Μηνιαίες Προβλέψεις Ιανουαρίου 2023: Αιγόκερως – Ιχθύες

ASTROTEAM GUEST
29/12/2022

Ο Ιανουάριος σε τίτλο:

Όλα στο Φως και την Αλήθεια… Με καθαρό μυαλό και διάθεση προς το μέλλον, τέλος οι αναδρομές, τέλος οι εσωτερικεύσεις, τέλος οι εντάσεις. Όλα αρχίζουν να παίρνουν την πορεία τους προς την κάθαρση, ανοίγοντας τον δρόμο προς τις πολύ σημαντικές αλλαγές πλανητικών θέσεων (και δεσμών) του 2023. Ο δρόμος όμως ταυτόχρονα ανοίγει και για τις συνέπειες, όσων κάναμε και κυρίως όσων αντισταθήκαμε να πράξουμε!

Βασικές πλανητικές όψεις/αλλαγές:

Νέα Σελήνη/Πανσέληνος

 • 23/12 Νέα Σελήνη στην 1° του Αιγόκερω
 • 07/01 Πανσέληνος στην 16° του Καρκίνου (1:08πμ)
 • 21/01 Νέα Σελήνη στην 1° του Υδροχόου (10:53 μμ)

Αλλαγή θέσεων/κατεύθυνσης Πλανητών

 • 3/1 η Αφροδίτη περνάει στον Υδροχόο
 • 12/1 ο Άρης γυρνάει ορθόδρομος στις 8° των Διδύμων
 • 18/1 ο Ερμής γυρνάει ορθόδρομος στις 8° του Αιγόκερω
 • 20/1 ο Ήλιος περνάει στον Υδροχόο
 • 22/1 ο Ουρανός γυρνάει ορθόδρομος στις 15° του Ταύρου
 • 27/1 η Αφροδίτη περνάει στους Ιχθύες

Οι αποχρώσεις του μήνα:

Πόσο ουράνια ενέργεια αυτός ο μήνας!! (Ουράνια υπό την έννοια του πλανήτη Ουρανού και όχι της θρησκευτικότητας/πνευματικότητας). Έντονη η παρουσία του ζωδίου του Υδροχόου, είτε από θέσεις πλανητών εκεί, είτε από όψεις με τον κυβερνήτη του τον Ουρανό… Όχι από εκείνες τις δύσκολες, αλλά από εκείνες που αν τις διαχειριστείτε σωστά θα πάτε ένα ακόμη βήμα παρακάτω στο εξελικτικό σας ταξίδι. Όπως και πέρυσι τέτοιες ημέρες, έτσι και φέτος η χρονιά έκλεισε με τον Ερμή ανάδρομο στο ίδιο ζώδιο, στον Αιγόκερω (όχι, δεν γίνεται έτσι κάθε χρόνο!) Εξαιρετική ευκαιρία για μια ωραιότατη ανασκόπηση των πεπραγμένων της χρονιάς, με καθαρό μυαλό, με δομημένη σκέψη, που βλέπει την Αλήθεια ως έχει και ετοιμάζεται για τα επόμενα σχέδια. Κι επειδή δύο πλανήτες που σχετίζονται με τη νόησή μας θα βρίσκονται για λίγο ακόμη ανάδρομοι, ολοκληρώστε τις σκέψεις για το μέλλον σασ και πάρτε φόρα το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα για κίνηση και δράση (επιτέλους!)

Aλλαγή νοοτροπίας, γρήγορη σκέψη, πρωτότυπες ιδέες αλλά και στροφή προς την τεχνολογία.

Ο Ουρανός ορθοδρομεί με τη σειρά του εντός του μήνα και συνεισφέρει κι εκείνος (ως ανώτερη οκτάβα του Ερμή), μαζί με τα δύο τρίγωνα που κάνει στην αρχή και το τέλος του Ιανουαρίου με τον Ερμή, στην αλλαγή νοοτροπίας, στη γρήγορη σκέψη, στις πρωτότυπες ιδέες αλλά και στην στροφή προς την τεχνολογία. Αρωγός σε όλο αυτό το ουράνιο σκηνικό η παρουσία, σχεδόν όλον τον μήνα, της Αφροδίτης στον Υδροχόο, δρώντας συμπληρωματικά σε όσα έχω ήδη προαναφέρει και δίνοντας έμφαση στη διάθεση για καινοτομίες, εφευρετικότητα, παρέα με φίλους, κοινωνικές συναναστροφές, με σταθερό τρόπο μεν αλλά χωρίς εγκλωβισμούς και περιορισμούς δε.

Hint: Κατά τη διάρκεια του τελευταίου δεκαημέρου του Ιανουαρίου κανείς πλανήτης δεν θα είναι ανάδρομος! Μόνο για κίνηση προς το μέλλον μάς καλεί αυτός ο μήνας, με φρέσκια διάθεση και όραμα (πω πω, σαν πολιτικός ακούστηκα τώρα…ίουυυ), χωρίς τα δεσμά του παρελθόντος να μάς κρατάνε καθηλωμένους! Α! και μην ακούσω κανένα «ένα βήμα τη φορά» με τέτοιες όψεις… Ο Ουρανός θέλει δρασκελισμούς με τόλμη, όχι βάδην με φόβο!

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά λοιπόν, εστιάζοντας ειδικότερα ποιον τομέα της ζωής σας θα επηρεάσουν οι ουράνιες διελεύσεις καθώς και τα Φεγγάρια του μήνα. Μην παραλείπετε να διαβάζετε το ζώδιο του Ωροσκόπου σας καθώς και το «Αυτόν τον μήνα θα ήθελα να ήμουν» στο τέλος του άρθρου!

Αναλυτικά οι όψεις του μήνα περιγράφονται σε επόμενο άρθρο του blog.

Αιγόκερως

Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς λέει το ρητό και είναι αλήθεια πως αυτόν τον μήνα σάς παρουσιάζονται ευκαιρίες να γίνουν πράγματα, μόνο που κι εσείς θα πρέπει να κουνήσετε το δαχτυλάκι σας! Νέα Σελήνη και Πανσέληνος στον άξονα Αιγόκερω-Καρκίνου ευνοεί προσωπικά σας θέματα, σχέσεις σας (ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσει φως σε κάτι που δεν θα σάς αρέσει), προσωπική σας εξέλιξη και οτιδήποτε αφορά το περιβάλλον που κινείστε. Με 4 πλανήτες στον 1ο σας οίκο και μια ιδιαίτερη όψη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, φροντίστε να είστε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με θετική χροιά και όχι γιατί σάς έπιασαν εμμονές και ζήλιες (ειδικά εσάς του 3ου δεκαημέρου του ζωδίου!)

Η Πανσέληνος στις 7/1 σάς βρίσκει να ξεκαθαρίζετε σχέσεις με συντρόφους ή συνεργάτες, να κάνετε απολογισμό «των πεπραγμένων» ή ακόμη και να θέλετε να ολοκληρώσετε κύκλους, έχοντας βοηθούς μια καθαρή σκέψη κι έναν δομημένο νου! Για το επόμενο 5μηνο επίσης θα απολαύσετε εύνοια από το οικογενειακό σας περιβάλλον, είτε με τη μορφή φροντίδας και αγάπης είτε ακόμη και οικονομικής αρωγής ή μιας οικονομικής εξέλιξης που σχετίζεται με την ακίνητη περιουσία σας. Στον τομέα της καθημερινής εργασίας υπάρχει μία παραπάνω δυσκολία, ίσως λόγω παραπάνω υποχρεώσεων ή ασυνεννοησιών, όμως μετά τις 18/1 τα πράγματα αρχίζουν να μπαίνουν στη θέση τους και να ξεκαθαρίζουν προς μια πιο θετική κατεύθυνση.

Ταυτόχρονα η Αφροδίτη από τον οίκο των οικονομικών σας σάς δίνει ένα boost για αυτόν το μήνα, έχοντας κατά νου τις πιθανότητες για μία ευχάριστη εισροή πέριξ της 4/1, μία ξαφνική αλλαγή πέριξ της 14/1 ή μία παραπάνω δυσκολία πέριξ της 22/1. Ένα μόνο θέμα που αξίζει παραπάνω προσοχής αυτόν το διάστημα είναι η υγεία σας, ειδικά αν έχετε συσσωρεύσει εντάσεις από εργασιακά θέματα και καθημερινές υποχρεώσεις… Αν λοιπόν δεν έχετε προβεί σε απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις, είναι ευκαιρία να το κάνετε από τις 18/1 και μετά!

Υδροχόος

Για 6 ζώδια έχω γράψει αυτόν το μήνα, για τα 5 είχα καλά να πω, εδώ τώρα θα ζοριστώ λίγο! Λίγο είπα…καθώς, υπάρχει ωραιότερη συγκυρία από το να έχεις ευμενή Πλανήτη στον 1ο σου οίκο, όταν στον 12ο παίζει μπάλα το μισό σύμπαν;; Η Αφροδίτη λοιπόν θα διελαύνει σχεδόν όλες τις ημέρες του Ιανουαρίου από εκεί, προσφέροντας τύχη, καλή διάθεση, ευκαιρίες προσωπικής ανάπτυξης (με βλέμμα στο μέλλον) και κυρίως απορροφώντας όλα εκείνα που συμβαίνουν μέσα σας κατά το προηγούμενο διάστημα. Άλλωστε έχετε κι έναν Κρόνο να σάς έχει κατσικωθεί εκεί τα τελευταία χρόνια, αλλά σάς θυμίζω πως τον Μάρτιο «bye bye Κρόνε!! Πήγαινε να παίξεις στους Ιχθύες…να δούν τη γλύκα!! Αμ πως!»

Εσείς πάντως, όσο και αν φαινομενικά τα πράγματα μοιάζουν δύσκολα, έχετε τις πιο κατάλληλες συμπαντικές συγκυρίες προκειμένου να κάνετε μία ολική επανεκκίνηση ζωής… Ο Πλούτωνας από τις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω (ειδικά εσάς του 3ου δεκαημέρου του ζωδίου) σάς καλεί εδώ και λίγα χρόνια σε «ολική διαγραφή-ζωηρή επαναφορά». Νέα Σελήνη και Πανσέληνος γίνονται εκεί, δίνοντας ένα ακόμη σημάδι προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο Ερμής, κι αυτός από τον ίδιο οίκο, ανάδρομος τις πρώτες 3 εβδομάδες σάς φωνάζει να επαναξιολογήσετε όσα σκέφτεστε ή όσα έχετε αφήσει σε εκκρεμότητα… Η καθημερινότητά σας περνάει κι αυτή από κόσκινο, ζητώντας σας να δείτε τι σάς εξυπηρετεί και τι όχι. Μεγάλο sos η υγεία για εσάς αυτόν το μήνα, ειδικά στην περίπτωση που από τις πολλές ψυχολογικές συσσωρεύσεις, αντί να δείτε τι θα κάνετε και πώς θα προχωρήσετε μπροστά, κάθεστε άπρακτοι και αμετακίνητοι στις συνήθειες, τη βολή και το παρελθόν σας (είχατε κι εκείνα τα τετράγωνα Κρόνου Ουρανού πού σάς ρούφηξαν το είναι σας 2 χρόνια τώρα, οκ! Δείχνω λίγη κατανόηση!)

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να τα καταφέρετε, καθώς ευνοείστε από διάφορες μεριές. Την Αφροδίτη την ανέφερα ήδη, υπάρχει όμως κι ένας Δίας από τον 3ο σας οίκο που προσφέρει ευκαιρίες για μαθητεία, διδασκαλία αλλά και μετακινήσεις. Εισπράξτε από εκεί χαρά και θρέψτε το νοητικό σας κομμάτι, που τόσο πολύ σάς βοηθά στις δύσκολες ώρες. Όσον αφορά τον συναισθηματικό σας κόσμο (εντάξει, κάπου είναι κρυμμένος κι αυτός, έστω και με φακό), μια θολούρα να την έλεγα; Λίγα νεύρα να τα έλεγα; Κάτι δεν πάει καλά από Οκτώβριο να το έλεγα; Ορθοδρομεί ο Άρης από τον οίκο των ερώτων αλλά και των δημιουργικών σας σχεδίων, και αν είστε καλοί μαθητές και προσμετρήσετε όσα ήδη σάς έχω γράψει, τότε θα δείτε πως από τις 12/1 και μετά που θα ορθοδρομήσει ο περί ου ο λόγος Πλανήτης, όλα θα πάρουν τον δρόμο τους προς την σωστή κατεύθυνση… Μόνο που δεν θα πάρουν από μόνα τους πορεία, αν δεν βάλετε το χεράκι σας! Αν υπήρχε πάντως μία σημαντική ημερομηνία να επιλέξω για εσάς αυτόν το μήνα, θα ήταν η 18/1… Ο Ήλιος φλέγεται από το Πλούτωνα και ο Ερμής επανέρχεται στα ίσια του… Δεν υπάρχει ιδανικότερη μέρα για ολική αναγέννηση…προσέξτε μόνο μήπως από τον φόβο της αλλαγής μείνετε για πάντα στις στάχτες και το έρεβος (πςςς, τι έγραψε πάλι η αρθρογράφος!!)

Ιχθύες

« Ή θα έχω φίλους ή θα έχω έρωτες» μού το πάτε εσείς τα ψαράκια αυτόν το μήνα, μού φαίνεται! Ρίχνετε μεν φως στα ερωτικά σας ή δημιουργικά σας σχέδια αυτόν το μήνα, περιμένοντας να βγάλετε συμπεράσματα σχετικά με το τι έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα, όμως εκεί που περισσότερο έχετε εστιάσει είναι στους φίλους και στον κοινωνικό σας περίγυρο… Σχεδιάζετε πράγματα μαζί τους, έρχονται άνθρωποι από το παρελθόν, σκέφτεστε τους κύκλους που ανήκετε ή δραστηριοποιείστε επαγγελματικά με φίλους…κι αν τίποτε από αυτά δεν σάς αγγίζει, τότε σίγουρα είστε σε πλεύση αλλαγής σχεδίων ζωής!

Να το κάνετε λοιπόν τώρα, καθώς εκείνος ο Κρόνος από τον 12ο σας, πολύ σάς έχει ζορίσει την ψυχική υγεία κι έχετε ανάγκη από ανάταση ψυχής και απελευθέρωση βαρών… τη λύση δίνει εκεί η Αφροδίτη, την οποία καλό θα ήταν να την κάνετε χρήση ως διέξοδο, χαρά και απόλαυση και όχι ως κρυφούς έρωτες που δεν έχουν αντίκρυσμα!! (σάς βλέπω, ε! Δεν μού ξεφεύγετε!) Κάτι που επίσης σάς ζορίζει και σάς απασχολεί εδώ και μήνες είναι οι σχέσεις με τους γονείς κυρίως ή άτομα του οικείου περιβάλλοντος και τολμώ να πω πώς μοιάζετε σαν καζάνι που βράζει τον τελευταίο καιρό… τα καλά νέα είναι πως μετά τις 12/1 ο Άρης ορθοδρομεί κι αυτό θα δώσει κάποια λύση κι εκτόνωση σε όσα περνάτε, τα κακά νέα είναι πως δεν είναι σίγουρο πως όλα θα είναι όπως πριν! Βασικά, και γιατί να είναι;; Hint: τον Μάρτιο θα γίνει μία τελευταία εκκαθάριση σε όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στο σπίτι σας!

Ξαφνικές σκέψεις (εκλάμψεις λέγονται) ή επαφές/μετακινήσεις με φίλους ή συγγενείς να τις περιμένετε πέριξ της 8/1 και 18/1, αλλά θα έλεγα πως μάλλον για καλό είναι, κι αν, ακόμη καλύτερα, σάς έρθουν ιδέες για μελλοντικά σας πλάνα ή σχέδια, σημειώστε τες και βάλτε τες σε εφαρμογή! Σίγουρα θα έχουν αίσιο αποτέλεσμα… Για το τέλος, άφησα τα καλυτερότερα (ναι, υπάρχει ΚΑΙ αυτή η λέξη), ήτοι τον Δια στο 2ο ηλιακό σας σπίτι… Λεφτά ντε!! Για 5 συνεχόμενους μήνες… Επειδή όμως σάς ξέρω τι σκορποχέρηδες είστε, φροντίστε να μαζέψετε τίποτα στην άκρη, αφού από τον Μάιο και μετά περνάει στον οίκο των ταξιδιών, των μετακινήσεων αλλά και της εκπαίδευσης, και όπως και να έχει, αυτά χρειάζονται χρήματα για να πραγματοποιηθούν! Άρα, να με ακούτε εμένα την αστρολόγα που είμαι και Ψαρίνα… κάτι παραπάνω ξέρω!!

Μέσα στον Ιανουάριο, θα ήθελα να ήμουν:

 • Αιγόκερως, Β’ δεκαημέρου, να κάτσω σπίτι μου μετά τις 12/1, να δουλέψω από εκεί, να αποφύγω όλους εκείνους που μου τα έχουν κάνει τσουρέκια στη δουλειά, να φτιάξω κομπόδεμα όλο τον μήνα, να κάνω και κανένα έξτρα μποτέ να ομορφύνω λίγο, να τακτοποιήσω τις σκέψεις μου και κυρίως να σκεφτώ τα πλάνα μου πώς θα αυξήσω τα εισοδήματά μου… «και με το αγόρι τι γίνεται;» «αχ καλέ… μού διέφυγε τελείιιιως…»
 • Υδροχόος, Γ’ δεκαημέρου, κανονικά εγώ τώρα θα έπρεπε να κάτσω στο καβούκι μου να κλαίω τη μοίρα μου, απομονωμένος και αποφεύγοντας κάθε δυσκολία… αλλά όχι ρε… Πλούτωνα περνάω, Ουρανό έφαγα, ο Κρόνος ρίχνει ξύλο από παντού… εγώ θα τα αλλάξω όλα! Τι σόι ουράνιο πλάσμα είμαι! Θα πάρω το κορίτσι μου, που είμαστε και μαλωμένοι, και θα την πάω ταξιδάκι κοντινό… ή θα την ταξιδέψω στ’ άστρα… ή θα με ταξιδέψει εκείνη, άμα μού πετάξει κανένα τηγάνι στο κεφάλι από αυτά που της έχω κάνει!
 • Ιχθύες, Β’ δεκαημέρου, να μου προκύψει ξαφνικό ταξιδάκι με την κολλητούλα, να πάμε να μιλήσουμε για business (μεταφυσικού περιεχομένου), να βγάλουμε και κανένα φράγκο, να αποφύγω και τις εντάσεις στο σπίτι, γιατί η κατάσταση με Κρόνο στον 12ο είναι απάλευτη! Αγόρι δεν έχω, αλλά κι αν είχα, στο σπίτι θα τον άφηνα να βγάλει το φίδι από την τρύπα… Αμάν πχια, όλα μόνη μου;; ωωωμμμμ

 

Από τη Νατάσα Φωναζάκη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα