Μηνιαίες Προβλέψεις Ιανουαρίου 2023: Κριός – Δίδυμοι

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ
29/12/2022

Βασικές Πλανητικές Όψεις Ιανουαρίου

  • 7 Ιανουαρίου Πανσέληνος στον Αιγόκερω στην 16η μοίρα
  • 21 Ιανουαρίου Νέα Σελήνη στον Υδροχόο στην 2η μοίρα

Αλλαγή Θέσεων/Κατεύθυνσης Πλανητών

  • Ερμής ήδη σε ανάδρομη πορεία
  • 3 Ιανουαρίου είσοδος της Αφροδίτης στον Υδροχόο
  • 12 Ιανουαρίου ο Άρης σε στάση για να επιστρέψει σε ορθή πορεία στις 14 Ιανουαρίου
  • 17 Ιανουαρίου ο Ερμής σε στάση για να επιστρέψει σε ορθή πορεία στις 19 Ιανουαρίου
  • 22 Ιανουαρίου ο Ουρανός σε στάση για να επιστρέψει σε ορθή πορεία στις 24 Ιανουαρίου
  • 27 Ιανουαρίου είσοδος της Αφροδίτης στους Ιχθύς

“Άγιος Βασίλης έρχεται, Γενάρης ξημερώνει, ο μήνας που μας έρχεται, το χρόνο φανερώνει”! Έτσι τραγουδάνε στην Κεφαλονιά τα κάλαντα. Καλή Χρονιά κυριολεκτικά με ένα τρίγωνο μεταξύ Ήλιου και Σελήνης, αρμονία, χαρά, γείωση, ζωτικότητα, ενέργεια και καλή διάθεση για κοινωνικές συναναστροφές. Παράλληλα με το εξάγωνο Ερμή-Ποσειδώνα, αν δεν είστε καλλιτέχνες για να εκδηλώσετε εκεί τη φαντασία σας, αποφύγετε σοβαρές αντιπαραθέσεις και δύσκολες καταστάσεις. Και καλυτερεύει η κατάσταση στις 4 του μήνα. Το εξάγωνο Αφροδίτης-Δία, φέρνει εύνοια και στα αισθηματικά και στα οικονομικά. Το τρίγωνο Ήλιου-Ουρανού ανήμερα τα Θεοφάνια, ανάγκη να βγει προς τα έξω η προσωπικότητα, η ενέργεια, με ειλικρίνεια αλλά και να διευρύνετε ορίζοντες. Προετοιμασία και για την αυριανή πανσέληνο, φως, φως, κι άλλο φως! Κοινωνικά θέματα, θέματα επαγγελματισμού, καριέρας, κοινωνικής θέσης και υπόστασης προκαλούν τριβή και ένταση.

Οι πλανήτες μιλάνε για νόηση, ανταλλαγή πληροφοριών, ανάβουν τα λαμπάκια, οι κεραίες λειτουργούν, εκπέμπουν και δέχονται σήματα.

Το θερμόμετρο ανεβαίνει και τις ακόλουθες μέρες. 12, 17 και 22 Άρης, Ερμής και Ουρανός αντίστοιχα αρχίζουν να επιστρέφουν σιγά-σιγά σε ορθή πορεία. Συνδυάζεται όλο το σκηνικό και με την είσοδο του Ήλιου στον Υδροχόο. Έχουμε και σύνοδο Αφροδίτης-Κρόνου στον Υδροχόο. Οπότε έχουμε κυβερνήτες και ζώδια στον αέρα. Ηλεκτρισμός, εγκεφαλική δραστηριότητα. Οι πλανήτες μιλάνε για νόηση, ανταλλαγή πληροφοριών, ανάβουν τα λαμπάκια, οι κεραίες λειτουργούν, εκπέμπουν και δέχονται σήματα. Έπειτα από τόση αναθεώρηση και burn out εγκεφαλικό, η επικοινωνία επανέρχεται στα ίσια της. Πλανήτες και Νέα Σελήνη δίνουν το πράσινο φως να ξεκινήσει ο κόσμος να γυρίζει. Επίσης, το εξάγωνο Ήλιου-Δία στις 25 Ιανουαρίου ζητάει αναζήτηση και συντονισμό με τις πηγές ενέργειας του κόσμου. Στα τέλη του μήνα μπαίνει η Αφροδιτούλα στα ψαράκια, γλυκιά και προσηνής, ευγενική, συναισθηματική και ρομαντική. Θυμάται και μας υπενθυμίζει με ευαισθησία, την ανθρώπινη, συμπονετική, θυσιαστική μας φύση. “Σ ‘αυτό το σπίτι που ‘ρθαμε, καράβια ‘ν ‘ασημένια, του χρόνου σαν και σήμερα, να ‘ναι μαλαματένια”! Έτσι τραγουδάνε τα κάλαντα και στην Ικαρία. Καλή Χρονιά!

Κριός

Καλή Χρονιά, πρωτοπόροι και δυναμικοί Κριοί! Με τον Δία ήδη απολαμβάνετε τα δωράκια και την εύνοια, με μια δόση υπερβολής. Ναι! Ο κόσμος είναι δικός σας και το αισθάνεστε, ιδιαίτερα του πρώτου δεκαημέρου. Επιπλέον, έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε ένα απόσταγμα γνώσης, σοφίας και ωριμότητας. Έχει ανοίξει ένας καινούριος δωδεκαετής κύκλος ανάπτυξης στη ζωή σας. Ανακαλύπτετε ποιοι είστε, τι θέλετε και πως θα το αποκτήσετε. Υπερτονίζεται η αυτοπεποίθησή σας και θα ήταν καλό να μη σας κυριεύει, παρά να κάνετε πιο συνειδητές επιλογές. Στις 7 Γενάρη η πανσέληνος έρχεται όχι τόσο να ταρακουνήσει, περισσότερο να ρίξει φως σε θέματα -πιθανόν και διλήμματα- σπιτιού, καριέρας, ψυχολογίας και κοινωνικής υπόστασης. Θα επηρρεάσει κυρίως το δεύτερο δεκαήμερο.

Απροσδόκητα έσοδα ή έξοδα γύρω στις 14 Γενάρη. Προσοχή, λίγο ακόμα, σε επικοινωνία και συναλλαγές ή στο μεταφορικό μέσον, τον τρόπο που μετακινείστε, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του μήνα που ο κυβερνήτης σας θα επιστρέψει σε ορθή πορεία. Ο Ήλιος στον Υδροχόο και η Νέα Σελήνη εκεί μιλάνε για ενάρξεις στο κομμάτι φίλοι, ομάδες, ιδανικά. Τα όνειρα και οι ελπίδες σας παίρνουν πάλι φωτιά και απολαμβάνετε τη στήριξη ανθρώπων δίπλα σας. Και σας στηρίζουν και τους στηρίζετε, τους ευνοείτε. Λίγη προσοχή και στις 24 ένα πάγωμα σε μια σχέση ένας μικρός χωρισμός, αποχαιρετισμός θα σας επηρεάσει.

Από τα μέσα ήδη του μήνα, όλες οι αλλαγές, θέσεις στους πλανήτες, δεν επηρεάζουν τόσο άμεσα τη δράση σας. Η επίδρασή τους εστιάζεται κυρίως στον τρόπο που σκέπτεσθε, σε αυτά που σκέπτεσθε, στην ανταλλαγή πληροφορίας, τι λέτε, πως και γιατί. Είστε υπό σκέψιν, λοιπόν, για όλα όσα αφορούν στην καριέρα, τη γενικότητα, τους γονείς σας ή πως είστε, ή θα είστε σαν γονείς. Επίτευξη, επάγγελμα, δημόσια εικόνα είναι μέσα στο μυαλό σας. Τώρα έχετε και την ώθηση του Δία να τα καταφέρετε. Κλείνετε τον κύκλο της πνευματικής διεργασίας και προχωράτε σε μια νέα, φρέσκια, ανανεωμένη κατεύθυνση ζωής.

Ταύρος

Καλή Χρονιά, σταθεροί και αισθησιακοί Ταύροι! Ο Δίας στον δωδέκατό σας οίκο σας σας κλείνει το μάτι: στόχοι, ταξίδια, μεγαλύτεροι στόχοι, μεγάλα ταξίδια, νομικά θέματα, ξένες κουλτούρες και επιρροές, άνθρωποι και πληροφορίες από το εξωτερικό, ζητούν την προσοχή σας και θα την έχουν. Παράθυρο στην πνευματικότητα, την συνειδητότητα, την αυτογνωσία. Αντιμετωπίζετε φόβους και αντιστάσεις που κρατούσατε κρυφά. Ο Ουρανός ηλεκτρίζει, ο Ποσειδώνας βυθίζει. Ο πρώτος σας προκαλεί, σπάει συμβάσεις, διεγείρει νοητικά. Ο δεύτερος οδηγεί σε εξιδανίκευση σε στόχους και σας ευαισθητοποιεί σε θέματα με φίλους και ομάδες.

Η πανσέληνος στις 7 Ιανουαρίου φωνάζει και σας δίνει χείρα βοηθείας να αλλάξετε ό,τι δεν σας ικανοποιεί, ό,τι δεν κολλάει, ό,τι σας ενοχλεί, στο οικείο περιβάλλον ή στον εαυτό σας. Κάντε τώρα τις αλλαγές για να αποφύγετε ανατροπές αργότερα. Και εσείς γύρω στις 9 έχετε έσοδα, έξοδα ή ακόμα καλύτερα επένδυση στη δουλειά. Ο Ιανουάριος είναι πολύ σημαντικός μήνας για εσάς φέτος, σας ζητά σύνδεση με το τώρα. Το κάνετε ούτως ή άλλως, διότι είστε της γείωσης. Τώρα θέλει και το κομμάτι της συνειδητότητας σε όποια επιλογή, μικρή ή μεγάλη. Επίσης, μεταφυσική, θρησκεία, φιλοσοφία, πνευματικότητα, και οι πρακτικές τους -π.χ. διαλογισμός ή προσευχή- θα σας βοηθήσουν και στη δική σας καθοδήγηση ή στο να καθοδηγήσετε εσείς άλλους. Και εκεί θα βρείτε στήριξη.

Η κυβερνήτριά σας Αφροδίτη σας επικεντρώνει σε οικονομικά και σχέσεις, επαγγελματικές, κοινωνικές όλο τον μήνα, το ίδιο και η νέα σελήνη. Οι ανατροπές σας ταρακουνάνε εσωτερικά και γι’ αυτό θα τις αντιληφθείτε και εξωτερικά. Η ορθοδρόμηση των πλανητών, και κυρίως του Ουρανού στον πρώτο σας οίκο, θέλουν να βγείτε από τις συμβάσεις, να σκεφτείτε έξω από το κουτί. Αλλαγή, αλλαγή, αλλαγή, συνειδητά και μέσα από εσωτερική διαδικασία. Η ζωή θα είναι ακόμη πιο γλυκιά έπειτα.

Δίδυμοι

Καλή Χρονιά, επικοινωνιακοί και αέρινοι Δίδυμοι! Κατ’ αρχάς Αφροδίτη από τις 3 του μήνα στον ένατο σας οίκο, σχέσεις, χρήματα, εξωτερικό, διδασκαλία, στόχοι, ταξίδια. Τι κι αν έχετε ανάδρομο τον Άρη, υπάρχει δράση, γιατί το μυαλό σας δε σταματάει να παίρνει στροφές. Από την άλλη, είστε ήδη πρωταγωνιστές… στην κοινωνική σειρά “Αέρινες Σιωπές”. Οι σιωπές σημαίνουν δουλειά με τον εαυτό σας, ψυχανάλυση, εμβάθυνση, εσωτερικός διάλογος, σύνδεση συναισθηματική. Αυτό είναι μια υπέρβαση, καθώς σας ζητάει να αφήσετε την ασπίδα και το φίλτρο της λογικής στην άκρη. Όλα αυτά για να γίνει το κλείσιμο και η αναγέννηση, “θανάτωση” καταστάσεων, πεποιθήσεων, όλα τα μέσα σας που δεν σας πάνε κάπου. Όλα πολύ εσωτερικά, ενεργειακά, ψυχολογικά.

Μέχρι την πρώτη εβδομάδα του μήνα ζεσταίνετε τις μηχανές, όλα δουλεύουν σε βαθύ επίπεδο, αλλά με υπόγεια δράση και όχι τόσο εμφανώς. Μετά την πανσέληνο και με την ορθοδρόμηση του Άρη σε εσάς τόσον καιρό – δεν ταλαιπώρησε μόνο εσάς, όλους μας ταλαιπώρησε, ωστόσο για κάποιον λόγο- αισθάνεσθε πιο ολοκληρωμένοι για να προχωρήσετε σε δράση. Αισθάνεσθε και είστε το εξελιγμένο μοντέλο! Ιδιαίτερη προσοχή όλο το μήνα οι γεννημένοι γύρω στις 14 Ιουνίου, απογοητεύσεις σε θέματα κοινωνικής και επαγγελματικής επίτευξης και τυχόν απογοητεύσεις, λόγω ανασφάλειας.

Καλύτερα τα πράγματα και μετά τις 20 του μήνα, αρχίζετε να το νιώθετε, να το καταλαβαίνετε, να το αντιλαμβάνεστε στην πραγματικότητά σας. Τεράστια εύνοια, συνεχίζετε να φτιάχνετε το παζλ της ζωής σας. Και η ορθοδρόμηση του Ερμή σας δίνει σήμα εκκίνησης για να ενισχύσετε τη θετική ενέργεια -που θα φέρει θετικά αποτελέσματα. Γόνιμο και παραγωγικό το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα. Κερασάκι στην τούρτα και η είσοδος της Αφροδίτης στα ψάρια, χρήματα, σχέσεις, τα πράγματα σοβαρεύουν. Εξισορροπείτε σχέσεις, διύλιση ή διάλυση, ακούστε την καρδιά σας. Ο μήνας αυτός εξαιρετικά σημαντικός, εστιάζετε σε τρία πράγματα: εσωτερική αναγέννηση, στοχοθέτηση, επίτευξη.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα