ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΡΗ-ΚΡΟΝΟΥ

ASTROTEAM GUEST
15/02/2022

Η σύνοδος Άρη-Κρόνου των δύο κακεργετών της ελληνιστικής αστρολογίας γίνεται στις 22° 24’ του Υδροχόου στις 5 Απριλίου 2022, σε αποκλίνουσα σύνοδο με Αφροδίτη στις 29° 24’ Υδροχόου. Πραγματοποιείται σε τετράγωνο ιδιομοιρίας με τους Δεσμούς station στις 22° 55’ Ταύρου-Σκορπιού και ενεργοποιεί την Πανσέληνο 16-5-2022 στις 25° 17’ Σκορπιού, τη Νέα Σελήνη 29-6-2022 στις 7° 22’ Καρκίνου καθώς και την Πανσέληνο 12-8-2022 στις 19° 21’ Υδροχόου.

Η συγκεκριμένη σύνοδος μπορεί να δώσει εξαιρετική αντοχή, πείσμα, επιμονή, οργάνωση, πειθαρχία και πολλή δουλειά για να διεκπεραιωθεί ένας στόχος. Όμως χαρακτηρίζεται ως «δύσκολη», γιατί οι ποιότητες των πλανητών που συμμετέχουν είναι διαφορετικές. Ο Άρης θέλει δράση, ενώ ο Κρόνος είναι περιοριστικός και αναστέλλει τη δράση με αποτέλεσμα να παράγεται θυμός.

Επηρεάζει τον σταθερό σταυρό 20-25° μοίρες (τους γεννημένους αρχές τρίτου δεκαημέρου), τον παρορμητικό 6-8 μοίρες (τους γεννημένους στη μέση και το τέλος πρώτου δεκαημέρου) και από αντισκιά 7-8 μοίρες σταθερών (τους γεννημένους προς το τέλος του πρώτου δεκαημέρου). Το γεγονός ότι ενεργοποιεί Έκλειψη την καθιστά υψίστης σημασίας στις ζωές των σταθερών που βλέπουν να συμβαίνουν αλλαγές και αποχωρισμοί γύρω τους.
Επηρεάζει με αντίθεση τον προοδευμένο Ήλιο της Ελλάδας στις 21° 02’ Λέοντα και τον προοδευμένο της Κρόνο 21° 34’ Λέοντα, ενώ έχει σύνοδο ιδιομοιρίας με τον Κρόνο του ηλιακού τόξου της 21° 39’ Υδροχόου, σχηματίζοντας σταυρό με τους δεσμούς 22° 55’(Ταύρου-Σκορπιού).

Ίσως έχουμε κάποιους περιορισμούς ως χώρα στην καθημερινότητά μας, στην εργασία μας αλλά και στην υγεία μας, ίσως αλλάξουμε την οπτική μας σε σχέση με τα υλικά αγαθά που καταναλώνουμε και αναπτύξουμε περισσότερο την αλληλοβοήθεια, τη φιλανθρωπία αλλά και την πνευματικότητά μας. Η δημόσια εικόνα μας πιθανόν να υποστεί μια αλλαγή.

Όσον αφορά τα ζώδια θα επηρεαστούν ως εξής:

Κριός

Η σύνοδος σας βλέπει θετικά και ο Ήλιος μαζί με τον Ερμή φωτίζουν τον πρώτο οίκο σας, όμως μπορεί να προκληθούν προβλήματα από διαφωνίες και αποχωρισμοί σε φιλίες, ομάδες, ομοϊδεάτες ή πολιτικά κόμματα λόγω κοινών οικονομικών ή και θέματα ασφαλειών. Αλλαγή μπορεί να έρθει σε στόχους και σχέδια που καθυστερούν, αναβάλλονται ή ακυρώνονται.

Ταύρος

Αλλαγή στην κοινωνική εικόνα μέσω ενός αποχωρισμού, μιας διάσπασης από τον σύντροφο ή τους συνεργάτες. Δίνετε τώρα περισσότερη έμφαση στην προσωπική σας εικόνα και το περιβάλλον σας αλλάζει. Δεν αποκλείεται μία ξαφνική προβολή και προώθησή σας σε συνάρτηση με ομάδες ατόμων. Πρέπει να δοθεί προσοχή στους γονείς και κυρίως στη μητέρα.

Δίδυμος

Ο τρόπος σκέψης σας μπορεί να αλλάξει, τα μακρινά ταξίδια και οι σπουδές να χρειαστούν περισσότερη προσπάθεια ενώ οι σχέσεις με τους συγγενείς εξ’ αγχιστείας να παρουσιάσουν κι αυτές αλλαγές. Μπορεί να δείτε αλήθειες που ήταν κρυμμένες μέσα σας και να κλείσετε κύκλους που πρέπει να τελειώσουν. Δώστε την ανάλογη προσοχή στην υγεία σας.

Καρκίνος

Συναισθηματικές ανασφάλειες, φόβους για τους στόχους και τα σχέδια στην καριέρα, τη δημόσια εικόνα σας και κάποιες απώλειες οικονομικές σε χρήματα που κατέχετε μαζί με άλλους μπορεί να φέρει σε σας η σύνοδος. Η δημιουργικότητά σας μπορεί να σας προβληματίσει ή τα παιδιά. Αρωγοί σας οι φίλοι και οι ομάδες που συμμετέχετε καθώς και άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα.

Λέων

Μια σχέση ή μια συνεργασία σας μπορεί να σας δυσκολέψει ή και να τελειώσει λόγω της έντασης που θα επικρατήσει από περιορισμούς και βάρη στο οικογενειακό περιβάλλον. Η κοινωνική εικόνα σας ωστόσο, φαίνεται να ευνοείται πιο πολύ καθώς και τα οικονομικά σας. Δώστε προσοχή και στους γονείς και κυρίως τον πατέρα αλλά και στο ίδιο το σπίτι σας.

Παρθένος

Η καθημερινότητά σας φαίνεται να δυσκολεύει. Πιέσεις θα προκύψουν στην εργασία σας, ίσως και με συναδέλφους αλλά και η υγεία σας πρέπει να έχει την απαιτούμενη προσοχή. Η επικοινωνία με τους άλλους θα σας δυσκολέψει, κυρίως με τα αδέρφια αλλά και οι κοντινές μετακινήσεις θα έχουν προβλήματα. Προσοχή χρειάζονται και τα ζωάκια σας.

Ζυγός 

Τα δημιουργικά σας σχέδια αλλά και οι σχέσεις με τα παιδιά σας φαίνεται να πυροδοτούνται από προβλήματα στα οικονομικά σας ή λόγω ανασφαλειών που μπορεί να προκύψουν από καθυστερήσεις σε κοινά οικονομικά ή από οργανισμούς, όπως οι τράπεζες (δάνεια, επιδόματα, επιδοτήσεις κλπ.). Η εύνοια που έχετε στα εργασιακά όμως μπορεί να σας βοηθήσει να ανταπεξέλθετε.

Σκορπιός 

Μπορεί να υπάρξουν προβλήματα με το οικογενειακό περιβάλλον από διαφωνίες ή με το ίδιο το οίκημα από ζημιές. Μια μετακόμιση μπορεί να προκύψει επίσης, λόγω συγκατοίκησης. Προσοχή να δοθεί στα γηραιότερα μέλη αλλά και στον πατέρα. Ευθύνες και περιορισμοί θα δοκιμάσουν την εικόνα και το περιβάλλον σας. Ωστόσο, ευνοείστε στα ερωτικά σας σχέδια αλλά και τα παιδιά.

Τοξότης

Καθυστερήσεις, αναβολές και ματαιώσεις στην επικοινωνία, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις κοντινές μετακινήσεις σας μπορεί να προκύψουν καθώς και με το μεταφορικό σας μέσο. Προβλήματα με αδέρφια και κοντινούς συγγενείς μπορεί να σας φοβίσουν και να σας ωθήσουν να κλείσετε κάποιους κύκλους, ώστε να καλυτερεύσει η εργασία, η υγεία και η καθημερινότητά σας.

Αιγόκερως

Προβλήματα και προστριβές μπορεί να εμφανιστούν μέσα σε ομάδες με αποτέλεσμα κάποιες οικονομικές απώλειες ή ακόμη και ο διαχωρισμός των οικονομικών. Οι στόχοι σας πάνω στα δημιουργικά ή ερωτικά σας σχέδια μπορεί να κλονίσουν το αίσθημα ασφάλειάς σας και να δημιουργήσουν και οικογενειακά θέματα. Η εικόνα σας όμως και το περιβάλλον σας θα ισχυροποιηθούν.

Υδροχόος 

Σας αφορά άμεσα η σύνοδος, γιατί γίνεται στον πρώτο οίκο σας. Οι αντιθέσεις ανάμεσα στην οικογένεια ή το σπίτι σαν οίκημα, όπου μπορεί να συμβούν απρόβλεπτα γεγονότα και την καριέρα που βάλλεται φαίνεται να προκαλούν κάποια απώλεια στο περιβάλλον σας ή στη φυσική σας εικόνα. Ωστόσο τα οικονομικά θα δεχτούν εύνοια.

Ιχθύες 

Ο ψυχισμός σας φαίνεται να βάλλεται. Ίσως σας αγχώνουν κάποιες μετακινήσεις ή οι σπουδές σας. Μπορεί ακόμη και κοντινοί συγγενείς ή και εξ’ αγχιστείας να έχουν δημιουργήσει για οικονομικά θέματα ένα παρασκήνιο πίσω από την πλάτη σας, που διαισθάνεστε και σας προκαλεί άγχος. Δέχεστε όμως τη θαυμάσια σύνοδο Δία-Ποσειδώνα που ενδυναμώνει την εικόνα σας.

 

Από την Άννα Κώτσικα

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα