Πύρινος Κόσμος

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
13/02/2021

(Ζώδια της φωτιάς και οι φυσικοί τους Οίκοι)

Η φωτιά ως διαφωτιστικό στοιχείο. Η φωτιά της γέννησης, της ωρίμανσης, της γήρανσης. Της κάθαρσης και του εξαγνισμού. Η φωτιά του Ηφαίστου, που γίνεται δημιουργική αξιοποίηση στα χέρια του ανθρώπου. Η φωτιά της έναρξης, η φωτιά του Εγώ και του στόχου. Το σύμβολο του ανθρώπινου νου. Το μυαλό καίει, οι ιδέες καίνε, η νοητική συνείδηση καίει. Ό,τι γίνεται αισθητό, είτε ως ευχάριστο είτε ως δυσάρεστο και αυτό επίσης καίει. Στοιχείο που βρίσκεται κάτω από τη Γη, κατώτερη υποδιαίρεση του Αστρικού πεδίου. Φωτιά, η εξέλιξη μέσω του πνεύματος. Το τρίγωνο της έμπνευσης μέσα στον Ζωδιακό Κύκλο. Το τρίγωνο της Φωτιάς, το επταπλό πυρ των εσωτερικών συνδέσεων στο Κατώτερο Νοητικό πεδίο.

Από τον πρώτο Οίκο του Άρη στον πέμπτο Οίκο του Ηλίου για να κλείσει το τρίγωνο στον ένατο Οίκο του Διός. Οίκοι πυρός με διαφορετικές ιδιότητες, με την ανάγκη έκφρασης της προσωπικότητας. Η έναρξη της δράσης του ατόμου γίνεται παρορμητικά, μαχητικά και σε σημεία με έντονο ενθουσιασμό. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, η αρχή της εκδήλωσης του Εγώ. Η σπορά, η φυσική ενσάρκωση, ο Κριός. Ζώδιο έναρξης, η αρχή της εκδήλωσης του Εαυτού. Από το Εγώ προς το Εμείς. Η νοητική αντίληψη που οδηγεί το άτομο στην έκφραση των αναγκών είτε από στόχο, είτε από παρόρμηση. Η σύνδεση της φυσικής αρμονίας του σώματος με την εκδήλωση της προσωπικότητας.

Το φως απόλυτα συνδεδεμένο με ό, τι χρειάζεται. Ταύτιση έκφρασης, αξιοποίηση των αναγκών.

Στον Οίκο της δημιουργικής έκφρασης, το φυσικό και το πνευματικό πεδίο. Το άτομο αντιμέτωπο με την αντίληψη της συναισθηματικής και της υλικής ασφάλειας. Το άτομο στον δρόμο της σταθερότητας, αποδεικνύοντας την ηγετική του θέση. Λέων, στην κυβέρνηση του φωτός του Ηλίου. Το φως απόλυτα συνδεδεμένο με ό, τι χρειάζεται. Ταύτιση έκφρασης, αξιοποίηση των αναγκών. Αυτοπεποίθηση, η σύνδεση του ατόμου με την έκφραση και εκδήλωση του Εγώ σε υψηλό πεδίο, ως την φυσική του αρχή. Ο Άνθρωπος, Ολοκλήρωση, Αυτοσυνείδηση.

Η ώρα του στόχου και της εσωτερικής διδασκαλίας. Το σημείο αναζήτησης του Θείου, του ανώτερου Εγώ, μέσα από την αντίληψη της ισορροπίας του Εαυτού. Το άτομο διεισδύει, διαισθάνεται, πείθει και πείθεται. Η πορεία του Τοξότη στην ενδοσκόπηση. Πορεία αναζήτησης της αλήθειας στον εσώτερο Εαυτό. Η θετικότητα σε λογική συνέχεια της γνώσης και των στόχων. Η ανθρώπινη φιλοδοξία χωρίς προσκόλληση είναι η μέθοδος του μαθητή προς την πορεία της πνευματικής εξέλιξης.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα