Retrowave: Η λειτουργία των Ανάδρομων πλανητών

ASTROTEAM GUEST
11/03/2021

Ανάδρομη πορεία ενός σώματος ονομάζεται η κίνηση σε αντίθετη κατεύθυνση από την κίνηση ενός άλλου σώματος.

Όσον αφορά τους ανάδρομους πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα, ένα καλό παράδειγμα για να κατανοήσουμε τη λειτουργία τους είναι το εξής: φανταστείτε τους πλανήτες στο ηλιακό σύστημα σαν αυτοκίνητα που το καθένα τρέχει επάνω στο δικό του αυτοκινητόδρομο (τροχιά) προς την ίδια κατεύθυνση. Εμείς σαν επιβάτες της Γης βλέπουμε τους υπόλοιπους πλανήτες-αυτοκίνητα να κινούνται μπροστά, παράλληλα ή πίσω από εμάς με διαφορετική ταχύτητα γιατί κάποιοι έχουν μικρότερη ή μεγαλύτερη απόσταση να διανύσουν γύρω από τον ήλιο οπότε σε εμάς, ανά διαστήματα, φαίνεται ότι κάποιοι κόβουν ταχύτητα και κινούνται με την όπισθεν ενώ στη πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η Αστρολογία ερμηνεύει τη γλώσσα του Σύμπαντος έχοντας γνώση αυτών των δεδομένων.

Οι ανάδρομοι πλανήτες εκτός από τον Ήλιο (άστρο) και τη Σελήνη (δορυφόρος) που δεν αναδρομούν, έχουν διαφορετική ερμηνεία στο ωροσκόπιο μας σε σχέση με τους ορθόδρομους γιατί έχουν τη τάση να χάνουν την αντικειμενικότητα τους. Αρχικά μας μπερδεύουν με κάποιο τρόπο γιατί μας αλλάζουν πορεία, θέλοντας να στρέψουν τη προσοχή μας εσωτερικά, για κάποιο λόγο φυσικά. Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία τους χωρίζεται σε τρία στάδια. Το πρώτο στάδιο συμβαίνει όταν ο πλανήτης κάνει στάση σιγά-σιγά για να πάει προς τα πίσω και μας υποδεικνύει ότι εσωτερικά και εξωτερικά δεν κάναμε ολοκληρωμένη δουλειά σε κάποια θέματα του ζωδίου και του οίκου που καταλαμβάνει άρα πρέπει να ασχοληθούμε ξανά με αυτά. Σε αυτή τη φάση υπάρχει μια στασιμότητα, εμείς είμαστε πιο άκαμπτοι και σκεφτόμαστε εμμονικά αυτά τα ζητήματα χωρίς να μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα τη λύση. Γινόμαστε πολύ υποκειμενικοί γι’ αυτό και δε πρέπει ακόμη να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις.

Καρμικά αυτή η συνθήκη έχει ιδιαίτερη αξία γιατί δεικνύει μαθήματα που δεν πήραμε σε προηγούμενες ζωές και καλούμαστε να τα ξαναδουλέψουμε.

Στο δεύτερο στάδιο, καθώς ο πλανήτης κινείται πλέον προς τα πίσω, είναι ωφέλιμο να στρεφόμαστε εσωτερικά για να εξερευνήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτογνωσία ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τη κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο. Στο τρίτο και τελευταίο στάδιο λαμβάνει χώρα η δεύτερη στάση, ώστε να αρχίσει ξανά ο πλανήτης την ορθόδρομη πορεία του. Έχοντας δουλέψει με τον εαυτό μας, αποκτούμε μεγαλύτερη διαύγεια και μπορούμε πλέον να στηρίξουμε τις δραστηριότητες μας με τη κατάλληλη εξωτερική δράση. Αρκετοί από εμάς δε μπορούν να συνειδητοποιήσουν αυτή τη διαδικασία γιατί συνήθως είμαστε απορροφημένοι στους γρήγορους ρυθμούς της ζωής μας. Υπάρχουν αρκετοί βέβαια που έχουν γεννηθεί με δύο και τρεις ανάδρομους πλανήτες στον γενέθλιο χάρτη τους ακόμα και με περισσότερους, χωρίς αυτό να ερμηνεύεται ως καλό ή κακό απαραίτητα. Είναι εκείνοι οι πιο εσωστρεφείς τύποι που έχουν τους δικούς τους ρυθμούς και νιώθουν πολλές φορές ότι δεν ανήκουν στη μάζα, γιατί εκπέμπουν σε άλλο μήκος κύματος. Καρμικά αυτή η συνθήκη έχει ιδιαίτερη αξία γιατί δεικνύει μαθήματα που δεν πήραμε σε προηγούμενες ζωές και καλούμαστε να τα ξαναδουλέψουμε. Στις σπάνιες περιπτώσεις ανήκουν αυτοί που δεν έχουν κανέναν ανάδρομο πλανήτη στον γενέθλιο χάρτη τους κι αυτό υποδηλώνει άτομα που έχουν μία πιο ξεκάθαρη κατεύθυνση στη ζωή τους και αναπτύσσουν από νωρίς τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους χωρίς να τους απασχολεί τόσο η ψυχολογική του εξέλιξη, μέχρι τη στιγμή που θα αναδρομήσει κάποιος από αυτούς στον προοδευμένο τους χάρτη. Μπορείτε λοιπόν να επισκεφθείτε έναν αστρολόγο που θα σας βοηθήσει να μάθετε σε ποια κατηγορία ανήκετε και τι μαθήματα έχετε να πάρετε!

 

Από τη Σουλάη Κατερίνα

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα