Σύγχρονοι Κυβερνήτες: To μεγάλο εξελικτικό βήμα στην Αστρολογία

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
07/05/2024

“Ο Θεός είναι ένας κύκλος, του οποίου το κέντρο είναι παντού και του οποίου η περίμετρος δεν είναι πουθενά”

Aγ. Αυγουστίνος

Με το πέρασμα των αιώνων, και καθώς το Συλλογικό Ασυνείδητο διευρύνεται, επιτρέπει να κατέλθουν στο πεδίο της ανθρώπινης αντιληπτικότητας όλο και περισσότερες, βαθύτερες και εσωτερικές έννοιες και σκεπτομορφές. Η Ψυχή, συντονισμένη εξελικτικά με το Σχέδιό της, μπορεί να επεξεργαστεί πλέον περισσότερες αφηρημένες έννοιες, γεγονός που τους τελευταίους αιώνες βρήκε αστρολογική εφαρμογή μέσα από τη μετακύλιση των παραδοσιακών κυβερνήσεων στις σύγχρονες.

Πάντα λαμβάνουμε υπόψη και τους δύο στην αστρολογική μελέτη, ειδικά όταν εξετάζουμε την οικοθεσία.

Ασφαλώς, η διαδικασία αυτή δεν έχει χωροχρονικό ορόσημο, ούτε μπορούμε να εντοπίσουμε με ακρίβεια την αφετηρία της. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η Αστρολογική κοινότητα εισήγαγε και αποδέχτηκε σταδιακά τη χρήση των τριών Υπερβατικών πλανητών -Πλούτωνας, Ουρανός, Ποσειδώνας- ως “νέους”, μοντέρνους κυβερνήτες τριών αντίστοιχων ζωδίων: του Σκορπιού, του Υδροχόου και των Ιχθύων. Δεν υπάρχει φυσικά καμία αμφισβήτηση της ισχύος, πόσο δε μάλλον αναίρεση των παραδοσιακών κυβερνητών (Άρης-Κρόνος-Δίας), αφού πάντα λαμβάνουμε υπόψη και τους δύο στην αστρολογική μελέτη, ειδικά όταν εξετάζουμε την οικοθεσία.

  • Σκορπιός – Πλούτωνας (παραδοσιακός κυβερνήτης Άρης)
  • Υδροχόος – Ουρανός (παραδοσιακός κυβερνήτης Κρόνος)
  • Ιχθύες – Ποσειδώνας (παραδοσιακός κυβερνήτης Δίας)

Η πληροφορία που “μεταγγίστηκε” από τους Συλλογικούς πλανήτες που αναφέρθηκαν, πέρασε την Αστρολογία και όλες τις υπόλοιπες ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες σε ένα πολύ σπουδαίο εξελικτικό στάδιο, σε ένα νέο, πρωτοφανή βηματισμό. Διεύρυνε τη συνειδητότητα, άνοιξε ορίζοντες στοχασμού και έφερε γνώση που για αιώνες παρέμενε ερμητικά κλειστή στην ανθρωπότητα, προφανώς γιατί η ίδια δεν ήταν έτοιμη ακόμη να αφουγκραστεί τα μηνύματά τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ζώδιο του Σκορπιού, που μέχρι την ανακάλυψη του Πλούτωνα και την υιοθέτησή του ως νέου “πατέρα”, είχε ταυτιστεί με τη ζωώδη, μαχητική, ορμητική φύση του κακεργέτη Άρη και τα ένστικτα επιβίωσης. Ο Πλούτωνας, ως σύγχρονος κυβερνήτης, ήρθε μάλλον να “καλύψει” ένα κενό, βαθύτερο και αναμφισβήτητα ουσιαστικότερο! Αυτό της σύνδεσης του Σκορπιού με την Αθανασία της Ψυχής, τη Ζωή μέσα από τον κύκλο των επαναλαμβανόμενων ενσαρκώσεων, τη Μεταμόρφωση μέσα από την εμπειρία του πόνου, την Επιβίωση πέρα από τη σάρκα πλέον (Άρης) σε ένα κυτταρικό, πυρηνικό επίπεδο που μένει αναλλοίωτο διαμέσου των φυσικών θανάτων (Πλούτωνας)

Tόσο ο Ουρανός, όσο και ο Ποσειδώνας, ήρθαν κι εκείνοι με τη σειρά τους να προσθέσουν την πληροφορία που έλειπε!

Αν αναλογιστούμε τί συμβαίνει και με τα άλλα δύο ζωδιακά αρχέτυπα -Υδροχόο και Ιχθύες- θα διαπιστώσουμε δύο ανάλογες ιστορίες, που ως κοινό παρανομαστή έχουν την αποκάλυψη μιας ανώτερης οκτάβας που περιέχεται στους μοντέρνους κυβερνήτες σε σχέση με τους παλιούς. Tόσο ο Ουρανός, όσο και ο Ποσειδώνας, ήρθαν δηλαδή κι εκείνοι με τη σειρά τους να προσθέσουν την πληροφορία που έλειπε, αναβαθμισμένη, αναλυτική και κυρίως επικεντρωμένη στο ασυνείδητο κομμάτι λειτουργίας των Ζωδιακών αρχέτυπων.

Σημαντική παρατήρηση: Έχουμε δύο ζώδια που μοιράζονται έναν κοινό κυβερνήτη. Ο Ζυγός που μοιράζεται μαζί με τον Ταύρο την Αφροδίτη και οι Δίδυμοι με την Παρθένο τον Ερμή. Μάς λέγεται ότι κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον, Ζυγός και Παρθένος θα “βρουν” τον δικό τους πλανήτη-κυβερνήτη.  Τότε ίσως να βρεθούμε ξανά μπροστά σε ένα ακόμη εξελικτικό ορόσημο για την Ανθρωπότητα και την ανάπτυξη της συνειδητότητάς της…

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα