Μηνιαίες Προβλέψεις Ιουλίου 2023: Καρκίνος – Παρθένος

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
28/06/2023

Βασικές Πλανητικές Όψεις

  • 3 Ιουλίου πανσέληνος στην 11 Αιγόκερω
  • 17 Ιουλίου νέα Σελήνη στην 24 Καρκίνου

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • 6 Ιουλίου ο Δίας στο δεύτερο δεκαήμερο του Ταύρου
  • 11 Ιουλίου ο Άρης στην Παρθένο
  • 12 Ιουλίου ο Ερμής στον Λέοντα
  • 13 Ιουλίου οι δεσμοί της Σελήνης στον άξονα Κριού-Ζυγού
  • 22 Ιουλίου η Αφροδίτη σε στάση για να γυρίσει ανάδρομη
  • 23 Ιουλίου ο Ήλιος στον Λέοντα
  • 29 Ιουλίου ο Ερμής στην Παρθένο

Με επίκεντρο το παρελθόν, στα βήματα του Ιουνίου και ο Ιούλιος, με τη ζέστη και την ένταση να ανεβαίνει και να κλιμακώνεται! Η πανσέληνος φωτίζει θέματα ανεπάρκειας, που αισθανόμαστε στέρηση, όπου αυτό μπορεί να είναι, αλλά και μεθοδικότητας για να περάσουμε σε στρατηγική δράση, ακόμα -και ακόμα περισσότερο!- αν αυτό έχει να κάνει με το συναίσθημα, τον βαθύτερο μας ψυχισμό. Καζάνι που βράζει ο μήνας αυτός. Ο Ερμής, ο πλανήτης της λογικής, της σκέψης σε μια πιο θερμοκέφαλη θέση, μέχρι τις 12 από τον Καρκίνο γίνεται φουλ συναισθηματικός και ανασφαλής. Έπειτα, από τις 12 ως τις 29 του μήνα, θέλει να προβάλει το εγώ του παρά την αντικειμενικότητά του. Από την άλλη ο Άρης, χάνει λίγο από την αίγλη του και τη δύναμή του, περνάει στην Παρθένο, για να δράσει πιο ταπεινά, μετρημένα, επικριτικά, τυπικά, συγκρατημένα. Παράλληλα, οι δεσμοί μπαίνουν στον άξονα Κριού-Ζυγού, τετράγωνο με τον Πλούτωνα και δέκα μέρες μετά κοσμικό σταυρό και με τον Ήλιο πριν μπει στον Λέοντα. Αντίθεση Άρη-Κρόνου, η Αφροδίτη σε αναδρομή στο Λέοντα. Και μια ελπίδα ο Ερμής στην Παρθένο να ζητάει λογική, ορθότητα και πάνω από όλα ψυχραιμία.

Καρκίνος

Κατ’ αρχάς τεράστιο “Χρόνια Πολλά” σε εσάς Καρκίνοι, τα πιο ευαίσθητα-γκρινιάρικα παιδιά του ζωδιακού! Η σκέψη σας στα δικά σας, στην εικόνα σας, πως βλέπετε τον εαυτό σας, πως σας βλέπουν οι άλλοι. Η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά δύσκολο να ξεφύγετε από τις αυταπάτες, την κυκλοθυμία-αμφιθυμία σας. Την κατάσταση τονίζει ακόμα παραπάνω και η πανσέληνος στις 3 Ιουλίου, θα τεστάρει τις σχέσεις σας. Αν και αφορά κυρίως τους γεννημένους το δεύτερο δεκαήμερο, καθώς το ζώδιο σας καταφέρνει και διεισδύει υποσυνείδητα παντού, όλοι θα παρασυρθείτε με κάποιον τρόπο. “Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι!”, αμέσως μετά ο Δίας φέρνει ευκαιρίες στους εκπροσώπους του δεύτερου δεκαήμερου, σχηματίζοντας εξάγωνο με τον Ήλιο σας, θα μαλακώσει εσάς και θα ενισχύσει τη σύνδεσή σας με τους άλλους σκορπώντας φυσαλίδες αισιοδοξίας, ενθουσιασμού και εύνοιας.

Από τις 11 του μήνα και τα εξάγωνα του Άρη από την Παρθένο θα προωθήσουν τη δράση σας, αλλά και η αλλαγή του Ερμή που θα φύγει από εσάς και θα πάει στο Λέοντα, θα σας ενισχύσει τα ταλέντα και τις ικανότητες, και θα σας βάλει να σκεφτείτε πως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα προσόντα σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Το έχετε πολύ ανάγκη. Ωστόσο, είτε αναγνωρίζετε την ενίσχυση, είτε όχι, οι προκλήσεις, οι δοκιμασίες, οι προκλήσεις δεν σταματάνε. Οι δεσμοί της Σελήνης -για τα επόμενα δύο χρόνια- και ο Πλούτωνας -μέχρι το τέλος της χρονιάς- κλιμακωτά θα σας έχουν σε στενό μαρκάρισμα. Καρμικά υπόλοιπα ζητούν τη μεταμόρφωσή σας, πάντα με το “δύσκολο” τρόπο! Το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα είναι σίγουρα πιο προκλητικό, ακόμα και η αναδρομή της Αφροδίτης, εκφράζετε μι διάθεση να ελέγξετε τη δράση σας, την αξία που αποδώσατε στον εαυτό σας, τις επενδύσεις, υλικές και πνευματικές. Σημαντική αλλαγή … στον πάγκο, ο Ερμής δυνατός από την Παρθένο, με πιο κριτική, επικριτική αλλά και αμερόληπτη ματιά, να πει τα συκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη και να καθαρίσει την ήρα από το στάρι.

Λέων

Ξεκινά ο μήνας και οι θέσεις και οι γωνίες των πλανητών μεταβάλλονται και αλλάζουν κυριολεκτικά και τον τρόπο που σκέπτεσθε και τον τρόπο με τον οποίο δράτε. Η πανσέληνος πυροδοτεί θέματα διεκπεραίωσης, υγείας, τούτα, κείνα τα οποία λόγω κεκτημένης ταχύτητας αμελήσατε, αφήσατε πιο πίσω. Στις 6 Ιουλίου και το πέρασμα ο Δίας, έρχεται με μια υπερβολή να προωθήσει τα επαγγελματικά σας σχέδια και για εσάς του δεύτερου δεκαημέρου. Μετά τις 11 βάζετε σε τροχιά επίτευξης και δραστηριοποίησης, βλέπετε τις λεπτομέρειες και τα ψιλά γράμματα στις επενδύσεις τις οποίες επιθυμείτε να κάνετε και τα ταλέντα τα οποία θέλετε να εκμεταλλευτείτε. Από τις 11 Ιουλίου τα οικονομικά είναι το… καρότο πίσω από το οποίο τρέχετε, γίνονται ο λόγος να έρθετε σε αντίκρουση με τους άλλους, άλλα και να αποδείξετε την αξία στον εαυτό σας. Πλησιάζουν τα γενέθλιά σας και “όλα γύρω σας γυρίζουν, λέξεις, σκέψεις, σχέσεις, όλα” και με τον Ερμή στο ζώδιό σας.

Προτεραιότητα να εκφράσετε τον εαυτό σας αυθεντικά, να μεταφερθείτε από το ένα θέμα στο άλλο ή από το ένα μέρος στο άλλο, να αναλύσετε, να διαπραγματευθείτε, να συζητήσετε με καθαρό μυαλό. Και η μετακίνηση των δεσμών είναι αρκετά πιο προωθητική, πιο θετική για τη σύνδεση, τα ταξίδια και τις μετακινήσεις, βρίσκεται μια … διαδρομή, η οποία σας συνδέει με την αυτοπραγμάτωσή σας. Με κάποιο τρόπο το ίδιο θα κάνει και η νέα Σελήνη από τον Καρκίνο, με ένα πιο βαθύ τρόπο να σας συνδέει με τις βαθύτερες επιθυμίες και τα συναισθήματα, υποσυνείδητα, να ταρακουνήσει τον εσωτερικό σας κόσμο. Όχι δεν είστε μόνο εξαιρετικοί πάνω στη σκηνή, αλλά όταν ο στόχος είναι η προσωπική σας εξέλιξη και δημιουργικότητα, αξίζει να σκάψετε λίγο το πηγάδι μέσα σας και να ανακαλύψετε βάθος και πλούτο και λάμψη και σε συναισθήματα. Και ενώ ο Ήλιος κάνει grande είσοδο στο ζώδιό σας, η Αφροδίτη ξεκινά το ταξίδι της αναδρομής της, για ένα μεγάλο διάστημα μέχρι τις 4 Σεπτέμβρη. Θα σας ζητήσει επανεκτίμηση των επιλογών και των ενεργειών σας με στόχο καλύτερη ποιότητα. Ουσιαστικός και προπαρασκευαστικός ο Ιούλιος στο μεγαλύτερο το μέρος. Πολύ νόημα, πολλή ουσία!

Παρθένος

Ο μήνας ξεκινάει με μια πολύ ωραία και ευνοϊκή όψη του κυβερνήτη σας με τον αισιόδοξο και ευεργετικό Δία για να σας δώσει φτερά να ξεκινήσετε project και ταξίδια, τα οποία έχετε στο συρτάρι και έχουν να κάνουν με τη φιλοσοφία και τη μετέπειτα εξέλιξή σας. Τα ίδια σημεία θα φωτίσει και η πανσέληνος στον Αιγόκερω στις 3 Ιουλίου, αυτοπραγμάτωση, δημιουργία, έρωτας, παιδιά, διακοπές, χαρά, διασκέδαση. Ξαναβρίσκετε το χαμόγελό σας, βάζετε στην άκρη την επικριτική σας διάθεση. Η αρμονία στο σύμπαν υπάρχει και όταν δεν είναι όλα τέλεια. Χαλαρώστε και απολαύστε … τη ζωή! Και ο Δίας από τον Ταύρο αυτό έρχεται να σας υπενθυμίσει, δεν χρειάζεται να υπάρχει σε όλα μια αρνητική, δύσκολη, προκλητική πλευρά.

Στις 11 και 12 αντίστοιχα του μήνα Άρης και Ερμής αλλάζουν θέση και από τη μία βγαίνετε μπροστά δυναμικά, έστω και με μια τάση εγωισμού, και από την άλλη κρατάτε τα χαρτιά σας κρυμμένα, χωρίς ιδιαίτερη διάθεση να επικοινωνήσετε στους άλλους τις σκέψεις σας. Η μετακίνηση του άξονα των δεσμών θα επαναφέρει στο προσκήνιο θέματα του παρελθόντος, θέματα που έχουν να κάνουν με χρήματα, αξίες, “τι αξίζω;”, “τι αξίζει;”, σημαντικό κομμάτι στην καρμική σας εξέλιξη και διαδρομή. Μπορεί να μην αφορά στον βασικό σας άξονα άμεσα, αλλά έχει νόημα στο πως θα δουλέψετε εσωτερικά, βαθιά, ουσιαστικά, πως θα γίνουν γόνιμο και παραγωγικό έδαφος για τη ζωή σας. Στις 21 Ιουλίου δοκιμασία για την ψυχραιμία και τα νεύρα σας και την αυτοπεποίθησή σας. Το να απομονωθείτε από τους άλλους είναι ένα θέμα. Το να εκφράσετε το θυμό παρά να τον καταπνίξετε είναι ένα άλλο. Η Αφροδίτη γυρνάει σε ανάδρομη πορεία μέχρι και τις 4 Σεπτέμβρη, θέματα τα οποία θέλετε να κλείσετε, να ολοκληρώσετε, να αντιμετωπίσετε ό,τι κρύβετε, ό,τι φοβάστε, έχετε ένα αρκετά μεγάλο διάστημα διερεύνησης. Και ο Ερμής επιτέλους 29 του μήνα περνάει στο ζώδιό σας, αποκτάτε φωνή, τα λέτε ξεκάθαρα. Χωρίς σκιές, χωρίς δεύτερες σκέψεις, αυθεντικά, μοναδικά, όπως εσείς έτσι και οι άλλοι είναι πρόθυμοι να σας ακούσουν!

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα