Star Πανσέληνος Αυγούστου 2022 από τον Κώστα Λεφάκη

ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΦΑΚΗΣ
11/08/2022

Το φεγγάρι των ακραίων γεγονότων και των ερωτικών ανταρσιών – Πανσέληνος στις 12 στον άξονα Υδροχόου – Λέοντα, UTC 1:36

Συμμετέχουν Αφροδίτη, Άρης, Κρόνος, Ουρανός και Πλούτωνας με δυσαρμονικές όψεις. Επηρεάζει τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος). Η επιρροή της είναι έντονη και καθοριστική.

Είναι σκόπιμο να αποφευχθούν ριψοκίνδυνες ενέργειες, επιθετική συμπεριφορά, ή επίδειξη δύναμης. Προβλήματα υγείας δεν πρέπει να παραμεληθούν και να μην αγνοηθούν οικονομικές εκκρεμότητες. Σε γενικότερες γραμμές πρόκειται για ένα δύσκολο διάστημα με εμφανή τα τρέχοντα παγκόσμια προβλήματα. Γεωλογικές διαταραχές και πυρκαϊές θεωρούνται πολύ πιθανές εκδοχές, όπως επίσης καρδιολογικά και κυτταρικά περιστατικά στον τομέα της υγείας. Στην Ελλάδα η κατάσταση εσωτερικά και εξωτερικά προβλέπεται επεισοδιακή.

Η Πανσέληνος του Αυγούστου, επιφανειακά φαίνεται ευχάριστη, αλλά οι συνέπειές της είναι καταιγιστικές και θα φέρει σημαντικές αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο. Η συμμετοχή του Κρόνου την κάνει σκληρή, πολλοί άνθρωποι θα πικραθούν και του Ουρανού την κάνει επιρρεπή σε ατυχήματα.

Θα παίξει σημαντικό ρόλο στα επαγγελματικά πολλών ανθρώπων. Στις ερωτικές σχέσεις θα είναι καταλυτική. Υπάρχουν δύο εκδοχές. Θα συμβάλλει στη σύναψη σχέσεων, θα τονίσει τις έντονες συγκινήσεις και τη λίμπιντο. Οι έρωτες που γεννιούνται αυτήν την περίοδο θα είναι επεισοδιακοί και έντονοι, αλλά ταυτόχρονα είναι καταδικασμένοι σε μικρή διάρκεια, ή σε δυσκολίες που θα ακολουθήσουν μετέπειτα, ενώ τώρα είναι αφανείς. Εκείνοι όμως που θα χωρίσουν από μακρόχρονη σχέση αυτήν την περίοδο, να ξέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναβρεθούν, ποτέ! Το πιο δύσκολο και το εμπόλεμο σε αυτήν την Πανσέληνο, το κάνει ο Άρης που συμμετέχει ξώφαλτσα καθώς διανύει τις τελευταίες μοίρες του Ταύρου και λειτουργεί σαν βόμβα και με έναν αιφνίδιο τρόπο.

Από την άλλη πλευρά, η καθημερινότητα θα είναι έντονη και οι ψυχαγωγικές παρορμήσεις πολύ δυνατές. Οι συνέπειες επίσης αυτής της Πανσελήνου θα βγουν κυρίως στο τέλος Οκτώβρη και αρχές Νοέμβρη, όταν οι προσεχείς εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν στον σταθερό σταυρό του ζωδιακού, ηλιακή και σεληνιακή, θα ενεργοποιήσουν έντονα την αρνητική πλευρά αυτής της σεληνιακής επιρροής. Πάντως εκείνο που παρατηρείται, παρά την διαφορετική διαδοχική σειρά των φεγγαριών εφέτος, είναι η κυριαρχία μιας ασάφειας και ενός χάους, μιας απροσδιόριστης μελαγχολίας και μιας εσωστρέφειας. Αυτό οφείλεται στην παρατεταμένη δυσαρμονία Ουρανού – Κρόνου και στο κλίμα της αβεβαιότητας λόγων πανδημίας, αλλά αργότερα και πολέμου και φυσικά στην αύξηση του κόστους ζωής, που θα συνεχιστεί ακάθεκτη μέχρι το τέλος του 2024.

Είναι μια διεργασία σπονδυλωτών αλλαγών στην ιστορία της Ανθρωπότητας και θα χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι να τερματιστεί αυτή η διαδικασία.

Όλος αυτός ο πόνος και ο ανθρώπινος προβληματισμός είναι ένα βαρύ σύννεφο, μη ορατό, που καλύπτει ολόκληρο τον πλανήτη. Είναι μια διεργασία σπονδυλωτών αλλαγών στην ιστορία της Ανθρωπότητας και θα χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι να τερματιστεί αυτή η διαδικασία. Ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος για τη ζωή του και δυο παράγοντες είναι τα σωσίβια στοιχεία. Πρώτον, η προσαρμογή σε οτιδήποτε είναι μη αναστρέψιμο, δεύτερον η καταπολέμηση του φόβου και τρίτον η αντικατάσταση της ελπίδας με συγκεκριμένους προορισμούς που βάζει ο καθένας από εμάς. Χρειάζεται η εποχή, αντοχή, αντίληψη και εργατικότητα. Ουσιαστικά ζούμε μια πλουτώνια εποχή , που μας θυμίζει τους μύθους του Δαμοκλή, του Τάνταλου και του Σίσυφου. Ο Δαμοκλής εκπροσωπεί τον φόβο που τον κρατάει άπραγο, ο Τάνταλος την ελπίδα ότι θα καταφέρει να πιει νερό από τη λίμνη, αλλά ο Σίσυφος που εκπροσωπεί την επαναλαμβανόμενη προσπάθεια, που οδηγεί στη λύτρωση, είναι αυτό που πρέπει να ενστερνιστούμε τώρα.

Κριός

Η εβδομάδα της Πανσελήνου δοκιμάζει την αντοχή σας και σας υποχρεώνει να συμπεριφερθείτε συνετά στις εξελίξεις που θα διαδραματιστούν και να διαχωριστείτε προνοητικά τα χρήματα ή οτιδήποτε άλλο προκύψει. Γεγονότα δεν θα λείψουν στο σπίτι ή στην εργασία. Αποφύγετε να πάρετε αποφάσεις. Μην κάνετε καινούργια ξεκινήματα. Κινηθείτε οργανωμένα σε μετακινήσεις ή καλοκαιρινές διακοπές, φανείτε επιμελείς σε έκτακτες επαγγελματικές υποχρεώσεις και σε τυχόν προβλήματα υγείας δικά σας ή δικών σας ανθρώπων. Αισθηματικά θα υπάρξει μια περιστασιακή κρίση στην διάρκεια της οποίας θα πρέπει να φανείτε συγκαταβατικοί. 

Ταύρος 

Καλό είναι να προσπαθήσετε αυτήν την εβδομάδα της Πανσελήνου να αποφύγετε τις παρεξηγήσεις, τις κακοτοπιές και την εμπλοκή σε περιττά σχόλια και επικρίσεις. Φρενάρετε τις περιττές και κουραστικές σας δραστηριότητες, ελέγχετε τα νώτα σας και προνοήστε για αναταράξεις συναισθηματικής και επαγγελματικής συνεργασίας. Γεγονότα θα σας απασχολήσουν ενώ θα χρειαστεί να αναθεωρήσετε σχέδια ή να αλλάξετε προτεραιότητες. Συναισθηματικά θα περάσετε μερικές δοκιμασίες τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσετε ψύχραιμα. Ερωτικά αμφιταλαντεύεστε για το πόσο πρέπει να ακολουθήσετε μια διαδρομή ή να περιοριστείτε σε παλιές συνήθειες. Οικονομικά αποφύγετε σπατάλες. 

Δίδυμοι

Η Πανσέληνος αυτή θα επιβαρύνει λίγο την ψυχολογική σας κατάσταση μαζί και την οικονομική. Άρης και Κρόνος στον Ταύρο σας υποχρεώνουν να αντιμετωπίσετε με συγκατάβαση τις εξελίξεις που θα παρουσιαστούν και παράλληλα σας βοηθούν να επιδείξετε υπομονή στις δυσκολίες. Είναι το τελευταίο δύσκολο πέρασμα που καλείστε να διανύσετε και είναι σίγουρο ότι θα βγείτε αλώβητοι με την βοήθεια της πείρας που έχετε. Δεν θα λείψει η βοήθεια από φίλους και συνεργάτες. Αισθηματικά η κατάσταση είναι και πάλι μεταβατική.

Καρκίνος

Αυτές οι μέρες του Αυγούστου θα είναι νευρικές και το κλίμα μάλλον ανήσυχο. Μοιραία περιστατικά, αλλαγές, ρήξη σχέσεων αλλά και αιφνίδιες λύσεις ή προσφορές αναμειγνύονται μεταξύ τους. Τα γεγονότα αναμοχλεύουν τα συναισθήματα σας ενώ οι δηλώσεις κάποιων ανθρώπων που σας αγαπούν, γίνονται αιτία να καλλιεργηθεί μέσα σας η αγωνία και η ανασφάλεια. Οικονομικά τυγχάνετε μιας εξυπηρέτησης, επαγγελματικά όμως θα υποστείτε μια καταπίεση. Τα ερωτικά σας, σας δίνουν ευχάριστες στιγμές αλλά στο σύνολο τους ευνοούν την ανασφάλεια. 

Λέων

Η εβδομάδα της Πανσελήνου του Αυγούστου θέλει ιδιαίτερη προσοχή στο κλείσιμο εκκρεμοτήτων και στην διασαφήνιση λεπτομερειών που αφορούν το επαγγελματικό σας μέλλον. Μια έκτακτη δυσκολία θα προκύψει στα οικονομικά σας. Η προνοητικότητα όμως θα σας βοηθήσει να την λύσετε πιο γρήγορα. Η είσοδος της Αφροδίτης στο ζώδιό σας, την Παρασκευή, βοηθά να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, παρόλο που υπάρχει εκδοχή για παράπλευρες απώλειες αλλά μικρής σημασίας. Τέλος θα πρέπει να φανείτε πιο συνεργάσιμοι στις φιλίες και στις προσωπικές σας σχέσεις. 

Παρθένος 

Ο Άρης και ο Κρόνος βρίσκονται στον Ταύρο . Αυτό σημαίνει ότι παράλληλα και με την Πανσέληνο στον Υδροχόο, βρίσκεστε στην διαδικασία μιας εκτόνωσης και κάθαρσης μαζί. Άλλους, η δυσκολία αυτή επηρεάζει την προσωπική τους ζωή και άλλους επηρεάζει τα σχέδια που έχουν καταστρώσει για το μέλλον, τα επαγγελματικά ή τα αισθηματικά. Προσπαθήστε να είστε οργανωμένοι, ανθεκτικοί, μεθοδικοί και μην λογαριάσετε τον χρόνο και τον κόπο που θα χρειαστεί να καταβάλετε για ότι σας αφορά να υπάρχει στη ζωή σας ή για ότι άλλο θέλετε να πετύχετε άμεσα. Δοκιμασίες ή πικρίες στα συναισθηματικά σας δεν θα λείψουν. 

Ζυγός

Η περίοδος είναι σύνθετη και οι σχέσεις σας με τους άλλους βραχυκυκλώνονται αιφνίδια. Η εβδομάδα της Πανσελήνου, παρά τις καλοκαιρινές διακοπές που μεσολαβούν, επιστρατεύει το ενδιαφέρον σας στα επαγγελματικά σας και τα γεγονότα δοκιμάζουν την ανοχή και την υπομονή σας τόσο στον οικογενειακό όσο και στον κοινωνικό χώρο. Αποφύγετε να εκτεθείτε σε κινδύνους και προσπαθήστε να είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας. Στα ερωτικά σας τηρήστε τακτική συνθηκολόγησης και όχι αντίδρασης. Θα μεσολαβήσουν διάφορες φάσεις μικρής διάρκειας, διαδεχόμενες η μια την άλλη, από τώρα έως το τέλος Σεπτεμβρίου, προκειμένου να διαμορφωθεί η νέα εικόνα του αισθηματικού τομέα.

Σκορπιός 

Συγκριτικά με άλλους ζωδιακούς τύπους θα τα καταφέρετε καλύτερα αυτό το διάστημα και θα μπορέσετε να φτάσετε στα αποτελέσματα που επιδιώκετε. Η διαδρομή βέβαια θα είναι κουραστική και τα επεισόδια δεν θα λείψουν. Προσπαθήστε να αμυνθείτε ενάντια στους εξωτερικούς κινδύνους και προστατέψτε τα κεκτημένα και τα χρήματα σας από επιτήδειους καταχραστές. Μην κάνετε δηλώσεις που θα προκαλέσουν αντιδράσεις και δεχτείτε μια συγκαταβατική κατάσταση στα ερωτικά σας μέχρι να φύγει ο μήνας. Τέλος, με την Πανσέληνο της Παρασκευής, αποφύγετε να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο και μην συμβουλεύετε άλλους αν δεν είστε σίγουροι γι αυτό. 

Τοξότης 

Η περίοδος εξακολουθεί να είναι επεισοδιακή ακόμα και αυτόν τον πλέον καλοκαιρινό μήνα και όπως τα υπόλοιπα ζώδια της ομάδας σας έτσι και εσείς θα ταλαιπωρηθείτε αρκετά αυτήν την εβδομάδα στους τομείς της εργασίας και της οικογένειας. Αυτές είναι όμως οι τελευταίες ταλαιπωρίες καθώς έρχεται μια καλύτερη εποχή. Αποφύγετε να κάνετε λάθη ή να προκαλέσετε διάφορα «ατυχήματα». Με την Πανσέληνο, φανείτε υπομονετικοί στην συμπεριφορά των άλλων και λιγότερο πιεστικοί στις απαιτήσεις σας από αυτούς. Συναισθηματικά τα πράγματα είναι συνεχώς ευμετάβλητα και βέβαια ακατάλληλα για να έχετε απαιτήσεις ή ελπίδες.

Αιγόκερως

Η εποχή είναι δύσκολη καθώς οι γενικότερες συγκυρίες επηρεάζουν σχέσεις και εργασία. Όσοι δεν εργάζεστε θα περάσετε ευχάριστα και διασκεδαστικά. Όσοι όμως παραμείνετε στο χώρο της δουλειάς σας, θα βρεθείτε για λίγο μέσα σε ένα ρεύμα αντιθέτων και θα χρειαστείτε να καταβάλετε κόπο, είτε για να διατηρήσετε τις ισορροπίες είτε για να περισώσετε κάτι που σας αφορά. Ένα δίλημμα στην ερωτική σας ζωή συνεχίζει να υπάρχει, ενώ όσοι βρίσκεστε σε διακοπές θα έρθετε αντιμέτωποι με έναν ερωτικό πειρασμό. Μην ενδώσετε στις προκλήσεις της Πανσελήνου, αν δεν υπολογίσετε τις συνέπειες.

Υδροχόος 

Το διάστημα που ακολουθεί, απαιτεί προσοχή στις αντιδράσεις, προνοητικότητα στις αποφάσεις και μετάθεση ή πίστωση χρόνου στη λύση δύσκολων προβλημάτων. Η Πανσέληνος στο ζώδιό σας, ωφελεί να κλείσετε εκκρεμότητες που υπάρχουν και να φανείτε ακόμα μια φορά προσεκτικοί στο χειρισμό των επαγγελματικών σας συμφερόντων. Το στενό περιβάλλον θα σας απασχολήσει ενώ μια ερωτική σας σχέση θα παρουσιάσει μια αιφνίδια υποτροπή. Μια νέα εποχή αρχίζει για τα αισθηματικά σας αργότερα μέσα στο μήνα, όπου προβλέπεται ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει αλλάξει το σκηνικό τόσο των προσωπικών, όσο και των κοινωνικών σχέσεων. 

Ιχθύες 

Τα γεγονότα της εβδομάδας της Πανσελήνου δεν είναι τόσο ψυχολογικά, αλλά μοιραία και συμβάλλουν αποφασιστικά σε μία βαθιά αλλαγή της διάθεσης των περισσότερων από εσάς. Ένα γεγονός θα σας υποχρεώσει να αλλάξετε πρόγραμμα, ενώ μια πρόταση διακοπών ή ψυχαγωγίας, θα αποτελέσει αφορμή να αμελήσετε για λίγο τις τρέχουσες υποχρεώσεις σας. Αποφύγετε κουραστικές συναναστροφές και μην επιτρέπετε σε κάποιους αδιάκριτους να εισέρχονται στην προσωπική σας ζωή. Ερωτικά μπορείτε να ξαναγίνετε κυρίαρχοι ενός ερωτικού παιχνιδιού που το τελευταίο διάστημα είχε χαλαρώσει.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα