Μηνιαίες Προβλέψεις Μαρτίου 2023: Αιγόκερως – Ιχθύες

ASTROTEAM GUEST
28/02/2023

Ο Μάρτιος σε τίτλο:

Μήνας σημαντικών αλλαγών, τόσο πολλών και διαφορετικών όμως που μόνο ανά ζώδιο μπορεί να γίνει πιο λεπτομερής περιγραφή! Το μόνο κοινό σημείο είναι κάποιες προκλητικές όψεις με πρωταγωνιστή τον Άρη, περί τα μέσα Μαρτίου αλλά και γύρω από τη Νέα Σελήνη και την Πανσέληνο του μήνα, αγγίζοντας ένα ευρύ φάσμα γεγονότων που μπορεί να αφορούν από νεύρα κι ένταση σε προσωπικό επίπεδο, εσωτερική ή κοσμική αναστάτωση, έως ιώσεις κι εξασθένηση σωματικών επιπέδων, έως θαλάσσια και χημικά ατυχήματα, έως θέματα με τα ΜΜΕ και το ίντερνετ… για να μην φτάσω στα άκρα, έως δηλαδή αποκαλύψεις ή/και θρησκευτικά σκάνδαλα! Οι πλανήτες εξακολουθούν να είναι όλοι ορθόδρομοι, με αποτέλεσμα όλα να κινούνται μπροστά και μεταμορφωτικά!

Βασικές πλανητικές όψεις/αλλαγές:

Νέα Σελήνη/Πανσέληνος

  • 20/02 Νέα Σελήνη στην 1° των Ιχθύων (9:06πμ)
  • 07/03 Πανσέληνος στην 17° της Παρθένου (2:40μμ)
  • 21/03 Νέα Σελήνη στην 1° του Κριού

Αλλαγή θέσεων/κατεύθυνσης Πλανητών

  • 03/3 ο Ερμής περνάει στους Ιχθύες
  • 07/3 ο Κρόνος περνάει στους Ιχθύες
  • 17/3 η Αφροδίτη περνάει στον Ταύρο
  • 19/3 ο Ερμής περνάει στον Κριό
  • 20/3 ο Ήλιος περνάει στον Κριό
  • 23/3 ο Πλούτωνας περνάει στον Υδροχόο
  • 25/3 ο Άρης περνάει στον Καρκίνο

Οι αποχρώσεις του μήνα:

Τι να πρωτοπώ για αυτόν τον μήνα; Που έχει από όλα και για όλα τα γούστα…πού δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο! Τα θετικά του μήνα, που είναι και τα λιγότερα, ξεκινούν, ρέουν και καταλήγουν με πρωταγωνίστρια την Αφροδίτη, όπου την πρώτη και την τελευταία ημέρα μάς χαρίζει ευνοϊκές όψεις, ενώ στα μέσα του μήνα περνάει στο ζώδιο της κυριαρχίας της, τον Ταύρο. Ερμής και Άρης περνούν σε ζώδια που δεν είναι και το φόρτε τους, κατεβάζοντας λίγο τον πήχη των προσδοκιών μας (όσον αφορά σκέψεις και δράσεις αντίστοιχα) και ανεβάζοντας λίγο (έως πολύ) τον πήχη των εντάσεων (λεκτικών κυρίως), των πιθανών ατυχημάτων και των θεμάτων υγείας.

Τα φεγγάρια του μήνα υποστηρίζουν τα όσα έγραψα αμέσως πριν, σχηματίζοντας και τα δύο όψη τετραγώνου με τον Άρη, δυναμιτίζοντας έτσι ένα ήδη υφιστάμενο κλίμα έντασης κι εξασθένισης. Οι δύο πιο σπουδαίες όμως καταστάσεις του Μαρτίου είναι τα πολύ σημαντικά και άκρως μεταλλακτικά περάσματα του Κρόνου στους Ιχθύες και του Πλούτωνα στον Υδροχόο, επιρροές που δεν είναι τόσο γρήγορες κι άμεσες όσο οι διελεύσεις των γρήγορων πλανητών, φέρουν όμως μεγαλύτερη βαρύτητα και σπουδαιότερο εξελικτικό αποτύπωμα, αφού η μία θα διαρκέσει 3 χρόνια και η άλλη 20!

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά λοιπόν, εστιάζοντας ειδικότερα ποιον τομέα της ζωής σας θα επηρεάσουν οι ουράνιες διελεύσεις και όψεις. Μην παραλείπετε να διαβάζετε το ζώδιο του Ωροσκόπου σας! Αναλυτικά οι όψεις του μήνα περιγράφονται σε επόμενο άρθρο του blog.

Αιγόκερως

Πολύ σημαντικός μήνας αυτός για εσάς τους Αιγόκερους, όπου σηματοδοτεί την αρχή του τέλους μερικών κύκλων της ζωής σας και αρχής νέων. Κατά το πρώτο 20ήμερο περίπου του μήνα, υπάρχει μία αύξηση της εξωστρέφειάς σας, μία αύξηση κοινωνικής κινητικότητας, περισσότερη ενασχόληση με τα κοινωνικά δίκτυα, μία ανάγκη για τακτοποίηση εγγράφων αλλά και οριστικοποίηση υπογραφών αυτών. Υπάρχει επίσης μία ανάγκη σας για έναρξη ή ολοκλήρωση σπουδών, για ταξίδια ή για περισσότερη επαφή σας με το κοντινό συγγενικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα, το ίδιο διάστημα αρέσκεστε να περνάτε χρόνο αλλά και να δέχεστε χαρά και αγάπη από τα άτομα της οικογένειάς σας ή ακόμη και να δέχεστε έσοδα από στεγαστικά σας αποκτήματα ή επενδύσεις. Οι δε Αιγόκεροι των τελευταίων ημερών βρίσκεστε ένα βήμα προτού πάρετε μερικές ανάσες ανακούφισης, μετά από ένα σκληρό κι επίπονο προηγούμενο διάστημα που ουσιαστικά άλλαξε, αργά και βασανιστικά μερικές φορές, τη ζωή σας όλη. Ο Πλούτωνας θα σάς ξαναεπισκεφτεί σε 3 μήνες, όμως τα δύσκολα σχεδόν τελείωσαν και είναι ώρα να σάς δείτε υπό νέο πρίσμα και υπό νέες οπτικές.

Αυτή η εσωτερική πίεση που δεχτήκατε ίσως να σάς έχει φέρει και αντιμέτωπους με θέματα υγείας το προηγούμενο 7μηνο, γι’ αυτό δώστε λίγο περισσότερο προσοχή εντός του Μαρτίου. Τα πράγματα αλλάζουν γενικώς και ειδικώς κατά το τελευταίο 10ήμερο, όπου εκεί θα έρθει η ώρα να αναλογιστείτε τις σχέσεις σας με τους σημαντικούς άλλους της ζωής σας, συνεργάτες ή συντρόφους δηλαδή, αλλά θα έρθει και η ώρα να περάσετε πιο δημιουργικό χρόνο, κάνοντας πράγματα που σας ευχαριστούν ή ακόμη και να ερωτευτείτε και να ξεκινήσετε μία νέα σχέση ζωής. Why not? Μην ξεχνάτε πως για εσάς άλλαξαν σημαντικά πλαίσια της ζωής σας και πως από εδώ και πέρα δεν θα είστε πλέον όπως σάς θυμόσασταν. Αφεθείτε στα νέα δεδομένα σας και απολαύστε εκείνες τις ανάσες που θα πάρετε σύντομα!

Υδροχόος

Μία εβδομάδα έμεινε μέχρι να φύγει οριστικά ο Κρόνος από πάνω σας και να σας φέρει σε μία κατάσταση απολογισμού των πεπραγμένων της προηγούμενης 3ετίας. Δεν μπορεί να μην έγιναν συγκλονιστικές αλλαγές στη ζωή σας και δεν γίνεται αυτές να μην σάς έδωσαν δύναμη για τη συνέχειά σας! Τώρα ήρθε η ώρα να εκτιμήσετε και να επαναξιολογήσετε εσάς τους ίδιους, αυξάνοντας τη βαθμολογία των λέξεων που ξεκινούν από «αυτό-» … αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, αυταγάπη and the lists goes on! Ειδικά οι των πρώτων ημερών του ζωδίου μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα γεμίσετε με μία εσωτερική δύναμη κι ενέργεια, αποκύημα του καλωσορίσματος του Πλούτωνα στο ζώδιό σας αλλά και όλων όσων έχουν ήδη προηγηθεί τα τελευταία έτη!

Σε πιο βραχύ πλαίσιο και μιλώντας μόνο για τον Μάρτιο, τα οικονομικά σας είναι σε θετική εξέλιξη, μόνο που θα πρέπει να προσέξετε πολύ καλά τυχόν σπατάλες και άσκεφτες ενέργειες, ειδικά γύρω από τυχερά παιχνίδια ή επιχειρηματικά ανοίγματα, πέριξ των μέσων του μήνα. Προσοχή στις απάτες τόσο τις οικονομικές όσο και τις ερωτικές το ίδιο διάστημα, αλλά και προσοχή στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα… Την υγεία σας γενικότερα θα την προσέξετε από τα τέλη του μήνα και μετά, καθώς τότε θα πρέπει να εστιάσετε περισσότερο σε αυτήν, στις προληπτικές εξετάσεις, να προσέξετε τυχόν ατυχήματα στον εργασιακό σας χώρο αλλά και τυχόν θέματα υγείας των μικρών (τριχωτών) σας φίλων. Το ίδιο διάστημα θα αυξηθούν και οι καθημερινές σας υποχρεώσεις, γεγονός που θα εντείνει την ανάγκη για αυτοφροντίδα.

Τέλος, οι ευμενείς τοποθετήσεις του μήνα εστιάζονται σε έναν τομέα της ζωής σας που σχετίζεται με τα μέσα επικοινωνίας και τα μέσα μεταφοράς, προς ό,τι αυτό μεταφράζεται… είτε σε νέες σπουδές ή απόκτηση πτυχίων, είτε σε κοντινές μετακινήσεις ή απόκτηση μεταφορικών ή επικοινωνιακών μέσων, είτε απλά σε βελτίωση των συγγενικών σας σχέσεων κι επαφών. Ειδικότερα κατά το τελευταίο 10ημέρο του μήνα οι σχέσεις με τα μέλη της οικογένειας τείνουν να βελτιωθούν και να ζεσταθούν ή απλώς αποφασίζετε να ασχοληθείτε περισσότερο με την διακόσμηση του χώρου σας και το να περνάτε απολαυστικότερο χρόνο μέσα σε αυτόν!

Ιχθύες

Όταν οι άλλοι γιορτάζουν την απομάκρυνση του Κρόνου από πάνω τους, εσείς θα γιορτάσετε την απομάκρυνση του Άρη από το 4ο ηλιακό σας οίκο και την άφιξη του Κρόνου στον 1ο …λίγο ανάποδα δηλαδή! Μία φράση χαρακτηρίζει το ζώδιό σας και αποτελείται από μόνο 3 λέξεις «ανάληψη προσωπικής ευθύνης»! Τέλος τα ψέματα, τέλος οι ψευδαισθήσεις, τέλος και η αγαπημένη ταβανοσκόπηση… Ο Κρόνος θα σας οριοθετήσει, λέξη όχι τόσο αγαπημένη για εσάς, όμως σίγουρα θα είναι μία άκρως παραγωγική 3ετία που αν εκμεταλλευτείτε σωστά τις συμπαντικές ενέργειες, μόνο κερδισμένοι θα βγείτε στο τέλος. Όσον αφορά μόνο τον μήνα Μάρτιο, γενικά βρίσκεστε σε μία κατάσταση όπου ασχολείστε περισσότερο με τον εαυτό σας, χωρίς όμως να λείπει η ένταση και ειδικά με μέλη της οικογένειάς σας. Εδώ και αρκετούς μήνες σάς απασχολούν θέματα γονέων, οικογένειας ή ακίνητης περιουσίας, θέματα που σάς έχουν πιέσει αρκετά, όμως από τις 25 του μήνα και μετά, αυτά θα λήξουν οδηγώντας την κινητήριο δύναμή σας καθώς και τους στόχους σας είτε προς επιχειρηματικά ή δημιουργικά σχέδια ή προς νέες σχέσεις κι έρωτες.

Αυτό, αν το συνδυάσετε με οφέλη συναισθηματικού ή οικονομικού πλαισίου, που υπόσχεται ο Δίας και η Αφροδίτη στον 2ο οίκο σας, τότε μπορείτε πραγματικά να δημιουργήσετε ένα ιδιαίτερα ώριμο και αποτελεσματικό πλάνο ζωής. Προς τα τέλη του μήνα παίζει να λάβετε χρήματα από τις διαδίκτυακές σας δραστηριότητες ή να επενδύσετε σε κινητά ή μεταφορικά αποκτήματα. Η μόνη γκρίζα περίοδος του μήνα είναι γύρω στα μέσα του, όπου θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με την υγεία (τη δική σας ή των γονέων σας), τυχόν κλοπές και ζημίες στον χώρο του σπιτιού σας και εξαπατήσεις γενικότερα!

 

Από τη Νατάσα Φωναζάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα