Τα Μυστικά… της Αστρολογίας – Secrets of Astrology

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
06/05/2022

Κλασικές ενδείξεις οικονομικών συνθηκών – Το χρώμα του χρήματος

Τα αισθηματικά θεωρητικά είναι από τα θέματα που αγαπούν πολύ, όσοι ενδιαφέρονται και ασχολούνται με την Αστρολογία. Έτσι μεγάλο μερίδιο του έντυπου αλλά και ηλεκτρονικού τύπου συχνά κάνει αφιερώματα ταιριάσματος, συναστρίες κ.λπ, αλλά και οι προσωπικές συνεδρίες ενός Αστρολόγου κατά πολύ ήταν συνηθισμένο να είναι αφιερωμένες σε θέματα σχέσεων, σε αρραβώνες, γάμους, ενδεχόμενους απογόνους αλλά και σε δακρύβρεχτους χωρισμούς, διαζύγια, απιστίες και άλλα τέτοια, όλα όμως αισθηματικού περιεχομένου. Τα τελευταία χρόνια όμως, μια μεγάλη στροφή έγινε στα ενδιαφέροντα των συμβουλευομένων με κατεύθυνση κυρίως στα οικονομικά-επαγγελματικά θέματα. Με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης δε, λέγαμε ότι τα οικονομικά είναι πλέον το πρώτιστο ενδιαφέρον-άγχος των ανθρώπων, που προσπαθούν απεγνωσμένα να σταθούν στον επαγγελματικό στίβο και να επιβιώσουν αξιοπρεπώς. Οι έμποροι αρχικά και στη συνέχεια οι εργαζόμενοι στον εμπορικό τομέα, οι δημόσιοι υπάλληλοι, τα κλειστά επαγγέλματα, οι συμβασιούχοι, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Με λίγα λόγια αισθάνεται μεγάλη ανασφάλεια για το αβέβαιο μέλλον που ξημερώνει, με αποτέλεσμα να αναζητά τη συμβουλή των αστρολογικών επιρροών, προκειμένου να προγραμματίσει τα έξοδά και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις που αποτελούν πλέον δυσβάστακτο βάρος στις πλάτες των εργαζομένων.

Ο γενέθλιος χάρτης είναι πάντα η πρώτη περιγραφική ένδειξη των οικονομικών δυνατοτήτων ενός ατόμου και βασιζόμενοι πάνω σε αυτές μπορούμε να αξιοποιήσουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων ανά περίοδο, ώστε να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη. Αντιθέτως σε περιόδους που υπολογίζουμε ότι τα πράγματα δε θα είναι ανθηρά, μαζευόμαστε και πράττουμε ανάλογα.

Κλασικές ενδείξεις γενέθλιου χάρτη σε ό,τι αφορά τα οικονομικά

Ο ανθρώπινος νους συχνά αναρωτιέται (ή ονειρεύεται) ότι μπορεί να κερδίσει ένα «μεγάλο» ποσό στο λαχείο, στο joker, από μια κληρονομιά, από μια διαθήκη ή έστω αν θα κάνει πολλά χρήματα από τη δουλειά του. Οι προϋποθέσεις όμως, όπως και όλες οι προδιαγραφές μας, είναι καταγεγραμμένες στο γενέθλιο χάρτη μας και κάποιες από αυτές είναι πασιφανείς για την οικονομική μας κατάσταση γενικότερα στη ζωή.

 • Εισοδήματα και κληρονομιές φαίνονται από τον δεύτερο και όγδοο οίκο αντίστοιχα.
 • Ουρανός, Ποσειδώνας ή Πλούτωνας σε καλή όψη με την Αφροδίτη ή τον Δία μπορούν να φέρουν μεγάλα κέρδη.
 • Ουρανός σε όψη με τον Δία ή την Αφροδίτη ξαφνικά κέρδη από τύχη (λαχεία, λόττο κλ.π).
 • Ποσειδώνας σε καλή όψη με τον Δία, επίσης φέρνουν κέρδη συσσωρευτικά λόγω του Ποσειδώνα.
 • Ο Πλούτωνας σαν φυσικός κυβερνήτης του ογδόου δίνει τις μεγάλες κληρονομιές. Πολλοί δισεκατομμυριούχοι έχουν στα Ωροσκόπιά τους εμπλοκή του Πλούτωνα με τον Δία ή την Αφροδίτη και τις περισσότερες φορές είναι κληρονομικά.
 • Ο Δίας τρίγωνο με τον Κρόνο ή ακόμα και σε τετράγωνο μπορεί να φέρει κέρδη σημαντικά. Αν οι συγκεκριμένοι πλανήτες είναι στον Καρκίνο ή τον Αιγόκερω το πιθανότερο είναι τα κέρδη να προέρχονται από ακίνητα (και στον Ταύρο).
 • Ο Ήλιος στον 2ο οίκο σημαίνει ότι το άτομο επιθυμεί και δουλεύει σκληρά για να αποκτήσει χρήματα και με καλές και με δύσκολες όψεις.
 • Ο Ήλιος σε γωνιακό οίκο είναι καλύτερος στην απόκτηση οικονομικών αγαθών, με την έννοια ότι προβάλει πιο έντονα την προσωπικότητά του και σπρώχνει τις καταστάσεις να συμβούν.
 • Ο Ήλιος στον 4ο δηλώνει ότι η οικογένεια αλλά και το πεπρωμένο θα βοηθήσουν το άτομο να κάνει περιουσία ή μπορεί να κληρονομήσει μια οικογενειακή επιχείρηση, ένα ακίνητο κ.λπ.
 • Ο Ήλιος στον 10ο σημαίνει πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες ανόδου των οικονομικών, έτσι κι αλλιώς για το συγκεκριμένο άτομο η καριέρα του είναι ότι σημαντικότερο.
 • Ο Ήλιος στον 7ο φέρνει χρήματα διαμέσου συνεργασιών.
 • Ο 8ος -πολύ σημαντικός οίκος για τα οικονομικά από επενδύσεις, κληρονομιές, τα χρήματα των συνεργατών μας και του συντρόφου μας στη ζωή.
 • Ένας καλός -δυνατός 8ος μπορεί να κάνει επενδύσεις χωρίς συμβουλές
 • 27η 28η 29η μοίρες εκατομμυριούχων σε όλα τα ζώδια, περισσότερο όμως στης γης και του νερού.
 • 29η Ταύρου μοίρα χρεωκοπίας.
 • 29η Λέοντα δεν υπόσχεται πάντα χρήματα, όσο διάσημες συναναστροφές και επαφές με άτομα που έχουν χρήματα.
 • Η σχέση Δίας-Αφροδίτη όσο πιο δυνατή είναι, τόσο τα καλύτερα αποδίδει. Θεωρείται μια πολύ τυχερή όψη μια και είτε παντρεύεται τα χρήματα, είτε τα κληρονομεί, είτε τα δημιουργεί, είτε τα κερδίζει από μόνη της, είτε ΟΛΑ αυτά μαζί. Επίσης είναι υπεραισιόδοξη και υπερσπάταλη (γι’ αυτό και ίσως τα κυνηγάει).

Bill Gates

Bill Gates ο διάσημος πολυεκατομμυριούχος της Microsoft, διαθέτει έναν παραδειγματικό χάρτη ατόμου με προδιαγραφές πολλών, μα πάρα πολλών χρημάτων. Γεννημένος στις 28 Οκτωβρίου 1955 στις 10.00μμ στο Σηάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Δε θα σας κουράσω με πλήρη ανάλυση του χάρτη του, γιατί είναι πασιφανής ότι το χρήμα ρέει άφθονο. Ο ωροσκόπος 27η προς 28η καρκίνου, κατά πάσα πιθανότητα μάλλον για 29η πρέπει να βρίσκεται με ακρίβεια, εφόσον η 29η θεωρείται μοίρα πολυεκατομμυριούχων. Δίας και Ουρανός στον 2ο οίκο του, στο ζώδιο του Λέοντα και πάνω στον μεγαλύτερο Βασιλικό Αστέρα Regulus, είναι το πλέον δυναμικά πλουτοκρατικό μεσοδιάστημα δέχεται εξάγωνο από Ποσειδώνα (και από μόνο του έφτανε βεβαίως), απλά ενισχύεται εδώ επιπλέον. Θα σημειώσω ακόμα την αμοιβαία υποδοχή του Ήλιου με τον Πλούτωνα, η οποία ενδυναμώνει τον 2ο οίκο και την θέση του Ήλιου.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα