Μηνιαίες Προβλέψεις Φεβρουαρίου 2023: Καρκίνος – Παρθένος

ASTROTEAM GUEST
30/01/2023

Ο Φεβρουάριος σε τίτλο:

Μήνας ανατρεπτικός, εκρηκτικός σε κάποια επίπεδα, όλα κινούνται ορμητικά, μόνο προς τα εμπρός, η νόηση οξύνεται, το συναίσθημα γλυκαίνει… Κι εκεί που όλα μοιάζουν ονειρικά, 3 πλανήτες θα περάσουν από τις αναιρετικές μοίρες των ζωδίων τους!

Τα πάντα μάς προετοιμάζουν για τις μεγάλες αλλαγές του Μαρτίου, όμως πριν γίνει αυτό, θα αφήσουν τα σημάδια τους είτε στην ανθρωπότητα είτε σε εμάς προσωπικά!

Βασικές πλανητικές όψεις/αλλαγές:

Νέα Σελήνη/Πανσέληνος

  • 21/01 Νέα Σελήνη στην 1° του Υδροχόου
  • 05/02 Πανσέληνος στην 16° του Λέοντα (8:28μμ)
  • 20/02 Νέα Σελήνη στην 1° των Ιχθύων (9:06πμ)

Αλλαγή θέσεων/κατεύθυνσης Πλανητών

  • 11/2 ο Ερμής περνάει στον Υδροχόο
  • 18/2 ο Ήλιος περνάει στους Ιχθύες
  • 20/2 η Αφροδίτη περνάει στον Κριό

Οι αποχρώσεις του μήνα:

Η ουράνια ενέργεια του Ιανουαρίου ολοκληρώνει το πέρασμά της με μία ιδιαίτερη, απρόσμενη, αποκαλυπτική ή εκρηκτική Πανσέληνο στις 5 του μήνα. Που όχι μόνο είναι σε όψη τετραγώνου με τον Ουρανό, αλλά ενεργοποιεί την έκλειψη της 21ης Νοεμβρίου του 2022, γεγονός που μάς προετοιμάζει για (ή και επαναφέρει στο προσκήνιο) ξαφνικές ειδήσεις, γεγονότα, ανακοινώσεις κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου, αποκαλύψεις, εκρήξεις (ψυχικές ή γήινες) και αλλαγές στο πλαίσιο που οι πλανήτες επηρεάζουν τον καθένα ξεχωριστά.
Τα τελευταία στάδια της Ουράνιας ενέργειας θα ολοκληρωθούν με το πέρασμα του Ερμή από τον Υδροχόο από τις 11/2 και μετά, όπου εκεί θα αλλάξει επίπεδο το νοητικό μας πλαίσιο, και αφού ολοκληρώθηκε ο ορθολογική μας σκέψη (μέσα από τον Αιγόκερω), ήρθε η ώρα να οξυνθεί, να κινηθεί γρήγορα, έξυπνα, με καινοτόμες ιδέες και με βλέμμα προς το μέλλον.

Συναισθηματικά και οικονομικά θα ζήσουμε «ωραίες στιγμές» έως τις 20/2 μέσω της ιχθυακής ενέργειας, που πάντα μάς παρασύρει σε ταξίδια νοητικά, φαντασιακά, πλασματικά ή υπερκόσμια… ε! και τα οικονομικά μάλλον το ίδιο μονοπάτι θα ακολουθήσουν!
Αρωγός στα γρήγορα (και έξυπνα) βήματα του μήνα, ο Δίας στον Κριό που μάς υπενθυμίζει ότι έχει έρθει η ώρα για νέες εκκινήσεις, καθώς το παρελθόν, από πολλά πλαίσια, έφτασε η ώρα του να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα… Να ‘ναι καλά οι Κρόνος και Πλούτωνας από τις τελευταίες μοίρες τους (από 27/2 και 12/2 αντίστοιχα), καθώς και η Αφροδίτη από την τελευταία μοίρα των Ιχθύων (μοίρα της ανθρωπότητας) που ναι μεν «δίνουν πόνο» αλλά με εξελικτική πρόθεση και διάθεση οριστικών ξεκαθαρισμάτων!

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά λοιπόν, εστιάζοντας ειδικότερα ποιον τομέα της ζωής σας θα επηρεάσουν οι ουράνιες διελεύσεις καθώς και τα Φεγγάρια του μήνα. Μην παραλείπετε να διαβάζετε το ζώδιο του Ωροσκόπου σας!

Αναλυτικά οι όψεις του μήνα περιγράφονται σε επόμενο άρθρο του blog.

Καρκίνος

Πριν γράψω για όλα τα άλλα του μήνα, θέλω να κάνω μία παρένθεση για εσάς τους Καρκίνους των τελευταίων ημερών του ζωδίου, που πολύ σας συμπονώ! Έχετε απέναντί σας τον Πλούτωνα, σε όψη χιαστί τον Κρόνο, σε όψη τριγώνου τον Ποσειδώνα… ήτοι θέλετε να τα διαλύσετε όλα, φοβάστε και τη σκιά σας, έχετε λουστεί με διλήμματα κάθε είδους και τα βλέπετε όλα θολά και μη ρεαλιστικά. ΑΛΛΆ! Έρχεται το τέλος όλων αυτών των καταστάσεων με ό,τι συνέπειες δημιουργήσατε ή χτίσατε και σάς υπόσχομαι ότι θα πάρετε πολλές ανάσες τους επόμενους μήνες (ακόμη κι αν αυτές συνοδεύονται και από λίγες -ή πολλές- σφαλιάρες ρεαλισμού και συνεπειών).

Κλείνει η παρένθεση και συνεχίζω τα του ζωδίου… Τα φεγγάρια του μήνα σάς άγγιξαν σε έναν πολύ νευραλγικό τομέα για εσάς, εκείνον των οικονομικών σας. Ίσως και με ξαφνική ή απρόσμενη χροιά. Ξαφνικά έξοδα, απρόσμενες υποχρεώσεις, ίσως και να στραφήκατε σε φίλους για βοήθεια ή το ανάποδο… να ζήτησαν από εσάς. Όπως και να έχει, είστε ήδη στενεμένοι (τα τελευταία 3 χρόνια θα έλεγα), όμως και αυτός ο κύκλος κλείνει αφήνοντάς σας στο τέλος με εξαιρετικά μαθήματα ορθής διαχείρισης, για το οποίο καλείστε να δώστε τελικές εξετάσεις γύρω στις 16/2. Το έχετε μάθει καλά το μάθημα ή όχι;

Αν υπάρχει κάτι που θα πρότεινα να δώσετε βάση τον Φεβρουάριο, θα ήταν οι επαγγελματικές συνεργασίες, τομέας που ευνοείστε, ειδικά αν περιλαμβάνει και γραπτές συμφωνίες. Δώστε λίγη παραπάνω προσοχή στις 10/2 καθώς μία τέτοια συμφωνία μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμη για τη συνέχειά σας, κι αν είστε πολύ συνειδητοί και με πολύ καλό πρόσημο για εσάς. Γενικότερα, όλο το πρώτο πεντάμηνο του έτους έχετε επαγγελματικές ευκαιρίες (λόγω του Δία από τον 10ο ηλιακό σας οίκο), τον χρονικό προσδιορισμό των οποίων σάς τον δίνουν οι πιο μικροί πλανήτες και οι θέσεις/όψεις τους.

Αφροδίτη και Ποσειδώνας σε τρίγωνο τον Ήλιο σας προσδίδουν ακόμη μεγαλύτερη εύνοια και τύχη στη ζωή σας, τα οποία μπορείτε να υλοποιήσετε στο έπακρο κάνοντας ένα ταξίδι ή ξεκινώντας μια σπουδή ή απλώς επαναπροσδιορίζοντας τους στόχους σας, ενώ από τις 20/2 και μετά η εύνοια περνάει (κι ενισχύει) την καλή επαγγελματική και κοινωνική σας εξέλιξη. Για το τέλος σάς έχω κάτι που αμελείτε επιμελώς! Την υγεία σας! Η πολύμηνη παραμονή του Άρη στον 12ο οίκο σας σάς έχει δώσει μεν ιδέες και προετοιμασία αρκετών σχεδίων σας, δεν παύει όμως να σας εξαντλεί, να σας προσδίδει ανήσυχο ύπνο και πολύ πιθανώς να σας έχει κάνει να νυστάζετε πολύ περισσότερο. Μην παραμελείτε εαυτόν, καθώς μέχρι και τα μέσα με τέλη Μαρτίου θα είναι ενεργή η παραμονή του πλανήτη εκεί

Λέων

Εσείς είστε από τα ζώδια που τα φεγγάρια του μήνα δεν θα σας αφήσουν αλώβητους. Θέματα προσωπικά, συναισθηματικά ή και επαγγελματικά βγαίνουν στο προσκήνιο και στο φως. Αλλαγές, αναταράξεις και ξαφνικά γεγονότα θα σας απασχολήσουν έως τις αρχές του μήνα και ο μόνος τρόπος πραγματικά για να μην στραφούν οι ενέργειες εναντίον σας είναι να τις στρέψετε εσείς προς τους άλλους. Ασχοληθείτε με τη δουλειά, τους συνεργάτες ή τα κοντινά σας πρόσωπα και βοηθήστε τους γενναιόδωρα.

Μετά τις 11/2 θα μπει και ο Ερμής στον ίδιο οίκο (7ο) κι εκεί θα σάς δώσει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για επικοινωνία και διαπραγματεύσεις. Λίγες ημέρες νωρίτερα δώστε λίγο παραπάνω προσοχή σε τυχόν ΄λόγια΄ή παρεξηγήσεις στον εργασιακό σας χώρο ή αλλιώς, να είστε λίγο παραπάνω σε εγρήγορση σχετικά με την υγεία τη δική σας, των παιδιών ή των κατοικιδίων σας! Για τις 20 πρώτες ημέρες του μήνα μπορεί να δεχθείτε απροσδόκητα χρήματα από τρίτους, οι ίδιοι ή το ταίρι σας ή από την άλλη, να βιώσετε έντονες συναισθηματικές κι ερωτικές καταστάσεις, που όμως θα είναι προσωρινές και ίσως απατηλές προς τα μέσα του μήνα. Μόνο όταν δείξετε υπευθυνότητα με τις προσωπικές σας σχέσεις θα μπορέσετε να βιώσετε βαθιά και ουσιαστικά συναισθήματα, χωρίς να πέσετε στην παγίδα της εμμονής ή της ζήλιας.

Σε γενικές γραμμές, η κοινωνική σας ζωή είναι αναβαθμισμένη, έχετε επαφές με φίλους που ίσως μερικές φορές μπορεί να έρθετε και σε ρήξη, όμως ο Δίας φροντίζει με τα τρίγωνά του να σάς κρατάει σε θετική διάθεση για όλο το πρώτο διάστημα του 2023. Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε τα δώρα του φροντίστε να χαρίσετε στον εαυτό σας ένα πολύ ωραίο και με νόημα ταξίδι, μια ενδιαφέρουσα σπουδή ή μία πιο πνευματική ενασχόληση. Δείτε το σαν ένα ευχάριστο αλλά απαραίτητο διάλειμμα, προκειμένου το επόμενο από τον Μάιο διάστημα να μπορέσετε να ασχοληθείτε με πιο ‘γήινα’ θέματα που θα τραβήξουν την προσοχή σας, με θετικό κυρίως πρόσημο.

Παρθένος

Δουλειά, δουλειά και πάλι δουλειά… τι πρωτότυπο για τους Παρθένους να το ακούνε αυτό! Ο μήνας θα σας βρει με λίγες παραπάνω εργασιακές ή καθημερινές υποχρεώσεις, παρότι από τον περασμένο Αύγουστο οι επαγγελματικές σας δραστηριότητες έχουν αυξηθεί σημαντικά. Το κακό είναι πώς όλα μέσα στο μήνα συνδράμουν σε αυτήν την κατεύθυνση και πως όλη αυτή η ένταση μπορεί να εκφραστεί σε κάποιο θέμα υγείας. Γι’αυτό δείξτε μέτρο και σύνεση, ασχοληθείτε λίγο παραπάνω με τον εαυτό σας και αγκαλιάστε τυχόν ανέλπιστες (αλλά πάντα προς το καλό σας) αλλαγές που μπορεί να σκάσουν στο διάβα σας. Το καλό είναι πώς τα οικονομικά σας θα είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από των υπολοίπων και ειδικά από τις 20/2 και μετά η εύνοια μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο!

Όσον αφορά τα συναισθηματικά σας, εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Δυνατότητες για σχέσεις υπάρχουν (σε εσάς τους ελεύθερους αναφέρομαι, ΚΑΙ ΜΟΝΟ), μόνο που η κατάσταση μπορεί να γίνει λίγο παραπάνω έκρυθμη, ειδικά την περίοδο πέριξ της Πανσελήνου. Βέβαια, καλύτερα να αγαπηθείτε σφόδρα, έστω και αν ζήσετε έναν υπερεκτιμημένο έρωτα παρά να γίνετε χίλια κομμάτια με το ταίρι σας, και μετά άντε να τα μαζέψετε. Γύρω στις 10/2 τα λόγια σας έχουν δύναμη και προς τις δύο κατευθύνσεις… είτε για να τελειώσουν μία σχέση, είτε για να την εμβαθύνουν! Το μυαλό σας είναι το πιο δυνατό σας σημείο, γι’αυτό διαλέξτε υπεύθυνα τι διαδρομή θα ακολουθήσετε!

 

Από τη Νατάσα Φωναζάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα