Μηνιαίες Προβλέψεις Ιουλίου 2023: Κριός – Δίδυμοι

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
28/06/2023

Βασικές Πλανητικές Όψεις

  • 3 Ιουλίου πανσέληνος στην 11 Αιγόκερω
  • 17 Ιουλίου νέα Σελήνη στην 24 Καρκίνου

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 6 Ιουλίου ο Δίας στο δεύτερο δεκαήμερο του Ταύρου
  • 11 Ιουλίου ο Άρης στην Παρθένο
  • 12 Ιουλίου ο Ερμής στον Λέοντα
  • 13 Ιουλίου οι δεσμοί της Σελήνης στον άξονα Κριού-Ζυγού
  • 22 Ιουλίου η Αφροδίτη σε στάση για να γυρίσει ανάδρομη
  • 23 Ιουλίου ο Ήλιος στον Λέοντα
  • 29 Ιουλίου ο Ερμής στην Παρθένο

Με επίκεντρο το παρελθόν, στα βήματα του Ιουνίου και ο Ιούλιος, με τη ζέστη και την ένταση να ανεβαίνει και να κλιμακώνεται! Η πανσέληνος φωτίζει θέματα ανεπάρκειας, που αισθανόμαστε στέρηση, όπου αυτό μπορεί να είναι, αλλά και μεθοδικότητας για να περάσουμε σε στρατηγική δράση, ακόμα -και ακόμα περισσότερο!- αν αυτό έχει να κάνει με το συναίσθημα, τον βαθύτερο μας ψυχισμό. Καζάνι που βράζει ο μήνας αυτός. Ο Ερμής, ο πλανήτης της λογικής, της σκέψης σε μια πιο θερμοκέφαλη θέση, μέχρι τις 12 από τον Καρκίνο γίνεται φουλ συναισθηματικός και ανασφαλής. Έπειτα, από τις 12 ως τις 29 του μήνα, θέλει να προβάλει το εγώ του παρά την αντικειμενικότητά του. Από την άλλη ο Άρης, χάνει λίγο από την αίγλη του και τη δύναμή του, περνάει στην Παρθένο, για να δράσει πιο ταπεινά, μετρημένα, επικριτικά, τυπικά, συγκρατημένα. Παράλληλα, οι δεσμοί μπαίνουν στον άξονα Κριού-Ζυγού, τετράγωνο με τον Πλούτωνα και δέκα μέρες μετά κοσμικό σταυρό και με τον Ήλιο πριν μπει στον Λέοντα. Αντίθεση Άρη-Κρόνου, η Αφροδίτη σε αναδρομή στο Λέοντα. Και μια ελπίδα ο Ερμής στην Παρθένο να ζητάει λογική, ορθότητα και πάνω από όλα ψυχραιμία.

Κριός

Το καλοκαίρι είναι εδώ και επίσημα. Η πανσέληνος αυτή στις αρχές του μήνα βάζει φωτιά σε έναν επιφανή τομέα για εσάς, τα πως πρέπει, τόσο σαν κοινωνικό ον, όσο και σαν πολύτιμο μέλος της οικογένειας. Βάζει φωτιά στον ψυχισμό, αλλά και την ψυχολογία σας, θέματα τα οποία επιθυμείτε πλέον να αλλάξετε, συμπεριφορές του παρελθόντος, συμπεριφοράς προς τους γονείς, η δική σας συμπεριφορά ως γονέας, ως μέλος της κοινωνίας, ως παρών στην κοινωνία. Και μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο, να συνεχίσετε αποφασισμένα και με αυτοπεποίθηση να εργάζεστε προς αυτή την κατεύθυνση. Οι προσωπικοί πλανήτες, Αφροδίτη και Άρης, στον οίκο της αυτοπραγμάτωσης και της χαράς σας βοηθούν να πλησιάσετε την ευτυχία, μέσα από το δικό σας πρίσμα. Μετά τις 11 Ιουνίου, “βρε, πως αλλάζουν οι καιροί”, σηκώνετε μανίκια, να κάνετε όλα τα όνειρά σας σε πρόγραμμα, τάξη, να οργανώσετε τη φλόγα αυτή της επίτευξης. Έχετε την υποστήριξη και να λέτε, να εκφράζετε, να διακηρύττετε τα σχέδια σας, αλλά και να τα δουλεύετε παράλληλα.

Και οι δεσμοί αλλάζουν ζώδιο, μπάινουν στον άξονά σας και …τυπικά, ξεκινώντας με μια σκληρή όψη με τον Πλούτωνα, ενεργοποιώντας τη μοίρα της έκλειψης του Απρίλη στο ζώδιό σας. Θα χρειαστεί ιδιαίτερη διαχείριση, και το νέο φεγγάρι στις 17 Ιουλίου και ο κοσμικός σταυρός, ο οποίος θα σχηματιστεί στις 22 Ιουλίου, με τους δεσμούς της Σελήνης και την αντίθεση Ήλιου-Πλούτωνα. Pushbacks! 21 Ιουνίου, βεβαίως-βεβαίως και ο κυβερνήτης σας σε αντίθεση με τον Κρόνο, ανασφάλεια, ανεπάρκεια, αμφισβήτηση και αμφιβολία για όποια δράση και ενέργεια προβαίνετε. Ο οίκος της χαράς, της διασκέδασης, των παιδιών φωτίζεται και με την είσοδο του Ήλιου στο Λιοντάρι, ένας παλιός έρωτας ετοιμάζει να κάνει την εμφάνισή του, και εσείς με τη θερμοκρασία στα ύψη, προσπαθείτε να πείσετε τους υπόλοιπους ότι όλα καλά, δεν τρέχει και τίποτα. Ένα φως που αχνοφέγγει, ο Ερμής από την Παρθένο στις 29 Ιουλίου, να βάλει μια τάξη στη φωτιά. “Η φωτιά που με καίει είναι αυτή που με φωτίζει!”

Ταύρος

Ο μήνας για εσάς ξεκινάει με αρκετό ενδιαφέρον και έχετε βάλει σκοπό να μην κάνετε τον εαυτό σας να βαρεθεί. Αναζητάτε τα ερεθίσματα και τον ενθουσιασμό παντού, με την κυβερνήτριά σας να κάνει τετράγωνο με τον Ουρανό από το ζώδιό σας. Η όψη δεν κρατάει πολύ, ωστόσο θα παράξει κάποιες εμπειρίες …διαφορετικές! Αλλά και η πανσέληνος στον άξονα των μετακινήσεων, των ταξιδιών, της προσωπικής ανάπτυξης, της επικοινωνίας, αλλά και της σύνδεσής σας με τον μικρόκοσμό σας, φίλους συγγενείς, γείτονες, το μικρότερο και το ευρύτερο συγγενικό πλαίσιο. Χαρτιά, έγγραφα, όχημα, εισιτήρια, διατυπώσεις, τηλέφωνα και e-mail, ένας μήνας που θα σας βάλει σε εγρήγορση και θα χρειαστεί να τρέχετε να διεκπεραιώνετε. 6 του μήνα η εύνοια του Δία αγγίζει και τους εκπροσώπους του δεύτερου δεκαήμερου. Τεράστιο bonus από τις 11 του μήνα ο Άρης μπαίνει σε άλλο ένα φιλικό και ένα ζώδιο, το οποίο θα προωθήσει περισσότερο την δράση σας, θα εκφράσει τη δράση σας πιο μεθοδευμένα και πρακτικά. Θα ενισχύσει τη δύναμη, τη θέληση και την αποφασιστικότητα να δραστηριοποιηθείτε και να περάσετε όμορφα! 13 του μήνα και οι δεσμοί αποχωρούν από τον άξονά σας επίσημα και με τη βούλα και η αποχώρηση της καρμικότητα του βάρους σας ξαλαφρώνει.

Στις 21 Ιουλίου ακόμα και η προκλητική αντίθεση Άρη-Κρόνου, στα χέρια σας γίνεται μακράν πιο εγχειρήσιμη και επιβοηθητική, καθώς σχηματίζει ευνοϊκές όψεις με τον Ήλιο σας. “Η ζωή τραβάει την ανηφόρα”, κάνετε τις σωστές κινήσεις τη σωστή στιγμή, παίρνετε τις σωστές αποφάσεις. Από τις 22 Ιουλίου η κυβερνήτριά σας μπαίνει σε στάση για να αναδρομήσει, μια θέση στην οποία θα μείνει και το υπόλοιπο καλοκαίρι. Θα έρθουν στην επιφάνεια θέματα του παρελθόντος, τα οποία αφορούν στα παιδιά, στον έρωτα, πάντα τις σχέσεις και τα οικονομικά, την προσωπική και καλλιτεχνική σας δημιουργία, και φυσικά την ψυχο-συναισθηματική σας βελτίωση και ποιότητα. Εξαιρετικά σημαντική η αναδρομή της καθώς έρχεστε πιο κοντά με το μέσα σας, τις επιθυμίες σας. Στρατηγός και ο Ερμής, να κατευθύνει με λογική, ψυχραιμία, αξιοπιστία, σαφήνεια, εξυπνάδα και σχολαστικότητα τις επόμενες κινήσεις σας!

Δίδυμοι

Μέχρι την πανσέληνο στις αρχές του μήνα σε έναν οίκο δύναμης και εμβάθυνσης, χρησιμοποιείτε το βασικό σας εργαλείο, το μυαλό, για να σκεφτείτε τα ενδεχόμενα, τις επιλογές, τη θετική και πιο … “εκτός πλαισίου” πλευρά της ζωής. Από τις 3 Ιουλίου και έπειτα οι μετακινήσεις των πλανητών σας αφορούν άμεσα, καθώς γίνονται σε πιο ζωτικά σημεία του χάρτη σας, μεν, και συμμετέχει ο κυβερνήτης σας, δε. Ο Άρης, λοιπόν από την Παρθένο θα σας βάλει σε δράση, σε κίνηση, αλλά και σε νεύρα στο σπίτι, στην εργασία και σε θέματα με τους γονείς. Προκλήσεις, τριβή και υποσυνείδητες τρικλοποδιές -τις οποίες βάζετε οι ίδιοι στον εαυτό σας!- έρχονται να σας δείξουν ότι η αποτυχία είναι κομμάτι της … επιτυχίας. Ο Ερμής, από την άλλη, από το ζώδιο του Λέοντα σας μαθαίνει ότι υπάρχει και η διασκέδαση, η χαρά και το παιχνίδι στην ενασχόληση με τις καθημερινές ασχολίες, μετακινήσεις, διεκπεραιώσεις.

Ευκαιρία για σύνδεση με το άμεσο περιβάλλον, τα αδέρφια, ή ευκαιρία για κοντινές αποδράσεις; Υπάρχει μια διαρκής κίνηση και επειδή το ζώδιο του Λέοντα είναι πιο… θερμοκέφαλο, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσετε στους γύρω σας τις προθέσεις και τη θέση σας, ώστε να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις. Παράλληλα, -αρχής γενομένης τώρα και για τα επόμενα περίπου δύο χρόνια, με την αλλαγή του άξονα των δεσμών-, μπαίνετε σε διαδικασία δημιουργίας, δημιουργικότητας, προσωπικής ολοκλήρωσης και παρουσίας, συμμετοχής σε συλλογικότητες και ομάδες. Το νέο φεγγάρι θα σας βάλει πάλι σε τροχιά διερεύνησης των επιθυμιών και της αξίας σας σε συνάρτηση με τα παραπάνω, προσωπικότητα και προσωπική δημιουργία, σε συνάρτηση με τη σχέση σας με τους άλλους. Προσοχή γύρω στις 21 του μήνα, στην ανεπάρκεια την οποία θα αισθανθείτε σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και στο πώς οι άλλοι σας βλέπουν. Θα χρειαστεί να βγάλετε την ψυχραιμία, την υπομονή και την αντοχή που έχετε. Μετά ττις 22 Ιουλίου η κίνηση των πλανητών πάλι δεικνύει θέματα αξίας, ασφάλειας, επάρκειας. Εκεί πρέπει να δώσετε όλη σας την προσοχή και από το τέλος του μήνα που ο Ερμής θα περάσει και αυτός στην Παρθένο, να τα επικοινωνήσετε, να τα εξετάσετε, να κάνετε τις συνδέσεις.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα