Σύνοδος Δία – Ουρανού στον Ταύρο!

ASTROTEAM GUEST
01/02/2024

Ο Δίας αποτελεί το πλανήτη που συνδέεται κυρίως με την εύνοια σε πνευματικό επίπεδο και η αλήθεια είναι πώς πολλοί παρεξηγημένα τον ερμηνεύουν μόνο με την απόκτηση υλικών αγαθών και την οικονομική ευμάρεια. Είναι ένας πλανήτης που δίνει δυνατότητες απαλλαγής από βάρη και ναι φυσικά αν έχουμε ένα Δία στο 2ο ή στο 8ο σπίτι θα έχουμε μία διευκόλυνση εκεί αλλά δεν αρκεί αυτό για να πούμε ότι ο Δίας είναι υπεύθυνος για τέτοια ασύδοτη ευρωστία σε βαθμό που κάθε φορά που είναι σε όψη με το ζώδιο μας να πέφτει το μάνα εξ ουρανού. Πρωτίστως λειτουργεί διευρυντικά και ανοίγει ορίζοντες και κυρίως την αντίληψη μας ώστε να δούμε την μεγάλη εικόνα των πραγμάτων και όχι το ποτήρι μισοάδειο αλλά μισογεμάτο. Ανάλογα το ζώδιο που βρίσκεται, έχουμε και το φίλτρο με το οποίο θα λειτουργήσει ο πλανήτης. Ο Δίας τώρα στο Ταύρο δεν έχει τίτλους, είναι σε ένα ζώδιο που το κυβερνά η Αφροδίτη και σίγουρα θα δούμε τα σημεία που μας αποφέρουν οικονομική ασφάλεια, τα θέματα ύλης ευρύτερα, ο κίνδυνος είναι στην σπατάλη!

Από την άλλη, ο Ουρανός συνδέεται με την τεχνολογία και την επιστημονική πρόοδο, ξαφνικά κοινωνικά και πολιτικά σοκ ή επαναστάσεις, με άνοδο απολυταρχικών καθεστώτων, αντισυμβατικότητα, κοινωνική αποστασιοποίηση, απελευθέρωση από στερεότυπα ή ταμπού. Ο Ουρανός τώρα, στον Ταύρο στη παραδοσιακή αστρολογία είναι σε πτώση και οι αλλαγές που προωθεί αφορούν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, την οικονομία, το real estate, τη γη και όχι με τον ομαλότερο τρόπο. Ακόμη κατά τη διάρκεια του Ουρανού στο Ταύρο παρατηρούνται παράξενες και εκκεντρικές τάσεις στη μόδα αλλά αναδύονται και νέα μοντέλα σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων.

Από τον Μάιο του 2023 ο Δίας πέρασε στο ζώδιο του Ταύρου ενώ ο Ουρανός βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο από το Μάιο του 2018 και τώρα η συνάντησή τους θα γίνει στις 21/4/2024 στις 21.49ο του Ταύρου. Στην ουσία, είναι ένας συνοδικός κύκλος που συνδέεται πάντα με ενάρξεις, τα αποτελέσματα του οποίου εξαρτώνται από την φύση των πλανητών και το ζώδιο που πραγματοποιείται. Συνοδικοί κύκλοι Δία – Ουρανού δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε, καθώς αυτοί οι κύκλοι έχουν μία περιοδικότητα κάθε 14 περίπου χρόνια αφού ο Δίας επιστρέφει κάθε 12 χρόνια σχεδόν στο ίδιο ζώδιο ενώ ο Ουρανός κάθε 83 χρόνια.

Συνοδικοί κύκλοι Δία/Ουρανού τα τελευταία 100 χρόνια:

  • Δίας/Ουρανός στις 3ο του Κριού (15.7.1927)
  • Δίας/Ουρανός στις 25.40ο του Ταύρου (8.5.1941)
  • Δίας/Ουρανός από 24 – 27ο του Καρκίνου (1954 – 1955)
  • Δίας/Ουρανός από 0 – 3ο του Ζυγού (1968 – 1969)
  • Δίας/Ουρανός από 5.50ο – 8.50ο του Τοξότη (1983)
  • Δίας/Ουρανός στις 5.53ο του Υδροχόου (15.2.1997)
  • Δίας/Ουρανός στις 0.17ο του Κριού (8.6.2010)
  • Δίας/Ουρανός στις 28.50ο των Ιχθύων (18.9.2010)
  • Δίας/Ουρανός στις 27ο των Ιχθύων (4.1.2011)
Η ανοικοδόμηση της σημερινής οικονομίας θα ξεκινήσει από άλλη βάση.

Οι χρονολογίες στις οποίες αναφέρονται οι σύνοδοι του Δία με τον Ουρανό αποτελούν σταθμό για γεγονότα τα οποία άφησαν το σημάδι τους στην ανθρωπότητα αλλά αξίζει να σταθούμε στον συνοδικό κύκλο του Δία με τον Ουρανό στο ζώδιο του Ταύρου το 1941 καθώς αυτό επαναλαμβάνεται το 2024. Το κυριότερο γεγονός που τραβά την προσοχή μας είναι ότι στο διάστημα αυτής της περιόδου ήλθε στο προσκήνιο ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η άνοδος του Χίτλερ και της ναζιστικής Γερμανίας με χιλιάδες νεκρούς Εβραίους να εκτελούνται με πρωτοφανείς τρόπους για την ιστορία της ανθρωπότητας. Στα δικά μας έχουμε την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα (27 Απρίλη 1941) και η κατοχή της χώρας αλλάζει δραματικά τα δεδομένα σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα οι ελλείψεις των ειδών διαβίωσης και η απογείωση των τιμών στην αγορά είναι σε ημερήσια διάταξη. Τα στρατεύματα κατοχής από την πρώτη στιγμή εφαρμόζουν την πολιτική της κατάσχεσης, επίταξης και της λεηλασίας των προϊόντων για τις δικές τους ανάγκες. Η επίταξη των μεταφορικών μέσων και των καυσίμων και η καταστροφή βασικών συγκοινωνιακών αρτηριών επιδεινώνουν τα προβλήματα εφοδιασμού της Αθήνας, καθώς την απομονώνουν ουσιαστικά από την ενδοχώρα και τα αποθέματά της. Φυσικά όλα αυτά έγιναν κάτω από άλλες σημαντικές αστρολογικές επιρροές και το κλίμα της εποχής σίγουρα δεν είναι το ίδιο με σήμερα αλλά βλέπουμε ομοιότητες με την τρέχουσα κατάσταση σχετικά με τις ανατιμήσεις των προϊόντων και την έλλειψη πρόσβασης σε βασικά αγαθά από μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Η ανοικοδόμηση της σημερινής οικονομίας θα ξεκινήσει από άλλη βάση.

Η φύση, ο κύκλος της χλωρίδας, της πανίδας και της διατροφικής αλυσίδας διαταράσσεται από παρεμβάσεις.

Το 2024 ο Δίας θα βρεθεί σε σύνοδο με τον Ουρανό. Ο Δίας θα δώσει εύρος στις αλλαγές του Ουρανού. Μπορεί να εκφραστεί με βίαιες αλλαγές που έρχονται μέσα από έναν οικονομικό εκσυγχρονισμό τον οποίον δεν μπορεί να αφομοιώσει εύκολα το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας παρά μόνο λίγοι! Ψηφιοποίηση των νομισμάτων, ελαχιστοποίηση των απτών χρημάτων (χαρτονομίσματα, ρευστό), ευρεία αύξηση του πλαστικού χρήματος. Οικονομική ρευστότητα σε πολλά μέρη και αλλαγές στο πιστωτικό σύστημα. Επίσης όλα τα θέματα με τα ακίνητα, τη γη, τα ενοίκια, το real estate θα διαμορφωθούν κάτω από μια νέα πολιτική καθόλου εύκολα διαχειρίσιμη από τους περισσότερους! Η φύση, ο κύκλος της χλωρίδας, της πανίδας και της διατροφικής αλυσίδας διαταράσσεται από παρεμβάσεις που γίνονται λόγω περιβαλλοντικών κρίσεων και τα τρόφιμα διαφοροποιούνται αρκετά όπως τα ξέρουμε μέχρι σήμερα, ήδη βλέπουμε τις ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα να είναι σε «ξέφρενη πορεία»!

Μπορεί για κάποιους να ανοίξει η τύχη τους αξιοποιώντας πρωτότυπες ιδέες για να βγάλουν χρήμα!

Η σύνοδος αυτή σε προσωπικό επίπεδο δείχνει ότι οι άνθρωποι θα επιχειρήσουν με ένα απροσδόκητο τρόπο να φέρουν οικονομική ευημερία στη ζωή τους. Μας δίνεται η δυνατότητα να γίνουμε πιο εφευρετικοί στο βαθμό βέβαια που το υπαγορεύουν και οι συνθήκες αλλά οι υψηλού και βραχυπρόθεσμου κόστους κινήσεις μπορεί να αποβούν τυχοδιωκτικές και εν τέλει ζημιογόνες. Μπορεί για κάποιους να ανοίξει η τύχη τους αξιοποιώντας πρωτότυπες ιδέες για να βγάλουν χρήμα κυρίως μέσα από την χρήση της τεχνολογίας στην γη, τα ακίνητα, το ψηφιακό νόμισμα ή ακόμη και την μόδα. Σε κάθε περίπτωση η ανάπτυξη μιας επιχείρησης οφείλεται να προσανατολιστεί σε διαδικτυακό επίπεδο αφού γίνεται η νέα κανονικότητα εδώ και καιρό, πόσο μάλλον από το 2024 και μετά.

Η όψη Δία/Ουρανού στον Ταύρο και η ξαφνική αλλαγή της τύχης αφορά κυρίως όσους είναι γεννημένοι στο τέλος του 2ου και στις αρχές του 3ου δεκαημέρου των ζωδίων της γης Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους, των ζωδίων του νερού Σκορπιούς, Καρκίνους, Ιχθύες αλλά και Υδροχόους/Λέοντες ή όσοι γνωρίζετε ότι έχετε ωροσκόπο, μεσουράνημα ή προσωπικό πλανήτη από τις 18ο – 24ο των παραπάνω ζωδίων.

 

Από τον Πάνο Ζήκο

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα