Σύνοδος Χείρωνα – Βόρειου Δεσμού στον Κριό!

ASTROTEAM GUEST
02/02/2024

Η σημασία της συνόδου στην αυγή της νέας εποχής με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο!

Μέσα στην καρδιά του χειμώνα, και ενώ οι ενέργειες του Αιγόκερω και του Υδροχόου κυριαρχούν με τους περισσότερους πλανήτες να τους διατρέχουν, γίνεται η σύνοδος του Χείρωνα με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης στην 16.45 μοίρα του Κριού. Στην Αστρολογία, ο Χείρωνας αντιπροσωπεύει την γέφυρα ανάμεσα στην κρόνια παράδοση και την ουράνια αμφιβήτησή της, η οποία διασχίζεται βιώνοντας γεγονότα ή καταστάσεις που ενδέχεται να είναι από άβολα έως και τραυματικά. Μπορούν όμως να γίνουν τεράστιες ευκαιρίες θεραπείας και εξέλιξης, αν το επιλέξουμε. Κατά την σύνοδο του Χείρωνα με τον Βόρειο Δεσμό, που γίνεται με ακρίβεια στις 19 Φεβρουαρίου 2024, το σύμπαν σκηνοθετεί την στιγμή της αλήθειας για να συνειδητοποιήσει και να πει ο καθένας από εμάς ποιός πραγματικά είναι, τί θέλει και τί πιστεύει. Υποστήριξε τον αυθεντικό εαυτό σου, τα πιστεύω σου, και τον τρόπο ζωής σου. Μην μένεις στην αφάνεια και μην αφήνεσαι να σου πουν οι άλλοι ποιός είσαι και ποιός πρέπει να είσαι.

Παράλληλα, στο πλανητικό σκηνικό, ο Κρόνος στους Ιχθύς επιτάσσει ρεαλισμό, ωριμότητα, πρακτικότητα και προσγείωση στην πραγματικότητα, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Το κορυφαίο όμως γεγονός είναι η είσοδος του Πλούτωνα στον Υδροχόο στις 21 Ιανουαρίου, ο οποίος θα μας καλεί για τα επόμενα 20 περίπου χρόνια να κοιτάξουμε τα συμφέροντα της ομάδας και το κοινό καλό, ζητώντας παράλληλα την αλήθεια μας και αναγνωρίζοντας την διαφορετικότητα των ατόμων σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι τυχαίο φυσικά ότι ο Ήλιος μπαίνει στο ίδιο ζώδιο σχεδόν ταυτόχρονα με τον Πλούτωνα αφού έχουν αγκαλιαστεί για μια τελευταία φορά στην αναιρετική, 29η μοίρα, του Αιγόκερω. Στις 5 Φεβρουαρίου ακολουθεί και ο Ερμής-η σκέψη μας. Ο Άρης και η Αφροδίτη -οι δράσεις μας και οι προτιμήσεις μας – κινούνται για λίγο καιρό ακόμη στον Αιγόκερω, συντηρώντας για λίγο ακόμη τις ενέργειές του και την αγάπη του για εξουσία, αυστηρά όρια και παραδοσιακή δομή. Σιγά σιγά, όμως, όλοι οι προαναφερθέντες μικροί πλανήτες, και οι ενέργειές τους, μπαίνουν στον Υδροχόο, περνώντας πάνω από τον Πλούτωνα, που θα στέκεται πια στην είσοδο του ζωδίου, βαπτίζοντάς τους στην βασική ενέργεια της επόμενης 20ετίας. Τέλος εποχής και αρχή μίας νέας.

Θέματα ταυτότητας, διεκδίκησης, αποφασιστικότητας, θέλησης, επιλογής χωρίς φόβο, θαρραλέας έκφρασης και προώθησης!

Στην αυγή, λοιπόν, αυτή της νέας εποχής, η σύνοδος του Χείρωνα με τον Βόρειο Δεσμό στον Κριό ανασύρει θέματα ταυτότητας, διεκδίκησης, αποφασιστικότητας, θέλησης, επιλογής χωρίς φόβο, θαρραλέας έκφρασης και προώθησης του αληθινού εαυτού με σκοπό την θεραπεία αυτών. Ποιός θα είναι εκείνος που θα πεί το άφοβο «εγώ είμαι» και «εγώ θέλω» και ποιός εκείνος που θα δειλιάσει μαθαίνοντας με χειρώνιο τρόπο μέσα από την εμπειρία; Οι εξοικειωμένοι με την ενέργεια του Κριού θα είναι οι κερδισμένοι στην πραγματικότητα. Ωφελημένοι όμως μπορούν να είναι και εκείνοι που θα καταφέρουν μέσα από προσωπικές υπερβάσεις να λειτουργήσουν θετικά την ενέργεια αυτή, ανεβαίνοντας ένα σκαλοπάτι εξελικτικά. Όφελος επίσης θα έχουν και εκείνοι που θα μετριάσουν τα «θέλω» τους κατανοώντας την αλόγιστη χρήση της, εκείνοι, δηλαδή, που θα αντιληφθούν ότι διεκδικούν και αυτο-προβάλονται υπερβολικά ή ότι προωθούν τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα χωρίς να ωφελείται και το σύνολο από αυτά (Πλούτωνας στον Υδροχόο).

Η 16 μοίρα του Κριού είναι η μοίρα του αρχηγού σύμφωνα με τις μοίρες Carelli. Είναι άραγε μία σύνοδος αυτή, που θα αναδείξει εκείνους που θα οδηγήσουν την νέα εποχή με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο, ή μήπως είναι απλά μία περίοδος που καλούμαστε όλοι να θεραπεύσουμε το τραύμα της διεκδίκησης και της αποφασιστικότητας σε κάποιο τομέα της ζωής μας, να γίνουμε δηλαδή αρχηγοί του εαυτού μας και να αναλάβουμε την ευθύνη του; Έτσι κι αλλιώς, διεκδικώ, δείχνω τις ικανότητές μου και προβάλλω αυτό που είμαι και πιστεύω σημαίνει συμμετέχω στο κοινωνικό ή εργασιακό γίγνεσθαι. Συμμετέχω δηλαδή δημιουργικά, αλλά και πολιτικά, με την ευρύτερη έννοια της λέξης, στον διάλογο για τα θέματα που θα αναδείξει ο Πλούτωνας στον Υδροχόο: τα τεχνολογικά και επιστημονικά άλματα και το πώς θα επηρεάσουν τις ζωές μας, την διαφορετικότητα, την υπεράσπιση ατομικών, συλλογικών και εργασιακών δικαιωμάτων, τις νέες ιδεολογίες και τα ιδεολογικά ρεύματα κάποια από αυτά.

Ξέρουμε ποιοί είμαστε και τί θέλουμε; Και αν ναι, το διεκδικούμε άφοβα;

Ο νότιος δεσμός της σελήνης απέναντι στον Ζυγό μας ζητάει να σταματήσουμε να είμαστε ισορροπιστές ή να ετεροκαθοριζόμαστε και να εξαρτάμε την προσωπικότητά μας από τα θέλω των άλλων μέσα στην ομάδα/συλλογικότητα. Ιδανική προϋπόθεση για την θεραπεία που ζητάει το σύμπαν με τον Χείρωνα στον Κριό είναι η αυτογνωσία, αυτό το άγιο δισκοπότηρο, που μόνο σαν διαδικασία ζωής μπορεί να περιγράψει κανείς, και όχι σαν τελικό προορισμό. Χωρίς αυτήν, παρασυρόμαστε από το ρεύμα της μόδας και μας χειρίζονται οι πιο συνειδητοποιημένοι. Τί πολίτες/εργαζόμενοι/δημιουργοί λοιπόν μπορούμε να είμαστε χωρίς αυτήν; Η χειρώνια στιγμή για τους μη συνειδητοποιημένους είναι μια ευκαιρία για μια βουτιά στα σκοτάδια μας, αν φυσικά το επιλέξουμε και δεν φοβηθούμε να κοιτάξουμε τον εαυτό μας με ειλικρίνεια, αλλά και αγάπη. Ξέρουμε ποιοί είμαστε και τί θέλουμε; Και αν ναι, το διεκδικούμε άφοβα; Η πορεία που έχουμε επιλέξει συμβαδίζει με το ποιοι είμαστε πραγματικά, ή ακολουθούμε άβουλα άλλους; Η σύνοδος του Χείρωνα με τον Βόρειο Δεσμό πιθανόν να αναδείξει τέτοια ζητήματα σε κάποιους από εμάς.

Η σύνοδος του Χείρωνα με τον Βόρειο Δεσμό ίσως είναι ένας από τους καταλύτες, μακροπρόθεσμα, για την εξυγίανση ομάδων και συλλογικοτήτων.

Τα χρόνια κατά τα οποία ο Πλούτωνας θα τρέξει στον Υδροχόο (2023 -2044), και με τον Ποσειδώνα στον δυναμικό Κριό (2025-2039) να εξιδανικεύει την μαχητικότητα και την τόλμη, θα μάθουμε, εκτός των άλλων, τι σημαίνει πολιτική σε επίπεδο κοινωνίας, δυναμικός διάλογος για την διαμόρφωση άποψης για τα εκάστοτε τεκταινόμενα, συμμετοχή σε ομαδικές και συλλογικές διαδικασίες. Η σύνοδος του Χείρωνα με τον Βόρειο Δεσμό ίσως είναι ένας από τους καταλύτες, μακροπρόθεσμα, για την εξυγίανση ομάδων και συλλογικοτήτων, την αλλαγή ισορροπιών μέσα σε αυτές, τον επανακαθορισμό των στόχων τους, ή την δημιουργία νέων ομάδων σε πολιτικό, εργασιακό και ευρύτερα κοινωνικό επίπεδο. Σε ατομικό επίπεδο, και ανάλογα τον βαθμό ωριμότητας και συνειδητότητας, ίσως οδηγήσει σε βαθύτερες συνειδητοποιήσεις του εαυτού, με αποτέλεσμα την ανάληψη περισσότερων ευθυνών στην συλλογικότητα ή στρίψιμο του πηδαλίου για αλλαγή πορείας. Με άλλα λόγια ανακάλυψε ποιός είσαι και πες το για να βρεις τους ομοϊδεάτες σου.

 

Από την Γιάννα Δασκαλάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα