Μηνιαίες Προβλέψεις Ιουνίου 2023: Κριός – Δίδυμοι

ASTROTEAM GUEST
29/05/2023

Ο φετινός Ιούνιος είναι ένας μήνας χωρίς εκλείψεις αλλά όχι χωρίς εκπλήξεις! Η συνάντηση του Ερμή με τον Ουρανό που δεν ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο μήνα επειδή ο Ερμής γύρισε ανάδρομος, αυτόν το μήνα είναι γεγονός και πρόκειται να μας κεραυνοβολήσει με πολλές πληροφορίες, οι οποίες από τη μια θα μας σοκάρουν αλλά από την άλλη θα μας απελευθερώσουν. Καθώς η συνάντηση αυτή γίνεται στον Ταύρο, τα γεγονότα μπορεί να αφορούν επίσης σεισμούς και ηφαίστεια, τις καλλιέργειες και την τροφή αλλά και την οικονομία και τα νομίσματα. Σε κάθε περίπτωση, ας είμαστε προετοιμασμένοι για αποκαλύψεις τις ημέρες κοντά στις 3 Ιουνίου.

Την ίδια ημέρα, ο Δίας συναντάει με ακρίβεια τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης στις 3 μοίρες του Ταύρου. Πρόκειται για μια πολύ τυχερή όψη που ευνοεί τις κοινωνικές συναναστροφές, φέρνει αλλαγές που έχουν καρμικό χαρακτήρα κι επειδή γίνεται στο ζώδιο της Αφροδίτης, αφορά και θέματα οικονομικής κι ερωτικής φύσης. Σε κοσμικό επίπεδο, είναι πιθανό να φέρει αλλαγές στις επιλογές που κάνουμε σε θέματα ιδιοκτησίας κι εκμετάλλευσης των γήινων πόρων, στις αξίες που προάγουμε ως κοινωνίες και σε αυτά που έχουμε πραγματικά ανάγκη για να νιώθουμε πληρότητα και ικανοποίηση. Ο Άρης από τον Λέοντα δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στη συγκεκριμένη ενέργεια και ευνοεί τις δημιουργικές δραστηριότητες, ενώ ο Πλούτωνας από τον Υδροχόο δίνει μεγάλη δύναμη κι ευκαιρίες για επιτυχία μέσα από προσωπική ή συλλογική προσπάθεια.

H ευνοϊκή όψη της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα φέρνει στην επιφάνεια ρομαντική διάθεση κι ευαισθησίες αλλά χρειάζεται προσοχή…

Την επόμενη μέρα, στις 4 Ιουνίου, έχουμε την πανσέληνο του μήνα στον Τοξότη, το ζώδιο της επέκτασης, της αισιοδοξίας και της διευρυμένης αντίληψης. Πιο συγκεκριμένα, τα Φώτα βρίσκονται σε μεταβλητά ζώδια, δηλαδή ο Ήλιος στις 13 μοίρες των Διδύμων και η Σελήνη στις 13 μοίρες του Τοξότη. Κυβερνήτης αυτής της πανσελήνου είναι ο Δίας, ο οποίος βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στον Ταύρο. Θα μπορούσαμε να πούμε, λοιπόν, ότι τις επόμενες μέρες μας δίνονται ευκαιρίες για να αφεθούμε στη ροή των πραγμάτων και να ομορφύνουμε τη ζωή μας με πράξεις αγάπης και μεγαλοσύνης. Από την άλλη, η δύσκολη όψη που κάνει ο Κρόνος από τους Ιχθύες με τα Φώτα, φέρνει δυσκολίες στις σχέσεις και κάποια θέματα υγείας. Επιπλέον, η δύσκολη όψη που κάνει η Αφροδίτη με τον Πλούτωνα μας μιλάει για πιθανές οικονομικές απώλειες και ακραίες εκφράσεις της σεξουαλικότητας. Από την άλλη, η ευνοϊκή όψη της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα φέρνει στην επιφάνεια ρομαντική διάθεση κι ευαισθησίες αλλά χρειάζεται προσοχή για να μην ξεγελαστούμε εξαιτίας ψευδαισθήσεων και ονειροπόλας διάθεσης. Τέλος, ο Άρης κάνει θετικές όψεις με τον Ήλιο και τη Σελήνη και δίνει ζωτικότητα και αποφασιστικότητα αλλά και κάποιες συναισθηματικές εντάσεις.

 H Αφροδίτη στον Λέοντα είναι οι επιθυμίες που πηγάζουν από την καρδιά μας, η δημιουργικότητα και η καλλιτεχνική έκφραση, αυτά που μας δίνουν χαρά, ο έρωτας, το πάθος, το παιδί που κρύβουμε μέσα μας.

Στις 6 του μήνα, η Αφροδίτη περνάει στο φλογερό ζώδιο του Λέοντα, όπου θα παραμείνει μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, καθώς προς τα τέλη του Ιουλίου θα γυρίσει ανάδρομη. Επειδή η Αφροδίτη βρίσκεται σε αυτή τη θέση κάθε 8 χρόνια, είναι πιθανό να επαναληφθούν θέματα που μας απασχόλησαν το καλοκαίρι του 2015 ή το 2007 ή και παλιότερα, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθούν οι καταστάσεις στη ζωή μας αυτή τη φορά. Η Αφροδίτη στον Λέοντα είναι θερμή, ενθουσιώδης, γενναιόδωρη και δημιουργική. Εκτός από τη δύσκολη όψη με τον Πλούτωνα κάνει και μια πολύ δυνατή και όμορφη όψη με τον Δία, η οποία κορυφώνεται στις 11 του μηνά και θα επαναληφθεί άλλες δύο φορές, λόγω της αναδρομής που αναφέραμε παραπάνω. Από τη μία, ο Δίας στον Ταύρο εκφράζει τις αξίες μας, τα ταλέντα μας, τις απλές χαρές της ζωής και από την άλλη, η Αφροδίτη στον Λέοντα είναι οι επιθυμίες που πηγάζουν από την καρδιά μας, η δημιουργικότητα και η καλλιτεχνική έκφραση, αυτά που μας δίνουν χαρά, ο έρωτας, το πάθος, το παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Με την πρώτη συνάντησή τους, θα αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε αυτά που πραγματικά αγαπάμε και απολαμβάνουμε και θα σκεφτούμε πρακτικούς τρόπους για να μπορέσουμε να τα θέσουμε σε σταθερές βάσεις. Με την αναδρομή της Αφροδίτης αργότερα, είναι πιθανό να επανεξετάσουμε ή/και να αλλάξουμε αυτά που έχουν αξία για εμάς στις σχέσεις μας και τη δημιουργική μας έκφραση, ώστε να καταλήξουμε σε κάποιο νέο, προσωπικό για τον καθένα, σύστημα αξιών. Καλό θα είναι να μην κάνουμε νέα επαγγελματικά ξεκινήματα, μεγάλες αγορές ή επεμβάσεις καλλωπισμού μετά τις 20 του μήνα, οπότε η Αφροδίτη θα μπει στην σκιά της. Τις τελευταίες 2-3 ημέρες του μήνα, η Αφροδίτη πλησιάζει τις 20 μοίρες του Λέοντα και κάνει μια δύσκολη όψη με τον Ουρανό στον Ταύρο. Η όψη αυτή, φέρνει στη ζωή μας αναστατώσεις αισθηματικής και οικονομικής φύσεως, διάθεση για ερωτική απελευθέρωση και μια γενικότερη ανάγκη να απελευθερωθούμε από ανθρώπους και σχέσεις που περιορίζουν την προσωπική μας έκφραση.

Ο Ποσειδώνας βρίσκεται στις 27 μοίρες των Ιχθύων και κάνει δύσκολη όψη με τα Φώτα που σημαίνει ότι είναι πιθανό να νιώθουμε σωματική αδυναμία!

Στο ζώδιο του Λέοντα θα βρίσκεται και ο Άρης όλο τον μήνα αλλά η σύνοδος με την Αφροδίτη δε θα γίνει ποτέ με ακρίβεια. Παρόλ’ αυτά, θα υπάρχει μεγάλο πάθος και έντονη δημιουργικότητα. Η δύσκολη όψη του με τον Ουρανό κοντά στις 26 του μήνα μπορεί να φέρει στην επιφάνεια επαναστατική διάθεση, έντονη επιθυμία για ελευθερία, αντιδραστικότητα, μισαλλοδοξία και συναισθηματικές εντάσεις, γι’ αυτό και θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσπάθεια από μέρους μας για να κρατηθούν οι ισορροπίες. Στις 19 του μήνα σχηματίζεται με ακρίβεια η θετική όψη του Δία με τον Κρόνο, χάρη στην οποία τα επεκτατικά σχέδια του Δία σταθεροποιούνται με τον καλύτερο τρόπο και η εκπλήρωση τους επιτυγχάνεται με ευθύτητα, τιμιότητα και φιλοσοφική διάθεση. Ευτυχώς, η θετική ενέργεια αυτής της όψης θα είναι ενεργή όλο το δεύτερο μισό του μήνα και θα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στις 18 Ιουνίου, με τον Ήλιο και τη Σελήνη να συναντιούνται στις 26 μοίρες των Διδύμων. Ο Ποσειδώνας βρίσκεται στις 27 μοίρες των Ιχθύων και κάνει δύσκολη όψη με τα Φώτα που σημαίνει ότι είναι πιθανό να νιώθουμε σωματική αδυναμία, να έχουμε παράξενη διάθεση, να καταστρώνουμε ανεδαφικά σχέδια, να διακατεχόμαστε από αυταπάτες ή πράγματι να κινδυνέψουμε να εξαπατηθούμε από άλλους.

Κριός

Η Αφροδίτη, ο πλανήτης της ομορφιάς, της αγάπης, της αυτοεκτίμησης, των αξιών και των οικονομικών, θα βρίσκεται στο δικό σας χάρτη στην καλύτερή της θέση, στον Λέοντα και στον 5ο Οίκο, και θα σας προσφέρει απλόχερα τα δώρα της για τους επόμενους 4 περίπου μήνες. Αυτό σημαίνει ότι το ενδιαφέρον σας θα περιστρέφεται γύρω από τον έρωτα, το φλερτ, τα παιδιά, τα καλλιτεχνικά σας δημιουργήματα, την αυτό-έκφραση, την επιχειρηματική σας δράση και οτιδήποτε άλλο είναι για εσάς συνώνυμο με τη χαρά και την απόλαυση. Δώστε προσοχή στα θέματα που θα σας απασχολήσουν μέχρι το τέλος Ιουλίου, καθώς όταν η Αφροδίτη γυρίσει ανάδρομη θα χρειαστεί να επανεξετάσετε τα ίδια θέματα και να κάνετε τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις, ώστε να ωφεληθείτε τελικά στο μέγιστο βαθμό. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάστε ότι μπορεί να φέρει μια σημαντική ερωτική γνωριμία στους αδέσμευτους ή να ανανεώσει μια ήδη υπάρχουσα σχέση. Η πανσέληνος στις 4 του μήνα πιθανώς να ολοκληρώσει θέματα που αφορούν κάποιον κύκλο σπουδών, νομικές υποθέσεις, κάποιο σημαντικό ταξίδι, θέματα με το εξωτερικό ή κάτι που σχετίζεται με τις πεποιθήσεις σας και τη φιλοσοφία που έχετε για τη ζωή.

Η νέα Σελήνη στις 18 του μήνα έχει να κάνει με κάτι καινούργιο που θέλετε να ξεκινήσετε σε θέματα σπουδών, επικοινωνίας, μετακινήσεων, αγοραπωλησίας κτλ. Όμως, επειδή συμμετέχει ο Ποσειδώνας με δύσκολη όψη θα πρέπει να είστε πολύ προσεχτικοί ώστε να βλέπετε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι και μην εξιδανικεύετε πρόσωπα και καταστάσεις. Αυτό θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο με τη δύσκολη όψη μεταξύ του Ερμή από τους Διδύμους και του Ποσειδώνα, από τις 25 Ιουνίου και μέχρι το τέλος του μήνα, καθώς η επικοινωνία θα είναι δύσκολη και οι πληροφορίες που θα λαμβάνετε συγκεχυμένες. Καλό θα είναι εκείνες τις ημέρες να προσέχετε τι λέτε και τι γράφετε και να αποφύγετε να υπογράψετε σημαντικά έγγραφα. Από την άλλη, αυτή η όψη δίνει μεγάλη έμπνευση και είναι εξαιρετικά δημιουργική για τους συγγραφείς και τους καλλιτέχνες. Για εσάς, η αρμονική όψη ανάμεσα στον Δία και τον Κρόνο είναι ιδανική για να βελτιώσετε την ψυχολογία σας, να απαλλαγείτε από κακές συνήθειες και να δώσετε μια γερή ώθηση στην αυτοπεποίθησή σας.

Ταύρος

Η πανσέληνος στις 4 του μήνα ολοκληρώνει για εσάς κάποια θέματα που αφορούν τα οικονομικά σας που σχετίζονται με τους άλλους. Για παράδειγμα, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι αποπληρώνετε κάποιο δάνειο ή ξεχρεώνετε μια πιστωτική κάρτα ή, από την άλλη, ότι σταματάτε να παίρνετε κάποιο επίδομα, μια διατροφή ή κάποια άλλη οικονομική βοήθεια. Η νέα Σελήνη στις 18 του μήνα, αφορά μια νέα αρχή που θέλετε να κάνετε και σχετίζεται με τα χρήματα που κερδίζετε οι ίδιοι. Καθώς, όμως, συμμετέχει σε αυτή ο Ποσειδώνας με δύσκολη όψη, υπάρχει μια σύγχυση και ενδεχομένως κακή εκτίμηση από μέρους σας κι αυτό μπορεί να φέρει απογοητεύσεις και διαψεύσεις στα σχέδια σας. Τα πράγματα μπερδεύονται ακόμα περισσότερο κοντά στις 25 του μήνα με τη δύσκολη όψη του Ερμή με τον Ποσειδώνα, γι’ αυτό θα ήταν προτιμότερο να μην κάνετε μεγάλα οικονομικά ανοίγματα αυτό το μήνα, καθώς είναι πολύ πιθανό να εξιδανικεύετε τις καταστάσεις και τα πράγματα να μην είναι όπως νομίζετε.

Η Αφροδίτη στις 6 του μήνα περνάει στο ζώδιο του Λέοντα και στον τομέα του ωροσκοπίου σας που σχετίζεται με το σπίτι, την οικογένεια, τις ρίζες και την ψυχική σας ηρεμία. Είναι πιθανό να θελήσετε να ξοδέψετε χρήματα για το σπίτι ή την οικογένεια, να οργανώσετε κάποιο χαρούμενο οικογενειακό γεγονός (γάμος, βάπτιση, επέτειος) ή τις οικογενειακές σας διακοπές. Γενικά, θα μπορέσετε να περάσετε ευχάριστες οικογενειακές στιγμές και να χαρείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Με τον Δία στο ζώδιο σας θέλετε να βελτιώσετε τον εαυτό σας και το περιβάλλον σας και να απολαμβάνετε τη ζωή. Η αρμονική όψη ανάμεσα στον Δία και τον Κρόνο στο δεύτερο μισό του μήνα, αφορά την προσωπική σας επέκταση και τη σταθεροποίηση των μακροπρόθεσμων στόχων σας μέσα από τον κοινωνικό σας κύκλο και τις ομάδες στις οποίες ανήκετε. Νιώθετε ότι οι άνθρωποι που έχετε επιλέξει να είναι κοντά σας σάς υποστηρίζουν κι αυτό σας κάνει να νιώθετε ασφαλείς και ικανοί για όλα.

Δίδυμοι

Η πανσέληνος στις 4 του μήνα ολοκληρώνει για εσάς κάποια θέματα που αφορούν τον σύντροφο, τους στενούς φίλους ή τους συνεργάτες. Η συμμετοχή του Κρόνου από τους Ιχθύες σας κάνει να βλέπετε τα πράγματα με μεγάλη σοβαρότητα και ωριμότητα και είναι πιθανό να αποφασίσετε είτε να διαλύσετε μια σχέση ή συνεργασία είτε να την σταθεροποιήσετε. Σε κάθε περίπτωση, τα συναισθήματα που νιώθετε είναι πολύ έντονα, ιδιαίτερα αν δεν λαμβάνετε από τους άλλους την κατανόηση και την ικανοποίηση που έχετε ανάγκη. Η Αφροδίτη στις 6 του μήνα περνάει στον Λέοντα και στον τομέα του ωροσκοπίου σας που αφορά τις επικοινωνίες, τις μετακινήσεις, τις αγοραπωλησίες, τις σχέσεις με τα αδέλφια, τα ξαδέλφια και τους κοντινούς συγγενείς. Αυτό σημαίνει ότι στα θέματα αυτά θα υπάρχει εύνοια και αρμονία, ενώ θα χαίρεστε να περνάτε χρόνο συζητώντας ή γράφοντας. Η σκέψη σας θα είναι ιδιαίτερα δημιουργική και δραστήρια και είναι μια πολύ καλή περίοδος για όσους από εσάς ασχολείστε με τη συγγραφή, τη διδασκαλία ή το εμπόριο. Επιπλέον, μπορεί να θελήσετε να κάνετε κάποιο ρομαντικό ταξίδι ή, αν είστε αδέσμευτοι, είναι πιθανό να κάνετε μια νέα γνωριμία μέσα από τον κοντινό σας περίγυρο ή μέσω κάποιου κοντινού συγγενή.

Η νέα Σελήνη γίνεται στις 18 του μήνα στο δικό σας ζώδιο και συμμετέχει σε αυτή με δύσκολη όψη ο Ποσειδώνας. Επιπλέον, κοντά στις 25 του μήνα, ο Κυβερνήτης σας Ερμής είναι στο ζώδιο σας και σχηματίζει κι αυτός δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα. Αυτό σημαίνει ότι εκείνες τις ημέρες η σκέψη σας θα είναι θολή και μπερδεμένη, η αντιληπτική σας ικανότητα περιορισμένη και η επικοινωνία με τους γύρω σας σχεδόν αδύνατη. Μπορεί να θέλετε να ξεκινήσετε κάτι νέο σε επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο αλλά εκείνες τις ημέρες θα είναι πολύ δύσκολο για εσάς να παρουσιάσετε ή να προμοτάρετε τον εαυτό σας όπως θα θέλατε, ενώ μπορεί να παρασυρθείτε σε υποσχέσεις που δεν μπορείτε να κρατήσετε και, τελικά, να παρεξηγηθείτε και να χαλάσετε την καλή σας εικόνα. Από την άλλη, είναι πιθανό να απογοητευτείτε από κάποιον ανώτερο στη δουλειά σας, κάποιο πρόσωπο εξουσίας ή από κάποιον γονιό. Ο καλύτερος τρόπος για να εκμεταλλευθείτε αυτή την ενέργεια προς όφελός σας θα ήταν να ασχοληθείτε με κάτι Ποσειδώνιο, δηλαδή ότι σχετίζετε με καλλιτεχνία, φαντασία, διαίσθηση, φιλανθρωπία, προσφορά, θεραπεία. Η αρμονική όψη ανάμεσα στον Δία και τον Κρόνο θα σας βοηθήσει να βρείτε τις ισορροπίες ανάμεσα στις απαιτήσεις της δουλειάς και τον προσωπικό χρόνο που έχετε ανάγκη για να χαλαρώνετε και να γεμίζετε τις μπαταρίες σας.

 

Από τη Ναταλία Σερδάρη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα