναι οι φάσεις της:

Νέα Σελήνη, όταν είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο και είναι τότε που μπαίνει ο σπόρος. Η κύηση και η γέννα ενός μωρού.

Αύξων μηνίσκος, όταν γίνεται το πρώτο (αύξων) εξάγωνο με τον Ήλιο και συμβολίζει το μπουμπούκι και τα παιδικά χρόνια του ανθρώπου.

Πρώτο τέταρτο, όταν γίνεται το αύξων τετράγωνο με τον Ήλιο. Παρομοιάζεται με τον έφηβο και τις πρώτες ανησυχίες του που όμως περνούν γρήγορα.

Αύξων Αμφίκυρτος, ήτοι το αύξων τρίγωνο με τον Ήλιο όπου βρίσκεται ο άνθρωπος στην εποχή που απολαμβάνει τους καρπούς του.

Πανσέληνος, όταν βρίσκεται σε αντίθεση, ακριβώς απέναντι από τον Ήλιο. Είναι τότε που φτάνει στην κορύφωσή του και ό,τι είχε να δώσει το έδωσε.

Φθίνον Αμφίκυρτος, είναι το φθίνον τρίγωνο με τον Ήλιο. Μια πρόσκαιρη ηρεμία και γαλήνη. Θα το παρομοίαζα με κάποιον που μόλις βγήκε στην σύνταξη.

Τελευταίο τέταρτο, είναι το φθίνον τετράγωνο με τον Ήλιο. Έχει αρχίσει το γήρας για τον άνθρωπο και η δύσκολη ψυχολογία.

Φθίνον Μηνίσκος, είναι το φθίνον εξάγωνο με τον Ήλιο. Μια έκλαμψη πριν το τέλος της ζωής μας.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λειτουργούν και οι άλλοι κύκλοι των πλανητών σε ζευγάρια, με τον γρηγορότερο να προχωράει μπροστά, να κάνει όψεις με τον άλλον πλανήτη και στο τέλος να έρχονται και πάλι σε σύνοδο. Θα αναφερθούμε στα ζευγάρια πέραν των πολύ γρήγορων πλανητών, διότι οι όψεις τους μας δίνουν κοσμογονικά γεγονότα. Ξεκινώντας από τον Δία, τα ζευγάρια είναι:

Δίας-Κρόνος
Δίας-Ουρανός
Δίας-Ποσειδώνας
Δίας-Πλούτωνας
Κρόνος-Ουρανός
Κρόνος-Ποσειδώνας
Κρόνος-Πλούτωνας
Ουρανός-Ποσειδώνας
Ουρανός-Πλούτωνας
Ποσειδώνας-Πλούτωνας

Είναι δέκα ζευγάρια. Όταν βρίσκονται σε φθίνουσα φάση μεταξύ τους τα περισσότερα από αυτά, τότε είναι σαν να βρίσκονται στο τέλος του κύκλου τους και δύσκολα πράγματα συμβαίνουν στην ανθρωπότητα. Χτυπιέται η οικονομία, αύξηση πολέμων, η σύγχυση και το χάος κυριαρχούν. Αυτήν την στιγμή βρίσκονται σε αύξουσα φάση μόνο τα τελευταία τρία και σε φθίνουσα όλα τα υπόλοιπα. Είναι εμφανές ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα και δεν ξέρουμε τι μας φταίει. Ο Κρόνος δεν έχει φτάσει ακόμη τον Πλούτωνα, είναι στο τέλος του μεταξύ τους κύκλου. Ο Δίας είναι πίσω από τον Κρόνο, τον Πλούτωνα, τον Ποσειδώνα, τον Ουρανό.

Αυτά σηματοδοτούν τελείωμα των πραγμάτων όπως τα έχουμε σήμερα ως δεδομένα. Η πιο δύσκολη φάση είναι από το τελευταίο εξάγωνο μέχρι την σύνοδο, όπου αυτό μπορούμε να το παρομοιάσουμε με κάποιον που γνωρίζει ότι έρχεται το τέλος του και κάνει σπασμωδικές κινήσεις να σώσει ό,τι μπορεί. Η σύνοδος λέγεται και Συνοδικός Κύκλος και έχουμε το 2020 τρεις τέτοιες συνόδους, του Κρόνου-Πλούτωνα τον Ιανουάριο, του Δία-Πλούτωνα και κατόπιν Δία-Κρόνου τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Αφού λοιπόν γίνονται οι σύνοδοι και φυτεύεται ο σπόρος, έχουν μπει σε αύξουσα φάση τρία ζευγάρια:

Δίας-Κρόνος
Δίας-Πλούτωνας
Κρόνος-Πλούτωνας

Από εκεί που ήταν σε αύξουσα μόνο τα τρία από τα δέκα ζευγάρια, τώρα είναι έξι! Αυτό σημαίνει πως αρχίζουν τα πράγματα και είναι πιο ευνοϊκά. Φεύγουμε από το κλείσιμο των κύκλων και ανοίγουμε καινούριους. Σταδιακά θα αρχίσουμε να νοιώθουμε την ενέργεια που θα ρέει από πάνω και θα καλύπτει όλον τον κόσμο. Θα ξεκινήσει αυτό από το 2021.

Μέχρι και το 2026 θα κλείσουν και ξεκινήσουν και άλλοι κύκλοι και θα βρεθούμε τότε με εννέα ζευγάρια σε αύξουσα φάση και μόνο ένα σε φθίνουσα! Επιπλέον από το 2025 έως το 2029 έχουμε μια υπέροχη όψη στον Ουρανό, δύο αύξοντα εξάγωνα μεταξύ του Πλούτωνα-Ποσειδώνα-Ουρανού, ή αλλιώς τρίγωνο μεταξύ Πλούτωνα-Ουρανού και ο Ποσειδώνας εξάγωνο και με τους δύο και το 2026 μπαίνει στο παιχνίδι και ο Κρόνος, σύνοδο με τον Ποσειδώνα!

Η ιστορία δείχνει πως όταν σχηματίζονται όψεις που υποστηρίζονται από επιπλέον θετικές όψεις, μόνο θετικά πράγματα μπορούν να συμβούν. Η εποχή από το 2023 έως και το 2030 θα είναι μια χρυσή εποχή με ευημερία, αύξηση καρπών για όλον τον κόσμο, τεχνολογικά και άλλα επιτεύγματα, άνθηση της φιλοσοφικής σκέψης. Θέλοντας και μη θα συν-παρασυρόμαστε από τους πλανητικούς κύκλους σε όμορφη διάθεση και θετική ψυχολογία. Από το 2023 μέχρι το 2030 περίπου είναι το Ζενίθ. Μένει κάποια ευημερία μέχρι και το 2045 και έπειτα πάμε για νέο κλείσιμο κύκλων. Όσοι θέλετε να ερευνήσετε περισσότερο τους Συνοδικούς Κύκλους και τα αποτελέσματα που επιφέρουν, ανατρέξτε στο καταπληκτικό site του Robert D. Doolaard: http://www.robertdoolaard.com/en/articles-en/ όπου αναλύει μέσα από πίνακες και σχεδιαγράμματα πώς λειτούργησαν από την αρχαιότητα οι Κύκλοι αυτοί σε όλες τις φάσεις τους.

Αν φανταστούμε τους κύκλους των πλανητών σε ένα σχεδιάγραμμα τότε θα δούμε πως φθάνουν στα πάνω και στα κάτω τους… και μας παρασύρουν στον χορό τους… Είναι πολύ σημαντικό για κάποιον να γνωρίζει πως αυτός ο «πάτος» στον οποίο νιώθει ότι βρίσκεται, έχει τέλος. Και πως από τον πάτο έρχεται η εκτόξευση. Σαν τον Φοίνικα που αναγεννιέται από τις στάχτες του.

Είναι οι ιδιότητες του Πλούτωνα. Ο Πλούτωνας είναι και σκοτάδια και πλούτος. Ο κόσμος μας είναι το βασίλειο του Πλούτωνα, σύμφωνα με μελετητές της αρχαίας γραμματείας. Ο κόσμος αυτός λοιπόν μας δίνει σκαμπανεβάσματα, εποχές που σχεδόν όλα θα είναι up και θα είμαστε χαρούμενοι και θα καταναλώνουμε (καθώς τα αγαθά της φύσης μας έχουν δοθεί για να τα χαρούμε) και υπάρχουν εποχές που όλα θα είναι down και τότε θα βρισκόμαστε στην φάση της στρέψης προς τα μέσα, προς τον εαυτό μας, την ψυχή μας. Το Σύμπαν είναι σοφό. Μας δίνει την ευχαρίστηση αλλά μας δίνει και τις δοκιμασίες για να γίνουμε μέσα από αυτές καλύτεροι και να εξελιχθούμε.

Αυτήν την στιγμή πριν το κλείσιμο κύκλων είμαστε στα down. Υπάρχουν έντονα τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης, τα ζάναξ έχουν γίνει καραμέλες. Σαν ένα μαύρο νέφος να έχει καλύψει όλη την Γη και να μην υπάρχει αισιοδοξία και φως.

Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση;

Την βλέπουμε ως ευκαιρία για πνευματική άνοδο και όπως προανέφερα, στρέψη προς τον εαυτό μας. Κάνουμε καταγραφή των λαθών μας σε όλους τους τομείς, αναγνωρίζουμε πόσο φταίμε και πού φταίμε για την όποια κατάσταση βρισκόμαστε και παύουμε να τα βάζουμε με τους άλλους, προχωράμε συγχωρώντας τους άλλους και τον εαυτό μας για να διώξουμε αισθήματα θυμού και απελπισίας και εκεί, βαθιά μέσα στα Πλουτώνια σκοτάδια, αναζητούμε το εσωτερικό μας Φως που θα μας λυτρώσει. Είναι πραγματικά μαγεία να καταφέρνει κανείς να μετουσιώνεται και να αναγεννιέται μέσα από τα σκοτάδια. Να μπορεί να είναι ευτυχισμένος ακόμη και με κλεισίματα συνοδικών κύκλων.

Εδώ να μιλήσω για τον Πλάτωνα που λέει στον διάλογο «Τίμαιο» πως ο Δημιουργός έφτιαξε το ανώτερο κομμάτι της ψυχής μας, το Λογιστικό και για τα δύο κατώτερα, Θυμοειδές και Επιθυμητικό, έβαλε στο «πόδι του» τους Αστέρες να τα δημιουργήσουν, από τους οποίους και επηρεάζονται. Από τα Άστρα και τους Πλανήτες λοιπόν επηρεάζονται οι υλικές επιθυμίες μας, η ανάγκη για δόξα και αναγνώριση, τα πάθη μας κλπ. Όταν μέσα στο Πλουτώνιο Βασίλειο πετύχουμε Μετουσίωση, μπαίνει σε λειτουργία το ανώτερο κομμάτι της ψυχής, αφού αυτό τρέφουμε, παίρνει τα ηνία για τα δύο κατώτερα και ως καλός Ηνίοχος δεν δέχεται την «οργή» των πλανητών αλλά μόνο τα δώρα τους!

Υπομονή λοιπόν καθώς μετά την αναμπουμπούλα έρχεται λιακάδα. Μπορεί τώρα να βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις αλλά είμαστε τυχεροί που θα ζήσουμε αυτή την εποχή της ευνοϊκής όψης μεταξύ Ουρανού-Ποσειδώνα-Πλούτωνα και των πολλαπλών νέων Συνοδικών Κύκλων στα επόμενα χρόνια.

Από την Αρετή Γεωργακοπούλου

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα