Μηνιαίες Προβλέψεις Μαρτίου 2023: Ζυγός – Τοξότης

ASTROTEAM GUEST
28/02/2023

Ο Μάρτιος σε τίτλο:

Μήνας σημαντικών αλλαγών, τόσο πολλών και διαφορετικών όμως που μόνο ανά ζώδιο μπορεί να γίνει πιο λεπτομερής περιγραφή! Το μόνο κοινό σημείο είναι κάποιες προκλητικές όψεις με πρωταγωνιστή τον Άρη, περί τα μέσα Μαρτίου αλλά και γύρω από τη Νέα Σελήνη και την Πανσέληνο του μήνα, αγγίζοντας ένα ευρύ φάσμα γεγονότων που μπορεί να αφορούν από νεύρα κι ένταση σε προσωπικό επίπεδο, εσωτερική ή κοσμική αναστάτωση, έως ιώσεις κι εξασθένηση σωματικών επιπέδων, έως θαλάσσια και χημικά ατυχήματα, έως θέματα με τα ΜΜΕ και το ίντερνετ… για να μην φτάσω στα άκρα, έως δηλαδή αποκαλύψεις ή/και θρησκευτικά σκάνδαλα! Οι πλανήτες εξακολουθούν να είναι όλοι ορθόδρομοι, με αποτέλεσμα όλα να κινούνται μπροστά και μεταμορφωτικά!

Βασικές πλανητικές όψεις/αλλαγές:

Νέα Σελήνη/Πανσέληνος

  • 20/02 Νέα Σελήνη στην 1° των Ιχθύων (9:06πμ)
  • 07/03 Πανσέληνος στην 17° της Παρθένου (2:40μμ)
  • 21/03 Νέα Σελήνη στην 1° του Κριού

Αλλαγή θέσεων/κατεύθυνσης Πλανητών

  • 03/3 ο Ερμής περνάει στους Ιχθύες
  • 07/3 ο Κρόνος περνάει στους Ιχθύες
  • 17/3 η Αφροδίτη περνάει στον Ταύρο
  • 19/3 ο Ερμής περνάει στον Κριό
  • 20/3 ο Ήλιος περνάει στον Κριό
  • 23/3 ο Πλούτωνας περνάει στον Υδροχόο
  • 25/3 ο Άρης περνάει στον Καρκίνο

Οι αποχρώσεις του μήνα:

Τι να πρωτοπώ για αυτόν τον μήνα; Που έχει από όλα και για όλα τα γούστα…πού δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο! Τα θετικά του μήνα, που είναι και τα λιγότερα, ξεκινούν, ρέουν και καταλήγουν με πρωταγωνίστρια την Αφροδίτη, όπου την πρώτη και την τελευταία ημέρα μάς χαρίζει ευνοϊκές όψεις, ενώ στα μέσα του μήνα περνάει στο ζώδιο της κυριαρχίας της, τον Ταύρο. Ερμής και Άρης περνούν σε ζώδια που δεν είναι και το φόρτε τους, κατεβάζοντας λίγο τον πήχη των προσδοκιών μας (όσον αφορά σκέψεις και δράσεις αντίστοιχα) και ανεβάζοντας λίγο (έως πολύ) τον πήχη των εντάσεων (λεκτικών κυρίως), των πιθανών ατυχημάτων και των θεμάτων υγείας.

Τα φεγγάρια του μήνα υποστηρίζουν τα όσα έγραψα αμέσως πριν, σχηματίζοντας και τα δύο όψη τετραγώνου με τον Άρη, δυναμιτίζοντας έτσι ένα ήδη υφιστάμενο κλίμα έντασης κι εξασθένισης. Οι δύο πιο σπουδαίες όμως καταστάσεις του Μαρτίου είναι τα πολύ σημαντικά και άκρως μεταλλακτικά περάσματα του Κρόνου στους Ιχθύες και του Πλούτωνα στον Υδροχόο, επιρροές που δεν είναι τόσο γρήγορες κι άμεσες όσο οι διελεύσεις των γρήγορων πλανητών, φέρουν όμως μεγαλύτερη βαρύτητα και σπουδαιότερο εξελικτικό αποτύπωμα, αφού η μία θα διαρκέσει 3 χρόνια και η άλλη 20!

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά λοιπόν, εστιάζοντας ειδικότερα ποιον τομέα της ζωής σας θα επηρεάσουν οι ουράνιες διελεύσεις και όψεις. Μην παραλείπετε να διαβάζετε το ζώδιο του Ωροσκόπου σας! Αναλυτικά οι όψεις του μήνα περιγράφονται σε επόμενο άρθρο του blog.

Ζυγός

Εργασία και υγεία είναι δυο τομείς που θα σας απασχολήσουν τον Μάρτιο, έχοντας γίνει εκκίνηση από τη Νέα Σελήνη της 20/2 έως την επόμενη στις 21/3. Αν υπήρχε κάτι από τα δύο να διαλέξω ως προτεραιότητα θα διάλεγα την υγεία και θα έδινα πολύ μεγάλη σημασία σε αυτήν για τον εαυτό μου ή για τα μικρά ζωάκια μου. Το πέρασμα βέβαια του Κρόνου σε αυτόν τον οίκο θα σάς φέρει αντιμέτωπους με την πραγματικότητα αλλά κυρίως με την υπευθυνότητα που πρέπει να δείξετε τόσο στα θέματα της υγείας, φροντίζοντας τον εαυτό σας, τη διατροφή και την εκγύμνασή σας όσο και με τα εργασιακά ζητούμενα. Οι απαιτήσεις θα αυξηθούν, όμως από τις 19 και μετά ο νους ξεθολώνει κι επανέρχεται στην πραγματικότητα.

Στα καλά νέα του μήνα βρίσκονται 3 πλανητικές τοποθετήσεις που σάς δίνουν ευκαιρία για εξωστρέφεια και θετικές συσχετίσεις με τους σημαντικούς ή ερωτικούς άλλους. Δίας και Αφροδίτη διάγουν τον 7ο οίκο των συνεργασιών ή συντρόφων ενώ ο Πλούτωνας ωσονούπω θα περάσει στον στον τομέα του έρωτα, της δημιουργικότητας και της διασκέδασης, δίνοντάς σας μία πρώτη εικόνα των αλλαγών που προβλέπονται εκεί τα επόμενα χρόνια. Αυτοί που σίγουρα θα νοιώσουν τα πρώτα vibes είναι οι γεννημένοι τις πρώτες ημέρες του ζωδίου. Γενικότερα έχετε να λαμβάνετε αγάπη, χρήμα κι εύνοια για όλο τον μήνα, επομένως απολαύστε όσα είναι να έρθουν χωρίς να παραμελήσετε τον εαυτό σας και μαζεύοντας δυνάμεις, καθώς από τις 25 και μετά ο Άρης από τη νέα του θέση στον Καρκίνο θα φέρει ακόμη περισσότερες εργασιακές ή οικογενειακές υποχρεώσεις.

Σκορπιός

3 χρόνια ζορίσματος στα οικογενειακά ή στεγαστικά σας κυρίως θέματα φαίνεται να λαμβάνει τέλος και τώρα είναι η ώρα να δρέψετε τους καρπούς των κόπων σας ή να αρχίσετε λίγο να αναπνέετε, νοιώθοντας περισσότερη χαρά. Ναι, θα μου πείτε, σκορπιοί είστε και η χαρά δεν είναι του επιπέδου σας, καθώς το δράμα ταιριάζει καλύτερα με την ψυχοσύνθεσή σας, όμως ναι, υπάρχουν κι αυτές οι θέσεις και όψεις που συμβάλλουν σε χαλαρά και θετικά συναισθήματα. Ένας τέτοιος μήνας λοιπόν ο Μάρτιος για εσάς, που το πέρασμα του Κρόνου στον 5ο οίκο της δημιουργίας και των ερώτων σάς οδηγεί σε πολλές ανάσες ανακούφισης και διασκέδασης, αλλά και συναισθηματικών απογοητεύσεων (να θυμάστε πως αν τέτοιες υπάρξουν, θα είναι μόνο για καλό, αφού οδηγούν σε ουσιαστικά ξεσκαρταρίσματα!)

Αν έχετε βλέψεις για επιχειρηματικές δραστηριότητες ή δημιουργικές ενασχολήσεις, τολμήστε το, αποφεύγοντας μόνο τις ημέρες πέριξ τα μέσα του μήνα για τυχόν εξαπατήσεις ή οικονομικές σπατάλες. Από τις 17 του μήνα και μετά τα πράγματα αλλάζουν ακόμη περισσότερο προς το καλύτερο, καθώς ευνοούνται θέματα συνεργασιών και οικονομικών (ή και συναισθηματικών) απολαβών από τρίτους ενώ από τις 25 και μετά, ο Άρης φεύγει από ένα τομέα που σχετιζόταν με τα οικονομικά σας εδώ και 7 μήνες και σάς δίνει ώθηση σε θέματα που αφορούν ταξίδια, σπουδές, νομικά θέματα ή πνευματικές αναζητήσεις. Καλό το βάθος, το έρεβος και ο κάτω κόσμος, αλλά να κοιτάμε και λίγο προς τα πάνω, προς τη χαρά, τον ουρανό και το φως καμιά φορά… δεν θα πάθετε εγκαύματα, μην ανησυχείτε!

Τοξότης

7 μήνες ξεκαθαρίζετε θέματα με τους απέναντι, με τους σημαντικούς απέναντι, είτε αυτοί λέγονται συνεργάτες, είτε λέγονται σύντροφοι/σύζυγοι είτε ακόμη και αντίδικοι… ε, αυτό το διάστημα λαμβάνει τέλος μετά τις 25 του μήνα όπου η ενέργεια θα περάσει σε άλλον τομέα, αυτόν των οικονομικών. Αν αυτοί οι απέναντι ειδικά αφορούσαν μέλη συζυγικής κατάστασης ή οικογένειας τότε αυτό δεν είναι άσχετο και με θέματα οικογενειακού ή στεγαστικού πλαισίου που θα έρθουν στο προσκήνιο προς επίλυση τα επόμενα χρόνια, και όχι μόνο μέσα στον επόμενο μήνα. Οι προκλήσεις για εσάς τώρα ξεκινούν, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι για κακό… έτσι νομίζουν όλοι στην αρχή, μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι στο τέλος είναι προς όφελός σας. Νέα αρχή λοιπόν σε θέματα στέγης ή σπιτιού ή περισσότερη υπευθυνότητα και ανάληψη ευθυνών σε θέματα που σχετίζονται με γονείς ή εργασία για την επόμενη 3ετία.

Αυτός ο μήνας όμως θέλει ιδιαίτερη προσοχή για τυχόν κλοπές ή υδραυλικές φθορές στον χώρο του σπιτιού σας ειδικά γύρω στα μέσα του μήνα, γι’ αυτό και να έχετε τα μάτια σας ανοικτά και όχι μόνο στον κόσμο της χαράς και του ονείρου όπου ξεφεύγετε συχνά. Από την άλλη, ο μήνας προσφέρετε για περισσότερη διασκέδαση ή ενασχόληση με δημιουργικές δραστηριότητες ή χόμπυ ή ακόμη καλύτερα για όσους έχουν παιδιά με ευχάριστα νέα, ειδήσεις και καταστάσεις σε σχέση με αυτά. Οπλιστείτε με υπομονή για το επόμενο διάστημα καθώς υπάρχουν πολλά ξεκαθαρίσματα ή ενάρξεις στη ζωή σας που χρήζουν τη σημασία σας αλλά και την ορθή κρίση σας.

 

Από τη Νατάσα Φωναζάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα