Συναστρίες ένα βήμα μπροστά!

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
16/12/2021

Ερωτικά ταιριάσματα και… της Χαλιμάς τα παραμύθια!
Λέοντες που ταιριάζουν με Σκορπιούς και Υδροχόοι που ταιριάζουν με Ταύρους; Ας καταρρίψουμε τους μύθους που απαιτούν συγκεκριμένα πρότυπα και ας πάμε τις συναστρίες ένα βήμα παραπέρα…

Μια πολύ πετυχημένη εικόνα-σκίτσο του διάσημου κωμικού σκιτσογράφου Αρκά, παριστάνει ένα πουλί (μάλλον σπουργίτι) πάνω σε δέντρο να απαντά με άκαρδο ύφος σε έναν περίλυπο ιπποπόταμο, γονατισμένο κάτω από το δέντρο: «αφού σου λέω δεν ταιριάζουμε… είναι ολοφάνερο, εσύ είσαι Τοξότης κι εγώ Ιχθύες!». Ο καημένος ο ιπποποταμάκος δέχεται στωικά τη μοίρα του, αποχωρεί αναστενάζοντας και κατηγορώντας τα άχρηστα ζώδια και την αστρολογία εν γένει, που του απαγορεύει να ζήσει τον έρωτα του με το αγαπημένο του πετούμενο!
Αστείο; Κάπως έτσι αστεία βλέπει και η σύγχρονη Επιστημονική Αστρολογία τα συμβατικά ταιριάσματα των ζωδίων, που κατά παράδοση δίνουν ευκαιρίες μεταξύ των ίδιων στοιχείων, δηλαδή τα ζώδια της φωτιάς να ταιριάζουν μεταξύ τους, τα ζώδια του νερού επίσης, ενώ τα ζώδια του αέρα… όπου φυσά ο άνεμος!

Η Αστρολογία του 21ου αιώνα

Πρακτικά όμως, η καθημερινότητα μας διαψεύδει μια και συχνά συναντάμε περίεργους συνδυασμούς, όπως Λιοντάρια με Ταύρους… ή Παρθένους με Υδροχόους –αν είναι δυνατόν!-, γιατί στην πραγματικότητα η Σύγχρονη Αστρολογία ξεκινά από τη μελέτη και ανάλυση της ψυχολογικής πλευράς ενός ωροσκοπίου –και κάθε ωροσκοπίου ξεχωριστά και μετά προχωρά στο να εξετάσει συνδυασμούς μεταξύ ζωδίων. Θεωρητικά είναι πολύ πιο εύκολο να πιάσεις τον πρώτο αριθμό του λαχείου παρά να προτείνεις πετυχημένη συναστρία σε άτομο, αν δεν έχεις πρωτίστως αναλύσει, κατανοήσει και επεξηγήσει στον ενδιαφερόμενο τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα, που μπορεί να διαθέτει κάποιος προκειμένου να αναπτύξει μαζί του συναίσθημα, οικειότητα, επικοινωνία κ.λπ. Η ερωτική έλξη και χημεία μπορεί να είναι πολύ σημαντική για σχέση μιας βραδιάς ή μιας εβδομάδας, αλλά η συνέχεια εξαιρετικά αμφίβολη αν και τα υπόλοιπα στοιχεία δε συγκλίνουν προς κάτι μακροπρόθεσμο.

Η Παράδοση

Η παραδοσιακή Χαλδαϊκή σειρά των πλανητών (Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Ήλιος, Άρης, Δίας και Κρόνος) δίνει ακριβώς την προτεραιότητα στην εξέταση των πλανητών που πρέπει να μελετήσουμε σε μια συναστρία. Όπως παρατηρούμε, ο Ήλιος -δηλαδή το ζώδιο- δεν είναι πρώτο σε σειρά στη μελέτη της συμβατότητας, που σημαίνει ότι κάπου άλλου κρύβεται το μυστικό για μια πετυχημένη συνύπαρξη και όχι μόνο στο ζώδιο όπου ανήκουμε!

Ταιριαστές Σελήνες (άντε και καλά στέφανα)

Η Σελήνη, το πρώτο σώμα στη μελέτη μας και το κοντινότερο στη γη, αναλαμβάνει το ρόλο της συναισθηματικής κάλυψης και ασφάλειας που απαιτείται μεταξύ συντρόφων, ώστε να νιώθουν άνετα και οικεία μεταξύ τους, κυρίως όταν πρόκειται να μοιραστούν την ίδια στέγη. Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για εραστές, φίλους ή συνεργάτες, όταν η Σελήνη βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο ή έστω σε ζώδιο του ιδίου στοιχείου, τότε εκπληρώνεται αβίαστα η γνωστή «συμπάθεια» μεταξύ των ατόμων και βάζουν τα θεμέλια μιας τουλάχιστον ευχάριστης συνύπαρξης, που όχι μόνο δεν ενοχλεί ο ένας τον άλλο, αντιθέτως αναζητά την παρουσία του, την επικοινωνία, την υποστήριξη, την συνδιαλλαγή τέλος πάντων, εφόσον νιώθει εκ των έσω πλήρη αποδοχή σχεδόν από την πρώτη στιγμή. Φλογερές Σελήνες στα ζώδια Κριού, Λέοντα και Τοξότη βρίσκουν τα ταίρια τους εκτός από μεταξύ τους και με τις Αέρινες στα ζώδια του Υδροχόου, Ζυγού και Διδύμων. Αντίστοιχα οι γήινες Ταύρου, Παρθένου και Αιγόκερω συμφωνούν απόλυτα με τους συναισθηματικούς Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες.

Αταίριαστες Σελήνες

Ο ανταγωνισμός είναι αναπόφευκτος!

Στα Παρορμητικά ζώδια Κριού/Ζυγού και Καρκίνου/Αιγόκερω σχηματίζεται μια γωνία 90 μοιρών και είναι μάλλον μαύρα τα μαντάτα για τη σερενάτα-Σελήνη, εφόσον λόγω βιασύνης και ανταγωνισμού οδηγεί σε συγκρούσεις και μαλλιοτραβήγματα, που τροφοδοτούν έντονες ανασφάλειες και τα σχετικά «δε με θέλει αρκετά», «είναι εγωιστής/ρια» κ.λπ., ωραία κοσμητικά! Η δυναμική Σελήνη του Κριού, αμαζόνα και ανεξάρτητη, δυσκολεύεται ψυχολογικά να εναρμονιστεί με μια ευαίσθητη και συναισθηματικά εξαρτώμενη Σελήνη στον Καρκίνο, που αμύνεται διαρκώς με όπλο της τη γκρίνια-κλάψα-δάκρυ κορόμηλο, εκνευρίζοντας την πρώτη που δε θυμάται καν το λόγο που ξεκίνησε ο καυγάς. Ο ανταγωνισμός είναι αναπόφευκτος, οι συγκρούσεις μοιραίες και το υποτιθέμενο σπίτι παρανάλωμα πυρός, με τους συγγενείς της Καρκίνου να μαζεύουν… τις στάχτες. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί, με τη δύσκολη να εκδηλώσει συναισθήματα Σελήνη του Αιγόκερω, με αγαπημένη της συνήθεια τα παιχνίδια εξουσίας όταν πρέπει να συμπορευτεί με μια κυκλοθυμική και άστατη Σελήνη του Κριού ή μια πάντα πρόθυμη να συνεργαστεί Σελήνη του Ζυγού (αρκεί να έχει πεδίο δράσης) και δυνατότητα να κάνει τα τσαλίμια της!

Δεν υπάρχει δρόμος συμβιβασμού…

Στα σταθερά ζώδια Ταύρου/Σκορπιού και Λέοντα/Υδροχόου και η γωνία 90 μοιρών μεταξύ τους είναι μάλλον η δυσκολότερη περίπτωση προσέγγισης μεταξύ τους, κυρίως λόγω της επιμονής, του πείσματος και της ξεροκεφαλιάς που συνήθως τους διακατέχει συν το γεγονός ότι η σταθερή τους βάση αρνείται σθεναρά να αλλάξει τις συνθήκες βολής και διαβίωσης που με τόσο κόπο έχει χτίσει και βολέψει μέσα στην καθημερινότητά της. Θέλει πολύ μεγάλη δόση φαντασίας να δούμε μαζί και κάτω από την ίδια στέγη μια πρακτική και προσγειωμένη στα καθημερινά ζητήματα Σελήνη στον Ταύρο, να συνυπάρχει με μια εντελώς αδιάφορη για οτιδήποτε πρακτικό Σελήνη του Υδροχόου. Μπορεί οι συγκρούσεις να μην είναι συχνές, αλλά ένα ξέσπασμα αρκεί για να βγάλει στην επιφάνεια όλα τα απωθημένα που συσσώρευαν κι οι δυο επί μήνες, με αποτέλεσμα το ποτάμι να μην έχει πλέον γυρισμό! Σενάριο επίσης επιστημονικής φαντασίας είναι η σύζευξη μιας συγκρουσιακής και απόλυτα συναισθηματικής Σελήνης του Σκορπιού, με μια άκρως περήφανη, αξιοπρεπή αλλά και απόλυτα ματαιόδοξη Σελήνη στον Λέοντα. Και οι δυο απαιτούν τον πλήρη έλεγχο της σχέσης… μέχρι να αρχίσουν τις χειροδικίες τύπου «πάνω χέρι, κάτω χέρι, τίνος είν’ το πάνω πάνω!» απαπα. Δεν υπάρχει δρόμος συμβιβασμού με τίποτα κι ας είναι ο ένας ζωδιακά στον Κριό και η άλλη στον Τοξότη, εσωτερικά οι επιθυμίες και τα ένστικτα θα κατατροπώσουν τους φαινομενικά ελεύθερους χαρακτήρες και φυσικά όπου φύγει-φύγει.

Οι ασυνεννοησίες και τα προβλήματα δε λείπουν.

Αταίριαστες Σελήνης στα μεταβλητά ζώδια Δίδυμοι/Τοξότες και Παρθένος/Ιχθύες και η γωνιακή σχέση 90 μοιρών μεταξύ τους, είναι μάλλον η πιο εύκολη περίπτωση ψυχολογικής προσαρμογής, εξαιτίας της δυνατότητας να μεταβάλλονται και να δημιουργούν συνθήκες εσωτερικής ικανοποίησης, παρόλο που και εδώ οι ασυνεννοησίες και τα προβλήματα δε λείπουν. Η σεμνή, ήσυχη και χωρίς πολλά λόγια Σελήνη στην Παρθένο, συνηθίζει να κοιτάζει τις δουλειές της κατά πρώτο λόγο και τραβάει μεγάλη σύγχυση από το διασκορπισμό, τη χαλαρότητα και τη σπατάλη που συνηθίζει να δημιουργεί η Σελήνη στους Διδύμους στο περιβάλλον το οποίο κινείται. Περίπου το ίδιο άσχημα νιώθει και με την ανάλαφρη διάθεσή της Σελήνης στον Τοξότη, η οποία περιδιαβαίνει απροβλημάτιστη σε τρένα, λεωφορεία και ταξί, αδιαφορώντας αν αργήσει και μια και δυο ώρες από τις υποχρεώσεις της, αλλά πλήρως ικανοποιημένη αν έχει παγκόσμια νέα να διαδώσει –ασχέτως αν της το ζήτησε κανείς. Το αν εδώ ο κόσμος καίγεται ή γκρεμίζεται λίγο ενδιαφέρει την Ιχθυακή Σελήνη, που προτιμά να ταξιδεύει νοερώς σε τόπους μακρινούς κι άλλα μέρη, ασχέτως αν η Σελήνη στους Διδύμους επιθυμεί να την ενημερώσει για ό,τι άκουσε και είδε σήμερα το πρωί στο κομμωτήριο/γυμναστήριο/λαϊκή και τα σχετικά! Η Σελήνη στους Ιχθύες έχει το μοναδικό ταλέντο να κατεβάζει εσωτερικά ρολά και να σκέπτεται οτιδήποτε άλλο πλην αυτών που καθόλου δεν την ενδιαφέρουν… ειδικότερα όταν είναι πρακτικά ή έστω ενοχλητικά ζητήματα καθημερινής τρέλας.

Η Αστρολογία του 21ου αιώνα προχωρά μπροστά την έρευνά της για τα ιδανικά ταιριάσματα και τις συναστρίες και αποκαλύπτει τις εσωτερικές, ψυχολογικές επιθυμίες ανεξάρτητα από το ζώδιο που ανήκει ο καθένας μας, δίνοντας πλέον βάση στην επικοινωνία, τους στόχους, τα όνειρα και το κοινό βλέμμα προς το μέλλον. Δραματικές σχέσεις ερωτικού πάθους, απόλυτης αγάπης ή ακραίου μίσους έχουν δημιουργηθεί κάτω από φαινομενικά ασύμβατα ζώδια φωτιάς με νερό ή γης με αέρα, ρίχνοντας γέφυρες επικοινωνίας και εξασφαλίζοντας συνθήκες ησυχίας και αρμονίας μεταξύ τους. Αντιθέτως, ταιριαστά ζώδια, όπως Καρκίνοι και Σκορπιοί, έχουν κυριολεκτικά σκορπίσει τον πανικό γύρω τους από μυθικές συγκρούσεις υπερπαραγωγής αν τύχει και κλονιστεί η οικονομική τους βάση, άρα και το ένστικτο αυτοσυντήρησης.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα