Μηνιαίες Προβλέψεις Ιουνίου 2023: Καρκίνος – Παρθένος

ASTROTEAM GUEST
29/05/2023

Ο φετινός Ιούνιος είναι ένας μήνας χωρίς εκλείψεις αλλά όχι χωρίς εκπλήξεις! Η συνάντηση του Ερμή με τον Ουρανό που δεν ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο μήνα επειδή ο Ερμής γύρισε ανάδρομος, αυτόν το μήνα είναι γεγονός και πρόκειται να μας κεραυνοβολήσει με πολλές πληροφορίες, οι οποίες από τη μια θα μας σοκάρουν αλλά από την άλλη θα μας απελευθερώσουν. Καθώς η συνάντηση αυτή γίνεται στον Ταύρο, τα γεγονότα μπορεί να αφορούν επίσης σεισμούς και ηφαίστεια, τις καλλιέργειες και την τροφή αλλά και την οικονομία και τα νομίσματα. Σε κάθε περίπτωση, ας είμαστε προετοιμασμένοι για αποκαλύψεις τις ημέρες κοντά στις 3 Ιουνίου.

Την ίδια ημέρα, ο Δίας συναντάει με ακρίβεια τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης στις 3 μοίρες του Ταύρου. Πρόκειται για μια πολύ τυχερή όψη που ευνοεί τις κοινωνικές συναναστροφές, φέρνει αλλαγές που έχουν καρμικό χαρακτήρα κι επειδή γίνεται στο ζώδιο της Αφροδίτης, αφορά και θέματα οικονομικής κι ερωτικής φύσης. Σε κοσμικό επίπεδο, είναι πιθανό να φέρει αλλαγές στις επιλογές που κάνουμε σε θέματα ιδιοκτησίας κι εκμετάλλευσης των γήινων πόρων, στις αξίες που προάγουμε ως κοινωνίες και σε αυτά που έχουμε πραγματικά ανάγκη για να νιώθουμε πληρότητα και ικανοποίηση. Ο Άρης από τον Λέοντα δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στη συγκεκριμένη ενέργεια και ευνοεί τις δημιουργικές δραστηριότητες, ενώ ο Πλούτωνας από τον Υδροχόο δίνει μεγάλη δύναμη κι ευκαιρίες για επιτυχία μέσα από προσωπική ή συλλογική προσπάθεια.

H ευνοϊκή όψη της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα φέρνει στην επιφάνεια ρομαντική διάθεση κι ευαισθησίες αλλά χρειάζεται προσοχή…

Την επόμενη μέρα, στις 4 Ιουνίου, έχουμε την πανσέληνο του μήνα στον Τοξότη, το ζώδιο της επέκτασης, της αισιοδοξίας και της διευρυμένης αντίληψης. Πιο συγκεκριμένα, τα Φώτα βρίσκονται σε μεταβλητά ζώδια, δηλαδή ο Ήλιος στις 13 μοίρες των Διδύμων και η Σελήνη στις 13 μοίρες του Τοξότη. Κυβερνήτης αυτής της πανσελήνου είναι ο Δίας, ο οποίος βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στον Ταύρο. Θα μπορούσαμε να πούμε, λοιπόν, ότι τις επόμενες μέρες μας δίνονται ευκαιρίες για να αφεθούμε στη ροή των πραγμάτων και να ομορφύνουμε τη ζωή μας με πράξεις αγάπης και μεγαλοσύνης. Από την άλλη, η δύσκολη όψη που κάνει ο Κρόνος από τους Ιχθύες με τα Φώτα, φέρνει δυσκολίες στις σχέσεις και κάποια θέματα υγείας. Επιπλέον, η δύσκολη όψη που κάνει η Αφροδίτη με τον Πλούτωνα μας μιλάει για πιθανές οικονομικές απώλειες και ακραίες εκφράσεις της σεξουαλικότητας. Από την άλλη, η ευνοϊκή όψη της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα φέρνει στην επιφάνεια ρομαντική διάθεση κι ευαισθησίες αλλά χρειάζεται προσοχή για να μην ξεγελαστούμε εξαιτίας ψευδαισθήσεων και ονειροπόλας διάθεσης. Τέλος, ο Άρης κάνει θετικές όψεις με τον Ήλιο και τη Σελήνη και δίνει ζωτικότητα και αποφασιστικότητα αλλά και κάποιες συναισθηματικές εντάσεις.

 H Αφροδίτη στον Λέοντα είναι οι επιθυμίες που πηγάζουν από την καρδιά μας, η δημιουργικότητα και η καλλιτεχνική έκφραση, αυτά που μας δίνουν χαρά, ο έρωτας, το πάθος, το παιδί που κρύβουμε μέσα μας.

Στις 6 του μήνα, η Αφροδίτη περνάει στο φλογερό ζώδιο του Λέοντα, όπου θα παραμείνει μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, καθώς προς τα τέλη του Ιουλίου θα γυρίσει ανάδρομη. Επειδή η Αφροδίτη βρίσκεται σε αυτή τη θέση κάθε 8 χρόνια, είναι πιθανό να επαναληφθούν θέματα που μας απασχόλησαν το καλοκαίρι του 2015 ή το 2007 ή και παλιότερα, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθούν οι καταστάσεις στη ζωή μας αυτή τη φορά. Η Αφροδίτη στον Λέοντα είναι θερμή, ενθουσιώδης, γενναιόδωρη και δημιουργική. Εκτός από τη δύσκολη όψη με τον Πλούτωνα κάνει και μια πολύ δυνατή και όμορφη όψη με τον Δία, η οποία κορυφώνεται στις 11 του μηνά και θα επαναληφθεί άλλες δύο φορές, λόγω της αναδρομής που αναφέραμε παραπάνω. Από τη μία, ο Δίας στον Ταύρο εκφράζει τις αξίες μας, τα ταλέντα μας, τις απλές χαρές της ζωής και από την άλλη, η Αφροδίτη στον Λέοντα είναι οι επιθυμίες που πηγάζουν από την καρδιά μας, η δημιουργικότητα και η καλλιτεχνική έκφραση, αυτά που μας δίνουν χαρά, ο έρωτας, το πάθος, το παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Με την πρώτη συνάντησή τους, θα αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε αυτά που πραγματικά αγαπάμε και απολαμβάνουμε και θα σκεφτούμε πρακτικούς τρόπους για να μπορέσουμε να τα θέσουμε σε σταθερές βάσεις. Με την αναδρομή της Αφροδίτης αργότερα, είναι πιθανό να επανεξετάσουμε ή/και να αλλάξουμε αυτά που έχουν αξία για εμάς στις σχέσεις μας και τη δημιουργική μας έκφραση, ώστε να καταλήξουμε σε κάποιο νέο, προσωπικό για τον καθένα, σύστημα αξιών. Καλό θα είναι να μην κάνουμε νέα επαγγελματικά ξεκινήματα, μεγάλες αγορές ή επεμβάσεις καλλωπισμού μετά τις 20 του μήνα, οπότε η Αφροδίτη θα μπει στην σκιά της. Τις τελευταίες 2-3 ημέρες του μήνα, η Αφροδίτη πλησιάζει τις 20 μοίρες του Λέοντα και κάνει μια δύσκολη όψη με τον Ουρανό στον Ταύρο. Η όψη αυτή, φέρνει στη ζωή μας αναστατώσεις αισθηματικής και οικονομικής φύσεως, διάθεση για ερωτική απελευθέρωση και μια γενικότερη ανάγκη να απελευθερωθούμε από ανθρώπους και σχέσεις που περιορίζουν την προσωπική μας έκφραση.

Ο Ποσειδώνας βρίσκεται στις 27 μοίρες των Ιχθύων και κάνει δύσκολη όψη με τα Φώτα που σημαίνει ότι είναι πιθανό να νιώθουμε σωματική αδυναμία!

Στο ζώδιο του Λέοντα θα βρίσκεται και ο Άρης όλο τον μήνα αλλά η σύνοδος με την Αφροδίτη δε θα γίνει ποτέ με ακρίβεια. Παρόλ’ αυτά, θα υπάρχει μεγάλο πάθος και έντονη δημιουργικότητα. Η δύσκολη όψη του με τον Ουρανό κοντά στις 26 του μήνα μπορεί να φέρει στην επιφάνεια επαναστατική διάθεση, έντονη επιθυμία για ελευθερία, αντιδραστικότητα, μισαλλοδοξία και συναισθηματικές εντάσεις, γι’ αυτό και θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσπάθεια από μέρους μας για να κρατηθούν οι ισορροπίες. Στις 19 του μήνα σχηματίζεται με ακρίβεια η θετική όψη του Δία με τον Κρόνο, χάρη στην οποία τα επεκτατικά σχέδια του Δία σταθεροποιούνται με τον καλύτερο τρόπο και η εκπλήρωση τους επιτυγχάνεται με ευθύτητα, τιμιότητα και φιλοσοφική διάθεση. Ευτυχώς, η θετική ενέργεια αυτής της όψης θα είναι ενεργή όλο το δεύτερο μισό του μήνα και θα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στις 18 Ιουνίου, με τον Ήλιο και τη Σελήνη να συναντιούνται στις 26 μοίρες των Διδύμων. Ο Ποσειδώνας βρίσκεται στις 27 μοίρες των Ιχθύων και κάνει δύσκολη όψη με τα Φώτα που σημαίνει ότι είναι πιθανό να νιώθουμε σωματική αδυναμία, να έχουμε παράξενη διάθεση, να καταστρώνουμε ανεδαφικά σχέδια, να διακατεχόμαστε από αυταπάτες ή πράγματι να κινδυνέψουμε να εξαπατηθούμε από άλλους.

Καρκίνος

Η πανσέληνος στις 4 του μήνα αφορά την κορύφωση κάποιων θεμάτων που σχετίζονται με την υγεία και την εργασία σας. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ίσως τακτοποιείτε τις τελευταίες εκκρεμότητες από κάποιο project που ξεκινήσατε τον προηγούμενο μήνα ή ότι κάποιος άνθρωπος που εργάζεται για εσάς βγαίνει στη σύνταξη ή παραιτείται ή ότι εσείς οι ίδιοι αλλάζετε εργασία. Από την άλλη, πιθανώς να τελειώνετε με κάποιον κύκλο θεραπείας ή αποφασίζετε να αλλάξετε το διατροφικό σας πλάνο ή το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθούσατε το προηγούμενο διάστημα. Στις 6 του μήνα και μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη, η Αφροδίτη μπαίνει στο ζώδιο του Λέοντα και τον τομέα που αφορά για εσάς τα οικονομικά, τις αξίες και τα ταλέντα σας. Τους επόμενους μήνες, θα υπάρξουν ευκαιρίες για να αναγνωριστούν τα ταλέντα σας, να αμείβεστε καλύτερα για τις υπηρεσίες που προσφέρετε και να βρείτε νέες πηγές εισοδήματος χάρη στις ικανότητες και τις δημιουργικές σας ιδέες. Στις 11 του μήνα, ο Πλούτωνας θα μπει για τελευταία φορά στο ζώδιο του Αιγόκερω και θα μείνει εκεί όλο το υπόλοιπο του 2023. Όσοι από εσάς είναι γεννημένοι τις 4-5 τελευταίες μέρες του ζωδίου σας ή έχετε Ωροσκόπο κοντά στις 4-5 τελευταίες μοίρες, είναι πιθανό να βιώσετε κάποιες κρίσεις στις σημαντικές σχέσεις ή συνεργασίες σας και να χρειαστεί να κάνετε οριστικά ξεκαθαρίσματα, ακόμα και με βαρύ ψυχολογικό κόστος. Ανάλογα με το προσωπικό ωροσκόπιο του καθενός θα υπάρξει κάποιου είδους μεταμορφωτική αλλαγή στις σχέσεις σας: μια σχέση ή συνεργασία θα τελειώσει πχ με ένα διαζύγιο ή μια σοβαρή σχέση θα γίνει συμβίωση ή γάμος.

Η νέα Σελήνη στις 18 του μήνα γίνεται στο ζώδιο πριν από το δικό σας κι αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να θελήσετε να αποτραβηχτείτε από τον υπόλοιπο κόσμο και να τα βρείτε με τον εαυτό σας. Η δύσκολη όψη που κάνει Ποσειδώνας από τους Ιχθύες δημιουργεί ένα θολό τοπίο σε σχέση με κάποιο νομικό ή ακαδημαϊκό θέμα που αντιμετωπίζετε, κάποιο μεγάλο ταξίδι που θέλετε να κάνετε ή κάτι που σχετίζεται με το εξωτερικό, την πνευματική σας υπόσταση ή τις θρησκευτικές σας πεποιθήσεις. Σε κάθε περίπτωση, νιώθετε διχασμένοι, καθώς από τη μία θέλετε να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα σε κάποιον από αυτούς τους τομείς αλλά από την άλλη δε νιώθετε καθόλου σίγουροι για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Επιπλέον, τις ίδιες μέρες η δύσκολη όψη ανάμεσα στον Ερμή και τον Ποσειδώνα επηρεάζει την κρίση σας και την αντίληψη σας και είναι πιθανό να μην αντιλαμβάνεστε όλα τα δεδομένα μιας κατάστασης. Γι’ αυτό, θα ήταν προτιμότερο να μη βιαστείτε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις αυτές τις μέρες και να περιμένετε να ξεκαθαρίσει το τοπίο προς το τέλος του μήνα. Η αρμονική όψη ανάμεσα στον Δία και τον Κρόνο σας βοηθάει να κινηθείτε αποφασιστικά και στοχευμένα προς τους στόχους σας, ειδικά αν αυτοί σχετίζονται με το εξωτερικό ή μια φιλοσοφία περισσότερο πνευματική και υπερβατική. Είναι πιθανό να γνωρίσετε ανθρώπους ώριμους και φιλοσοφημένους, οι οποίοι θα διευρύνουν την οπτική σας και θα σας δώσουν την κατάλληλη συμβουλή τη στιγμή που τη χρειάζεστε.

Λέων

Το πιο σημαντικό πλανητικό γεγονός για εσάς αυτόν το μήνα αλλά και μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου είναι ότι η Αφροδίτη, ο πλανήτης της ομορφιάς, της καλαισθησίας, του έρωτα και των απολαύσεων, θα βρίσκεται στο δικό σας ζώδιο. Η δύσκολη όψη που κάνει τις πρώτες μέρες με τον Πλούτωνα είναι πιθανό να δημιουργήσει κάποιες προκλήσεις στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών και στον τρόπο που θέλετε να λειτουργείτε μέσα σε αυτές. Όμως, αυτό θα κρατήσει 2-3 μέρες το πολύ και από τις επόμενες μέρες θα αρχίσετε να νιώθετε καλύτερα με τον εαυτό σας και την εμφάνισή σας, θα διαπιστώσετε ότι είστε πολύ θελκτικοί και αγαπητοί και ότι τα πράγματα εξελίσσονται όπως θα θέλατε, χωρίς να χρειάζεται να καταβάλετε ιδιαίτερη προσπάθεια. Σ’ αυτό θα βοηθήσει η καλή σας διάθεση, η γενναιόδωρη και παιχνιδιάρικη φύση σας και η μεγάλη σας καρδιά. Φυσικά, είναι μια πολύ σημαντική περίοδος και για τα ερωτικά σας και είναι πολύ πιθανό να γνωρίσετε αξιόλογους ανθρώπους και να ερωτευτείτε, αν είστε αδέσμευτοι, ή να βελτιώσετε μια ήδη υπάρχουσα κατάσταση. Η πανσέληνος στις 4 του μήνα αφορά για εσάς τον τομέα της χαράς, του έρωτα, της δημιουργίας, των παιδιών, και είναι πιθανό να φέρει μια κορύφωση σε κάποιο από αυτά τα θέματα ή ένα τέλος. Σ’ αυτό συνηγορεί και η δύσκολη όψη που κάνει ο Κρόνος από τους Ιχθύες, καθώς τονίζει τα βαθιά κι έντονα συναισθήματα που βγαίνουν στην επιφάνεια κι απαιτεί από εσάς ώριμους χειρισμούς.

Στη νέα Σελήνη που γίνεται στις 18 του μήνα συμμετέχει με δύσκολη όψη ο Ποσειδώνας κι αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα θολό τοπίο και σύγχυση σε θέματα που αφορούν τους μακροπρόθεσμους στόχους σας, το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τις ομάδες στις οποίες ανήκετε. Παρόλο που θέλετε να κάνετε κάποιο νέο ξεκίνημα σε αυτούς τους τομείς, δεν νιώθετε σίγουροι για τα επόμενα βήματα ούτε έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να πάρετε σωστές αποφάσεις, καθώς και ο Ερμής θα κάνει δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα. Καλό θα ήταν να περιμένετε μέχρι τις τελευταίες μέρες του μήνα για να βάλετε τα σχέδια σας σε εφαρμογή, οπότε θα μπορείτε να δείτε τα πράγματα λίγο πιο καθαρά. Με τον Δία στον Ταύρο θέλετε να βελτιώσετε την καριέρα σας και τη δημόσια εικόνα σας και η αρμονική όψη με τον Κρόνο βοηθάει να κατανοήσετε τα βαθιά ψυχολογικά σας κίνητρα και να νιώσετε ασφαλείς με τις επιλογές σας.

Παρθένος

Η πανσέληνος στις 4 του μήνα γίνεται για εσάς στον τομέα που αφορά το σπίτι και την οικογένεια και θα φέρει την κορύφωση κάποιων γεγονότων που μπορεί να έχουν έντονο ψυχολογικό αντίκτυπο. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι μια σημαντική οικογενειακή υποχρέωση τελειώνει ή μεταβάλλονται οι άνθρωποι και οι συνθήκες μέσα στο σπίτι ή απλώς ολοκληρώνετε μια ανακαίνιση ή μια μετακόμιση. Η Αφροδίτη που σχετίζεται με τον έρωτα, τα οικονομικά, τις αξίες και τα ταλέντα σας θα βρίσκεται για τους επόμενους 4 μήνες στο ζώδιο πίσω από το δικό σας, σε έναν τομέα που αφορά το υποσυνείδητο, το κρυφό και το ονειρικό. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσετε να εξερευνήσετε τα ταλέντα σας και, πιθανώς, να ανακαλύψετε καινούργια, να απολαύσετε τα πράγματα που σας αρέσουν και να ευχαριστηθείτε τον έρωτα και τη χαρά της ζωής μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Επιπλέον, το επόμενο διάστημα είναι κατάλληλο για να αναλογιστείτε σε βάθος τα θέματα της Αφροδίτης και τον τρόπο που τα χειρίζεστε αλλά και να επαναπροσδιορίσετε τη δημιουργική σας αυτό-έκφραση, ειδικά τον επόμενο μήνα που η Αφροδίτη θα γίνει ανάδρομη.

Η νέα Σελήνη στις 18 του μήνα γίνεται για εσάς στον τομέα της καριέρας και της δημόσιας εικόνας και το πιο πιθανό είναι να θέλετε να αλλάξετε κάποια πράγματα στον επαγγελματικό χώρο και στον τρόπο που παρουσιάζετε τον εαυτό σας δημόσια. Όμως, η δύσκολη όψη που κάνει ο Ποσειδώνας με τον Ήλιο και τη Σελήνη αλλά και με τον Ερμή, σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη σύγχυση και λάθος εκτιμήσεις που θα μπορούσαν να σας οδηγήσουν σε διαψεύσεις και απογοητεύσεις. Επομένως, θα πρέπει να είστε πολύ προσεχτικοί και να μην βιαστείτε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις, τουλάχιστον μέχρι τις τελευταίες 3-4 μέρες του μήνα, οπότε θα αρχίσει κάπως να ξεκαθαρίζει το τοπίο. Με τον Κρόνο απέναντί σας και στον τομέα των σημαντικών σχέσεων μπορεί να νιώθετε μια δυσκολία ή απροθυμία να συνδεθείτε με τους άλλους ή να περνάτε τους άλλους από… κόσκινο, μια αγαπημένη σας συνήθεια, ομολογουμένως. Παρόλ’ αυτά, με τον Δία σε αρμονική όψη με τον Κρόνο, είναι πιθανό ο σύντροφος ή οι φίλοι να σας στηρίξουν σε κάποιο σχέδιο σας που σχετίζεται με το εξωτερικό, την ανώτερη μόρφωση ή μια φιλοσοφία που θα δώσει άλλο νόημα στη ζωή σας.

 

Από τη Ναταλία Σερδάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα