Σύνοδος Χείρωνα – Βόρειου Δεσμού της Σελήνης στον Κριό!

ASTROTEAM GUEST
13/12/2023

Πνευματικός προορισμός!

Η Σύνοδος Χείρωνα, του πληγωμένου θεραπευτή, 19 Φεβρουαρίου΄24, με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης, στην 17η Κριού, μοίρα μυσταγωγίας, σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μια ανώτερη χρυσή εποχή. Βιώματα αγιάτρευτων βλαβερών καταστάσεων, που ήρθε ο καιρός να θεραπευτούν, θα μας προχωρήσουν ένα βήμα πιο ψηλά. Κατά τη διάρκεια της όψης αυτής επίσης, ο Πλούτωνας σε απόσταση πενταγώνου εντείνει και μεταμορφώνει τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσουμε τα ταλέντα και τις ιδιότητες που πηγάζουν από την εν λόγω συνθήκη, προς πραγματοποίηση έσωθεν λυτρωτικού ψυχικού άθλου, αλλά και δημιουργικού άλματος, επηρεάζοντας τη μοίρα μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Ο Χείρωνας σχετίζεται, στην κατώτατη έκφρασή του, με τα ζωώδη και βάρβαρα ένστικτα, όμως και με την επίπονη διεργασία να τα δαμάσουμε, να αντιληφθούμε το ευάλωτο σημείο του εαυτού μας, να κατανοήσουμε τις αδυναμίες και μέσα από την εμπειρία της αυτοίασης, να φτάσουμε στο κλειδί της σοφίας που τον συμβολίζει, ώστε, στην ανώτατη έκβαση της επίδρασής του, να μεταδώσουμε τα μεγαλύτερα μαθήματα της ζωής στους επόμενους. Ο μέντορας των αρχαίων ηρώων, ο δίκαιος, ο διορατικός δάσκαλος με γνώσεις στα φυσικά ιάματα, ακόμα και στην αστρολογία, ο εφευρέτης της λύρας και λάτρης την μουσικής, ο μύστης των θεραπευτών και των μάγων, πλησιάζει τον Βόρειο Δεσμό στον Κριό, και στον καθένα, ανάλογα το πρίσμα από το οποίο θα μας επισκεφτεί, μας δίνεται η δυνατότητα να το κατευθύνουμε σε υψηλότερα ιδανικά, κάτι πιο πάνω, πιο ικανό να μας λυτρώσει από τα δεινά της βίας και των συγκρούσεων και να ξυπνήσει ο κοιμισμένος πνευματικός πολεμιστής μέσα μας.

Θα μας κάνει πιο αγωνιστικούς, για το καλό, θα βρούμε την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε για να εξισορροπήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε την αξία μας.

Με τη βοήθεια της εσωτερικής δύναμης, που έχουμε όλοι, αν την αναζητήσουμε μέσα στα πληγωμένα της ψυχής μας, και τη βρούμε, θα αυτοθεραπευτούμε. Η ίαση του τραύματος θα βγει από την αυτογνωσία, αν ψάξουμε τι μας φρέναρε την εξέλιξη, τι μας στιγμάτισε και μας κράτησε πίσω και ανασφαλείς, ακόμα από τρυφερές ηλικίες, και αν μετουσιώσουμε τη δυσκολία σε πιθανές ευκαιρίες. Ο δρόμος για την αυτοβελτίωση ανοίγει, δεν είναι εύκολος, όμως ακόμα κι αν μας φανεί δυσάρεστος, θα μας βοηθήσει να αγκαλιάσουμε το τραύμα μας, να εναρμονιστούμε με τις απαραίτητες θυσίες, και η επούλωση της πληγής δεν θα αργήσει, αλλά και η δύναμη θα μοιάζει υπερφυσική. Η συμμετοχή του Βόρειου Δεσμού στο ζώδιο του θάρρους, θα μας δείξει αυτόν τον δρόμο, και αν τυχόν χαθούμε στην πορεία, θα μας καθοδηγήσει, σαν επέμβαση ανώτερης θέλησης, ώστε να μη συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο από την αυτοβελτίωσή μας. Θα μας κάνει πιο αγωνιστικούς, για το καλό, θα βρούμε την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε για να εξισορροπήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε την αξία μας, και θα μάθουμε και άλλους να το πράξουν. Θα βρούμε την ταυτότητά μας, θα εκφράσουμε με ζήλο τις θετικότερες ψυχικές πτυχές μας, και δε θα νιώθουμε πια ξέμπαρκοι και μόνοι…

Υπάρχει κίνδυνος να μας ενδιαφέρει μόνο η αυτοπροβολή, η πρωτιά και η ηγεσία με κάθε τίμημα, ή να γίνουμε πολύ ισχυροί, χωρίς να ενδιαφερόμαστε για τους άλλους.

Η συνάντηση αυτή έχει να μας πει πολλά για τον πληγωμένο εγωισμό του καθένα μας, και πώς, με αυτοσεβασμό, πρέπει να προχωρήσουμε, αφήνοντας πίσω υποχωρητικότητα, προς τη γιατρειά του λαβωμένου ¨εγώ¨, παρακινώντας και άλλους να τολμήσουν, αρωγοί ανώτερων διεκδικήσεων, ιδιαίτερα όσον αφορά στη θεραπεία της ψυχής, αλλά και σώματος. Πώς άλλωστε να θεραπευτεί σε σύνολο η ανθρωπότητα από βάναυσες τακτικές και δηλητήρια αιώνων, αν δεν θεραπεύσουμε πρώτα τον εαυτό μας; Θα διδαχτούμε και θα διδάξουμε και άλλους να βασιζόμαστε στις δυνάμεις μας, να είμαστε αυτάρκεις και προσανατολισμένοι μόνο στις θετικές δυνατότητές μας. Θα αναλάβουμε πρωτοβουλία και δράση στην μύηση των άλλων από τη γνώση που αποκομίσαμε εμείς θεραπεύοντας τα σκοτεινά του παρελθόντος. Στις δύσκολες γωνίες που θα σχηματιστούν, όμως, πρέπει να δώσουμε προσοχή στις πληγωμένες θύμησες, και ανασφάλειες, και η θεραπεία να είναι για όλους, όχι μονομερής και εγωιστική, επίσης στον φόβο της αποτυχίας να δώσουμε τη λύση της ομαδικής εργασίας, ενάντια στον ανταγωνισμό. Ενοχλήσεις υγείας μπορεί να εμφανιστούν. Υπάρχει κίνδυνος να μας ενδιαφέρει μόνο η αυτοπροβολή, η πρωτιά και η ηγεσία με κάθε τίμημα, ή να γίνουμε πολύ ισχυροί, χωρίς να ενδιαφερόμαστε για τους άλλους.

Για την Ελλάδα η σύνοδος αυτή γίνεται στον δωδέκατο οίκο, που αφορά σε κρυφούς εχθρούς και απόκρυφα ζητήματα, στη διάλυση του εγώ και της υλικής υπότασης, όπως και στο υγρό στοιχείο, τη θάλασσα και τα νερά. Η προηγούμενη φορά που ξαναβρέθηκε σε ίδια θέση ο Χείρωνας, ήταν το 1972.

Ίσως δούμε να ξεπερνιούνται δυσκολίες υγείας με ολιστικές μεθόδους, με τη βοήθεια της μουσικής ή καλλιτεχνικής δημιουργίας, η οποία θα σημειώσει υπέρβαση και βοήθεια σημαντική ως θεραπευτική λύση. Οι συνεργασίες για αυτόν τον σκοπό θα ενισχυθούν, επίσης ίσως “θυμηθούμε” ιαματικές διδαχές άλλων εποχών, με βότανα, φυτικά ακατέργαστα ή ενεργειακά στοιχεία και άφθονα δώρα της φύσης, όπως κα επιστροφή σε παλιά γιατροσόφια και χειροπρακτικές χωρίς τεχνητές επεμβάσεις. Δεν αποκλείεται να αναπτυχτούν θετικές “μαγικές” ικανότητες από εναλλακτικούς θεραπευτές που με τη δύναμη της γνώσης αυτής, σε συνδυασμό με τη σοφία των άστρων ως προς την “αχίλλειο πτέρνα” του κάθε ανθρωπίνου σώματος, αλλά και με τον οίκο του αστρολογικού χάρτη, που δείχνει και τον τρόπο θεραπείας, να επιτύχουν την ίαση σε όλα τα επίπεδα. Ανάλογα λοιπόν, σε ποιον τομέα του ωροσκοπίου μας συντελείται αυτή η καρμική σύνοδος, στα αντίστοιχα ζητούμενα θα πρέπει να προσανατολιστούμε για να γεφυρώσουμε μια πιο διευρυμένη συνείδηση. Αυτό το ταξίδι μόνο εμείς μπορούμε να το κάνουμε, η δίοδος από τον υλικό κόσμο στον πνευματικό μόνο με αγάπη μπορεί να γίνει, και ως εκ τούτου οι τραυματικές ψυχολογικές εμπειρίες μονόδρομος για να μας εξελίξουν. Θα επισπεύσει αυτή η συνθήκη την ψυχική μας ωρίμανση, δίνοντας άλλη χροιά στο πεπρωμένο μας, νόημα στο σκοπό της ύπαρξής μας, και τόλμη να ηγηθούμε δράσεων, για να ανοίξουμε μονοπάτι στην αποστολή μας!

Σήμανε η ώρα της αυτογνωσιακής θεραπευτικής ολοκλήρωσης!

 

Από τη Γαβριέλα Βαλλιανάτου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα