Μηνιαίες Προβλέψεις Μαΐου 2023: Κριός – Δίδυμοι

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
28/04/2023

Βασικές Πλανητικές Όψεις

  • 5 Μαΐου πανσέληνος και έκλειψη στην 15η Σκορπιού
  • 19 Μαΐου νέα Σελήνη στην 29η Ταύρου

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 1 Μαΐου ο Πλούτωνας σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος
  • 7 Μαΐου η Αφροδίτη στον Καρκίνο
  • 15 Μαΐου ο Ερμής επιστρέφει σε ορθή πορεία
  • 16 Μαΐου ο Δίας στον Ταύρο
  • 20 Μαΐου ο Άρης στο Λέοντα
  • 21 Μαΐου ο Ήλιος στους Διδύμους

“Παράξενη Πρωτομαγιά” έγραφε ο Γκάτσος, και, ναι, είναι, καθώς ο Πλούτωνας ξεκινάει την αναδρομή του -για να μπει στον Αιγόκερω πάλι, στις 12 Ιουνίου. Στα… ‘καπάκια’ η Αφροδίτη, η κυβερνήτρια των δεσμών, σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, αλλά και σε εξάγωνο με τον Δία, συνοδεύει την έκλειψη, την πανσέληνο αυτή του Μαΐου. Ρομαντισμός και απόλαυση, τάση για καλοπέραση και καλλιτεχνική δημιουργία. Ωστόσο, τεράστια προσοχή σε σχέσεις και οικονομικές συναλλαγές, διότι η αφέλεια, η αοριστία και η εξιδανίκευση του Ποσειδώνα μπορούν να φέρουν μπέρδεμα παρά εύνοια στις καλές καγαθές προθέσεις της Αφροδιτούλας. Η όψη θα επηρεάσει κυρίως τα μεταβλητά -Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες- των τελευταίων ημερών. Όσο για την έκλειψη, λίγο ακόμα δύναμη και θάρρος για να προχωρήσουν και οι τελευταίοι των σταθερών στις αλλαγές τις οποίες καθόλου δεν αγαπούν. Και όλο αυτό το “περίεργο” σκηνικό θα ενισχύσει και η σύνοδος Ήλιου-Ουρανού, τα τρίγωνα Αφροδίτης-Κρόνου και Άρη-Ποσειδώνα. Αν και τρίγωνα, οι συνδυασμοί “καίνε” κάθε καλή διάθεση. Καλό θα είναι να κρατήσουμε μικρό καλάθι. Λίγο αυτές οι όψεις, λίγο τα απόνερα της πανσελήνου-έκλειψης, λίγο ο ανάδρομος Ερμής, μέχρι τα μέσα του μήνα θα χρειαστεί να προσέχουμε κάθε πτυχή της έκφρασης και της δράσης μας.

Τεράστια προσοχή τη σκληρή όψη αντίθεση Άρη-Πλούτωνα.

Πιο προωθητικό το επόμενο μισό του Μαΐου. Στις16 ο Δίας μπαίνει στον Ταύρο, εύνοια, τύχη και ευκαιρίες κυρίως για τα σταθερά, και όχι μόνο, για τον επόμενο χρόνο. Μαζί και το νέο φεγγάρι στην τελευταία μοίρα των αγαπημένων Ταύρων, οι οποίοι παραδίδουν τη σκυτάλη στους αέρινους Διδύμους. Τεράστια προσοχή τη σκληρή όψη αντίθεση Άρη-Πλούτωνα. Δείχνει τα δόντια του ο Αρης από θέση ισχύος πλέον, στον Λέοντα. Αλλά και κυβερνήτης των δεσμών, πρωταγωνιστής των εκλείψεων, και στον άξονα Κριού-Ζυγού και στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, δίνει άλλη σημασία στην έννοια της δράσης και της δραστηριοποίησης. Επιπλέον, εμμονή, χειρισμός, βιαιότητα… Τέλος, οι όψεις το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, το τρίγωνο Ήλιου-Πλούτωνα, το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα, το τετράγωνο Άρη-Δία, το τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου, μέχρι την εκπνοή του μήνα, δίνουν ευκαιρίες για προσωπική εξέλιξη, πρωτοβουλία και ανάληψη τόσο προσωπικής όσο και κοινωνικής ευθύνης.

Κριός

Έπειτα από έναν διόλου αδιάφορο μήνα γενεθλίων, έρχεται ο Δίας να σας πάρει αγκαλιά και να σας δείξει την θετική πλευρά της ζωής, πριν σας αποχαιρετήσει. Έτσι είναι η ζωή δεν είναι μόνο άσπρο ή μαύρο, είναι και γκρι και κόκκινο! Η έκλειψη αυτή του Μαΐου θα σας επηρεάσει σε όλα όσα σας απασχολούσαν τον τελευταίο χρόνο, θέματα αξίας, εκτίμησης και όλα για ένα πρόσωπο καθαρό στην κοινωνία. Οικονομικές δεσμεύσεις, ρυθμίσεις τις οποίες καλό θα ήταν να βολιδοσκοπήσετε, να διερευνήσετε για να ξεκινήσετε να κάνετε στο τέλος του μήνα. Δεν είναι τυχαία και η αναδρομή του Ερμή εκεί. Ακόμα και η αναποφασιστικότητα εξυπηρετεί το συμφέρον σας. Δείτε τα ταλέντα σας τα οποία τώρα καλείστε να αναγνωρίσετε αλλά και να αξιοποιήσετε. Εκμεταλλευτείτε και την Αφροδίτη στους Διδύμους να σκεφτείτε, να επικοινωνήσετε τα θέλω και τα πρέπει σας. Τεράστια προσοχή σε αγορές και υπογραφές, προτιμήστε να τις ολοκληρώσετε στο τέλος του μήνα Μάη. Ακόμα και οι επιβοηθητικές όψεις στα μέσα του μήνα περισσότερο θα μπερδέψουν, παρά θα διευκολύνουν. Τσακωμοί και μαλώματα για οικογενειακή περιουσία. Θυμός για το παρελθόν, για καταστάσεις τις οποίες έχετε ζήσει, για καταπιεσμένους φόβους και συναισθήματα. Αμφισβήτηση, αμφιβολία, ανεπάρκεια έχουν τη δύναμη να σας αποθαρρύνουν. Αλλά ισχύουν, πράγματι;

Αποφύγετε τον καλό, παραδοσιακό σας παρορμητικό τρόπο δράσης, ρίσκα και παιχνίδια με τη φλόγα. Χρήματα από τις 16 και έπειτα, άνθρωποι και ευκαιρίες, οι οποίοι θα προωθήσουν τις κινήσεις σε χρηματοοικονομικό επίπεδο, και επιπλέον θα τονώσουν αρκετά την αυτοπεποίθηση και το δυναμισμό σας. Όλα καλυτερεύουν όσο περνάει ο καιρός. Σημειώστε από τα καλύτερα σημεία η είσοδος του Άρη στο Λέοντα, ξαναβρίσκετε τον παιχνιδιάρη, αθλητικό και σεξουαλικό σας χαρακτήρα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείριση του Άρη γιατί εμπλέκονται και άλλοι πλανήτες, ο Δίας, ο Πλούτωνας, οι οποίοι γίνονται οξυγόνο για τη φωτιά και μπορεί να προκαλέσουν… εγκαύματα. Προσοχή σε ατυχήματα, σε διαμάχες και φωνές με τα παιδιά σας.

Ταύρος

Χρόνια πολλά και καλά αγαπητοί Ταύροι, παιδιά της απόλαυσης και του αισθησιασμού, παιδιά του Μάη! Έχετε πολλές ευκαιρίες αυτό το μήνα να αναλάβετε δράση και ξεπεράσετε όποια αργοπορία, δυσκαμψία και ξεροκεφαλιά του ζωδιακού. Αλλαγές τεράστιες σε όλα τα επίπεδα, πάνω σας, γύρω σας, μέσα σας. Στην εμφάνιση, την εικόνα σας, στην οικογένεια -προσοχή σε γονείς-, στην ψυχολογία σας, στην καριέρα, στην κοινωνική σας δράση. Οι εκλείψεις το προηγούμενο διάστημα και η παρουσία του Ουρανού ταυτόχρονα έχει προετοιμάσει το έδαφος και εσάς για τις…εκλείψεις σε καταστάσεις οι οποίες μέχρι χθες μπορεί να εξυπηρετούσαν αλλά όχι πλέον. Και σίγουρα όχι καλή περίοδος για να αξιολογήσετε, να επενδύσετε, να δεσμευτείτε. Οπότε, προσοχή θα χρειαστεί να δείξετε και στην αρχή και τα μέσα του μήνα, οι γεννημένοι γύρω στις 9 με 10 Μαΐου ακόμα περισσότερο. Κυριολεκτικά μετά τις 16 του μήνα ξεκινάει εύνοια και οι δωράρες του Δία.

Μαζί και η νέα Σελήνη στην τελευταία μοίρα του ζωδίου, νέα ξεκινήματα, νέες αρχές, πράγματα τα οποία σκέφτεστε πολύ καιρό, τώρα αρχίζετε να τα βάζετε σε ισχύ. Και θα έχετε και τις πηγές να τις αξιοποιήσετε και να προχωρήσετε στην επίτευξη των στόχων σας. Προσοχή και γύρω στις 20 του μήνα, ιδιαίτερα οι τελευταίοι του ζωδίου, γενέθλια τα οποία μπορεί να σας εκθέσουν σε κινδύνους, καλύτερα να τους αποφύγετε. Ένα αρκετά προκλητικό διάστημα με έκφραση θεμάτων βίας, θυμού, ελέγχου, εμμονής και χειρισμού πάνω στους άλλους. ΠΡΟΣΟΧΉ, καθώς θα υπάρχει και η τάση να διογκωθεί όλο αυτό το κλίμα. Και αφού περάσει και αυτό το εκρηκτικό διάστημα, περνάτε σε επιτυχία, δράση και επίτευξη, όσο δεν ενεργείτε απερίσκεπτα. Και μέχρι και την εκπνοή του μήνα άλλη μια όψη η οποία μπορεί να σας προκαλέσει θλίψη, πίεση, περιορισμό. Όλο όμως αυτό μόνο για να δουλέψει στο τέλος προς όφελός σας, να ενισχύσει και να σταθεροποιήσει τη δράση σας, και σε θέματα οικονομικά αλλά και σε θέματα αυταξίας.

Δίδυμοι

Κατ’ αρχάς, προσοχή οι των τελευταίων ημερών σε εξαπατητικές κινήσεις, παρεξηγήσεις και μπερδέματα. Κάνετε … comeback στα σχέδιά και στους στόχους σας, είναι αυτό το διάστημα πριν από τα γενέθλιά σας μια τεράστια ευκαιρία για εσωτερικό ξεκαθάρισμα. Ξεκαθάρισμα όχι μόνο με τη λογική και την ανάλυση, αυτό το έχετε, το κατέχετε και μπράβο σας. Αυτή τη φορά όλο το πλανητικό σκηνικό αφορά στο συναίσθημά σας, την ψυχολογία σας, τι κρύβετε μέσα σας και καλό θα ήταν για εσάς κυρίως να το εκφράσετε. Και η αναδρομή του Ερμή -η οποία είναι ήδη σε ισχύ- και η αναδρομή του Πλούτωνα για αυτό ακριβώς μιλάνε. Ακόμα κι αν δεν έλθετε σε σύνδεση, -όχι αντιπαράθεση- έχετε μια πολύ καλή ευκαιρία να το κάνετε, να συνδεθείτε με το υποσυνείδητό σας, με τα μυστικά και τα κρυμμένα σας. Πράγματα βλέπουν το φως, αγκαλιάστε και δεχτείτε τα. Είναι πραγματική εκκαθάριση, συνειδητοποίηση, και μπορείτε να τη συνδυάσετε με spring cleaning κυριολεκτικά και στο σπίτι σας, σε κλειστούς χώρους και ντουλάπες. 7 Μαΐου η μετακίνηση της Αφροδίτης θα σας επιβραβεύσει υλικά και ηθικά για την προσπάθεια σας. Ο Κρόνος θα στηρίξει και η Αφροδίτη ενισχύει την αξία όποιας συνειδητής ενέργειας για να προχωρήσετε και να εξελιχθείτε. Το μήνυμα είναι πάντα συνειδητότητα.

Ακόμα και μετά την επιστροφή του, κυβερνήτη σας, Ερμή σε ορθή πορεία, είστε εκείνοι οι οποίοι τώρα θα χρειαστεί να επικοινωνήσουν με άλλο τρόπο. Και η ακρόαση είναι κομμάτι της επικοινωνιακής δεινότητας. Προσοχή, θα χρειαστεί να τιθασεύσετε την επιθυμία σας να αναλωθείτε σε κουβέντες χωρίς ουσία και άσκοπα λόγια. Προσοχή, σε μεταφορές και μετακινήσεις, όχι μόνο στα λόγια σας, αλλά σε ό,τι μεταφέρετε. Τάση για πρόκληση και επιπολαιότητα, τάση για βία, θυμό, χειρισμό, εμμονή σε υπέρμετρο βαθμό και σε θέματα με το στενό και τον ευρύτερο συγγενικό κύκλο. Γενικά το μεγαλύτερο διάστημα του Μαΐου αφορά στην εσωτερική, προσωπική εξέλιξη και ανάταση. Εκτονώστε εσωτερικά για να μην παγιδευτείτε οι ίδιοι στα λόγια σας και σε χειρονομίες χωρίς αντίκρισμα.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα