Μηνιαίες Προβλέψεις Μαΐου 2023: Αιγόκερως – Ιχθύες

ASTROTEAM GUEST
28/04/2023

Ο μήνας Μάιος θα είναι ιδιαίτερα έντονος για όλους μας, ανεξαρτήτως ζωδίου. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι ψυχολογικές και συναισθηματικές εντάσεις αλλά και η ανάγκη για ψυχική και σωματική κάθαρση. Την πρώτη κιόλας μέρα του μήνα, ο Πλούτωνας γυρίζει ανάδρομος και τον Ιούνιο θα ξαναμπεί στον Αιγόκερω για αρκετούς μήνες. Επειδή ο Πλούτωνας κινείται πολύ αργά, λέμε ότι είναι «πλανήτης γενιάς» και για αυτό επηρεάζει την ανθρωπότητα σε συλλογικό επίπεδο. Χάρη σε αυτή την αναδρομή του θα έχουμε όλοι μια ακόμα ευκαιρία για να αναλογιστούμε ποιο παλιό μοτίβο συμπεριφοράς πρέπει να αφήσουμε πίσω και πώς μπορούμε να προχωρήσουμε προς κάτι περισσότερο αληθινό που δεν θα εξυπηρετεί μόνο εμάς αλλά θα ωφελεί και την κοινωνία που ζούμε, γενικότερα.

Από εμάς εξαρτάται να χρησιμοποιήσουμε αυτό το τεράστιο δυναμικό για καλό.

Στις 8 του μήνα κορυφώνεται η συνάντηση του Ήλιου με τον Ουρανό στις 18 μοίρες του Ταύρου. Αυτή η όψη είναι πιθανό να φέρει σωματική υπερδιέγερση, πρωτοποριακές ή και επαναστατικές ιδέες και να τονίσει την αγάπη μας για την ελευθερία. Βέβαια, συμβαίνει σε ένα γήινο και σταθερό ζώδιο, γι’ αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ήρεμη και γλυκιά πλευρά του Ταύρου για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε και όχι να παρασυρθούμε από το πείσμα ή την ισχυρογνωμοσύνη. Ο Άρης με τον Πλούτωνα θα βρεθούν σε δύσκολη όψη για αρκετές μέρες μέσα στο μήνα κι αυτό μπορεί να φέρει στο προσκήνιο παιχνίδια εξουσίας, συγκρούσεις και βία. Επιπλέον, μετά τις 15 του μήνα, ο Δίας από τον Ταύρο συμμετέχει σε αυτή την όψη οπότε είτε θα διογκώσει την πόλωση του Άρη με τον Πλούτωνα είτε θα μας βοηθήσει να αφοσιωθούμε με όλη μας την ψυχή σε ένα νέο αγώνα ή φιλοσοφία ζωής. Από εμάς εξαρτάται να χρησιμοποιήσουμε αυτό το τεράστιο δυναμικό για καλό. Η δύσκολη όψη της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα δυσκολεύει την ικανότητά μας να βλέπουμε ανθρώπους και καταστάσεις όπως πραγματικά είναι, ειδικά σε ότι αφορά οικονομικά κι ερωτικά θέματα. Όταν η Αφροδίτη περάσει στον Καρκίνο στις 8 του μήνα, η ενέργεια θα αλλάξει και θα θέλουμε να φροντίσουμε τους άλλους αλλά και τον εαυτό μας με περισσότερη στοργή και τρυφερότητα. Ο Ερμής γυρίζει, επιτέλους, σε ορθή πορεία στις 15 του μήνα, ενώ μέχρι το τέλος του Μάη θα έχει βγει και από τη σκιά του, δηλαδή τη μοίρα από όπου ξεκίνησε την αναδρομή του. Αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσουμε σταδιακά να αναλαμβάνουν δράση και να υλοποιούμε όλα όσα προετοιμάζαμε το προηγούμενο διάστημα.

Πανσέληνος και νέα Σελήνη του μήνα

Στις 5 του μήνα έχουμε πανσέληνο και έκλειψη στο ζώδιο του Σκορπιού κοντά στις 15 μοίρες, η οποία θα φέρει πολύ έντονα συναισθήματα για όλους μας. Είναι πιθανόν να υπάρξουν εντάσεις στις σχέσεις μας με τους άλλους, να αναγκαστούμε με κάποιον τρόπο να διαχειριστούμε κάποια αθέατη πλευρά του εαυτού μας και να ανασύρουμε δύσκολες ή τραυματικές μνήμες. Είναι πολύ σημαντικό τις μέρες κοντά στην έκλειψη να κατεβάσουμε τους ρυθμούς μας, να κοιτάξουμε μέσα μας, να νιώσουμε τα συναισθήματά μας και να μπορέσουμε να απελευθερωθούμε από αυτά με έναν τρόπο δημιουργικό και όχι καταστροφικό. Στην έκλειψη συμμετέχει και ο πλανήτης Ουρανός γι’ αυτό και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμενοι για ξαφνικά και περίεργα γεγονότα τα οποία κάποιες φορές θα είναι και σοκαριστικά.

Στις 19 του μήνα, η νέα Σελήνη στις 28 μοίρες του Ταύρου θα μας βοηθήσει να εξισορροπήσουμε τα συναισθήματά μας, να φροντίσουμε το σώμα μας, να γίνουμε πιο ρομαντικοί και να απολαύσουμε τις μικρές χαρές της ζωής. Από την άλλη, η θετική όψη του Ποσειδώνα ευνοεί τις δημιουργικές και καλλιτεχνικές διεργασίες, τον εσωτερισμό και την πνευματικότητα αλλά και την έμπρακτη φιλανθρωπία. Και ο Πλούτωνας, όμως, συμμετέχει με ευνοϊκή όψη στη νέα Σελήνη οπότε μπορούμε να θέσουμε νέους στόχους και να δομήσουμε κάτι καινούργιο που έχει αξία για εμάς είτε υλική είτε συναισθηματική.

Αιγόκερως

Η έκλειψη του μήνα μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές σε σχέση με κάποια ομάδα στην οποία ανήκετε ή κάποια παρέα φίλων, τον τρόπο που προβάλλετε τον εαυτό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα και αλλαγές στις πολιτικές σας πεποιθήσεις. Το σίγουρο είναι ότι κάτι θα πρέπει να φύγει ώστε να αφήσει χώρο σε κάτι καινούργιο, στην προκειμένη περίπτωση μια νέα ομάδα ανθρώπων ή νέους μακροπρόθεσμους στόχους. Η δύσκολη όψη της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα στις αρχές του μήνα μπορεί να δημιουργήσει κάποιες δυσκολίες στο καθημερινό σας πρόγραμμα ή δυσκολία στην επικοινωνία και τη συνεννόηση με τους συναδέλφους ή τους υφιστάμενους. Προσπαθήστε να είστε όσο πιο ξεκάθαροι γίνεται με τους άλλους και μην βιαστείτε να πάρετε σοβαρές αποφάσεις σε ότι αφορά την εργασία σας. Όταν η Αφροδίτη περάσει στον Καρκίνο, οι σημαντικές σχέσεις θα βελτιωθούν και οι άλλοι θα είναι πιο ευχάριστοι και βοηθητικοί απέναντί σας. Ο Ήλιος συναντάει τον Ουρανό στον Ταύρο και αυτό θα λειτουργήσει με ένα διαφωτιστικό αλλά πιθανώς και πρωτότυπο ή εκκεντρικό τρόπο στα δημιουργικά ή επιχειρηματικά σας σχέδια. Από την άλλη μπορεί να… κεραυνοβοληθείτε από κάποιον έρωτα ή να κάνετε κάποιες ενδιαφέρουσες γνωριμίες.

Με τη νέα Σελήνη στις 19 του μήνα θα θέλετε να διασκεδάσετε και να περάσετε όμορφα. Η είσοδος του Δία στον Ταύρο θα σας βοηθήσει μέσα στην επόμενη χρονιά να υλοποιήσετε τα δημιουργικά σας σχέδια. Γι’ αυτό, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το επόμενο διάστημα για να αντλήσετε πρωτότυπες ιδέες προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον, τους επόμενους μήνες χάρη στη νέα θέση του Δία θα βελτιωθεί η διάθεσή σας, θα θέλετε να περνάτε περισσότερο χρόνο εκτός σπιτιού, να ξεκινήσετε κάποιο χόμπι ή άθλημα ενώ τα φλερτ και ο έρωτας θα έχουν την… τιμητική τους. Η δύσκολη όψη του Πλούτωνα με τον Άρη μπορεί να φέρει εντάσεις σε σχέση με το σύντροφό, τους συνεργάτες ή τις άλλες σημαντικές σχέσεις στη ζωή σας. Προσπαθήστε να μην εξωθήσετε τα πράγματα στα άκρα αλλά να καθαρίσετε την ατμόσφαιρα και να κάνετε μια νέα αρχή με τους ανθρώπους που θέλετε να έχετε κοντά σας.

Υδροχόος

Η έκλειψη του μήνα λαμβάνει χώρα σε έναν πολύ σημαντικό Οίκο για εσάς, αυτόν της καριέρας και της δημόσιας εικόνας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αλλάζετε καριέρα ή την ολοκληρώνετε, ξεκαθαρίζετε τις σχέσεις σας με προϊσταμένους ή άτομα εξουσίας ή με κάποιο μέλος της οικογένειας. Από την άλλη, ίσως θα πρέπει να επανεξετάσετε τον τρόπο που επιδρά η καριέρα σας στην οικογενειακή ζωή. Τις ημέρες κοντά στην έκλειψη, η Αφροδίτη κάνει μια δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα και αυτό μπορεί να φέρει μια απογοήτευση σε σχέση με κάποιο επιχειρηματικό σχέδιο που δεν είχατε μελετήσει όσο διεξοδικά θα έπρεπε ή με κάποιον έρωτα. Όταν η Αφροδίτη περάσει στον Καρκίνο, η καθημερινότητά σας θα γίνει πιο ευχάριστη, οι σχέσεις με τους συναδέλφους πιο αρμονικές και ήρεμες, ενώ μπορεί να θελήσετε να βελτιώσετε με κάποιο τρόπο τη διατροφή σας και να ξεκινήσετε κάποιο πρόγραμμα σωματικής άσκησης. Η συνάντηση του Ήλιου με τον Ουρανό στα μέσα περίπου του μήνα μπορεί να φέρει κάποια αναστάτωση στο χώρο του σπιτιού είτε επειδή εσείς θα αποφασίσετε να κάνετε την επανάστασή σας και να τραβήξετε το δικό σας δρόμο προς την ανεξαρτησία είτε επειδή μπορεί να αποκαλυφθούν κάποιες οικογενειακές καταστάσεις που θα σας ταράξουν.

Με τη νέα Σελήνη στις 19 του μήνα, θα θέλετε να κάνετε κάποιες αλλαγές στο χώρο του σπιτιού, τις οποίες θα μπορέσετε να ξεκινήσετε αφού ο Ερμής γυρίσει σε ορθή πορεία. Η θέση του Δία στον Ταύρο για τον επόμενο χρόνο θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις σχέσεις με τα άτομα της οικογένειάς σας, ενώ θα μπορέσετε να βελτιώσετε και το χώρο που ζείτε ή εργάζεστε. Αν βρίσκεται σε μια σοβαρή σχέση και οι υπόλοιπες συνθήκες είναι ευνοϊκές, θα μπορούσατε και να συγκατοικήσετε. Ο Πλούτωνας στο δικό σας ζώδιο ζητάει από εσάς μεταμορφωτικές αλλαγές και το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου ζωής αλλά θα πρέπει να προσπαθήσετε να ελέγξετε την τάση επιβολής που έχετε απέναντι στους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή σας. Αφήστε χώρο και στους άλλους να δράσουν με τον τρόπο τους ειδικά στο δεύτερο μισό του μήνα οπότε ο Άρης βρίσκεται απέναντι από τον Πλούτωνα και τα πράγματα μπορεί να φτάσουν στα άκρα.

Ιχθύες

Η έκλειψη του μήνα μπορεί να φέρει για εσάς αλλαγές ή ξεκαθαρίσματα σε θέματα σπουδών ή κάποιου άλλου πνευματικού πεδίου, σε θέματα που αφορούν τη φιλοσοφία που έχετε για τη ζωή ή σε σχέση με το εξωτερικό και τους συγγενείς εξ αγχιστείας. Είναι πιθανό να θελήσετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό, να μελετήσετε κάποια επιστήμη ή να τακτοποιήσετε κάποιες νομικές υποθέσεις. Η Αφροδίτη από τους Διδύμους κάνει μια δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα τις ημέρες της έκλειψης και αυτό μπορεί να φέρει απογοήτευση στο χώρο του σπιτιού και της οικογένειας, ίσως με αφορμή κάποιο οικονομικό θέμα. Όταν η Αφροδίτη περάσει στον Καρκίνο τις επόμενες ημέρες, η διάθεσή σας θα βελτιωθεί και θα θελήσετε να διασκεδάσετε και να περάσετε όμορφα. Προς το τέλος του μήνα που η Αφροδίτη θα πλησιάζει τον Άρη στο ίδιο ζώδιο, είναι πιθανό να ερωτευτείτε ή να κάνετε μια καλή οικονομική επένδυση.

Με τη συνάντηση του Ήλιου με τον Ουρανό, μπορεί να αποφασίσετε να ξεκινήσετε ένα νέο κύκλο μαθημάτων με κάποιο πρωτοποριακό αντικείμενο, να ασχοληθείτε με τη συγγραφή ή να συλλάβετε κάποια πρωτότυπη ιδέα την οποία θα μπορέσετε να υλοποιήσετε στην πορεία της χρονιάς που ακολουθεί με τον Δία στον Ταύρο. Η νέα σελήνη στις 19 του μήνα δημιουργεί διανοητική εγρήγορση και ευνοεί ξεκινήματα που αφορούν τη μάθηση και τη συγγραφή, ενώ μπορεί να φέρει εντονότερες επαφές με αδέρφια, κοντινούς συγγενείς ή γείτονες. Είναι πιθανό να θελήσετε να κάνετε κοντινά ταξιδάκια ή να αλλάξετε το μεταφορικό σας μέσο. Ο Πλούτωνας σας κάνει πιο ιδεαλιστές αυτόν τον καιρό και νιώθετε ότι θέλετε να αναλάβετε ηγετικό ρόλο είτε σε κάποια ομαδική δραστηριότητα είτε σε κάτι που αφορά την καριέρα σας. Προσπαθήστε να μη γίνεστε απόλυτοι ή καταπιεστικοί σε θέματα που αφορούν συλλογική προσπάθεια, ειδικά το δεύτερο μισό του μήνα που ο Άρης κάνει δύσκολη όψη με τον Πλούτωνα.

 

Από τη Ναταλία Σερδάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα