O συνοδικός κύκλος Κρόνου-Ουρανού και το διαδίκτυο

ASTROTEAM GUEST
22/12/2021

Ο συνοδικός κύκλος Κρόνου-Ουρανού εκτός από τα γεωφυσικά φαινόμενα, τα πολιτικά γεγονότα, τις οικονομικές κρίσεις, τις ανακαλύψεις σχετικά με το διάστημα και τα θέματα αεροπορίας που συνεπάγεται αφορά και τη τεχνολογία και το διαδίκτυο, γι’ αυτό και στις σκληρές όψεις του δημιουργεί μπλοκαρίσματα και αλλαγές που αφορούν το ίντερνετ. Μετά από έρευνα πάνω στο τελευταίο συνοδικό κύκλο που ζούμε, βγαίνουν στο φως κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες τις χρονολογίες που οι δύο αυτοί πλανήτες σχημάτιζαν τις πιο δυνατές τους όψεις.

1988 – Η σύνοδος στην 29° 56΄ Τοξότη

Το 1988 είναι ένα σημαντικό έτος στην ιστορία του ίντερνετ. Είναι η χρονιά που δημιουργείται ο πρώτος ευρέως γνωστός ιός του Η/Υ με το όνομα «σκουλήκι Μόρις». Επίσης, δημιουργείται το πρώτο μόνιμο διηπειρωτικό link μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, όπως και το πρώτο internet chat, ενώ συζητιέται για πρώτη φορά το θέμα ενός παγκόσμιου ιστού -το World Wide Web, γνωστό ως www- στο πειραματικό κέντρο πυρηνικών ερευνών CERN.

1999 – Το αύξoν τετράγωνο στην 15°36΄ (Ταύρος-Υδροχόος)

O ιός «Μελίσα» κάνει την εμφάνιση του και διασπείρεται μέσω των e-mails. Είναι ο πιο γρήγορα διαδεδομένος ιός που εμφανίσθηκε ποτέ (μέχρι τότε), αναγκάζοντας μάλιστα πολλές μεγάλες εταιρείες να διακόψουν την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία.

2008 – Η αντίθεση στην 18°57΄ (Παρθένος-Ιχθύες)

Το WikiLeaks (μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημοσιεύει απόρρητες πληροφορίες από ανώνυμες πηγές) εξαπολύει ισχυρισμούς για παράνομες δραστηριότητες, που διενεργούνται από παράρτημα Ελβετικής Τράπεζας (Julius Baer) στα Νησιά Κέιμαν (ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή επιφανών πελατών). Ακολούθησε αγωγή κατά του WikiLeaks που διέκοψε προσωρινά τη δράση του, καθώς η κοινωνική κατακραυγή για τη παραβίαση της ελευθερίας του λόγου βοήθησε στην επαναλειτουργία του.

2021 – Το φθίνον τετράγωνο στην 7°13΄ (Υδροχόος-Ταύρος)

Μία διεθνής έρευνα αποκαλύπτει πως ένα λογισμικό κατασκοπείας που πουλήθηκε από την NSO Group (εταιρία που προστατεύει το κράτος από τοπικές ή διεθνείς απειλές μέσω διαδικτύου) σε διάφορες κυβερνήσεις, χρησιμοποιείται για να στοχοποιήσει ισχυρά κρατικά πρόσωπα όπως και χιλιάδες ακτιβιστές, δημοσιογράφους, και αντιφρονούντες γενικότερα ανά τον κόσμο. Επιπλέον, σκάνδαλο ξέσπασε εξαιτίας της Frances Hoagen, που εργάστηκε επί 15 έτη στη Google, Pinterest και Facebook, καταφέρνοντας να συλλέξει στα κρυφά δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα για να αποδείξει ότι το Facebook διχάζει και φανατίζει τη κοινωνία, προωθώντας την παραπληροφόρηση, επιλέγοντας το κέρδος και όχι την προστασία των ανθρώπων. Εξαιτίας αυτού το Facebook μετονομάστηκε σε Meta.

2032 – Η σύνοδος στην 28°01΄ Διδύμων

Το άνοιγμα αυτού του νέου κύκλου που θα διαρκέσει 45 χρόνια, θα φέρει την εξέλιξη της τεχνολογίας πέρα από κάθε φαντασία, την ανάπτυξη μιας έκτης ή και έβδομης αίσθησης, την τεχνητή νοημοσύνη (ρομπότ), τα ανθρώπινα ολογράμματα, την τηλεκίνηση, την τηλεπάθεια και τις εξελιγμένες εναέριες και μη μετακινήσεις (ιπτάμενα αυτοκίνητα). Θα μπορούσε άραγε τότε να ξεσπάσει ένα σκάνδαλο για την υποκλοπή δεδομένων όλων μας ή θα είμαστε τόσο «καταχωρημένοι» που δε θα μας νοιάζει πια; Το σίγουρο είναι ότι θα μπούμε πιο βαθιά στον πλήρη έλεγχο μέσω διαδικτύου, καθώς οι υπολογιστές θα γίνουν ολοκληρωτικά η προέκταση του εγκεφάλου μας, τόσο που μπορεί να μην τους χρειαζόμαστε καν κάποια στιγμή.

 

Από τη Σουλάη Κατερίνα

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα