Μηνιαίες Προβλέψεις Μαΐου 2023: Ζυγός – Τοξότης

ASTROTEAM GUEST
28/04/2023

Ο μήνας Μάιος θα είναι ιδιαίτερα έντονος για όλους μας, ανεξαρτήτως ζωδίου. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι ψυχολογικές και συναισθηματικές εντάσεις αλλά και η ανάγκη για ψυχική και σωματική κάθαρση. Την πρώτη κιόλας μέρα του μήνα, ο Πλούτωνας γυρίζει ανάδρομος και τον Ιούνιο θα ξαναμπεί στον Αιγόκερω για αρκετούς μήνες. Επειδή ο Πλούτωνας κινείται πολύ αργά, λέμε ότι είναι «πλανήτης γενιάς» και για αυτό επηρεάζει την ανθρωπότητα σε συλλογικό επίπεδο. Χάρη σε αυτή την αναδρομή του θα έχουμε όλοι μια ακόμα ευκαιρία για να αναλογιστούμε ποιο παλιό μοτίβο συμπεριφοράς πρέπει να αφήσουμε πίσω και πώς μπορούμε να προχωρήσουμε προς κάτι περισσότερο αληθινό που δεν θα εξυπηρετεί μόνο εμάς αλλά θα ωφελεί και την κοινωνία που ζούμε, γενικότερα.

Από εμάς εξαρτάται να χρησιμοποιήσουμε αυτό το τεράστιο δυναμικό για καλό.

Στις 8 του μήνα κορυφώνεται η συνάντηση του Ήλιου με τον Ουρανό στις 18 μοίρες του Ταύρου. Αυτή η όψη είναι πιθανό να φέρει σωματική υπερδιέγερση, πρωτοποριακές ή και επαναστατικές ιδέες και να τονίσει την αγάπη μας για την ελευθερία. Βέβαια, συμβαίνει σε ένα γήινο και σταθερό ζώδιο, γι’ αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ήρεμη και γλυκιά πλευρά του Ταύρου για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε και όχι να παρασυρθούμε από το πείσμα ή την ισχυρογνωμοσύνη. Ο Άρης με τον Πλούτωνα θα βρεθούν σε δύσκολη όψη για αρκετές μέρες μέσα στο μήνα κι αυτό μπορεί να φέρει στο προσκήνιο παιχνίδια εξουσίας, συγκρούσεις και βία. Επιπλέον, μετά τις 15 του μήνα, ο Δίας από τον Ταύρο συμμετέχει σε αυτή την όψη οπότε είτε θα διογκώσει την πόλωση του Άρη με τον Πλούτωνα είτε θα μας βοηθήσει να αφοσιωθούμε με όλη μας την ψυχή σε ένα νέο αγώνα ή φιλοσοφία ζωής. Από εμάς εξαρτάται να χρησιμοποιήσουμε αυτό το τεράστιο δυναμικό για καλό. Η δύσκολη όψη της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα δυσκολεύει την ικανότητά μας να βλέπουμε ανθρώπους και καταστάσεις όπως πραγματικά είναι, ειδικά σε ότι αφορά οικονομικά κι ερωτικά θέματα. Όταν η Αφροδίτη περάσει στον Καρκίνο στις 8 του μήνα, η ενέργεια θα αλλάξει και θα θέλουμε να φροντίσουμε τους άλλους αλλά και τον εαυτό μας με περισσότερη στοργή και τρυφερότητα. Ο Ερμής γυρίζει, επιτέλους, σε ορθή πορεία στις 15 του μήνα, ενώ μέχρι το τέλος του Μάη θα έχει βγει και από τη σκιά του, δηλαδή τη μοίρα από όπου ξεκίνησε την αναδρομή του. Αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσουμε σταδιακά να αναλαμβάνουν δράση και να υλοποιούμε όλα όσα προετοιμάζαμε το προηγούμενο διάστημα.

Πανσέληνος και νέα Σελήνη του μήνα

Στις 5 του μήνα έχουμε πανσέληνο και έκλειψη στο ζώδιο του Σκορπιού κοντά στις 15 μοίρες, η οποία θα φέρει πολύ έντονα συναισθήματα για όλους μας. Είναι πιθανόν να υπάρξουν εντάσεις στις σχέσεις μας με τους άλλους, να αναγκαστούμε με κάποιον τρόπο να διαχειριστούμε κάποια αθέατη πλευρά του εαυτού μας και να ανασύρουμε δύσκολες ή τραυματικές μνήμες. Είναι πολύ σημαντικό τις μέρες κοντά στην έκλειψη να κατεβάσουμε τους ρυθμούς μας, να κοιτάξουμε μέσα μας, να νιώσουμε τα συναισθήματά μας και να μπορέσουμε να απελευθερωθούμε από αυτά με έναν τρόπο δημιουργικό και όχι καταστροφικό. Στην έκλειψη συμμετέχει και ο πλανήτης Ουρανός γι’ αυτό και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμενοι για ξαφνικά και περίεργα γεγονότα τα οποία κάποιες φορές θα είναι και σοκαριστικά.

Στις 19 του μήνα, η νέα Σελήνη στις 28 μοίρες του Ταύρου θα μας βοηθήσει να εξισορροπήσουμε τα συναισθήματά μας, να φροντίσουμε το σώμα μας, να γίνουμε πιο ρομαντικοί και να απολαύσουμε τις μικρές χαρές της ζωής. Από την άλλη, η θετική όψη του Ποσειδώνα ευνοεί τις δημιουργικές και καλλιτεχνικές διεργασίες, τον εσωτερισμό και την πνευματικότητα αλλά και την έμπρακτη φιλανθρωπία. Και ο Πλούτωνας, όμως, συμμετέχει με ευνοϊκή όψη στη νέα Σελήνη οπότε μπορούμε να θέσουμε νέους στόχους και να δομήσουμε κάτι καινούργιο που έχει αξία για εμάς είτε υλική είτε συναισθηματική.

Ζυγός

Η σεληνιακή έκλειψη συμβαίνει στον δεύτερο Οίκο του ωροσκοπίου σας και για αυτό θα επηρεάσει την αυτοεκτίμηση, το αίσθημα ασφάλειας που νιώθετε είτε σε υλικό είτε σε συναισθηματικό επίπεδο, τις βαθύτερες ανάγκες και επιθυμίες, τα χρήματα που κερδίζετε από την εργασία σας ή μέσω τρίτων (εφορίες, τράπεζες, διατροφές, κληρονομιές κτλ) αλλά και τον βαθμό που νιώθετε ικανοποιημένοι από όλα αυτά. Επιπλέον, είναι πιθανό να διαπιστώσετε ότι δίνατε αξία και προτεραιότητα σε θέματα που πλέον λειτουργούν ανασταλτικά για την εξέλιξη και την ευημερία σας και να αποφασίσετε να κάνετε ριζικές αλλαγές. Η νέα Σελήνη στις 19 του μήνα γίνεται στον ίδιο Οίκο, επομένως, αυτά που θα αλλάξουν ή θα αφαιρεθούν με την έκλειψη θα αφήσουν χώρο ώστε να ξεκινήσει κάτι νέο. Η θετική όψη του Πλούτωνα με τον Ήλιο και τη Σελήνη θα βοηθήσει στα απαραίτητα ξεκαθαρίσματα. Είναι πιθανό ο Πλούτωνας να δημιουργεί ψυχολογική και συναισθηματική αστάθεια και αυτό, με τη σειρά του, να δημιουργεί εντάσεις με τους γύρω σας και ειδικότερα, στον τομέα της εργασίας, με προϊστάμενους ή πρόσωπα εξουσίας, γενικότερα, εξαιτίας της δύσκολης όψης που κάνει με τον Άρη.

Στο δεύτερο μισό του μήνα ο Ερμής γίνεται ορθόδρομος και αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσετε να προχωρήσετε με τα οικονομικά θέματα και τα θέματα ασφαλειών που σας απασχόλησαν κατά την αναδρομή του. Σε αυτό θα βοηθήσει και η είσοδος του Δία στο ζώδιο του Ταύρου, οπότε και είναι πολύ πιθανό να διαπιστώσετε ότι οι επαγγελματικές συνεργασίες σας αποδίδουν περισσότερο σε οικονομικό επίπεδο, μπορεί να πάρετε το δάνειο ή την αποζημίωση που περιμένατε, ενώ και ο σύντροφός σας γίνεται πιο δοτικός. Αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, θα δείτε ότι οι πελάτες σας είναι πιο γενναιόδωροι. Από την άλλη, βελτιώνεται η ψυχολογία σας και είναι πιθανό να νιώσετε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε θέματα τα οποία σας φόβιζαν. Η δύσκολη όψη της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα μπορεί να δημιουργήσει απογοητεύσεις σε ρομαντικές σχέσεις, ειδικά αν είναι εξ αποστάσεως ή πρέπει να κάνετε πολλές μετακινήσεις για να βρεθείτε. Από την άλλη, μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις με συναδέλφους και υφιστάμενους γι’ αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Όταν η Αφροδίτη περάσει στον Καρκίνο θα υπάρχει εύνοια στα θέματα καριέρας, ενώ μπορεί να προκύψει και κάποιο ερωτικό ενδιαφέρον στο χώρο της δουλειάς. Η συνάντηση του Ήλιου με τον Ουρανό μπορεί να φωτίσει κρυφές πτυχές του εαυτού σας ή να σας ωθήσει να αντιμετωπίσετε με περισσότερη σοβαρότητα τη ζωή σας και να αλλάξετε κάποιες επιπόλαιες συμπεριφορές. 

Σκορπιός

Ο μήνας ξεκινάει ευχάριστα για εσάς, καθώς ο Ερμής συναντάει τον Ήλιο και ευνοεί θέματα επικοινωνίας και διαφωτιστικές συζητήσεις με το σύντροφο ή τους συνεργάτες. Όσο ο Ερμής θα είναι ανάδρομος, μπορεί να προκύψουν κάποιες παρεξηγήσεις ή παρανοήσεις αλλά η ευνοϊκή όψη του Κρόνου θα σας βοηθήσετε να βάλετε τις σκέψεις σας σε τάξη και να είστε εύστοχοι στις συζητήσεις που κάνετε. Η έκλειψη στις 5 του μήνα γίνεται στο δικό σας ζώδιο και είναι πιθανό να φέρει αλλαγές στην εμφάνιση ή τη συμπεριφορά σας, να σας ωθήσει να αναλογιστείτε τον τρόπο που προβάλλετε τον εαυτό σας στο άμεσο περιβάλλον σας και να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τοξικές συνήθειες ή σχέσεις που σας κρατάνε πίσω. Η δύσκολη όψη της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα στις αρχές του μήνα μπορεί να φέρει μια απογοήτευση ή εξαπάτηση σε σχέση με κάποια ερωτική σας σχέση, ένα επιχειρηματικό σχέδιο που σχετίζεται με το εξωτερικό, μια επένδυση υψηλού ρίσκου ή νομικές υποθέσεις. Με την Αφροδίτη στον Καρκίνο θα μπορέσετε να κάνετε κάποιο ευχάριστο ταξίδι, να ασχοληθείτε με ανώτερες σπουδές, με το εξωτερικό ή τα media.

Η συνάντηση του Ήλιου με τον Ουρανό στον Ταύρο μπορεί να φέρει στη ζωή σας νέους ανθρώπους, οι οποίοι να είναι πολύ διαφορετικοί από εσάς αλλά η πρωτοτυπία τους να λειτουργήσει καταλυτικά και να σας βοηθήσει να δείτε πρόσωπα και καταστάσεις με άλλη ματιά. Από την άλλη, είναι πιθανόν να υπάρξουν αποκαλύψεις ή μεγαλύτερη ειλικρίνεια στις σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Ο Πλούτωνας μπορεί να δημιουργεί αυτό το μήνα προβλήματα στην επικοινωνία και τη συνεννόηση με τους γύρω σας, ενώ η δύσκολη όψη με τον Άρη ίσως δημιουργήσει εντάσεις σε σχέση με νομικές υποθέσεις ή σπουδές. Η νέα Σελήνη στις 19 του μήνα στο ζώδιο του Ταύρου μπορεί να φέρει νέες συνεργασίες, οι οποίες θα είναι οικονομικά επωφελείς για εσάς. Επιπλέον, με την είσοδο του Δία στο ίδιο ζώδιο θα δείτε τον κοινωνικό σας κύκλο να ανοίγει, αφού νέοι άνθρωποι θα έρθουν στην ζωή σας και θα έχετε πολλές ευκαιρίες για να δημιουργήσετε νέες σχέσεις και συνεργασίες. Καθώς ο Ερμής θα γυρίσει σε ορθή πορεία, θα μπορείτε να εκφράσετε ανάγκες και επιθυμίες πιο εύκολα και να βρείτε την ανταπόκριση που επιθυμείτε.

Τοξότης

Η έκλειψη του μήνα γίνεται στο προηγούμενο από το δικό σας ζώδιο και αυτό σημαίνει ότι έχει έρθει ο καιρός για να κλείσει ένας κύκλος στη ζωή σας και να ξεκινήσει ένας καινούριος. Οι μέρες είναι κατάλληλες για να ασχοληθείτε περισσότερο με την πνευματική σας υγεία, να αποβάλλετε κακές συνήθειες, να κάνετε ενδοσκόπηση και να ενεργοποιήσετε το υποσυνείδητό σας. Τα όνειρα μπορεί να είναι πιο έντονα και ο ύπνος πιο ανήσυχος. Κρυφά πράγματα ή καταστάσεις έρχονται στην επιφάνεια. Τις ημέρες κοντά στην έκλειψη η Αφροδίτη κάνει μια δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα και είναι πιθανό να ταλαιπωρηθείτε από μια δύσκολη κατάσταση εντός του σπιτιού ή σε σχέση με κάποιο πρόσωπο της οικογένειάς σας και αυτό να δημιουργήσει εντάσεις στη σχέση με το σύντροφο ή τους συνεργάτες. Όταν η Αφροδίτη περάσει στον Καρκίνο μπορεί να φέρει μια ανάσα σε οικονομικά θέματα, να βελτιώσει την ψυχολογία σας και να τονώσει τη σχέση σας.

Η συνάντηση του Ήλιου με τον Ουρανό την δεύτερη εβδομάδα του μήνα θα τονίσει τις αλλαγές που πρέπει να κάνετε σε σχέση με τις καθημερινές σας συνήθειες, το περιβάλλον που εργάζεστε, τον τρόπο που εκτελείτε τα εργασιακά σας καθήκοντα αλλά και τα μέσα που χρησιμοποιείτε για να είστε περισσότερο αποδοτικοί στην εργασία σας. Όταν ο Ερμής ορθοδρομήσει θα μπορέσετε να υλοποιήσετε κάποια από τα νέα σας πλάνα, ενώ θα έχετε και τη βοήθεια του Δία για έναν ολόκληρο χρόνο. Όσο Ερμής είναι ανάδρομος, θα έχετε το χρόνο να αναθεωρήσετε τον τρόπο που φροντίζετε το σώμα σας και η νέα Σελήνη στις 19 του μήνα μπορεί να σας βοηθήσει να φροντίσετε καλύτερα την υγεία σας, να βελτιώσετε τη διατροφή σας αλλά και την καθημερινότητά σας, γενικότερα. Με την είσοδο του Δία στον Ταύρο και την ορθοδρόμηση του Ερμή εκείνες τις μέρες, είναι πιθανό να ακολουθήσετε το νέο πρόγραμμα πιο εύκολα, ενώ θα διαπιστώσετε ότι οι συνθήκες στον εργασιακό χώρο βελτιώνονται, εργάζεστε πιο αποδοτικά και οι καθημερινές υποχρεώσεις δεν σας κουράζουν και τόσο. Επίσης, είναι καλή περίοδος αν θέλετε να υιοθετήσετε κάποιο μικρό ζώο. Η δύσκολη όψη του Πλούτωνα με τον Άρη μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις σε θέματα που αφορούν τα δικά σας οικονομικά, αυτά του συντρόφου ή εκείνα που σχετίζονται με τράπεζες, εφορίες, ασφάλειες, κληρονομιές και τα λοιπά. Από την άλλη μπορεί να προκύψει κάποια κρυφή ερωτική σχέση ή να ανανεωθεί μια ήδη υπάρχουσα.

 

Από τη Ναταλία Σερδάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα