Προβλέψεις τετραγώνου Άρη/Κρόνου (25/11/2023)

ΒΑΣΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ
07/11/2023

Ψηλά τα χέρια! Είμαι ο Κρόνος και από ‘δω… ο συνεργάτης μου ο Άρης!

Η γειτονιά του δικού μας γαλαξία είναι μια γειτονιά σαν όλες τις άλλες, με μια μεγάλη γαλακτόχρωμη αυλή που μαζεύονται τα κοσμικά απογεύματα οι πλανήτες και κουτσομπολεύουν. Φιλίες και έχθρες δίνουν και παίρνουν όπως σε κάθε παραδοσιακή γειτονιά που σέβεται τον εαυτό της, με τον νεαρό Ερμή (στον Τοξότη από10/11ου) να μεταφέρει τις πληροφορίες από τον έναν στον άλλο διανθισμένες με μικρά ψεματάκια φυσικά, που τις κάνουν πιο πικάντικες. Κάθε περιβάλλον όμως έχει και τους ταραχοποιούς του, αυτούς που οι ”καλοί” αποφεύγουν να έχουν πολλά, πολλά μαζί τους και που μόλις εμφανιστούν η ατμόσφαιρα παγώνει. Ναι, έχει και το Σύμπαν ”κακοποιούς” ή ”κακεργέτες” όπως θα βρείτε πολύ συχνά να τους ονομάζουν τα παλιά αστρολογικά βιβλία, τον Κρόνο και τον Άρη!

Ένα φαινομενικά αταίριαστο ζευγάρι

Ένα φαινομενικά αταίριαστο ζευγάρι που όταν όμως ενώσει τις δυνάμεις του μπορεί να φέρει τη λαίλαπα της καταστροφής! Παγωμένος και γέρος ο Κρόνος με εμπειρία στο να σκορπίζει δεινά, καυτός νεαρός και βίαιος ο Άρης, με την πολεμική μανία να κυλά στις φλέβες του! Φανταστείτε λοιπόν τι θα συμβεί όταν ενώσουν τις δυνάμεις τους. Έχουν δίκιο οι υπόλοιποι να μη τους καλοδέχονται στην παρέα τους. Και εδώ συμβαίνει κάτι ασυνήθιστο, ενώ ο ένας σέρνεται και ο άλλος τρέχει, ενώ ο ένας λειτουργεί σαν φρένο και ο άλλος σαν γκάζι, όταν ενωθούν δεν αποδυναμώνουν ο ένας τον άλλο, παρά χτυπούν, διχάζουν και απομονώνουν. Μια τέτοια περίοδο Κρόνου, Άρη, σε τετράγωνο μεταξύ τους που είναι και η σκληρότερη όψη τους, θα βιώσουμε από 25 Νοεμβρίου και μετά καθώς ο Άρης θα περάσει στο φλογερό μεταβλητό Τοξότη.

Δέσμιός τους ο πολύπαθος Σταυρός των Μεταβλητών του πρώτου δεκαημέρου που την επιρροή της όψης θα έχει αρχίσει να την αισθάνεται πολύ πιο πριν, από τις 5 Νοεμβρίου τότε που ο Κρόνος θα γίνει ορθόδρομος στα Ψαράκια. Στο σκληρό σκηνικό θα συμβάλλει και η είσοδος του Ερμή στον Τοξότη στις 10 Νοεμβρίου στα τετράγωνα που και αυτός θα πραγματοποιήσει με τον Κρόνο προετοιμάζοντας το δύσκολο διάστημα του τέλους του Νοέμβρη.

Η επιρροή τους

Όχι ότι μας έχει αφήσει τους υπόλοιπους ανεπηρέαστους, μια και αυτό το διάστημα όλοι αισθανόμαστε ”επί ποδός πολέμου”. Απίστευτη ένταση που τις περισσότερες φορές δε θα μπορείτε να την αποδώσετε κάπου και το πιο πιθανό είναι να έρθετε σε αντιπαράθεση με φίλους, οικογένεια και συνεργάτες. Η δύσκολη αυτή όψη δίνει συνήθως και οργανικά προβλήματα με κυριότερο την σωματική κόπωση, χαμηλή ενεργητικότητα, βαριά ψυχολογία αλλά και θέματα που αφορούν σε οστά και δόντια. Περισσότερο θα αισθανθούν την πίεση των τετραγώνων Ερμή/Κρόνου( 10 Νοεμβρίου), Ήλιου/Κρόνου (23 Νοεμβρίου) και Άρη/Κρόνου (25 Νοεμβρίου) οι Δίδυμοι του Μαΐου, οι Παρθένοι του Αυγούστου, οι Τοξότες του Νοεμβρίου και οι Ιχθύες του Φεβρουαρίου.

Ωροσκόπος/Μεσουράνημα

Ιδιαιτέρως προσεκτικοί οι Ωροσκόποι στον πρώτο δεκανό των Μεταβλητών ζωδίων σε θέματα που αφορούν στην υγεία, καθώς σε μυοσκελετικούς τραυματισμούς, ατυχήματα και σπασίματα. Εξίσου προσεκτικοί και στο Μεσουράνημα του πρώτου δεκανού των Μεταβλητών ζωδίων στα επαγγελματικά σας θέματα. Αποφύγετε να πάρετε επιπόλαιες αποφάσεις, αποφύγετε να εμπλακείτε σε καυγάδες με ανωτέρους σας, αποφύγετε παραιτήσεις και επαγγελματικές αλλαγές μέχρι το τέλος τουλάχιστον του μήνα. Το τετράγωνο των δύο ταραχοποιών στέλνει διφορούμενα μηνύματα σε αυτούς που επηρεάζει. Από τη μία δίνει τη μαχητικότητα να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε, αλλά από τη άλλη σαμποτάρει τις προσπάθειες αυτές και παγώνει τις ευκαιρίες.

Μεσοδιάστημα Άρη/Κρόνου

Ένα από τα δυσκολότερα Μεσοδιαστήματα είναι αυτό του Άρη/Κρόνου. Κατά τη διάρκεια του τετραγώνου που θα πραγματοποιήσει ο Άρης με τον Κρόνο θα ενεργοποιήσει και κάποιες μοίρες προσεκτικά ‘’καμουφλαρισμένες’’ και θα δώσει γεγονότα με ικανό βαθμό δυσκολίας στα παρορμητικά των 15 μοιρών. Το Μεσοδιάστημα Άρη/Κρόνου θα βρίσκεται στις 15 μοίρες Αιγόκερω με αποτέλεσμα να έχουν παρόμοια με του Μεταβλητού Σταυρού θέματα υγείας, επαγγελματικών και σχέσεων, Κριοί 4,5,6 Απριλίου, Καρκίνοι 4,5,6 Ιουλίου, Ζυγοί 6,7,8 Οκτωβρίου και Αιγόκεροι 4,5,6 Ιανουαρίου.

Προβλέψεις για τα 12 ζώδια

Κριός (9ος Άρης/12ος Κρόνος) – Επεκτατική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επιρροή του Άρη. Απόκτηση νέων γνώσεων, ταξίδια, επαφές με το εξωτερικό. Προσοχή στις μυστικές ερωτικές συναντήσεις σας.

Ταύρος (8ος Άρης/11ος Κρόνος) – Ερωτισμός, έντονη σεξουαλικότητά αλλά και οικονομική δραστηριότητα. Αρκετή πίεση προκειμένου να διεκπεραιώσεις υποθέσεις που σχετίζονται με δημόσιους φορείς ή τράπεζες. Απομακρύνσεις από φίλους και εντάσεις.

Δίδυμοι (7ος Άρης/10ος Κρόνος) – Θα σας απασχολήσει ο τομέας των σχέσεων αλλά και των συνεργασιών σου ειδικά του Μαΐου. Σχέση, γάμος, σταθερές επαγγελματικές συνεργασίες. Προβλήματα και αντιπαλότητες στον εργασιακό σας χώρο.

Καρκίνος (6ος Άρης/9ος Κρόνος) – Πίεση στην καθημερινότητα σας και πιεστικό πρόγραμμα. Προτεραιότητα στα θέματα της υγείας σας. Προώθηση σε θέματα σπουδών, βιογραφικών και μετακινήσεων.

Λέων (5ος Άρης/8ος Κρόνος) – Ερωτική ενέργεια και δημιουργικότητα, νέες γνωριμίες και φλερτ. Επιχειρηματικές οικονομικές δραστηριότητες και ενάρξεις.

Παρθένος (4ος Άρης/7ος ) Κρόνος) – Προκλητικός για τις οικογενειακές σας σχέσεις και θέματα ακίνητης περιουσίας. Εντάσεις ίσως προκύψουν σε συζυγικές και συνεργατικές σχέσεις. Εμπλοκή σε νομικά θέματα.

Ζυγός (3ος Άρης/6ος Κρόνος) – Μετακινήσεις, διασκεδάσεις καλή επικοινωνία και εξωστρέφεια. Βελτιωμένες σχέσεις με αδέλφια. Απόκτηση ή αλλαγή μεταφορικού μέσου. Ξεκούραση και προσοχή σε διατροφή και υγεία.

Σκορπιός (2ος Άρης/5ος Κρόνος) – Οικονομικές διεκδικήσεις και αυξήσεις. Έντονη αυτοπεποίθηση. Ερωτικές ευκαιρίες και νέες γνωριμίες. Εύνοια σε θέματα παιδιών.

Τοξότης (1ος Άρης/4ος Κρόνος) – Ο Άρης στο δικό σας ζώδιο! Δυναμισμός και αποφασιστικότητα. Προσωπική γοητεία και ερωτική διάθεση. Προσοχή στις αντιπαραθέσεις μέσα στην οικογένεια, σε ατυχήματα, οστά και μυοσκελετικά. SOS οι γεννημένοι Νοέμβριο.

Αιγόκερως (12ος Άρης/3ος Κρόνος) – Ο Άρης από το ζώδιο θα φέρει εξουθένωση ψυχολογική και σωματική. Ενεργοποίηση παρασκηνίου και κρυφών εχθροπραξιών. Έξυπνες ιδέες και σοβαρή επικοινωνία των θεμάτων σας.

Υδροχόος (11ος Άρης/2ος Κρόνος) – Οι στόχοι και οι φιλοδοξίες σου αλλάζουν και οι φίλοι σας, σας βοηθούν να πάρετε αποφάσεις. Οικονομικός περιορισμός, μείωση σπατάλης.

Ιχθύες (10ος Άρης/1ος Κρόνος ) – Δραστηριοποίηση σε ζητήματα καριέρας. Επαγγελματικές πιέσεις και ανακατατάξεις. Αυτογνωσία, αναθεώρηση και συγκεκριμένες σκέψεις. Το σοβαρό σας προς τα έξω πρόσωπο.

Το Σοφό Σύμπαν

Το Σύμπαν όμως είναι σοφό και γνωρίζει πολύ καλά πως μια τέτοια βαριά διελαύνουσα όψη δεν μπορεί κάποιος να την ανεχθεί για πολύ για αυτό της έχει δώσει μικρή διάρκεια, τόση, όσο να θυμίσει στο άτομο πως δε είναι δα και κάτι τόσο σημαντικό. Πως δεν περνούν όλα από τα χέρια του. Πως δεν μπορεί να ελέγξει και να καθοδηγήσει τα πάντα. Η πρόθεσή του είναι να μας ταρακουνήσει και όχι να μας εξοντώσει, να μας δυναμώσει μέσα από σκληρά μαθήματα για να μας κάνει πιο ανθεκτικούς και πιο καλόψυχους. Όσοι έχουν περάσει την πρώτη Κρόνια επιστροφή και οδεύουν επιτυχώς προς την δεύτερη, έχουν καταλάβει πια πως τα υλικά που χτίζουν βάσεις και χαρακτήρες είναι βαριά και δουλεύονται δύσκολα! Στιλπνές γκρίζες πέτρες και λευκά σκληρά μάρμαρα μας χτίζουν και η λάσπη που τα ενώνει και τα κάνει γερά οικοδομήματα είναι ο Κρόνος, αυτός ο Μέγας Αρχιτέκτων!

Είναι δύσκολο για το άτομο, ιδιαίτερα αν ανήκει στο ανδρικό φύλο μια και ο Κρόνος και ο Άρης έχουν να κάνουν με το ανδρικό αρχέτυπο, να εκδηλώσει τα συναισθήματά του και να παραδεχτεί πως είναι ικανό να αγαπήσει…

Η συγκεκριμένη αυτή όψη μεταξύ Κρόνου και Άρη, είναι απείρως πιο δύσκολη στα γενέθλια ωροσκόπια, γιατί είναι μια όψη που το άτομο είναι υποχρεωμένο να διαχειρίζεται σε ολόκληρη τη ζωή του! Αισθάνεται σα να παλεύει με εχθρούς που δεν είναι ορατοί και έχει μια εσωτερική φωνή που ενώ το προτρέπει σε επίθεση, την ίδια στιγμή το διατάζει σε υποχώρηση. Πολλές φορές το άτομο έχει την τάση να γίνεται βίαιο και αυτοκαταστροφικό γιατί η ενέργεια των δύο αυτών πλανητών το ωθεί σε συναισθηματικό αδιέξοδο. Είναι δύσκολο για το άτομο, ιδιαίτερα αν ανήκει στο ανδρικό φύλο μια και ο Κρόνος και ο Άρης έχουν να κάνουν με το ανδρικό αρχέτυπο, να εκδηλώσει τα συναισθήματά του και να παραδεχτεί πως είναι ικανό να αγαπήσει, πόσο μάλλον να εκφράσει με λόγια την αγάπη του. Για αυτό είναι τόσο πολύ ωφέλιμο να γνωρίζουμε τους γενέθλιους χάρτες των παιδιών μας από τις πολύ μικρές τους ηλικίες, ώστε να γνωρίζουμε τον τρόπο που μπορούμε να βελτιώσουμε ή να αποδεχτούμε κομμάτια του χαρακτήρας τους, χωρίς να τα πιέζουμε παρά πάνω από ότι είναι απαραίτητο.

Πολλά πράγματα δεν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε γιατί τα σχέδια που έχουν χαραχτεί για εμάς εξυπηρετούν σκοπούς που θα μάθουμε πολύ αργότερα, όταν το σώμα μας ελαφρύνει 21 γραμμάρια. Το σίγουρο όμως είναι πως μπορούμε να βελτιώσουμε και να μάθουμε στους ‘’αντικαταστάτες’’ μας, πως να διαχειρίζονται τις δύσκολες όψεις τους. Καμία προσπάθεια δεν πάει χαμένη, μέσα ακόμα και από τους πιο πυκνοχτισμένους τοίχους πάντα θα φυτρώνουν μικρά όμορφα τρυφερά φυτά τόσο αδύναμα, μα τόσο δυνατά στην πραγματικότητα, ικανά να διαπερνούν το σκληρό υλικό και να ανθίζουν, στολίζοντας τις γκρίζες πέτρες με πολύχρωμα λουλούδια!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα