Μηνιαίες Προβλέψεις Μαΐου 2023: Καρκίνος – Παρθένος

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
28/04/2023

Βασικές Πλανητικές Όψεις

  • 5 Μαΐου πανσέληνος και έκλειψη στην 15η Σκορπιού
  • 19 Μαΐου νέα Σελήνη στην 29η Ταύρου

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 1 Μαΐου ο Πλούτωνας σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος
  • 7 Μαΐου η Αφροδίτη στον Καρκίνο
  • 15 Μαΐου ο Ερμής επιστρέφει σε ορθή πορεία
  • 16 Μαΐου ο Δίας στον Ταύρο
  • 20 Μαΐου ο Άρης στο Λέοντα
  • 21 Μαΐου ο Ήλιος στους Διδύμους

“Παράξενη Πρωτομαγιά” έγραφε ο Γκάτσος, και, ναι, είναι, καθώς ο Πλούτωνας ξεκινάει την αναδρομή του -για να μπει στον Αιγόκερω πάλι, στις 12 Ιουνίου. Στα… ‘καπάκια’ η Αφροδίτη, η κυβερνήτρια των δεσμών, σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, αλλά και σε εξάγωνο με τον Δία, συνοδεύει την έκλειψη, την πανσέληνο αυτή του Μαΐου. Ρομαντισμός και απόλαυση, τάση για καλοπέραση και καλλιτεχνική δημιουργία. Ωστόσο, τεράστια προσοχή σε σχέσεις και οικονομικές συναλλαγές, διότι η αφέλεια, η αοριστία και η εξιδανίκευση του Ποσειδώνα μπορούν να φέρουν μπέρδεμα παρά εύνοια στις καλές καγαθές προθέσεις της Αφροδιτούλας. Η όψη θα επηρεάσει κυρίως τα μεταβλητά -Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες- των τελευταίων ημερών. Όσο για την έκλειψη, λίγο ακόμα δύναμη και θάρρος για να προχωρήσουν και οι τελευταίοι των σταθερών στις αλλαγές τις οποίες καθόλου δεν αγαπούν. Και όλο αυτό το “περίεργο” σκηνικό θα ενισχύσει και η σύνοδος Ήλιου-Ουρανού, τα τρίγωνα Αφροδίτης-Κρόνου και Άρη-Ποσειδώνα. Αν και τρίγωνα, οι συνδυασμοί “καίνε” κάθε καλή διάθεση. Καλό θα είναι να κρατήσουμε μικρό καλάθι. Λίγο αυτές οι όψεις, λίγο τα απόνερα της πανσελήνου-έκλειψης, λίγο ο ανάδρομος Ερμής, μέχρι τα μέσα του μήνα θα χρειαστεί να προσέχουμε κάθε πτυχή της έκφρασης και της δράσης μας.

Τεράστια προσοχή τη σκληρή όψη αντίθεση Άρη-Πλούτωνα.

Πιο προωθητικό το επόμενο μισό του Μαΐου. Στις16 ο Δίας μπαίνει στον Ταύρο, εύνοια, τύχη και ευκαιρίες κυρίως για τα σταθερά, και όχι μόνο, για τον επόμενο χρόνο. Μαζί και το νέο φεγγάρι στην τελευταία μοίρα των αγαπημένων Ταύρων, οι οποίοι παραδίδουν τη σκυτάλη στους αέρινους Διδύμους. Τεράστια προσοχή τη σκληρή όψη αντίθεση Άρη-Πλούτωνα. Δείχνει τα δόντια του ο Αρης από θέση ισχύος πλέον, στον Λέοντα. Αλλά και κυβερνήτης των δεσμών, πρωταγωνιστής των εκλείψεων, και στον άξονα Κριού-Ζυγού και στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, δίνει άλλη σημασία στην έννοια της δράσης και της δραστηριοποίησης. Επιπλέον, εμμονή, χειρισμός, βιαιότητα… Τέλος, οι όψεις το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, το τρίγωνο Ήλιου-Πλούτωνα, το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα, το τετράγωνο Άρη-Δία, το τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου, μέχρι την εκπνοή του μήνα, δίνουν ευκαιρίες για προσωπική εξέλιξη, πρωτοβουλία και ανάληψη τόσο προσωπικής όσο και κοινωνικής ευθύνης.

Καρκίνος

Ο μήνας ξεκινάει με πολλή δουλειά, την οποία πρέπει να κάνετε στα οικονομικά, αλλά και στην προσωπική σας αξία, αναγνώριση ταλάντων, αναθεώρηση στον τρόπο που έρχονται τα χρήματα σε εσάς. Είναι πρακτικό το θέμα, αλλά έχει και το ηθικό κομμάτι το οποίο πρέπει να ξανακοιτάξετε… Πυροδότηση όλης της κατάστασης και η έκλειψη, η οποία ζητά από εσάς ξεκαθαρίσματα σε φίλους και γνωστούς, σε ομάδες. Αυτή η συνθήκη ήδη λαμβάνει χώρα, απλά τώρα συνειδητοποιείτε την ουσία πίσω από τα αποτελέσματα. Έπειτα είναι και το αντίκρισμα της δουλειάς σας. Πάλι σε οικονομικό ή σε ηθικό επίπεδο έρχονται να σας υποδείξουν τι κάνετε, να σας ανταμείψουν ή όχι. Γενικότερα, υπάρχει μεγάλη δράση στο κομμάτι στόχοι, όνειρα και όλα αυτά τα οποία έχετε έρθει να βιώσετε. Καρμικές συναντήσεις και καταστάσεις σας… “ανοιγοκλείνουν” το μάτι και χρειάζεται διαίσθηση και συνειδητότητα για να δείτε τις ευκαιρίες, να δείτε τις συνθήκες σαν ευκαιρίες. 7 του μήνα η Αφροδίτη κάνει είσοδο στο ζώδιό σας και αυτό σημαίνει γοητεία, ομορφιά, απόλαυση. Και λεφτά!

Παρά τις προκλήσεις του μήνα, είστε και αισθάνεσθε από τους πιο ευνοούμενους -ωστόσο προσέξτε μη σας ρίξει απότομα αυτό το ‘ανέβασμα’. Παντού και πάντα θα υπάρχουν παγίδες -είναι ο εσωτερικός εαυτός μας. Ανάσα και για εσάς τα μέσα του μήνα, οπού και ο Ερμής ορθοδρομεί και ο Δίας μπαίνει στον Ταύρο. Λίγο-λίγο, αρχίζει να ξεκαθαρίζει η εικόνα από το προηγούμενο διάστημα, όπου πολλά είχαν συμβεί στην καριέρα, στο επάγγελμα, στο δημόσιο σας βίο, και τώρα απολαμβάνετε τα αποτελέσματα της δράσης σας. Ο μαραθώνιος με τα speed του προηγούμενου διαστήματος τελείωσε και στέφεστε νικητές. Καινούρια τώρα αρχή αναζητάτε ή σας αναζητάνε; Εκμεταλλευτείτε φουλ και την Αφροδίτη και τον Άρη ακόμα κι όταν στις 20 αλλάζει ζώδιο, και για επιβεβαίωση, και για να δείξετε τα δόντια σας στον περίγυρο. Καλύτερα να σας φοβούνται, παρά να σας λυπούνται… Πολύ σας πάει ο Μάιος, Καρκίνοι!

Λέων

Work in progress! Το ξεκίνημα του μήνα σας βρίσκει να βλέπετε να αλλάζουν, να μεταβάλλονται, να μεταμορφώνονται τα βασικά κομμάτια της ζωής σας, σπίτι, οικογένεια, καριέρα, επάγγελμα. Παράλληλα, από ότι φαίνεται και οι σχέσεις συνεχίζουν να σας προβληματίζουν και μόλις οι των πρώτων-πρώτων ημερών να καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα αλλάζουν. Αν και αρκετά ταλαιπωρημένοι και εσείς, όπως και υπόλοιπα σταθερά, τινάζετε τη λιονταρίσια χαίτη σας, φοράτε το χαμόγελο της αισιοδοξίας και συνεχίζετε. Χρήματα υπάρχουν, από την εργασία σας, με διάφορους τρόπους πριμοδοτήστε, από το εξωτερικό, από τον τουρισμό… “καλώς ήρθε το δολάριο”! Τα ταξίδια συνεχίζουν να είναι προτεραιότητα και καλά θα κάνετε να τα εκμεταλλευτείτε, πριν ο Δίας περάσει στις 16 του μήνα στον οίκο της κοινωνίας, του δημόσιου βίου, του επαγγέλματος, της καριέρας. Πιο πριν, ωστόσο, και οι όψεις μετά την πανσέληνο-έκλειψη και οι όψεις μετά, αλλά και η ορθοδρόμηση του Ερμή, δίνουν σε εσάς το “ουδέν κακό αμιγές καλού” για να καταφέρετε να ισορροπήσετε.

Επιπλέον, οι εσωτερικές εντάσεις συνεχίζονται, αλλά και μαλακώνετε με συναισθήματα ανιδιοτέλειας και αγάπης. Η ανοχή και η χάρη σας, η φυσική μεγαλοπρέπεια και η γενναιοδωρία σας θα σας σώσουν και στο τέλος θα δείτε τα πράγματα να προχωρούν υπέρ σας. Με μία λέξη, ανωτερότητα, η οποία σας πάει και πολύ! Κρατείστε αυτή τη διάθεση και για το νέο φεγγάρι στις 20 Μαΐου μαζί και την είσοδο του Άρη στο ζώδιό σας, διότι τα γεγονότα σας προλαβαίνουν, καταστάσεις πυροδοτούνται και δεν αξίζει εσείς οι ίδιοι “να χύσετε το γάλα από τον κουβά”. Αρκετά δυναμική και προκλητική όψη, ιδιαίτερα για τα Λιοντάρια των πρώτων ημερών. Ψυχραιμία και προσοχή! Και προσοχή και ψυχραιμία! Θα χρειαστείτε υπομονή να διαχειριστείτε την υπερβολή των ημερών, κυρίως γιατί θα αφορά σε πιο σκληρές, ακόμα και εμμονικές καταστάσεις! Στα καλά νέα είναι ότι θα αυξηθεί η πίστη στην ικανότητά σας και θα προβάλετε την δύναμή σας ότι θα πετύχετε -έστω με υπερβολή!

Παρθένος

Γεμάτος ο οίκος της επέκτασης, του ανοίγματος του μυαλού, των φιλοσοφικών θεωριών. “Μεταβολίζετε” με διαφορετικό τρόπο την πληροφορία των όσων έλαβαν και συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα στη ζωή σας. Και αυτό διότι έχετε αλλάξει τον τρόπο που κινείστε, που σκέπτεστε, που αντιλαμβάνεστε. Η ιδιαίτερη ευφυία σας βοηθά πολύ σε αυτό. Χρήματα και σχέσεις είναι στην προτεραιότητά σας και δικαιώνεστε. Οι επαφές σας σας ευνοούν και σας φέρνουν έσοδα. Βλέπετε τα αποτελέσματα της εργασίας σας, βάζετε στόχους και αποφασίζετε να τους πραγματοποιήσετε, να επεκταθείτε. Ταξίδια, σπουδές, νομικά ή και το εξωτερικό, τέτοια θέματα βγαίνουν μπροστά. Και εσείς καλείστε να τα διαχειριστείτε. Και με ανατροπές και με εκπλήξεις και με εύνοια και με καθυστερήσεις και με δοκιμασίες. Όλο το μήνα προσοχή σε απάτες και εξαπατήσεις! Η ορθοδρόμηση του κυβερνήτη σας Ερμή είναι άλλη μια σημαντική βοήθεια, βάζει σε σειρά τη σκέψη σας και προχωράτε σε διεκπεραίωση.

Αμέσως μετά, υποδέχεστε τα τρίγωνα του Δία από τον Ταύρο. Τα πράγματα ξεκινάνε να γίνονται χωρίς να χρειαστεί να κουνήσετε το μικρό σας δαχτυλάκι. Γεμίζετε από ενέργεια και αυτοπεποίθηση, έχετε την αίσθηση ότι μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα, και έτσι είναι. Πέρα, όμως, από αλλάζει η συνειδητότητά σας για εσάς και για τον κόσμο. Επικύρωση, επιβεβαίωση και η στιγμή της νέας Σελήνης πάλι εκεί στον οίκο των στόχων, της εξέλιξης, της πίστης, σας δίνει την φιλοσοφική διάσταση στη πρακτική σας φύση. Και αυτός ο συνδυασμός κάνει τα πράγματα ακόμα πιο ενδιαφέροντα! Προσοχή και εσείς γύρω στις 20 του μήνα και την προκλητική όψη Άρη-Πλούτωνα. Θα σας επηρεάσει, θα ερεθίσει τους φόβους σας, το υποσυνείδητό σας. Θα σας υποκινήσει να αλλάξετε θέλοντας και μη την καθημερινότητά. Θα ξεκινήσει ένα “τρενάκι φόβου”, θα έλθετε σε αντιπαράθεση με το παρελθόν, με τα κρυφά και τα κρυμμένα, με τον κριτικό σας εαυτό και την οργανωτική σας φύση, για να βρείτε τι θέλετε να αλλάξετε, να αποδεχτείτε, ή έστω να παρατηρήσετε σε εσάς.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα